МВР

ОД Стара Загора

 

Звената „Български документи за самоличност“ при СДВР и ОДМВР ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите за НС

Служителите ще работят и на 04 април 2021 г. от 08.30 до 19.30 часа; гражданите могат да подават искания за удостоверения до 19.00 часа

В седмицата преди 04 април 2021 г., когато ще се проведат изборите за Народно събрание е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас. Дирекция „Български документи за самоличност“ е създала следната организация за работа:
В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност;
При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 02 април 2021 г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо:

Гражданите лично да подадат искане в СДВР, ОДМВР и РУ при СДВР/ОДМВР за дните от 30 март 2021 г. до 03 април 2021 г. от 08.30 ч. до 17.00 ч. и на 04 април 2021 г. от 08.30 ч. до 19.00 ч. В случай, че работното време на съответното звено БДС е различно, удостоверенията ще се издават в рамките на работното време на звеното, като задължително ще се спазва периодът на 03.04.2021 г. (събота) и на 04.04.2021 г. (неделя). Информация за работното време на всяко звено БДС е поставена на входа на помещенията, в които се осъществява административно обслужване на граждани по линия на документи за самоличност и на интернет страницата на СДВР и ОДМВР;
Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за Народно събрание, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта;
В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

УДОСТОВЕРЕНИЕТО СЕ ИЗДАВА ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН 04 АПРИЛ 2021 Г.

01 апр 2021

Криминалисти на ОДМВР-Стара Загора разкриха оранжерия за отглеждане на канабис

Операцията е проведена под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора, двама мъже са привлечени като обвиняеми

Спецакцията е реализирана на 22 март т.г. от служители на ОДМВР-Стара Загора, под ръководството на прокуратурата. В хода на операцията е извършено претърсване на къща в село Опан. На адреса е открита оранжерия, обзаведена с всичко необходимо за отглеждането на засадените 160 растения, дали характерната реакция на канабис при извършения наркотест.
На място са задържани двама мъже - на 38 и 33 години, които са привлечени от районна прокуратура - Стара Загора като обвиняеми по чл.354а, ал.3, т.1, вр. чл.20, ал.2 и чл.354в, ал.1, вр. чл.20, ал.2 от Наказателния кодекс. С постановление на наблюдаващия прокурор двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа.
Днес, 25 март 2021 г., Районна прокуратура – Стара Загора ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.
По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава. Предстои назначаването на химическа експертиза, която да даде заключение за процента на съдържанието на наркотичното вещество в растенията и в намерената окосена растителна маса, оставена за съхнене.

25 мар 2021

Мъж е задържан за 11 кражби от автомобили при операция на служители на ОДМВР – Стара Загора

Действията са осъществени под наблюдението на районната прокуратура; 26-годишният е привлечен като обвиняем, постановена му е мярка за задържане до 72 часа

Специализираната полицейска операция за противодействие на престъпленията против собствеността е проведена на 17 март от служители на ОДМВР – Стара Загора, под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Казанлък. В хода на действията е задържан 26-годишен мъж във връзка с извършени в периода 3-17 март 11 кражби на пари, вещи и документи от леки автомобили. За посегателствата са образувани досъдебни производства, които ще бъдат обединени. Задържаният е привлечен като обвиняем за престъпление по чл.195 ал.1 т.3 и т.7, вр. с чл.194 ал.1, вр. с чл.28 ал.1 от Наказателния кодекс.
По досъдебното производство са проведени разпити на свидетели, изготвена е оценителна експертиза. Мъжът е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

19 мар 2021

Модерно оборудвана оранжерия за канабис разкриха полицаи от РУ – Казанлък

Операцията е проведена на територията на град Шипка под наблюдението на прокуратурата, задържан е 32-годишен мъж

      Полицейските действия са осъществени вчера, след придобита информация в РУ – Казанлък за отглеждане на марихуана в частен имот в град Шипка. При извършените претърсвания в жилището е установена високотехнологична лаборатория, изградена в пет от помещенията, оборудвани с вентилационна, овлажнителна, отоплителна и осветителна инсталация. Иззети са около 600 конопени растения с различна височина и съцветия, засети в саксии.
За срок до 24 часа е задържан 32-годишният собственик на къщата.
     По образуваното досъдебно производство, под ръководството на Районна прокуратура-Стара Загора - Териториално отделение – Казанлък, към момента се извършват действия при условията на неотложност – оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване.
     Предстои в днешния ден мъжът да бъде привлечен като обвиняем за отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на установените от Закона за контрол върху наркотичните вещества и перкусорите правила – престъпление по чл. 354в ал. 1 от НК. Той ще бъде задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор и спрямо него ще бъде внесено искане в съда за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“.
     Подробности за разкритата нарколабооранжерия бяха съобщени днес от директора на ОДМВР-Стара Загора старши комисар Стоян Стоянов и окръжния прокурор Дичо Атанасов.

09 мар 2021

ЗА ОД НА МВР Стара Загора

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО