МВР

ОД Бургас

 

12 юли 2018

ОДМВР - Бургас издирва 41 годишната полска туристка Александра Барбара Фулара

ОДМВР - Бургас издирва 41 годишната полска туристка Александра Барбара Фулара / FULARA ALEKSANDRA BARBARA/, която в 17.43 ч. на 30.06.т.г. напуска хотел “Иконгнито“ в Поморие, където била на почивка със семейството си и до момента е в неизвестност .

Описание : жена на видима възраст 40-45год., пълно телосложение, височина около 160 – 162 см., чуплива светло-кестенява коса, бяло лице, с кафяви очи. Има татуировка на гърба от дясната страна на плешката : клекнала жена със свити колене с големи криле и около нея няколко пеперуди, една от които е голяма. По време на изчезването Александра Фулара е била облечена с къса рокля на бели и сини цветя на черен фон, дълга до коленете.

           ОДМВР - Бургас призовава гражданите, разполагащи с някаква информация относно местонахождението на полска туристка Александра Барбара Фулара да съобщят незабавно на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР!

           Припомняме, че при извършване на оперативно-издирвателни мероприятия по установяване местонахождението на полската туристка, в частен дом, разположен на поморийската улица “Райна Княгиня“ и обитаван от 54 годишния И.П., бяха намерени множество цигари без акцизен бандерол на обща стойност около 93 000 лв. Иззети бяха общо 466 120 къса цигари без акцизен бандерол от марките „LM“, „Marvel“, „Compliment Blue“, „Compliment Violet“. И.П. бе задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа, а по случая бе образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК / контрабанда/.

В Районно управление – Поморие е получено съобщение за това, че от хотела си в Поморие излязла и не се върнала 41 годишна полска туристка.

           В Районно управление – Поморие е получено съобщение за това, че от хотела си в Поморие излязла и не се върнала 41 годишна полска туристка. Своевременно е сформиран екип от служители от група „Издирване“ към отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и служители от Районно управление – Поморие, които проверили множество сигнали и постъпили допълнителни данни относно възможното местонахождение на полякинята.

           В хода на оперативно-издирвателните мероприятия са проверени и различни  адреси, като на един от тях, разположен на поморийската улица “Райна Княгиня“ и обитаван от 54 годишния И.П., са намерени множество цигари без акцизен бандерол. Иззети са общо 466 120 къса цигари без акцизен бандерол от марките „LM“, „Marvel“, „Compliment Blue“, „Compliment Violet“, всичко на обща стойност около 93 000 лв.

           И.П. е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК / контрабанда/.

11 юли 2018

За по-малко от денонощие служителите на Районно управление – Приморско, отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и СДВР установиха и задържаха извършителите на кражбата на крупна парична сума

           За по-малко от денонощие служителите на Районно управление – Приморско, отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и СДВР установиха и задържаха извършителите на кражбата на крупна парична  сума, собственост на 28 годишна бургазлийка. Извършителите са привлечени в качеството на обвиняеми и вече са с присъди, след като са сключили споразумение с Царевска районна прокуратура.

           Задържаните - 17 годишната Е.Б. и 18 годишния Н.Т., и двамата от София, пристигнали в Приморско на 06.07.т.г. с идеята да започнат работа в търговски складове в града, обслужвани от 28 годишната бургазлийка. Докато се устроят на квартира, работодателката ги настанила в дома си, разположен на ул. «Албатрос» в Приморско, като рано сутринта на 07.07.т.г. бургазлийката констатирала, че от дамска й чанта е открадната сумата от 16 500 лв. / оборотни пари/.

           Своевременно алармирала полицейските служители от Районно управление – Приморско, които съвместно със служители от отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас стартирали незабавни оперативно-издирвателни мероприятия. Констатирано е, че двамата софиянци след извършване на кражбата отпътували от Приморско с наето от тях такси, като запалтили на водача му сумата от 500 лв.

           Със съдействието на служители от СДВР в  условията на неотложност е извършено претърсване на частна къща, разположена на софийската улица «Мими Благоева», в която двамата софиянци се укрили. Е.Б. и В.Т. са задържани, като открадната от тях сума е намерена и иззета.

           Е.Б. и Н.Т. са конвоирани до Районно управление - Приморско, където са привлечени в качеството им на обвиняеми. На 08.07.т.г. софиянците сключили споразумение с Царевска районна прокуратура, съгласно което на 17 годишната Е.Б. е наложено наказание 3 месеца условно лишаване от свобода с 2 години изпитателен срок, а на Н.Т. - 10 месеца условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. Споразумението е одобрено от Районен съд – Царево.

09 юли 2018

139-тата годишнина от създаването на МВР и професионалния празник на служителите във вътрешното ведомство бяха почетени и от представители на Областния и общинския съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Бургас.

139-тата годишнина от създаването на МВР и професионалния празник на служителите във вътрешното ведомство бяха почетени и от представители на Областния и общинския съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Бургас.

           Заместник председателя на Областния съвет на съсловната организация – Костадин Русенов, председателят на Общинския съвет на СОСЗР – Бургас – подп. Атанас Великов, членът на Ревизионната комисия към Общинския съвет на СОСЗР – Бургас – подп. Петко Апостолов и техническия секретар на Общинското ръководство на надпартийната организация – мичман Неделчо Робев поднесоха цветя пред паметника на загиналите при изпълнение на служебния си дълг полицейски служители, като по този начин изразиха съпричастността си към подвига на героите от МВР, пожертвали живота си в името на дълга и Отечеството.

           Четиримата мъже отдадоха чест пред паметника и си припомниха славните дни от близкото минало, когато и пред тях са стояли проблеми, свързани с опазване сигурността и спокойствието на гражданите и отстояване на правата и свободите им.

           Заместник председателя на Областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Бургас - Костадин Русенов припомни, че днешните членове на запасното войнство са морално задължени да се освободят от личните амбиции и пристрастия, за да изведат съсловния съюз от статуквото и да възстановят неговия социален статус и уважение, каквито са имали военно-патриотичните организации преди тяхното закриване през 1945 год.

           Към думите му се присъедини и подп. Атанас Великов - председател на Общинския съвет на СОСЗР – Бургас, който заяви, че основен приоритет на бургаската структура е формирането на позитивни нагласи на обществото към дейността на Съюза и като цяло към запасното войнство, явяващо се жива връзка между народа и структурите по сигурността. Подп. Великов изтъкна още, че от огромно значение е и включването на представители на Съюза в сферата на военно-патриотичното и родолюбиво възпитание на подрастващото поколение, на чиито плещи след години ще тежат ангажиментите по опазване на реда и спокойствието в България.

06 юли 2018

На 03.07.т.г. служители от отдел "Криминална полиция" и РУ Средец извършват претърсване в дом в с. Малина. Иззети незаконно придобити оръжия и боеприпаси.

На 03.07.т.г. в резултат на съвместните действия на служители от отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас и служители от Районно управление – Средец е извършено претърсване в дома на 72 годишния К.И. от с. Малина, общ. Средец. Намерени и иззети незаконно придобити оръжия и боеприпаси, както следва : самоделна пушка тип карабина с патрон в цевта, пистолет със следи от корозия без цев и близо 180 патрони различен калибър, четири гилзи с невзривен капсул-детонатор, две метални тръби с дължина съответно 34.5 см. и 45 см., предназначени за самоделни оръжия.

Извършено е претърсване и в дома на 48 годишния С.И. / племенник на К.И./, разположен в с. Орлинци, като са намерени и иззети : шест пистолета с пълнителите към тях от различни марки, револвер с поставени в барабана осем патрона, силно корозирал пистолет, малокалибрена пушка, самоделна пушка с две цеви, 40 патрона с различен калибър и други.

Работата по случаите продължава от служители на Районно управление – Средец.

04 юли 2018

ЗА ОД НА МВР БУРГАС

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО