МВР

ОД Пазарджик

 

22 мар 2023

Криминалисти от РУ-Пазарджик разкриха три оранжерии за марихуана

Задържан е 32-годишен жител на с. Калугерово, с криминалистически регистрации в полицията

Спецоперацията за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, е реализирана вчера от служители на сектор „Криминална полиция” в РУ-Пазарджик, със съдействието на колегите им от Полицейския участък в Лесичово.  Извършени са претърсвания на апартамент в Пазарджик и две къщи в село Калугерово,  обитавани и ползвани от 32-годишен жител на село Калугерово, с криминалистически регистрации. В хода на действията, и на трите адреса, криминалистите открили обособени оранжерии на закрито за отглеждане на марихуана, оборудвани с осветление, вентилация, системи за контрол на влажността и температурата, въздуховоди, прибори са отглеждане и  разсаждане.  Установени и иззети са общо 250 растения от рода на конопа, достигнали различен стадий на развитие, с тегло  близо 36.6 килограма зелена листна маса от глави и съцветия. В апартамента, обитаван от мъжа в Пазарджик, бил намерен  още около 1.9 килограма суха марихуана, подготвена за пакетиране.

Мъжът е задържан за срок от 24 часа, а дрогата и съоръженията са отглеждането й са иззети.  Работата по документирането на случая продължава и през днешния ден в рамките на образувано  досъдебно производство под надзора на прокуратурата.


Дирекция „Български документи за самоличност“ ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите

В седмицата преди 02 април 2023 г., когато ще се проведат изборите за Народно събрание, е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас. Дирекция „Български документи за самоличност“ е създала следната организация за работа:

 

 1. В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност;

 2. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 31 март 2023 г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

   

  За да бъде издадено удостоверение е необходимо:

   

 1.  Гражданите лично да подадат искане в СДВР, ОДМВР, РУ и участък към РУ за дните от 28 март до 01 април 2023 г. от 08.30 ч. до 17.00 ч. и на 02 април 2023 г. от 08.30 ч. до 19.00 ч. В случай, че работното време на съответното звено БДС е различно, удостоверенията ще се издават в рамките на работното време на звеното, като задължително ще се спазва периодът на 01.04.2023 г. (събота) и на 02.04.2023 г. (неделя). Информация за работното време на всяко звено БДС е поставена на входа на помещенията, в които се осъществява административно обслужване на граждани по линия на документи за самоличност и на интернет страницата на СДВР и ОДМВР.

 2.  Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за Народно събрание, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.

 3. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ и участък към РУ, СДВР и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

   

  Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

   

  УДОСТОВЕРЕНИЕТО СЕ ИЗДАВА ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ЕДИНСТВЕНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН -
  02  АПРИЛ 2023 Г.


15 мар 2023

Специализирана полицейска операция на теиторията на областта

Специализирана полицейска операция бе проведена през изминалото денонощие на територията на Пазарджишка област.Тя е разпоредена от Главния секретар на МВР и е свързана за противодействието на битовата престъпност, притежанието и разпространението на наркотици, пътната безопасност. В дейностите по реализирането и бяха ангажирани служители от областната дирекция в Пазарджик, районните управления в Пазарджик, Септември, Велинград, Пещера и Панагюрище. В акцията активно участие взеха и екипи на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив.  

В хода на полицейските действия са проверени 1593 души, 1147 моторни превозни средства, 9 пункта за изкупуване на метални отпадъци, 8 автоморги и сервизи, 13 заложни къщи и 79 търговски обекта - павилиони, магазини, кафенета. За установени престъпления са образувани 20 преписки и досъдебни производства. По Закона за МВР за срок от 24 часа са задържани 13 лица. Съставени са 96 акта за констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи.

Установени са извършителите на осем кражби, четирима са задържани заради притежаване на наркотични вещества. В Лесичово е задържан 30-годишен мъж прострелял куче с пневматична пушка. В септемврийското село Ковачево, в жилище полицаите са открили незаконен казан за изваряване на ракия и са иззели 44 литра с алкохол без бандерол предназначен за продажба. Двама водачи са задържани за шофиране на автомобили под въздействието на наркотици, а още толкова са установените случаи на съхранение и транспортиране на незаконно добита дървесина.  


14 мар 2023

ЗА ОД НА МВР ПАЗАРДЖИК

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача