МВР

ОД Пазарджик

 

17 ное 2017

110 стажанти от Дирекция „Жандармерия“ при Главна дирекция „Национална полиция“ положиха тържествена клетва за спазване на Етичния кодекс на държавните служители в МВР

Церемонията се проведе днес в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР. На събитието присъстваха заместник-министърът на вътрешните работи г-н Стефан Балабанов, ректорът на Академията на МВР старши комисар д-р Неделчо Стойчев, директорът на Дирекция „Жандармерия“ старши комисар Красимир Добрев и неговият заместник комисар Михаил Златанов, заместник-директорът на ОДМВР-Пазарджик комисар Ивайло Тишев, заместник-областните управители г-н Йордан Кожухаров и г-н Петър Белчев, директорът на центъра в Пазарджик комисар Стоян Зайков.

С полагането на тържествената клетва приключва първоначалната професионална подготовка на 110 стажанти от Дирекция „Жандармерия“, които ще изпълняват служебните си задължения като пълноправни полицаи в Зоналните жандармерийски управления в  Пловдив, Плевен и Кърджали.

„Уверен съм, че сте получили необходимата подготовка в полицейския център в Пазарджик, но от сега нататък започва изграждането ви като полицейски служители. Бъдете твърди и непоколебими, когато трябва да прилагате закона, имайте висок морал и винаги работете в полза на гражданите.“, каза в обръщението си заместник-министър Балабанов. Той поздрави жандармеристите, техните родители и близки, като подчерта важността на подкрепата, която оказва семейството в нелеката ежедневна работа на полицейския служител.

За постигнати отлични резултати в учебната дейност ректорът на АМВР старши комисар Неделчо Стойчев и директорът на полицейския център в Пазарджик комисар Стоян Зайков наградиха няколко стажанти.

Водосвет за здраве на всички присъстващи отслужи епископ Яков – втори викарен епископ на Пловдивския митрополит, заедно със свещеници от епархията.

Ученици от пазарджишки училища се съревноваваха под мотото „Спортът е по-добрия начин децата да пораснат“

Инициативата е на Главна дирекция „Национална полиция“ с партньорството на Съюза на пивоварите в Република България и ОДМВР-Пазарджик

Тя е част от реализацията на приоритетите на Националния съвет по превенция на престъпността за периода 2016-2018г. Една от основните цели заложени там е развитие и популяризиране на спортните дейности сред подрастващите.

В надпреварата взеха участие представителни отбори от ОУ „Христо Ботев“, ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ и Спортно училище гр. Пазарджик.

Гости на събитието бяха Областният управител г-н Стефан Мирев, директорът на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев, административните ръководители на Административен съд г-жа Марияна Шотева и Районен съд г-жа Веселка Златева, главен инспектор Георги Крумов и инспектор Зорница Шуманова от ГДНП, представители от РУО-Пазарджик, ръководни служители от ОДМВР-Пазарджик.

Поздрав към децата отправиха г-жа Ивана Радомирова – изпълнителен директор на Съюза на пивоварите и старши комисар Йордан Рогачев – директор на ОДМВР-Пазарджик.

Състезанието протече в три състезателни етапа, като във всеки отборите бяха структурирани от по 10 момичета и 10 момчета. В крайното класиране поведе тимът на Спортно училище, на второ място се класираха децата от ОУ „Проф. Иван Батаклиев“, а на трето връстниците им от ОУ „Христо Ботев“. Накрая всички деца получиха много подаръци, а треньорите им купи за чудесното представяне. За доброто настроение на присъстващите се погрижиха мажоретките от  Мажоретен състав „Мистерия“ при Общински детски комплекс- Пазарджик. Специални гости на събитието бяха и децата от Детското полицейско управление при ОУ „Никола Фурнаджиев“ в областния град, които поздравиха присъстващите с изпълнение на своя химн.     

16 ное 2017

Стажанти от Дирекция „Жандармерия“ - ГД„Национална полиция“ положиха клетва за спазване на Етичния кодекс на държавните служители в МВР

С тържествена церемония стажанти от Дирекция „Жандармерия“ при Главна дирекция „Национална полиция“ положиха клетва за спазване на Етичния кодекс на държавните служители в МВР. Присъстваха заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, ректорът на Академията на МВР старши комисар д-р Неделчо Стойчев, директорите на ОДМВР и РДПБЗН в Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев и комисар Иван Панайотов, областният управител на пазарджишка област Стефан Мирев. Сред гостите бяха и заместник-директорът на Дирекция „Жандармерия“ комисар Михаил Златанов, директорите на центровете за специализация и професионална подготовка при Академията на МВР в Пазарджик и Казанлък комисарите Стоян Зайков и Красимир Иванов.

С клетвата приключва първоначалната професионална подготовка на 85 стажанти от Дирекция „Жандармерия“, които ще се върнат като пълноправни полицаи в Зоналните жандармерийски управления в София, Пловдив, Варна и Бургас. След кратък период на въвеждане в работата, те ще изпълняват на терен в пълен обем функциите, вменени им от закона.

„Ако спазвате положената днес клетва и прилагате наученото от вашите преподаватели, ще имате достойна кариера, от която с основание ще се гордеете на финала на професионалния си път“, каза в обръщението си заместник-министър Балабанов. Той припомни на младите полицаи да пазят живота и имуществото на хората, както и да се грижат за своята безопасност при изпълнение на служебните задължения.

Водосвет за здраве на всички присъстващи отслужи епископ Яков – втори викарен епископ на Пловдивския митрополит, заедно със свещеници от епархията.

21 сеп 2017

Демонстрация на пожарникари от РСПБЗН-Пазарджик

Занятието на огнеборците е част от програмата в Седмицата на пожарната безопасност 11-15 септември

Демонстрация на възможностите си направиха днес огнеборци от дежурната смяна в РСПБЗН-Пазарджик. Проявата е част от инициативите на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ във връзка със Седмицата на пожарната безопасност от 11 до 15 септември. Днес в центъра на областния град екипи от дежурната смяна на районната служба в Пазарджик направиха демонстрация на няколко основни свои дейности – аварийно-спасителна при пътно-транспортно произшествие, спасителни дейности със спускане по въже по алпийски способ, действие при пожар.

Във връзка със седмицата на пожарната безопасност подобни прояви ще се проведат и от останалите районни служби : 

  • РСПБЗН – Пазарджик демонстративно занятие за гасене на по–характерни пожари и извършване на СД12.09.2017г. от 10:00 часа площад “Константин Величков”.
  • РСПБЗН – Велинград демонстративно занятие за извършване на СД и гасене на пожар на 13.09.2017 г. от 10:00 часа на паркинга пред РСПБЗН – Велинград.
  • РСПБЗН -Панагюрище демонстративно занятие за гасене на по–характерни пожари и извършване на СД13.09.2017 г. от 10:00 часа в МБАЛ „Уни Хоспитал”, гр. Панагюрище.
  • РСПБЗН -Пещера демонстративно занятие за гасене на пожар на ул.”Димитър Горов” № 4, „Читалище Развитие”, гр.Пещера на 12.09.2017 г. от 10:00 часа.
  • РСПБЗН -Белово демонстративно занятие за гасене на пожар в НЧ„Св.Св.Кирил и Методи гр.Белово,ул.”Орфей” № 2 на 15.09.2017 г. от 09:00 часа.
  • РСПБЗН -Батак демонстративно занятие за гасене на пожар в двора на шивашки цех „Димана” АД, гр. Батак на 15.09.2017 г. от 09:00 часа.
  • Участък ПБЗН – Септември демонстративно занятие за гасене на пожар на ул.”Александър Стамболийски”№37 в ”Административна сграда” на община Септември на 13.09.2017 г. от 10:00 часа

12 сеп 2017

Жандармеристи от Пловдив участват в охраната на гроздобера

Екипи на ЗЖУ-Пловдив съвместно с колегите си от полицейските управления в региона участват в опазването на лозята

И тази година се предприемат допълнително мерки за опазване на селскостопанската продукция в областта. От днес екипи на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив съвместно с колегите си от районното управление в Септември патрулират в зоните на лозовите масиви. Полицейско присъствие ще продължи до пълното приключване на гроздобера. Съвместните патрули създават условия за нормалното и спокойно протичане на брането на лозовите масиви в районите на Септември, Белово, Ветрен, селата Бошуля, Виноградец, Карабунар, Аканджиево, Мененкьово. Ще се извършват и засилени проверки на местата за изкупуване на готовата продукция, както и на превозните средства и техните товари.   

11 сеп 2017

ЗА ОД НА МВР ПАЗАРДЖИК

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО