МВР

ОД Ямбол

 

22 фев 2018

Ямболски криминалисти разкриха кражбата на озвучителна система от храм „Успение на Пресвета Богородица“ в града

Днес разследващите върнаха инкриминираните вещи на председателя на църковното настоятелството на храма. Действията по разследването започнаха в късния следобед на 8 февруари, след сигнал на материално отговорно лице, констатирало  липсата на уредбата от храма. Пред полицаите тъжителят обяснил, че посегателството е извършено в периода 4-8 февруари 2018 г., а стойността на откраднатата система е около 5000 лева. Изяснено е, че деянието е извършено без взлом, в началото на посочения период. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия криминалистите попадат в следите на известен на органите на реда 36-годишен мъж, съпричастен към престъплението. Установено е, че озвучителната система - обект на кражбата, е била продадена на местен жител за много малка сума. 36-годишният мъж е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. В хода на досъдебното производство той е привлечен в качеството му на обвиняем за извършено престъпление по чл. 196, ал. 1, т.1, вр. чл. 194, вр.29, ал.1,  б.“а“ и „б“  от НК. Работата по случая продължава.

Областна дирекция на МВР- Ямбол награди 17-годишния Иван Димитров за оказано съдействие на полицията

 

Служители от ОДМВР – Ямбол изненадаха приятно учениците от 10“а“ клас на ПТГ „Иван Райнов“. Поводът е смелата и достойна постъпка на съученика им Иван Димитров, който на 14 февруари е съдействал на полицейски служители  при задържането на извършител на опит за проникване с взлом в частен имот.  От името на ръководството на ОДМВР – Ямбол комисар Кючуков връчи на Иван благодарствена грамота за проявена гражданска доблест и отговорност.  Той изказа своята благодарност и искрено задоволство от постъпката на младежа, пожела му здраве и много  успехи. Постъпки от подобен род са достойни за уважение и са пример за активна гражданска позиция и непримиримост към извършителите на престъпления.

 

Всеки своевременно подаден сигнал към органите на МВР, не само от потърпевши, но и от свидетели, допринася за по-бърза и по-ефективна работата при разкриване на престъпните деяния.

19 фев 2018

Служители от РУ - Стралджа разкриха телефонна измама

44-годишен мъж е привлечен в качеството на обвиняем за извършеното престъпление

Действията по разследването стартирали на 22 август миналата година, когато възрастна жена от град Стралджа подала сигнал в полицията, че била измамена с 1600 лева. Пред разследващите тя разказала, че по телефона се обадил мъж, представящ се за полицейски служител и я убедил, че търси съдействие за задържане на престъпна група,  занимаваща се с телефонни измами. Така, въведена в заблуждение и следвайки указанията на мъжа, възрастната жена поставила в найлонова торбичка 1600 лева и ги хвърлила през терасата на жилището си.  

В резултат на проведените множество оперативно- издирвателни  и последвалите процесуално-следствени действия криминалистите установили извършителят на деянието – 44 годишен жител на Бургас.

В хода на досъдебното производство той е привлечен в качеството му на обвиняем за извършено престъпление по чл.210, ал.1, т.1, вр. чл. 209 ал.1  от НК. Работата по случая продължава.

08 фев 2018

Обвинение за подкуп е повдигнато на 54-годишния шофьор, предизвикал пътнотранспортно произшествие вчера, на бензиностанцията в ямболското село Окоп

С прокурорско постановление той е задържан за срок до 72 часа

 

Днес, след доклад в Окръжна прокуратура – Ямбол на събраните до момента материали по случая 54-годишният мъж е привлечен в качеството му на обвиняем за това, че е предложил подкуп в размер на 100 евро на полицейски орган за да не извърши действия по служба - за да не му бъде извършена проба за употреба на алкохол. При пътнотранспортното произшествие настъпило вчера малко преди 18:00 ч., 54-годишения чужд гражданин, управляващ  товарен автомобил  „Мерцедес“ с прикачено  към  него  полуремарке, при влизане в бензиностанцията е ударил служител на обекта и бензинова  колонка. Служителят е с леки наранявания. При пробата на водача за употреба на алкохол отчетената стойност с техническо средство е над 1,2 на хиляда.
Продължава провеждането на процесуално-следствени действия по случая в рамките на образуваното досъдебно производство.

07 фев 2018

ЗА ОД НА МВР ЯМБОЛ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача