МВР

ОД Сливен

 

14 авг 2018

1171 нарушения на ЗДвП са констатирани за една седмица в сливенско

Специализирани операции и ежедневен контрол по пътна безопасност от 10 август до 30 септември

През изминалата седмица на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции по контрол и пътната безопасност, разпредени от главния секретар на МВР, директора на ОДМВР-Сливен и в рамките на националните кампании „Ваканция” и „Безопасно лято”.  Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел са проверили 2682 моторни превозни средства, и 2793 лица. Констатирани са 1171 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане.

В рамките на кампания за контрол на скоростта по линия на TISPOL, проведена от 6 до 12 август, с мобилни и стационарни камари в областта са установени 704 нарушения на скоростните режими. За седмицата са издадени 234 електронни фиша. По време на проверките на пътя полицейските служители са връчили 21 електронни фиша на водачи и пътници в автомобилите. В пунктовете на Пътна полиция са връчени 105 ел.фиша.За други нарушения са съставени 837 фиша. Актовете са 78.Установени са 6 неправоспособни водачи.  6 водачи са хванати да управляват след употреба на алкохол, трима от тях са над 1,2 промила, за което са образувани бързи производства. Четирима водачи са употребили наркотични вещества по време на управление. Отнети са 11 шофьорски книжки. Прекратени са 7 регистрации на автомобили, управлявани от неправоспособни водачи и такива  употребили алкохол и наркотици.

От 19,00 часа на 11-ти до 07,00 часа на 12-ти август на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица е проведена специализирана операция „Алкохол и неправоспособност”. Акцията е в рамките на разпоредената  от главния секретар на МВР операция по засилен контрол на пътното движение за периода 10 август-30 септември. Контролната дейност е насочена към установяване на нарушения, пряко влияещи на пътния травматизъм. В ОДМВР-Сливен са предвидени действия по ежедневен контрол на скоростта, употребата на наркотици и алкохол, правоспособност, застраховка „Гражданска отговорност”, спазване на предимство, сигнализация и маркировка. Продължава контролът по пътна безопасност в малките населени места и общински пътища. 

Иззети наркотици и арести при операция на полицията в Сливен срещу наркорозпространението

Акцията е с цел установяване на лица, занимаващи се с производство и разпространението на наркотични вещества. На 7 август служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ са задържали 45-годишния Ж.Ж. от град Сливен. При проведените процесуално-следствени действия в дома му полицейските служители са намерили и иззели плик, съдържащ суха листна маса, която на полевия тест е реагирала на марихуана, незаконно притежаван пистолет „Макаров“ със заличени номера и боеприпаси, като и други предмети и вещи, имащи отношение към престъпната дейност на задържания. 
Ж.Ж. е криминално проявен и осъждан за причиняване на телесна повреда, хулиганство, кражба и други. 
В хода на операцията на булевард „Илинденско въстание“ криминалисти на РУ-Сливен са извършили проверка на лек автомобил, като в него е установен 44-годишният Р.М. В него са намерени и иззети наркотични вещества-канабис. Той е криминално проявен за  измами и кражба. Ж.Ж. и Р.М. са отведени в РУ-Сливен и задържани за 24 часа.
Образувани са две досъдебни производства под надзора на Окръжна прокуратура –Сливен.
Наложена им е 72-часова мярка.  Прокуратурата е внесла искане за тяхното постоянно задържане. Мярката ще бъде гледана днес.  
 

10 авг 2018

РУ-Сливен извършва проверки за нерегламентирано отглеждане на кучета ​

Служители на РУ-Сливен са извършили проверки по сигнали на граждани, постъпили в началото на седмицата, за нерегламентирано отглеждане на кучета в селата Крушаре и Тополчане. Проверките са извършени съвместно с представители на Областната дирекция по безопасност на храните и Община Сливен. Установени са два обекта – по един в двете села.

Проверката е установила, че животните се отглеждат в изпълнение на Наредбата за притежаване, отглеждане, контрол и регистрация на животни на територията на община Сливен. Всички животни са регистрирани, чипирани и притежават всички необходими документи. Отглеждането се извършва, съгласно чл.17 от Наредба. Осигурено им достатъчно място и подслон, като за тях се полагат необходимите грижи. В село Крушаре се отглеждат 15 кучета от различни породи, повечето са от породата Алабай и четири  Кане Корсо. В село Тополчане се отглеждат четири кучета порода Американско Були.

Проверките по спазване на Наредбата за притежаване, отглеждане, контрол и регистрация на животни на територията на община Сливен продължават. Контролът, от страна на РУ-Сливен, се извършва основно от служители на Териториална полиция, които обслужват градската част и селата в Общината.

 

РУ-Сливен призовава гражданите, които са свидетели или имат информация за нерегламентирано отглеждане на животни да подават сигнали на съответните районни инспектори или на ел. адрес на ОДМВР-Сливен [email protected]

02 авг 2018

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО