МВР

ОД Кюстендил

 

18 фев 2019

Задържан е в полицейския арест заподозреният за извършено убийство вчера в Кюстендил

Задържан е 19-годишният кюстендилец, заподозрян като извършител на убийство в града вчера.  Около 23.30 ч. снощи е  докаран в ОДМВР – Кюстендил, от майка му. До момента са задържани 12 души, съпричастни към случая. Работата по случая  продължава активно екип от криминалисти, разследващи полицаи и под прякото ръководство на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура – Кюстендил, съобщи  ст. комисар Е.Стамболийски тази сутрин.

 

Ххх

 

Вчера сутринта при възникнало сбиване  пред заведение в центъра на Кюстендил между група от около 20 души е починал мъж – той е смъртоносно наранен с нож в областта на сърцето, други петима с различни наранявания са настанени в кюстендилската болница за оказване на медицинска помощ. По-късно двама  от тях са закарани за лечение в столично здравно заведение.

Сигналът за инцидента е постъпил в полицията в Кюстендил вчера в 7.23 ч. Предприети са незабавни специализирани полицейски действия по установяване и задържане на участници в инцидента.Вчера бяха задържани 8 души. Започнато е досъдебно производство, работата на разследващя екип се осъществява под прякото ръководство на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура – Кюстендил.

 

 

 

Осем души, съпричастни към инцидента в Кюстендил, са задържани

В условията на неотложност по случая са започнати процесуални действия, образувано е досъдебно производство за чл. 116, ал. 1, т. 4 от НК. Работи се интензивно, в екипа участват разследващи полицаи и наблюдаващ прокурор от окръжната прокуратура, със съдействието на служители на ОДМВР – Кюстендил. Към момента са задържани осем души. Това съобщи на брифинг ръководителят на Окръжна прокуратура - Кюстендил Камелия Стефанова. Тя уточни, че причината за възникналия конфликт е битова – употреба на алкохол. Сигналът е постъпил в 7.23 часа в дежурната част на ОДМВР. Незабавно са изпратени два автопатрула и в резултат на тяхната намеса е предотвратено по-нататъшното развитие на конфликта. Пострадали са шестима души, един от които, на 35 години, е починал на място вследствие на прободна рана. Останалите са настанени в болница в Кюстендил, един от тях, в по-тежко състояние, е транспортиран в София за оказване на квалифицирана помощ.

Директорът на ОДМВР – Кюстендил старши комисар Елиан Стамболийски допълни, че са идентифицирани повечето от участниците в конфликта. Продължава и издирването на мъж, който по първоначални данни е нанесъл фаталния удар, довел до смъртта на 35-годишния. Към момента продължават специализираните действия с участието на служители на ОДМВР – Кюстендил и на жандармерията. 

17 фев 2019

Министър Младен Маринов: Усилията за подобряване на работната среда ще дадат резултат в бъдеще

Министърът и кметът на Кюстендил Петър Паунов откриха реновираната сграда на ОДМВР – Кюстендил

 

Министър Младен Маринов поздрави служителите на областната дирекция на МВР и гостите на церемонията за откриване на обновената сграда на ОДМВР. В знак на благодарност за извършените ремонтни дейности, министърът награди с  Плакет на МВР кмета  Петър Паунов. „Благодарен съм на местната власт в лицето на кмета Паунов, че наред с образованието и здравеопазването, сигурността в областта е изведена като фактор от изключителна важност за добруването на жителите на Кюстендил. Всички усилия, положени за подобряване на средата в тази посока ще дадат резултат в бъдеще, ще допринесат за подобряване на сигурността в района и най-вече за подобряване на обслужването на гражданите. Обновяването ще даде възможност за достъп на гражданите в неравностойно положение до всички услуги и ще повиши доверието на обществото към всички полицейски служители, подчерта министър Маринов. Той пожела по-добри резултати в работата на служителите и повече удовлетворение сред гражданите при ползването на услуги в ОДМВР. Политиката на министерството е насочена не само към подобряване на битовите условия. В ОД МВР Кюстендил са разпределени нови автомобили, които са доставени по европейски програми. В процес е оборудването на всеки полицейски служител със средства за лична защита и средства  за въздействие в критични ситуации”, допълни министърът на вътрешните работи Младен Маринов.           

На церемонията присъстваха директорът на Главна дирекция „Национална полиция” главен комисар Христо Терзийски, директорът на ОДМВР ст. комисар Елиан Стамболийски, директорът на РДПБЗН комисар Светослав Георгиев,  областният управител на Кюстендилска област Виктор Янев. Кметът Паунов изрази удовлетворение от работата по реновиране на сградата на областната дирекция и подчерта, че средствата по проекта на стойност 1 175 000 лв. са осигурени по оперативна програма „Региони в растеж 2014 -2020“. Проектът е на Община Кюстендил и се осъществи в партньорство с Министерството на вътрешните работи. Целта е  подобряване на енергийната ефективност, качеството на работната среда и осигуряване на достъп на хора с увреждания до сградата. Кметът пожела на служителите здраве и успешно справяне със задачите им по гарантиране сигурността на гражданите на Кюстендилска област. По време на тържеството беше отслужен водосвет от архиерейския наместник на Кюстендилска духовна околия отец Генади Генадиев.  

12 фев 2019

"Аз и Детското полицейско управление" - конкурс за детска рисунка

Над 30 детски рисунки бяха представени в залата на ОДМВР – Кюстендл, в конкурс на тема “Аз и Детското полицейско управление”. Авторите са ученици от училище „Професор Марин Дринов“ – доброволци-първокурсници в програмата „Детско полицейско управление“. Днес след журиране приключи общинският етап. Победителите – Адриана Расийска, Леа Борисова, Анна Анастасова, продължават участието си в областния кръг на състезанието. Рисунката на Лазар Тодоров ще остане в кабинета на началника на РУ Кюстендил Росен Райчев.

Участниците в проекта „Детско полицейско управление“ от училището са 21, заниманията им се водят от педагогическия съветник Юлияна Станчева и инспекторите ДПС от РУ Кюстендил. Всички бяха гости на откриването на изложбата от техни рисунки и награждаването. Подаръците – книги и учанически пособия, на наградените връчи началникът на РУ Кюстендил Р.Райчев, той поздрави децата, пожела им отличен успех и да осъществяват мечтите си,това се постига с много труд и много четене!

08 фев 2019

ЗА ОД НА МВР КЮСТЕНДИЛ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО