МВР

ОД Велико Търново

 

Новини

Директорът на ОДМВР – В. Търново присъства на заседание на Областна комисия по безопасност на движението

Старши комисар Димитър Машов изнесе доклад, относно пътно транспортния травматизъм на територията на област В. Търново от началото на годината до края на месец август на заседание на Областната комисия по пътна безопасност, която се проведе днес в Областна администрация. Той оповести и добри резултати от административно наказателната дейност на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – В. Търново.
Пред присъстващите ст. комисар Машов акцентира върху работата с подрастващи и съвместните инициативи с община В. Търново, РД „ПБЗН“ – В. Търново, Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“. Накратко разказа за работата с децата през летните месеци по проектите Лятна детска полицейска академия, кампанията „Да пазим децата на пътя“, припомни работата на полицията и малчуганите в специализирания кабинет в Центъра за превенция и спорт в с. Балван и отчете ползите от изградените през миналата година площадки по пътна и пожарна безопасност.
На срещата присъстваха още кметът на община В. Търново инж. Даниел Панов, зам.-кметът проф. Георги Камарашев, началниците на РУ по образование, Областно пътно управление, представители на РД „ПБЗН“ – В. Търново, Областен отдел „Автомобилна администрация“, общините в област В. Търново и други местни и държавни структури, които също представиха своите доклади. Гост на заседанието беше председателят на Държавната агенция „Безопасност на движение по пътищата“ Малина Крумова.
Впечатляващо е това, което правите в община В. Търново по отношение на работата с подрастващи и превенцията по линия на пътна безопасност, каза в края на заседанието тя. Впечатление прави изключително добрата комуникация между отделните институции и резултатите са видни. На територията на област В. Търново до момента няма загинало дете при пътни инциденти. Надявам се тази нула да се запази, каза още Малина Крумова. Според нея всички тези добри примери е добре да бъдат взаимствани и разпространени от други области в страната. Изключително радостни сме от това, което чухме в докладите, винаги има и още какво да се прави, набелязахме мерки, които да се предприемат в бъдеще, обобщи в края на срещата г-ж Крумова.
По повод на инициативата на ТИСПОЛ за операцията „Европейски ден без загинали на пътя“, който тази година ще се проведе на 26 септември, под мотото „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!“ областният управител проф. д-р Любомира Попова призова всички присъстващи да се включат в инициативи, посветени на пътната безопасност.

DSC_0014 DSC_0009

20 сеп 2019

Започва прием на заявления за регистрационен номер по избор - 24.09.2019 г.

От 09,30 ч. до 11,50 ч. и от 13,00 ч. до 15,30 ч. на 24.09.2019 г. съгласно Заповед УРИ 366з-1933-01.09.2015 г. на Директора на ОДМВР – В. Търново, гражданите ще имат възможност да подават заявления за предоставяне на право за ползване на регистрационен номер за автомобил по избор от наличните в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – В. Търново – група ВТ 9001 – 9999, серия КP, както следва: с четири еднакви цифри по чл. 26. т. 6 от Тарифа № 4 на МВР; комбинация от цифри по желание извън посочените в чл. 26. т. 6 и т.7 от Тарифа № 4 на МВР.
Заявленията се приемат в сектор „Пътна полиция“ до изчерпване на номерата от списъка или до приключване на серията.
Подробности за технологичния ред на подаването им може да видите в интернет страницата на ОДМВР – В. Търново, раздел „Услуги“, подраздел „Пътна полиция“. Телефон за справки – 062/662 254.

20 сеп 2019

Стартира операция “Европейски ден без загинали на пътя“ – 26 септември

За четвърта поредна година по инициатива на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – ТИСПОЛ, в рамките на Европейската седмица на мобилността сред страните-членки и нейните партньори се осъществява проекта EDWARD. Той е подкрепен от Европейската комисия, като през 2019 г. е планирано да се проведе на 26 септември, а целта е в този ден да няма загинали при пътни инциденти.
Тази година в България операцията ще се проведе под мотото „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!“ Идеята е в дните преди операцията всички участници в движението да помислят, дори само за няколко минути за рисковете, с които се сблъскват, за рисковете, на които могат да изложат останалите участници в движението и за това, как самите те могат да допринесат за намаляване на рисковете по пътя.
В този ден пътните полицаи ще засилят контролната дейност в максимална степен. В цялата област на 26 септември ще се проведе 24-часов контрол на движението по пътищата, предвижда се и в максимален размер респектиращо полицейско присъствие по магистрали, главни пътища, основни пътни артерии, водещи към по-големи населени места, както и в самите населени места. Засилено полицейско присъствие се предвижда и в малките населени места.
Всички налични технически средства и автоматизираните технически средства за контрол на скоростта ще се използват при пълна натовареност. Ще се прилага нулева толерантност към нарушителите на Закона за движение по пътищата- пешеходци, пътници, водачи, работници на пътното платно.
На 26 септември 2019 г. служебните автомобили на Областната дирекция с отличителни знаци и сигнални лампи ще се движат с включен светлинен сигнал. В 12,00 ч. ще бъде направено символично сигнално оповестяване на операцията, в рамките на една минута, чрез използване едновременно на светлинните и звукови сигнали на служебните автомобили, които ще бъдат позиционирани на публични места.
На 26 септември нека всички заедно да бъде отговорни към себе си и към останалите участници в движението по пътищата, за да постигнем общата цел - да няма загинали при пътни инциденти.   
 

19 сеп 2019

В ОДМВР – В. Търново са предприети необходимите мерки за нормалното протичане на Деня на Независимостта на България

С цел осигуряване на добър обществен ред , безопасно движение по пътищата на областта, недопускане на престъпления, посегателства и гарантиране сигурността на гражданите в областна дирекция на МВР са предприети следните действия:
Засилено полицейско присъствие. Планирани са специализирани полицейски операции, които ще се провеждат както по главните пътища, така и в малките населени места в празничния ден и съпътстващите го почивни дни. Ще се спазва заповедта на Агенция „Пътна инфраструктура“ за ограничаване на движението на автомобили над 12 тона, както следва:
На 20.09.2019 г. от 16,00 до 20,00 ч. и на 23.09.2019 г. от 14,00 до 20,00 ч.
В тъмната част на денонощието през почивните дни ще бъдат проведени специализирани полицейски операции, с насоченост алкохол, наркотици и неправоспособност.

През последния работен и последния почивен ден усилията на пътните полицаи ще бъдат насочени към подпомагане на трафика по главните пътища на територията на ОДМВР – В. Търново.

19 сеп 2019

Полицията и пожарната носители на приза в категория „Сигурност“ в кампанията „10 причини да остана в моето Велико Търново“

Директорът на Областна дирекция на МВР старши комисар Димитър Машов и на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ във В. Търново комисар Красимир Кръстев получиха призове в категория „Сигурност“ на кампанията на в. „Стандарт“ и Община В. Търново „10 причини да остана в моето В. Търново“.
Церемонията по награждаването се проведе днес в парк „Майка България“ и започна с откриване на изложба, включваща 10 фотопана, показващи съвременното развитие на Старата столица – инвестициите в градска среда, инфраструктура, културни обекти, спортни площадки, обновяване на училища и детски градини.
Изложбата беше открита от главния редактор на в. „Стандарт“ Славка Бозукова.
Наградите бяха разделени в категориите: икономика, култура и опазване на историческата памет, образование, спорт, сигурност и технологии.
В категорията „Сигурност“ наградите връчи ст. комисар Красимир Шотаров, директор Дирекция „Оперативни дейност“ при ГДПБЗН – МВР.
DSC_0014 DSC_0008    DSC_0011 DSC_0027    DSC_0031 DSC_0017     DSC_0001

16 сеп 2019

Започна специализирана полицейска операция за контрол на използването на мобилни телефони от водачите на МПС

От днес до 22 септември на територията България, както и във всички страни членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL, ще бъде извършван засилен контрол за незаконосъобразното използването на мобилни телефони от водачите на моторни превозни средства.
Целта на операцията е да се припомнят още веднъж последствията от пренебрегването на забраната за използване на мобилни устройства. По  време на шофиране те силно разконцентрират вниманието на водача, което може да се окаже фатално.

Според Закона за движение по пътищата на водачите е забранено да използват мобилни телефони по време на движение, освен чрез устройство, позволяващо това да става без участието на ръцете. Санкцията за подобно нарушение, предвидена в ЗДвП, е глоба от 50 лева и отнемане на 6 контролни точки.

16 сеп 2019