МВР

ОД Стара Загора

 

18 авг 2017

Молим за завишено внимание на гражданите при боравене с огън и спазване на противопожарните правила!

За последните 24 часа екипите на РД ПБЗН - Стара Загора са реагирали на 37 сигнала.

Погасен е пожар в гр. Стара Загора, над кв. "Железник" от 5 екипа пожарникари, доброволци и стажанти в РДПБЗН;

Погасен е пожар на 12-ти етаж в сградата на бившия „Дом на строителя“ в гр. Стара Загора от  3 екипа пожарникари и екип на ЦСМП;

Погасен е пожар в общ. Стара Загора, в близост до „Калояновско шосе“ от 4 екипа на РСПБЗН Стара Загора

Погасен е пожар в близост до кв. "Тракия", гр. Казанлък от 2 екипа огнеборци.

При четири от пожарите са настъпили материални загуби – изгорели са лек автомобил и сгради, а 25 произшествия са в сухи треви и храсти, канавки и други горими площи на територията на цялата област. Благодарение на бързата реакция при  ликвидирането им не е допуснато запалванията да прераснат в стихийни бедствия.

Служители на Второ РУ - Стара Загора при ОДМВР задържаха лица свързани с разпространение на наркотични вещества

На 07.08.2017 г. в гр.Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция от служители на Второ РУ - Стара Загора във връзка с разкриване, пресичане и документиране на престъпления свързани с разпространение на наркотични вещества. На същата дата в гр.Стара  Загора, непосредствено след закупуване на наркотични вещества от лицето И. Н., на 34г. от Стара Загора, са задържани лицата Е. Г., на 28г. от гр. Стара Загора, в който е намерена и иззета 0,63гр. марихуана, Д. В., на 32г. от гр.Стара Загора, в който е намерена и иззета марихуана с тегло 0,48 грама, И. И., на 27г. от гр. Стара Загора, в който е намерена и иззета марихуана с тегло 0,66 грама. Срещу лицата са образувани три БП по чл. 354,ал.3, т.1 НК.
Впоследствие, по време на сделка с лицето С. М., на 24г. от гр.Стара Загора  е задържан и разпространителят на наркотични вещества И. Н., на 34г. от гр.Стара Загора, заедно с намиращо се по това време в апартамента му лице Р. Х., на 23г. от гр.Гълъбово. При извършените процесуално-следствени действия от полицейски служители в жилището обитавано от И. Н са намерени и иззети 6 бр.найлонови топчета, съдържащи общо 3,56гр. марихуана. Образувано е бързо производство срещу И. Н. за извършено престъпление по чл.354а, ал.1 от НК. На 08.08.2017 г.  същият е  задържан за срок до 72 часа по НПК.

 

09 авг 2017

Служители от Второ РУ при ОДМВР- Стара Загора задържаха голямо количество наркотични вещества

На 01.08.2017 г. в гр. Стара Загора от служители на Второ РУ - Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за противoдействие на престъпленията с наркотични вещества, при която на изхода на гр. Стара Загора в посока гр. Казанлък е спрян л.а „Опел Корса“, управляван от Г. Д., на 31 г. от гр. Стара Загора. Извършени са процесуално-следствени действиея, при които в лекия автомобил  са намерени и иззети бяло прахооразно вещество и суха зелена тревиста маса, а при последвало претърсване в жилището, обитавано от Г.Д., в гр. Стара Загора, е намерено допълнително  количество суха зелена тревиста маса.
След извършена експертиза на иззетите вещества е установено, че същите са наркотични -  амфетамин - 407,28 гр. и марихуана, общо 506,24 гр.  Г.Д. е задържан за срок до 24 ч. във  Второ РУ - Стара Загора и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354а, ал.1 от НК.
При проведени на 02.08.2017 г. допълнителни оперативно-издирвателни мероприятия е установено местонахождението на нива в гориста местност, северно от с. Люляк, общ.  Стара Загора, където Г. Д. е засял растения от рода на конопа. Намерени са и са иззети 20 бр. такива растения, засадени в саксии.
С постановление на Окръжна прокуратура – Стара Загора на Г.Д. е наложена мярка за неотклонение “Задържане под стража” за срок до 72 часа. Работата по случая продължава.

03 авг 2017

Главният секретар на МВР представи новия директор на ОДМВР- Стара Загора

Със заповед на министъра на вътрешните работи Валентин Радев старши комисар Георги Хаджиев е назначен за директор на ОДМВР – Стара Загора. На 01.08.2017г. главният секретар на МВР го представи пред ръководния състав на дирекцията и му пожела професионални успехи. Главен комисар Младен Маринов припомни, че постигнатите до момента високи резултати в дирекцията са своеобразно предизвикателство към ст.комисар Хаджиев, чиято задача ще е не само да запази, но и надгради постигнатото до момента. Новоназначеният директор на ОДМВР-Стара Загора благодари за оказаното ме доверие и увери, че ще работи с добре подготвени, компетентни и мотивирани служители за противодействието на престъпността, осигуряване на обществения ред и спокойствието на гражданите.
Досегашният директор на областната дирекция, старши комисар Кирков, е преназначен по негово желание на друга отговорна длъжност в ОДМВР – Пловдив.
 
 
Старши комисар Георги Хаджиев е завършил УНСС. От 2001 г. работи в системата на МВР. Преминал е през различни нива на професионално развитие, като 15 години е работил в отдел „Икономическа полиция“ – СДВР. От декември 2016 г. до този момент е  началник на столичното Първо РУ.

 

02 авг 2017

ЗА ОД НА МВР Стара Загора

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО