МВР

ОД Пазарджик

 

25 яну 2023

В Община-Сърница бе открито ново хале за противопожарния автомобил на местното доброволно формирование и пункт за обслужване на граждани

В ренкта ще се приемат заявления за издаване на документи за самоличност на гражданите от общината

В  гр.Сърница бяха открити пункт за обслужване на граждани за издаване на български лични документи и оборудвано хале за новия противопожарен автомобил на доброволното формирование в родопската община. На церемонията присъстваха областния управител на област Пазарджик г-н Трендафил Величков, заместник-директорът на ГДПБЗН и директор на Дирекция „Оперативни дейности” старши комисар Красимир Шотаров, директорът на РДПБЗН-Пазарджик комисар Ангел Ангелов, кметът на Община Сърница г-н Неби Бозов,  началникът на РУ-Велинград главен инспектор Стоян Кюпов. Сред присъстващите бяха още представители на местната власт в Сърница, началникът на местния участък старши инспектор Борис Бориков и г-н Стилиян Хараланов от Управителния съвет на Доброволните формирования в Република България.

По инициатива на ръководството на ОДМВР-Пазарджик и с подкрепата на общината в лицето на кмета г-н Неби Бозов е изграден и оборудван пункт за прием на граждани, които имат необходимост да им бъдат издадени документи за самоличност. Неговото обособяване и изграждане е от огромно значение и е съществено улеснение за живеещите в общинския център и населените места в общината – селата Побит камък, Медени поляни и Селище. До този момент на жителите на района се налагаше да пътуват близо 50 километра до РУ-Велинград, където да получат тази административна услуга.    

Редом с това общината в Сърница е изградила модерно и функционално хале, в което ще се помещава дарения преди време от Швейцария противопожарен автомобил.

На церемонията гостите отправиха поздрав и благопожелания към ръководството на общината в лицето на г-н Бозов и членовете на доброволното формирование. Дадоха за пример тяхната усърдна, целенасочена и отдадена работа за изграждане на модерно, добре оборудвано и обучено доброволно формирование, което е готово при необходимост да се включи в различни аварийно-спасителни и пожарогасителни дейности.  От своя страна кметът благодари на представителите на регионалната и централна държавна власт за помощта и съдействието при реализирането на тези проекти , които са от огромно значение за жителите на най-младата община в областта.

 


Дългогодишен служител в РУ-Пазарджик е награден с почетен знак на МВР III-та степен и почетен плакет на Националната полиция

Високите отличия бяха връчени от директорите на Главна дирекция „Национална полиция” главен комисар Атанас Илков и ОДМВР-Пазарджик старши комисар Иван Зеленков.

Тържествената церемония, която бе изненада за младши-разузнавач Димчо Консулов от сектор „Криминална полиция” при РУ-Пазарджик се проведе в заседателната зала на дирекцията. Вчера бе последният работен ден за 54-годишния полицай, който е в системата на вътрешното министерство от 28 години. Той напуска редиците по свое желание и поради придобито право на пенсия.

Младши разузнавач Димчо Консулов е заемал различни длъжности в дългогодишната си полицейска кариера, като 16 години е в редиците на сектор „Криминална полиция” при полицейското управление в областния град. Като безупречен, честен, почтен и отдаден на работата си го определи главен комисар Атанас Илков, който е работил заедно с Консулов. Доблестните служители заслужават подобно признание, сподели старши комисар Иван Зеленков и изрази надежда, че макар и извън редиците на вътрешното министерство Консулов да продължи да помага и подкрепя колегите си. В присъствието и на съпругата му двамата ръководители връчиха на криминалиста почетен знак на МВР III-та степен и почетен плакет на Главна дирекция „Национална полиция” и топли пожелания. Вратите на полицейското управление са винаги отворени за теб, с тези думи и с колективен подарък го изпратиха и колегите му от РУ-Пазарджик.

 


22 дек 2022

Учебна зала в ЦСПП-Пазарджик при Академията на МВР носи името на загинал граничен полицай

От днес учебна зала в ЦСПП- Пазарджик при Академията на МВР носи името на загиналия при изпълнение на служебния си дълг граничен полицай мл.инспектор Петър Бъчваров

В знак на преклонение към героизма и себеотрицанието на мл.инспектор Бъчваров, който при изпълнение на служебния си дълг по охраната на държавната ни граница загуби живота си, от днес учебна зала в Центъра за специализация и професионална подготовка носи неговото име. Тържествената церемония се състоя в деня на професионалния празник на служителите от Главна дирекция „Гранична полиция” - 22 декември. На нея присъства ръководството на ЦСПП-Пазарджик, преподаватели и стажанти от „Гранична полиция”. Те сведоха глави и с едноминутно мълчание почетоха паметта на своя колега.

Младши-инспектор Петър Бъчваров е завършил своето първоначално професионално обучение именно в полицейския център в Пазарджик, в периода 16.12.2013г.-07.11.2014г. Поклон пред светлата му памет !  


22 дек 2022

Децата от детските полицейски управления в областта посетиха църковни храмове

Инициативата е в навечерието на Коледните празници

В навечерието на Рождество Христово доброволците от детските полицейски управления в областта посетиха православни храмове. В тях те бяха посрещнати от свещеници от пазарджишката епархия, които ги запознаха с религиозната страна на празника и църковната символика. В гр.Пазарджик своеобразен домакин на малчуганите бе и архиерейският наместник на Пазарджишката духовна околия отец Боян Кочев. Децата с интерес изслушваха разясненията на свещенослужителите и имаха възможност да зададат към тях своите въпроси. Припомняме , че православната църква е важен партньор по проекта „Детско полицейско управление”, а нейни представители често гостуват при различни инициативи и прояви на децата в областта.


20 дек 2022

Доброволци от детски полицейски управления гостуваха на полицаи от управленията в Пазарджик, Пещера, Панагюрище и Септември

Полицаите от РУ-Велинград посетиха децата в училището

На импровизираните срещи учениците задаваха много въпроси за професията на полицаите. С интерес слушаха за рисковете на професията, които носят и удовлетворението да спасяваш и да помагаш на хората. Запознаха се с част от оборудването на униформените, както и с оборудването на патрулните автомобили. Лично изпробваха бронежилетки, каски, щитове, палки. Те посетиха оперативните дежурни части, видяха и местата за задържане на непълнолетни. В разговора със служителите на реда децата показаха отличителни познания за знаците на полицаите, за правилата за безопасност на улицата и за правилното поведение в случай, че станат свидетели на престъпление или нарушение на обществения ред.     

През месец октомври на територията на област Пазарджик стартира Националната превантивна програма „Детско полицейско управление“. Това е четвъртата група от деца, която ще премине през двугодишно обучение по тази програма. В рамките на региона участват общо 116 ученика от трети клас, обособени в пет детски полицейски управления - НУ „Никола Фурнаджиев“ гр. Пазарджик, СУ „Христо Ботев“ гр. Септември, ОУ „Христо Ботев“ гр. Велинград“, ОУ „П.Р.Славейков” гр. Пещера и ОУ  „Проф. Марин Дринов“ гр. Панагюрище.


14 ное 2022

ЗА ОД НА МВР ПАЗАРДЖИК

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача