МВР

ОД Велико Търново

 

21 окт 2019

Гишетата на звено „Български документи за самоличност“ с допълнителна организация за работа във връзка с предстоящите избори

Служителите от звената на дирекцията при СДВР и ОДМВР ще работят и на 27 октомври 2019 г. от 08.30 до 19.30 часа и ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите за общински съветници и за кметове.
В седмицата преди 27 октомври 2019 г., когато ще се проведат изборите за общински съветници и за кметове, е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас. Дирекция „Български документи за самоличност“ е създала следната организация за работа:  

  1. В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност;
  2. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 25 октомври 2019 г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват. 

За да бъде издадено удостоверение е необходимо: 

  1. Гражданите лично да подадат искане в СДВР, ОДМВР и РУ при СДВР/ОДМВР за дните от 22 октомври 2019 г. до 26 октомври  2019 г. от 08.30 ч. до 17.00 ч. и на 27 октомври 2019 г. от 08.30 ч. до 19.00 ч.
  2.  Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за общински съветници и за кметове, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.
  3. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

При произвеждане на втори тур на избори за общински съветници и за кметове (03.11.2019 г.)  ще се издават нови удостоверения от 29.10.2019 г. до 03.11.2019 г. включително, съгласно описания по-горе начин и време.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

УДОСТОВЕРЕНИЕТО СЕ ИЗДАВА ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН 27 ОКТОМВРИ 2019 Г.

Започва прием на заявления за регистрационен номер по избор - 23.10.2019 г.

От 09,30 ч. до 11,50 ч. и от 13,00 ч. до 15,30 ч. на 23.10.2019 г. съгласно Заповед УРИ 366з-1933-01.09.2015 г. на Директора на ОДМВР – В. Търново, гражданите ще имат възможност да подават заявления за предоставяне на право за ползване на регистрационен номер за автомобил по избор от наличните в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – В. Търново – група ВТ 0001 – 1000, серия КС, както следва: с четири еднакви цифри по чл. 26. т. 6 от Тарифа № 4 на МВР; комбинация от цифри по желание извън посочените в чл. 26. т. 6 и т.7 от Тарифа № 4 на МВР.
Заявленията се приемат в сектор „Пътна полиция“ до изчерпване на номерата от списъка или до приключване на серията.
Подробности за технологичния ред на подаването им може да видите в интернет страницата на ОДМВР – В. Търново, раздел „Услуги“, подраздел „Пътна полиция“. Телефон за справки – 062/662 254.

21 окт 2019

Ученици от Свищов се включиха в международно обучение за безопасна интеракция между велосипедисти и камионите на пътя

Обучение за безопасна интеракция между велосипедисти и камиони, част от глобалната образователна програма „Виждам те. Виждаш ме.“, се проведе днес в СУ “Николай Катранов“ в Свищов. В него взеха участие около 50 деца. Учениците бяха запознати със спецификите на движението на камионите на пътя, кои са основните рискови ситуации и как могат да ги избегнат. Те се качиха в кабината на камиона, за да могат да видят къде са „мъртвите точки“, в които водачът не може да ги види в огледалата.
Инспектор Ташко Ташков полицейски инспектор „Пътен контрол“ при РУ – Свищов представи правилата, които трябва да спазват велосипедистите на пътното платно.
От началото на годината до 15 октомври 2019 г. на територията на област В. Търново са регистрирани общо 9 катастрофи с участието на велосипедисти. От тях две са с материални щети. Ранени са 7 граждани, от които 2-ма пешеходци и 5-ма велосипедисти. 
„Виждам те. Виждаш ме.“ е международна образователна кампания разработена от VolvoTruck, която се провежда вече в над 20 държави по света. Обучителите са професионални водачи на товарни автомобили от логистичната компания Транспрес, които участват в кампанията на доброволни начала. Проектът се осъществява с подкрепата на ГД „Национална полиция“.
През месец май в инициативата участваха и ученици от ОУ „Патриарх Евтимий“ в областния град.

DSC_0001 DSC_0025     DSC_0012 DSC_0023     DSC_0031 DSC_0050

18 окт 2019

ПОКАНА за обучение по програмата "Виждам те. Виждаш ме."

На 18 октомври 14,30 ч. в СУ „Николай Катранов“ в гр. Свищов ще се проведе обучение по международната програма “Виждам те. Виждаш ме.” за безопасна интеракция между велосипедистите и камионите на пътя.
В теоретичната част на обучението учениците ще бъдат запознати със спецификите на движението на камионите на пътя, кои са основните рискови ситуации и как могат да ги избегнат.
Експерти от група „Пътен контрол“ при РУ – Свищов ще запознаят участниците с правилата за велосипедистите на пътя. В практическата част децата ще имат възможност да се качат в кабината на камион, за да могат лично да видят къде са “мъртвите точки”, в които шофьорът не може да ги види в огледалата.
Образователната кампания „Виждам те. Виждаш ме.“ е разработена от Volvo Trucks и се провежда в над 20 държави по света. В България програмата се изпълнява с участието на обучители-професионални шофьори на камиони от логистичната компания Транспрес, с подкрепата на Главна дирекция “Национална полиция”.
Очакваме ваш екип! Заповядайте!

16 окт 2019

ЗА ОД НА МВР ВЕЛИКО ТЪРНОВО

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача