МВР

ОД Сливен

 

06 фев 2023

Полезна информация от сектор "Български документи за самоличност" при ОДМВР - Сливен

7 531 са личните карти с изтичаща валидност за 2023 година в област Сливен

По данни на Дирекция „Български документи за самоличност“ за област Сливен през 2023 година изтича валидността и подлежат на подмяна 7 531 лични карти.  
С вече изтекъл срок на валидност за 2021 г. и за 2022 са 1 633 лични карти на жители на област Сливен. 
През 2022 год. от сектор „Български документи за самоличност” при ОДМВР Сливен са приети 21 369 заявления за лични карти и 19 104 заявления за паспорти. Издадени са 21 565 лични карти и 19 219 паспорти. 
Чрез предоставяния от сектор „Български документи за самоличност“ организиран прием на заявления са приети 152 заявления. От тази услуга са се възползвали служители от фирма „Е. Миролио ЕАД“ - Сливен; потребители на социални услуги в ДПЛУИ И ДПЛПР гр. Твърдица; жители на селата Стрелци и Боринци, общ. Котел; жители на селата Блатец, Гавраилово и Злати войвода, общ. Сливен. 
Сектор „Български документи за самоличност” при ОДМВР Сливен продължава да приема заявления чрез „Организиран прием”. За целта трябва да се изпрати искане до директора на ОДМВР-Сливен на адрес ул. „Ген. Скобелев” №5 или на ел.поща [email protected] 

Напомняме на гражданите, че могат да изберат предпочитаното от тях звено БДС в РУ Нова Загора, Котел или Твърдица за подмяна на лична карта, паспорт или свидетелство за управление на МПС, различно от това по постоянния им адрес, но в рамките на област Сливен.
Заявление за подмяна на СУМПС може да се подаде в РУ (Котел, Нова Загора и Твърдица) едновременно със заявления за издаване на лична карта и/или паспорт само в случаите на подмяна на свидетелство за управление на МПС поради изтичане на срока на валидност, при вече изтекъл срок на валидност, при промяна в данните на водача, отнасящи се до смяна на фамилия и транслитерация, както и при издаване на дубликат и заплатена така за обикновена услуга. 

Чрез портала за електронни административни услуги на МВР на интернет адрес: 
e-uslugi.mvr.bg
всеки български гражданин, притежаващ валиден български квалифициран електронен подпис може да подаде заявление за издаване на:
• лична карта и/или паспорт 
• удостоверение за събития свързани с издаването на документи
Крайният срок за подаване на заявление за подновяване на лична карта е 30 (тридесет) дни, след датата на изтичане на валидността на личната карта. При неспазване на срока за издаване на лична карта или подмяна на вече издадена, но с изтекъл срок на валидност, се налага глоба в размер от 20,00 (двадесет) до 150,00 (сто и петдесет) лева;
- звена БДС при ОДМВР – Сливен и РУ Нова Загора работят с удължено работно време в делнични дни от 8.00 - 18.00 часа без прекъсване; 
- звено БДС в РУ – Твърдица работи с работно време от 8.30 – 12.00 часа и 13.00 - 17.30 часа.

Готовите лични документи се получават в звеното БДС на ОДМВР Сливен, където е подадено заявлението.
В тази връзка Ви предоставяме информация за натовареността по РУ за месец януари 2023, както следва:

Поделение 03.01.-06.01 09.01-13.01 16.01-20.01 23.01.-31.01 Общо за месеца обслужени граждани
ОДМВР Сливен Обслужени граждани Обслужени граждани Обслужени граждани Обслужени граждани
БДС ОДМВР Сливен 787 972 887 1 086 3 732
БДС РУ Нова Загора 91 135 118 162 506
БДС РУ Котел 81 75 82 132 370
БДС РУ Твърдица 60 49 40 102 251
  1 019 1 231 1 127 1 482 4 859

Ежедневна информация, свързана с издаването на българските лични документи може да се получи на телефон: 044/644-355.

Старши комисар Величков: Пътната безопасност е приоритет в работата на ОДМВР-Сливен

Водач на „Форд Фокус” не е спрял на стоп палка и е направил опит да избяга

„ДАИ тринога, палка на КАТ, палка на S-ките”, „ Прибирайте ….и с рейса…настръхнали са” са част от постовете в една от социалните Интернет групи, която „следи” работата на Пътна полиция. Днес Сливен осъмна със засилено полицейско присъствие на  главни булеварди, на вход и изход от града и на най-натоварените кръстовища. Завишеният контрол е по линия на пътната безопасност и е в рамките на специализирана операция, разпоредена от директора на Областната дирекция на МВР в Сливен старши комисар Димитър Величков. 
Извършват се  проверки на водачите за употреба на алкохол и/или наркотични вещества, правоспособност, скорост, спазване на знаците, маркировката, светлините на светофарните уредби и други нарушения, влияещи пряко на пътния травматизъм. 
На един от контролните пунктове в рамките на 2 часа са  проверени 57 автомобила и 89 лица. Съставени са 3 акта и 9 фиша. Водач на лек автомобил „Форд Фокус” се е опитал да избяга след подаден сигнал за проверка. Увеличил е скоростта и е преминал на червен сигнал на светофара. Спрян е от полицейски екип, който  установява, че водачът е неправоспособен. Съставен му е акт по ЗДвП, номерата на автомобила са свалени.  
Операцията продължава. Контролът се осъществява от екипи на сектор „Пътна полиция”-ОДМВР-Сливен  и група „Териториална полиция” към РУ-Сливен

31 яну 2023

Комисар Демирев: Благодарни сме на Община Сливен за съдействието и положените усилия при въвеждане в експлоатация на дарения от Германия пожарен автомобил

В началото на месец октомври миналата година  автопаркът на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Сливен беше попълнен от още един специализиран автомобил, дарен от  пожарна служба в германския град Кьолн. Благодарение на финансовата и логистична подкрепа от Община Сливен противопожарната служба в града разполага с техника, позволяваща по-ефективна работа при гасене на полски пожари и такива обхващащи по-големи  площи. 
След приключване на всички процедури по регистрация на автомобила, днес кметът Стефан Радев връчи официално ключовете на директора на Регионалната дирекция „ПБЗН” в Сливен комисар Демирев.
Автомобилът е „Ивеко Магирус” EuroFire и разполага с възможност за пренос на 5 тона вода и 500 литра пенообразовател. Пожарните автомобили, с които разполага в момента службата в Сливен, пренасят от 1 до 4 тона вода, което прави новият автомобил значително по-ефективен за пожари в малките и отдалечени населени места с ограничени водоизточници. 

30 яну 2023

Резултати от специализираната операция в КотленскоРазкрити кражби от частни домове, установено е притежание на наркотични вещества и множество нарушения по ЗДвП, отчитат екипите на ОДМВР-Сливен, след проведената днес специализирана операция.  Акцията е по утвърден план на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков на територията на участък „Градец“ към РУ-Котел.  Целта е противодействие на престъпленията срещу собствеността и личността, незаконния добив на дървесина, притежание и разпространение на наркотични вещества и пътна безопасност. Операцията е проведена от екипи на ОДМВР-Сливен, Зонално жандармерийско управление-Бургас и служители на ЮИДП. 
По време на акцията са проверени 165 превозни средства, 317 лица, извършени са проверки на криминалния контингент. Задържани са 5 лица – 4 за кражби на предмети и инструменти от части домове и лек автомобил, както и 1 за притежание на наркотични вещества. 
Съвместно със служители на ЮИДП-Сливен са извършени проверки за незаконно добити дърва за огрев. Установени са 10 случая, за които са образувани  преписки по чл. 235 от НК.  

Специализираните операции по различни направления на дейност на територията на ОДМВР-Сливен продължават. 

27 яну 2023