МВР

ОД Велико Търново

 

155 курсанти от НВУ „Васил Левски“ във В. Търново положиха военна клетва

На церемонията присъства и директорът на ОДМВР – В. Търново старши комисар Димитър Машов

Първокурсниците се обучават по 20 военни специализации за Сухопътни войски и Военновъздушни сили на България. Те бяха приветствани от министърът на отбраната Красимир Каракачанов и от началникът на университета бриг. ген. Пламен Богданов.
В края на церемонията бе направена атрактивна демонстрация на прелитане на военни самолети над университета.
На тържеството присъстваха още заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, областният управител проф. Любомира Попова, кметът инж. Даниел Панов, председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, директорът на РД „ПБЗН“ – В. Търново комисар Красимир Кръстев, командири, началници и родители. 
В НВУ „Васил Левски“ се провеждат и дни на отворените врати. Ученици от десетки училища в страната посетиха учебното заведение, за да се запознаят с дейността му и техниката, с която разполага.

IMG_7307 IMG_7333 IMG_7315 IMG_7342 IMG_7357

12 окт 2018

Практически занятия по пътна и пожарна безопасност проведоха ученици от ОУ „П. Р. Славейков“ във В. Търново

Занятия по пътна и пожарна безопасност  на площадките за практически занимания към Центъра за превенция и спорт в с. Балван проведоха днес петокласници от ОУ „П. Р. Слdвейков“. Инспектори от сектор „Пътна полиция“ при  ОДМВР – В. Търново припомниха на учениците основните правила за пътна безопасност, пътните знаци и пътната маркировка, както  и изискванията при управление на велосипед.
Инспектори от РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ им показаха основните действия и правила при гасене на пожар и оказване на спасителни дейности.
Площадката по пътна безопасност е изградена по идея на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – В. Търново и със съдействието на ОДМВР – В. Търново, Община В. Търново и „Пътни строежи“ – В. Търново. Двете съоръжения бяха официално открити на тържествена церемония на празника на българския огнеборец – 14 септември.

IMG_7280 IMG_7288 IMG_7289 IMG_7269 IMG_7263 IMG_7273

10 окт 2018

След проведени незабавни и ефективни действия служители от ОДМВР – В. Търново задържаха извършителя на тежко криминално престъпление

След проведени бързи  и ефективни оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия от служители на ОДМВР – В. Търново, РУ – В. Търново и ОДМВР – Габрово  вчера следобед в хотел в гр. Габрово, като извършител на тежко криминално престъпление е задържан 52-годишен мъж от същия град. Той е криминално проявен и многократно осъждан, с 40 криминални и съдебни регистрации, основно за кражби. След доклад на материалите в прокуратурата, днес той беше привлечен, в качеството на обвиняем за това, че на 4 срещу 5 октомври тази година  в помещение на стопанския двор в с. Хотница, чрез нанасяне на удари с ръце, крака и твърд предмет е причинил средна телесна повреда на 70-годишен мъж от с. Богатово. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив. Пострадалият е настанен за лечение във великотърновската болница с фрактури на главата, контузия на мозъка и с опасност за живота.
Подробности по случая бяха изнесени днес на брифинг в Областната дирекция на МВР от директора на ОДМВР - В. Търново старши комисар Димитър Машов, ръководителят на Районна прокуратура - В. Търново Тихомир Шабов и Красимир Стайков, прокурор в Районна прокуратура - В. Търново. 
С постановление на прокуратурата извършителят е задържан за 72 часа. Работата по документиране на престъпната му дейност продължава.

IMG_0002

06 окт 2018

Стартира учебната година по пътна и пожарна безопасност в с. Балван

Първите часове по пътна и пожарна безопасност  на площадките за практически занимания към Центъра за превенция и спорт в с. Балван се проведоха днес. Първите ученици, които имаха възможността да се възползват от новите придобивки бяха от училището в с. Самоводене.  Инспектори от сектор „Пътна полиция“ при  ОДМВР – В. Търново припомниха на малчуганите основните правила за пътна безопасност, пътните знаци и пътната маркировка и изискванията при управление на велосипед.
Инспектори от РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ им показаха основните действия и правила при гасене на пожар и оказване на спасителни дейности и по-специално използването на т. н. „алпийски способ“.
Площадката по пътна безопасност е изградена по идея на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – В. Търново и със съдействието на ОДМВР – В. Търново, Община В. Търново и „Пътни строежи“ – В. Търново. Двете съоръжения бяха официално открити на тържествена церемония на празника на българския огнеборец – 14 септември. Те са оборудвани с пътни знаци, маркировка, светофари и приспособления за гасене на пожари и провеждане на спасителни операции и ще бъдат използвани за нуждите на децата от община В. Търново.

IMG_7192 IMG_7197 IMG_7229IMG_7200 IMG_7225 IMG_7238 IMG_7245 IMG_7247IMG_7249IMG_7250

05 окт 2018

ЗА ОД НА МВР ВЕЛИКО ТЪРНОВО

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача