МВР

ОД Стара Загора

 

28 мар 2023

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в област Стара Загора

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред, осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите райони се провежда в област Стара Загора. Акцията стартира в ранните сутрешни часове и се провежда от служители на ОДМВР-Стара Загора, районните управления в областта.
До момента, в хода на планираните мероприятия са проверени 793 лица, 533 МПС, 62 търговски обекта. По ЗМВР са задържани 6 лица. Съставените протоколи по чл.64 и 65 от ЗМВР са 96. Проверени са 27 заложни къщи, 62 търговски обекти. Съставени са 174 АУАН и фиша. Регистрирани са 13 престъпления. Започнати са 4 досъдебни производствa и 8 бързи производства. Полицейските служители са установили притежаване на наркотични вещества, водач шофирал след употреба на алкохол, незаконно притежаване на оръжие. Разкрити са три кражби.

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност на територията на ОДМВР-Стара Загора

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред, осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите райони се провежда в област Стара Загора. Акцията стартира в ранните сутрешни часове и се провежда от служители на ОДМВР-Стара Загора, районните управления в областта. Следи се и за нарушения за изборното законодателство. Обект на проверките са различни направления - криминална, икономическа престъпност, както и спазването на Закона за движение по пътищата.
До момента, в хода на планираните мероприятия са проверени 221 лица, 143 МПС, 21 търговски обекта. По ЗМВР са задържани 5 лица. Съставените протоколи по чл.64 и 65 от МВР са 27. Проверени са 6 заложни къщи. Съставени са 43 АУАН и фиша. Започнати са били три бързи производства-две за притежаване на наркотични вещества и едно за шофиране след употреба на наркотично вещество.

28 мар 2023

Продължава контрола по пътна безопасност на територията на ОДМВР-Стара Загора /20.03.2023г. - 26.03.2023 г./

За времето от 20.03.2023г. до 26.03.2023г. на територията на ОДМВР-Стара Загора в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 3388 МПС и 6064 лица. Съставени са 1268 фиша и 265 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В същия период са установени общо девет водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – двама от тях са шофирали след употреба на алкохол до 1,2 промила, седем - с над 1,2 на 1000. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са установени да шофират шест водачи, двама, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани за употреба на алкохол или наркотични вещества. Установени са 15 неправоспособни водачи.
От обобщените данни: по метода „линеен контрол“ за същия период са извършени 243 проверки, установени са 203 нарушения. За същия период по метода широкообхватен контрол са извършени 14 проверки, установени са 12 нарушения.

27 мар 2023

ЗА ОД НА МВР Стара Загора

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО