МВР

ОД Велико Търново

 

04 юни 2020

Призив

 
 УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ,

През 2020 г. и 2021 г. се очаква личните документи на много граждани да изтекат и да се наложи подновяването им.
До края 2020 г. в област Велико Търново предстои подмяната на приблизително 13 458 лични карти, 6 921 паспорта и на 7 312 свидетелства за управление на моторни превозни средства. Това означава, че пред гишета БДС е възможно образуване на опашки от граждани.
В тази връзка жителите на област Велико Търново могат да подменят документите си за самоличност и преди изтичане срока им на валидност. Към момента няма опашки и гражданите, чиито документи подлежат на подмяна през 2020 г., могат да посетят звената БДС сега. Така ще се постигне по-равномерно натоварване на служителите, няма да има напрежение при административното обслужване, ще се избегне струпване на много хора пред гишетата и ще се съкрати времето за извършване на административната услуга.
Жителите на област Велико Търново могат да подадат заявление за издаване на лична карта, паспорт, подмяна на СУМПС и дубликат на СУМПС, преди изтичане на срока им на валидност във всички звена БДС при РУ на МВР на територията на област Велико Търново.
Заявления за издаване на документи за самоличност могат да бъдат подадени и чрез електронните административни услуги „Издаване на лични карти на български граждани“ и „Издаване на паспорти на български граждани“.
ОДМВР – Велико Търново може да осъществи прием на заявления за издаване на български лични документи (лична карта и/или паспорт) по постъпили искания за организиран прием на заявления от държавни институции, общински администрации, кметства и др.

Благодарим Ви за разбирането!

Министър Христо Терзийски посети районното и граничното полицейски управления в Свищов

Министърът на вътрешните работи проведе работна среща със служителите на районното полицейско управление в Свищов. Заедно с него беше директорът на ОДМВР-Велико Търново старши комисар Димитър Машов.
Изпълнението на текущите задачи по различните линии на дейност, спецификата на криминогенната обстановка в района, битовите условия, автопаркът, материално-техническото обезпечаване и натовареността на състава бяха сред коментираните теми. В сградата на районното управление върви авариен ремонт на покрива, за който са осигурени средства от бюджета на министерството.
Бяха обсъдени координацията и съвместната работа със служителите на Гранично полицейско управление – Свищов.
Министър Терзийски посочи, че трябва да продължи активната работа по линия на „Пътна полиция“. Резултатите през изминалата година, с чувствително намаления брой на загинали и пострадали при пътнотранспортни произшествия, са окуражаващи и трябва да затвърдим тази положителна тенденция – отбеляза той.
Допълнителните отговорности, свързани с пандемията от COVID-19, както и данните за заболеваемостта на състава, също присъстваха в разговорите. Министърът и тук увери колегите си, че Медицинският институт на МВР е отлично подготвен със специалисти и техника, за да окаже професионална помощ при необходимост на тях и семействата им.
Министърът посети и Граничното полицейско управление – част от структурата на РДГП – Русе. Със служителите и началника на управлението главен инспектор Петко Ангелов обсъдиха спецификата на обслужваната територия и на изпълняваните задачи.
Най-важното за МВР са хората, бъдете здрави и работете мотивирано, в екип – пожела министър Терзийски на служителите в Свищов.

1 2 8 3 5 4 6 9 10

    

21 яну 2021

Започва прием на заявления за регистрационен номер по избор - 19.01.2021 г.

От 09,30 ч. до 11,50 ч. и от 13,00 ч. до 15,30 ч. на 19.01.2021 г. съгласно Заповед УРИ 366з-1933-01.09.2015 г. на Директора на ОДМВР – В. Търново, гражданите ще имат възможност да подават заявления за предоставяне на право за ползване на регистрационен номер за автомобил по избор от наличните в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – В. Търново – група ВТ 1001 – 2000, серия КТ, както следва: с четири еднакви цифри по чл. 26. т. 6 от Тарифа № 4 на МВР; комбинация от цифри по желание извън посочените в чл. 26. т. 6 и т.7 от Тарифа № 4 на МВР.
Заявленията се приемат в сектор „Пътна полиция“ до изчерпване на номерата от списъка или до приключване на серията.
Подробности за технологичния ред на подаването им може да видите в интернет страницата на ОДМВР – В. Търново, раздел „Услуги“, подраздел „Пътна полиция“. Телефон за справки – 062/662 254.


15 яну 2021

567 нарушения на скоростните режими, установиха служители на ОДМВР – В. Търново в хода на 6-дневна специализирана полицейска операция

Националната акция стартира на 8 януари и имаше за цел контрол на движението по пътищата. Акцентът за всяка областна дирекция беше различен. В ОДМВР – В.Търново на контрол бяха основно товарните автомобили. Следеше се за спазване на скоростните режими, техническата изправност на превозните средства и правилния превоз на товарите. Засилен беше контролът и с цел недопускане управлението на моторни превозни средства, след употреба на алкохол или наркотични вещества.
В хода на операцията са проверени общо 1269 автомобила, от тях 152 товарни и 1814 граждани. Установени са общо 219 нарушения, като 43 от тях са санкционирани с актове , а 176 - с глоби по фиш. Установени са 3-ма водачи, седнали зад волана, след употреба на алкохол до 1,2 промила и 2-ма над 1,2 промила. След употреба на наркотични вещества са установени 3-ма водачи. За неизползване на обезопасителни системи и каски са санкционира 36 граждани. Установени са 6 неправоспособни водачи. За отнемане на предимство на пешеходци са глобени 4-ма водачи. Установени са и 34 нарушения на Закона за движение по пътищата, допуснати от пешеходци. 194 са нарушенията по неспазване на пътните знаци и маркировката. Без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ са установени 5-ма.  567 са нарушенията на скоростните режими. Връчени са 180 електронни фиша.


15 яну 2021

За броени часове служители на РУ – В. Търново, установиха и задържаха извършители на грабеж

Вчера около 10,00 ч. съдействие в УП – с. Ресен е потърсил 69-годишен мъж от същото село. Той е разказал на полицейските служители, че същата нощ вратата на дома му била разбита от двама мъже, които му нанесли побой и го заплашвали, за да го принудят да им даде пари. Накрая те напуснали жилището с техника, инструменти и 13 лв. От проведените незабавни действия по разследването на служителите от участъка, извършителите са установени – те са на 30 и 54 години, и двамата от същото село, известни на полицията и осъждани. Инкриминираните вещи са установени и иззети. Двамата са привлечени, като обвиняеми, задържани са за срок до 72 часа. По случая се води досъдебно производство под ръководството на Районна прокуратура – В. Търново.

 


15 яну 2021

ЗА ОД НА МВР ВЕЛИКО ТЪРНОВО

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача