МВР

ОД Сливен

 

18 юли 2017

Старши комисар Димитър Величков е новият директор на ОДМВР-Сливен

Със заповед на министъра на вътрешните работи Валентин Радев за директор на ОДМВР-Сливен е назначен старши комисар Димитър Величков. Той беше представен официално днес пред ръководния състав на дирекцията от главения секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов. 
От края на месец май до момента, със заповед за временно назначаване, длъжността се изпълняваше от комисар Иван Русев, заместник-директор на ОДМВР-Сливен.  
Преди да заеме длъжността директор на областната дирекция Димитър Величков е изпълнявал длъжността началник на районното управление в град Сливен. Той е роден на 20.03.1966г. в гр.Пазарджик. Завършил е "Технически университет - ИПФ"  гр.Сливен. Започва работа в МВР от 1992 година в "Охранителна полиция", след което преминава в сектор "Криминална полиция" до 2002 година, когато е назначен като старши инспектор в сектор "Борба с организираната престъпност". За работата си в сектор „БОП” е награден с огнестрелно оръжие със заповед на министъра на вътрешните работи.  От 2010 до март 2013 е началник на РУМВР в град Твърдица, като от  1 март 2013 оглавява РУМВР-Сливен. 
През 2009г. завършва международна полицейска школа в Будапеща, Унгария. Преминал е обучение в редица партньорски организации в страната и Европа.  Многократно е награждаван за професионални успехи. За постигнати добри резултати в борбата с производството и разпространението на наркотични вещества през 2016 година, като началник на районното управление в Сливен, Величков е отличен с престижната награда в конкурса за магистрати и полицаи "Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж", която се присъжда  в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе.           

 

АКЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА: “ВАКАНЦИЯ! ДА ПАЗИМ ЖИВОТА НА ДЕЦАТА НА ПЪТЯ!”

През летния период и излизането на учениците в лятна ваканция  значително нарастват опасностите за тежки пътно-транспортни произшествия с деца и юноши.  Децата до 14-годишна възраст пострадват най-често като пешеходци, когато са в игри навън, при неправилно и внезапно пресичане на платното и поради движение с превишена и несъобразена скорост на водачи в населените места; децата и юношите от 10 до 17 години - като водачи на велосипеди, мотоциклети и мотопеди; 15-17-годишните загиват и получават травми най-често като пътници в автомобили и на двуколесни МПС, управлявани от възрастни и младежи. През последните години е високо нивото на аварийността с неправоспособни водачи, включително с непълнолетни юноши. Често важна съпътстваща причина за злополуките е липсващият родителски контрол над децата и юношите.
Друг сериозен проблем, от който следва високо ниво на пострадалите при ПТП в страната, е неизползването на обезопасителните колани от преобладаващата част от пътниците на задните седалки в автомобилите,  както и на обезопасителни системи за превоз на деца. 
По отношение на една от уязвимите групи участници в движението през лятната ваканция на 2016г. (от 01.06.  до 31.08.) няма загинали деца до 17 години, ранени са 7 вследствие на настъпили общо 6 тежки пътно-транспортни произшествия (ТПТП). 4 от ранените деца са били пътници в леки автомобили, 2 са пешеходци, а 1 е водач на велосипед.
Статистиката по общини е следната:
На територията на община Сливен: Настъпили са общо 4 ТПТП с 4 ранени деца: 1 водач на велосипед, 1 пътник в лек автомобил и 2 пешеходци.
На територията на община Нова Загора: Настъпили са общо 2 ТПТП с 3 ранени деца, които са били пътници в леки автомобили.
На територията на община Котел: Няма регистрирани ТПТП с участието на деца за отчетния период.
На територията на община Твърдица: Няма регистрирани ТПТП с участието на деца за отчетния период.

Разпределени по месеци най-много ТПТП са станали през юли-3 с 4 ранени, юни-2 с 2 ранени и 1 ТПТП през август с 1 ранен.
Като място на настъпване на ПТП:
1. АМ”Тракия” км 234+600 – общ.Нова Загора
2. Път I-6 км 393 – общ.Сливен
3. Път III-662 км 2+500 – общ.Нова Загора
4. с.Жельо войвода, ул.”Съби Димитров” – общ.Сливен
5. гр.Сливен, кв.”Клуцохор”, ул.”Патриарх Евтимий”
6. гр.Сливен, кв.”Дружба” до бл.20

От 01.06.  до 31.08. 2016г.  на територията на ОДМВР-Сливен са настъпили общо 355 ПТП, от които 46 тежки с 5 убити и 70 ранени.
От началото на 2017г. до края на месец април на територията на ОДМВР-Сливен са настъпили общо 261 ПТП, от които 36 тежки с 5 убити и 40 ранени.
На територията на област Сливен през първите четири месеца на 2017г. (от 01.01.  до 30.04.) няма загинали деца до 17 години, ранени са 7 вследствие на настъпили общо 7 ТПТП. 2 от ранените деца са били пътници в леки автомобили, а 5 са пешеходци.
Статистиката по общини е следната:
Сливен: 4 ТПТП с 4 ранени деца: 2 пътници в леки автомобили и 2 пешеходци.
Нова Загора: 2 ТПТП с 2 ранени деца: пешеходци.
Котел: 1 ТПТП с ранено 1 дете – пешеходец.
Твърдица: Няма регистрирани ТПТП с участието на деца за отчетния период.

Разпределение на ПТП по месеци:
Януари – 2 ТПТП с 2 ранени
Февруари – 0 ТПТП 
Март – 2 ТПТП с 2 ранени
Април – 3 ТПТП с 3 ранени

Място на настъпване на ПТП:
1. гр.Сливен, бул.”Стефан Караджа” – локалното платно
2. гр.Сливен, бул.”Генерал Скобелев” 5
3. гр.Сливен, ул.”Г.С. Раковски”
4. гр.Сливен, кръстовище бул.“Г. Данчев” и  бул.“С. Стамболов”
5.   гр. Нова Загора, к-ще на ул.”Ал. Стамболийски” и ул.”П.Бакалов”
6.   гр. Нова Загора, ул.”Божур”
7.   общ. Котел, път II-48 км 61+400

След анализиране на причините довели до тежките пътни произшествия с участието на деца е установено, че всички са настъпили по вина на водачите на МПС, като нарушенията  са отнемане на предимство, несъобразена скорост и неправилно завиване. Най-опасните места с висока концентрация на ПТП са уличните пътни участъци и кръстовища. Фактори са неизползването на предпазни колани на задните седалки, непоставянето на предпазни каски при управление на двуколесни превозни средства и липсата на обезопасителни системи за превоз на деца.  

През юли и август са предвидени специализирани операции по безопасност на движението със засилен контрол насочен към неправилното движение на пешеходци и велосипедисти, контрол на детските обезопасителни системи, поставянето на каски и на колани от пътниците  на задните седалки на превозните средства.

 

19 юли 2017

ПРАКТИЧЕСКИ ПРЕПОРЪКИ ЗА ЛЯТОТО

През летните месеци основните причини за настъпване на пътнотранспортни произшествия (ПТП) са движението с несъобразена и превишена скорост, навлизането в насрещното движение, отнемането на предимство, управлението на моторни превозни средства (МПС) в условия на преумора и/или след употреба на алкохол или наркотични вещества или техни аналози, неправилното изпреварване и други неправилни маневри, неправилен превоз на пътници, навлизане в участъци, забранени за движение на определени категории превозни средства или участници в движението по пътищата (бавно движещи се МПС, пътни превозни средства с животинска тяга, велосипеди, пешеходци) и др.
През летните месеци на 2016 г. (в периода 01.06.2016 г. - 31.08.2016 г.) на територията на страната са настъпили 2283 тежки ПТП, при които са загинали 223 и са ранени 2975 участници в движението по пътищата. Най-голям - 403, е броят на ПТП от вида блъскане на пешеходец, при които загиналите са 21, а ранените - 408. Най-голям - 44, е броят на загиналите при ПТП от вида сблъскване между МПС челно, при които броят на произшествията е 192, а на ранените - 358. Най-голям - 435, е броят на ранените при ПТП от вида сблъскване между МПС странично, при които броят на произшествията е 299, а на ранените - 28.
01.06.2016 г. - 31.08.2016 г.
Вид на ПТП ПТП Загинали Ранени
Блъскане на пешеходец 403 21 408
Сблъскване между МПС челно 192 44 358
Сблъскване между МПС странично 299 28 435


Най-голям брой тежки ПТП - 2218, са допуснати поради нарушения на водачите. При тези ПТП са загинали 2015 и са ранени 2906 участници в движението по пътищата. Поради несъобразена и превишена скорост от водачите са предизвикани 798 тежки ПТП, при които са загинали 105 и са ранени 1104 човека. При навлизане в насрещното движение при 112 ПТП, допуснати от водачи, с 39 загинали и 179 ранени. Поради отнемане на предимство по вина на водачите са настъпили 736 тежки ПТП, при които са загинали 35 и са ранени 917 участници в движението по пътищата. При неправилно изпреварване водачите са предизвикали 40 ПТП, при които са загинали 3 и са ранени 69 човека.
Пътна полиция призовава водачите
- да се движат с повишено внимание
- да са отпочинали преди пътуване
- да се отнасят с отговорност към шофирането особено когато превозват пътници в автомобила
- да помнят, че не са сами на пътя и
- че от поведението им зависи не само техният, но и животът на останалите участници в движението по пътищата
Важно е
- използването на обезопасителни колани и системи за деца (седалки; столчета)
- водачите да не си отвличат вниманието с неприсъщи при шофиране дейности, а да следят пътната обстановка
- при дискомфорт или умора водачът да спре за кратък отдих При интензивно движение
- вниманието трябва да е насочено към движещите се насреща автомобили
- да не се предприемат рискови изпреварвания
- да се предпазват останалите участници на пътя
- да се знае къде по маршрута има ремонти
Истина е, че
- спазването на скоростта удължава, но с малко, времето на пътуване
- по-ниската скорост гарантира намален риск от настъпване на ПТП
- в отделни участъци максималната ограничителна скорост може да се окаже неподходяща за момента - често времето е променливо, пътните настилки са мокри, а на места - наводнени
Лятно безопасно шофиране
СКОРОСТ
- ВИНАГИ съобразявай скоростта с: интензивността на движението; състоянието на гумите и другите агрегати на автомобила; неговите спирачни възможности; състоянието на платното, видимостта.
- ПРЕДВИЖДАЙ внезапната поява на човек, животно или изхвърлен предмет на платното за движение.
- Намали скоростта макар и само с 10 км/ч. - така многократно ще намалее вероятността от катастрофа.
- НЕ СЕ УВЛИЧАЙ по рисковите водачи, които те изпреварват и се движат с превишена скорост.
- НЕ СИ ОПРЕДЕЛЯЙ предварително точен час на пристигане и не насрочвай срещи, защото евентуалното забавяне ще те притесни и ще доведе до рисково шофиране с превишена скорост.
- НЕ СЕ АФЕКТИРАЙ/НЕРВИРАЙ. когато колоната автомобили се движи бавно. ВИНАГИ има обективна причина за това. Афектът може само да навреди. ПОМНИ, че най- безопасно е да се движиш със скоростта на колоната.
Когато ШОФИРАШ ПО ТЪМНО при превключване на светлините от дълги на къси, непременно намалявай скоростта дотолкова, че да ти осигурява възможност за спиране в осветения участък пред твоя автомобил. Така ще реагираш успешно, ако забележиш съвсем наблизо пресичащ пешеходец. Ако те заслепяват насрещни светлини, намали още скоростта.
В НАСЕЛЕНО МЯСТО при преминаване:
> през оживен район с интензивно движение на пешеходци и деца,
> покрай паркирани автомобили,
> покрай паркове и градинки,
> покрай спирки на обществения транспорт,
> при забелязване на мотоциклетисти, мотопедисти, велосипедисти и др.
НАМАЛЯВАЙ скоростта до минимум, за да успееш да реагираш и предотвратиш
злополука при внезапно поява на опасност на пътя.
• При по-висока скорост си осигури ПО-ГОЛЯМА ДИСТАНЦИЯ от автомобила пред теб. Малката дистанция те приближава до удар при рязко спиране, напряга те и увеличава агресивността.
• Когато возиш деца, НАМАЛИ значително средната СКОРОСТ, увеличи дистанцията и вниманието си. Опасно и недопустимо е да се вози деге в скута на възрастен на предната седалка.
ИЗПРЕВАРВАНЕ, НАВЛИЗАНЕ В ЛЕНТА ТА ЗА НА СРЕЩНО ДВИЖЕНИЕ И СПАЗВАНЕ НА ПРЕДИМСТВО
- Винаги поддържай такава ДИСТАНЦИЯ, която да позволи на изпреварващ те автомобил да заеме място пред твоя.
- Предприемай ИЗПРЕВАРВАНЕ само при пълна сигурност, че може да завършиш маневрата без опасност от сблъсък с насрещен автомобил. Недопустимо е да започнеш такава маневра в участък със завои и ограничена видимост. В такъв участък се движи стриктно в своята лента за движение, без да „сечеш” завоите и да навлизаш в насрещното движение.
- При изпреварване НЕ ЗАВИВАЙ РЯЗКО и в непосредствена близост пред изпреварвания автомобил - така лесно може да загубиш контрол: да се преобърнеш или да навлезеш отново в лентата за насрещно движение пред приближаващ в обратната посока автомобил.
- Когато се движиш по един и същи маршрут със свои близки и приятели, не се стреми да сте “в пакет”, без да се разделяте на по-голямо разстояние. Това ще те принуди да изпреварваш рисково, за да не се откъснеш от групата. По-добре си ОПРЕДЕЛЕТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО място край пътя, където да спрете и да се изчакате. Далеч по-безопасно е всеки да се движи самостоятелно и сам да оценява обстановката. Тя във всеки момент е различна за отделните водачи.
- Не се настройвай агресивно и отмъстително към другите на пътя. НЕ ТЪРСИ „РЕВАНШ”, КОГАТО ТЕ ИЗПРЕВАРЯТ.
- Съобразявай се с ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА АВТОМОБИЛА. Ако той е с по-малка мощност и му е необходимо по-дълго разстояние за изпреварване, започни маневрата само когато имаш достатъчна видимост напред, без насрещно движение.
- На автомагистрала ПРИ ИЗПРЕВАРВАНЕ бъди възможно най-кратко време в крайната лява лента. По нея се движат немалко мощни автомобили, чиито водачи превишават драстично разрешената скорост и които ще те застигнат за броени секунди.
 -  Най-често причината ЗА ОТНЕМАНЕ НА ПРЕДИМСТВО при преминаване през кръстовища Е НЕВНИМАНИЕ, РАЗСЕЯНОСТ или ПРИБЪРЗАНО ВЗЕТО РЕШЕНИЕ
- Когато пресичаш кръстовище със светофарна уредба, НЕ НАВЛИЗАЙ ПРИ ЖЪЛТ СИГНАЛ НА СВЕТОФАРА. Още по-опасно е потеглянето веднага след смяна на червения с жълт сигнал.
- При потегляне, след като е светнал зеленият сигнал, ОЩЕ ВЕДНЪЖ СЕ ОГЛЕДАЙТЕ дали не преминават автомобили на червено.
- Оглеждай се за приближаващи автомобили при всяко пресичане на кръстовище. Не забравяй, че когато си ЗАМИСЛЕН И РАЗСЕЯН, МОЖЕ ДА НЕ ЗАБЕЛЕЖИШ приближаващ автомобил по пътя с предимство.
- Бъди особено предпазливи към деца, юноши, възрастни на велосипеди, каруцари, мотоциклетисти и мотопедисти.
ШОФИРАНЕ НА ТРЕЗВО И С КОНЦЕНТРИРАНО ВНИМАНИЕ
НЕ ПОТЕГЛЯЙ НА ПЪТ:
> ако си преуморен или
> ако си спал малко напоследък;
> непосредствено след обилно ядене - ще те споходи опасна сънливост.
При преумора ОТ ЛЯТНАТА ЖЕГА СПИРАЙ ПО-ЧЕСТО за почивка на безопасно, сенчесто място край пътя. На всеки 100 изминати километра е препоръчително да се почива поне 10 минути.
ДЪЛГИЯ МАРШРУТ до летния курорт и обратно е по-добре да изминеш, след като си се наспал добре и потеглиш в ранните сутрешни часове. Така ще бъдеш възможно най-бодър, избягвайки дневните горещини и интензивното движение.
> Малките дози АЛКОХОЛ съвсем не са безопасни. Макар да ги смяташ за безобидни, доказано е, че и концентрациите на алкохол в кръвта под 0,5 на хиляда предизвикват различни реакции при различните хора, намаляват остротата на възприятията, водят до нереална оценка на обстановката и забавят реакциите на шофьора.
> Ако подозираш, че ще се изкушиш в компанията и ще пийнеш алкохол, ПРЕДВАРИТЕЛНО ОСИГУРИ ШОФЬОР, който да остане трезвен до края на вечерта и да те вози. Дай автомобилните ключове на съпругата или определения да шофира още преди да си употребил алкохол.
ПРАВОСПОСОБНОСТ 
- Като родител бъди безкомпромисен и НЕ РАЗРЕШАВАН УПРАВЛЕНИЕТО нито пък предоставяй мотопед, мотоциклет, автомобил на децата си, ако те още не са придобили правоспособност за съответната категория. Много родители са загубили синове и дъщери заради това, че не са се намесили навреме.
- Ако имаш информация и си свидетел в твоя квартал НА УПРАВЛЕНИЕ ОТ
НЕПРАВОСПОСОБНИ, сигнализирай в най-близкото управление на МВР.
- Направи всичко необходимо и възможно, за да НЕ ДОПУСНЕШ управление от НЕПРАВОСПОСОБЕН ИЛИ УПОТРЕБИЛ АЛКОХОЛ, дори с риск да влезеш в конфликт. Потърси съдействие от полицията. С това ще предотвратиш катастрофа и ще спасиш хора.
ВИНАГИ ИЗПОЛЗВАЙ ПРЕДПАЗНА КАСКА, КОЛАН И СИСТЕМИ ЗА ОБЕЗОПАСЯВАНЕ НА ДЕЦА!!!
При попадане в пътен инцидент позвъни на телефон 112 или съобщи в най-близкото районно управление на МВР.

 

07 юли 2017

Областната дирекция на МВР в град Сливен отбеляза тържествено своя професионален празник

Пламен Николчев инспектор в сектор „Противодействие на криминалната престъпност” към ОДМВР-Сливен е полицай на 2016 година

Днес директорът на Областната дирекция на МВР в Сливен старши комисар Иван Русев тържествено отбеляза 138 години от създаването на Министерството на вътрешните работи. Церемонията се състоя  на площад „Хаджи Димитър” в Сливен в присъствието на Негова Високопреосвещенство Сливенски митрополит Иоаникий, областния управител Чавдар Божурси, заместник кмета Румен Иванов,  народни представители, кметове, представители на съдебната власт, държавни институции, общински съветници и медии.

 ОДМВР-Сливен
На 5 юли Министерството отбелязва своя професионален празник. На тази дата през 1879 г. Княз Александър Батенберг подписва Указ №1 за създаване на Министерство на вътрешните дела и назначава Тодор Бурмов за министър.  От 1992 г. 05 юли - датата на създаването на Министерството на вътрешните работи е официален празник на служителите от вътрешното ведомство.
Днес тържествено беше приет  строя от директора на ОДМВР-Сливен.Програмата продължи с приветствие към служителите на МВР, гостите и гражданите. Празнично слово произнесе  Негова Високопреосвещенство Сливенски митрополит Иоаникий. Тържествената част завърши с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и с демонстрация на „Специализираното тактическо звено за бързи действия” към ОДМВР-Сливен.
STZBD1 STZBD
108 служители на ОДМВР-Сливен бяха наградени с „писмена похвала” за проявен висок професионализъм, инициативност и съществен принос при изпълнение на  служебната дейност от директора на областната дирекция и началниците на районни управления. Наградените са ръководни служители от РУ-Сливен,  разследващи полицаи, служители от отдел „НТЛ”, служители в група „Охрана на обществения ред”, служители от участък „Квартал Шести” в РУ-Нова Загора, служители от сектор „Криминална полиция”  на РУ-Сливен, служители в районни управления Нова Загора, Котел и Твърдица и лица, работещи по трудови правоотношения.  6 служители на Регионална дирекция  „Пожарна безопасност и защита на населението”-Сливен получиха „писмена похвала” от главен комисар Николай Николов, директор ГД”ПБЗН”-МВР-София. Отличията бяха връчени на  тържествено събрание в сградата на ДНА.  
Пред служители на дирекцията и гости старши комисар Иван Русев отбеляза  добрите комплексни показатели в работата на дирекцията. Той подчерта, че ще очаква професионализъм и отдаденост на работата от всички служители, като държи да се постигне висока ефективност, безкомпромисност и добро отношение към гражданите. 
Областният управител Чавдар Божурски поздрави полицейските служители с техния празник и пожела да работят все така всеотдайно за затвърждаване на добрите практики и постигане на отлични резултати. Той подчерта, че е уверен в професионализма на полицаите и тяхната отдаденост на професията, за да се справят с предизвикателствата, които стоят пред тях всеки ден. 
Заместник кмета Румен Иванов поздрави служителите на ОДМВР-Сливен и връчи наградата „Полицай на 2016 година”. Отличието беше присъдено на Пламен Кънчев Николчев инспектор в сектор „Противодействие на криминалната престъпност” към ОДМВР-Сливен за проявен висок професионализъм и цялостен принос при противодействието на престъпления, свързани с  производството и разпространението на наркотични вещества. 

nikolchev 
Nikolchev policai2017
Старши комисар Иван Русев връчи наградите „Полицай на месеца” за 2017 година. 
Призът за месец януари получава  Милен Сяров инспектор в с-р „Противодействие на криминалната престъпност” към ОДМВР-Сливен

За случай, в който е разбита е  мрежа за незаконен трафик на културни и исторически ценности в Европа и света. Задържан е организаторът. 

Полицай на месец февруари става Ивелин Цончев младши експерт в У”Надежда” РУ-Сливен

За разкрити  серия от случаи на притежаване и разпространение на  наркотични вещества на територията на квартал „Надежда”.   

Призът за месец март се присъжда на  Александър Апостолов с-р „КП” РУ-Сливен

За задържане на  трима мъже, извършвали телефонни измами на територията на цялата страна. В резултат на проведени оперативно – издирвателни действия  са задържали група мъже, участващи в схема за телефонни измами. Задържаните са от град Ихтиман. В тях са намерени пари и ценности от извършена същия ден измама. 

Полицай на месеца април  е Георги Георгиев от  с-р „КП” РУ-Нова Загора

За иззети над 3 килограма канабис и разкрити две лаборатории за отглеждане и сушене на наркотичното вещество в село Научене. 

Полицай на месец май става  Христо Танчев началник на  У „Запад” РУ-Сливен

За разкриване на  убийство на 71-годишен мъж в село Скобелево. 

Отличието за месец юни отива при  Николай Стоилов с-р „КП” РУ-Нова Загора

За проявен професионализъм при разкриването на два случая на отглеждане на марихуана  и нарколаборатория в новозагорското село  Еленово. 
Купи и медали получиха класиралите се на първите три места в спорните турнири по футбол, и тенис на маса, които се провеждат всяка година за празника на МВР-5 юли. 
В турнира по футбол първо място и купата на победителя получава отборът на Група „Охрана на обществения ред” към РУ-Сливен. 
На второ място е отборът на Участък „Запад” към РУ-Сливен.
Трети са сектор „Криминална полиция” към РУ-Сливен.
Победител в турнира по тенис на маса за поредна година е  Станимир Стоянов от „Специализираното тактическото звено за бързи действия” към ОДМВР-Сливен. 
Втори е Венцислав Петров  от група „Миграция”.
Трети е полицейски инспектор Димитър Андонов  от „Териториална полиция” към РУ-Сливен.
GOOR futbal St_ Stpyanov_tenis na masa

04 юли 2017

Двама мъже са задържани при операция срещу конвенционалната престъпност в Нова Загора

Двама са задържани в момент на продажба на наркотични вещества при операция на полицията в Нова Загора. Акцията е осъществена в квартал “Шести” от служители на РУ-Нова Загора и Зонално жандармерийско управление- Бургас и е в рамките на разпоредените от ръководството на МВР мерки по противодействие на битовата престъпност.
Полицейските служители влизат в квартала малко след 21,00 часа вчера и в хода на операцията установяват в лек автомобил “Ланчия” 28-годишния А.Р. и 32-годишния И.Ч..При проверката А.Р е оказал съпротива, като е използвал нож, който е насочил към униформените служители. Извършено  е претърсване и изземване при условията на неотложност с последващо съдебно одобрение. В хода на процесуално-следствените действия в А.Р. и в автомобила са намерени и иззети пликчета, съдържащи наркотични вещества от различен вид. Двамата са криминално проявени, задържани са за 24 часа. Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен.
Операциите по противодействие на битовата престъпност, разпространението на наркотични вещества и незаконната търговия с тютюневи изделия на територията на ОДМВР-Сливен продължават.

22 юни 2017

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО