МВР

ОД Кюстендил

 

16 юли 2021

Благодарствено писмо от името на Дипломатическата служба за сигурност към Държавния департамент САЩ получи директорът на ОДМВР ст. комисар Пл. Стоилов

Поводът е официално посещение в Кюстендилска област на делегация на Конгреса на САЩ


„Господин Стоилов,изразявам моята искрена признателност към ОДМВР – Кюстендил, за оказаната помощ и съдействие във връзка с осигуряването на всички мероприятия, организирани от мисията на САЩ в България на 9 юли.

Целият ни състав бе впечатлен от изключително добре организираното протичане на мероприятието и от професионализма на Вашите служители. За мен е чест и привилегия да имам възможност да имам възможност да работя с такива професионалисти.

Изразявам лична благодарност на комисар В.Паргов – началник на отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР и гл. инспектор Р. Боюклийски – началник сектор „Пътна полиция“, както и на всички служители на ОДМВР – Кюстендил, които осигуряваха придвижването на делегацията.“ – пише в писмото си Р. Келти, началник на отдел „Сигурност“ към Мисията в България.

Жътвена кампания  2021 г. - мерки за безопасност

 


         

Повишаването на температурите, през последните дни е предпоставка за усложняване на пожарната обстановка в земеделските земи. Въпреки редицата предупреждения на служителите от РДПБЗН – Кюстендил, продължава паленето на отпадъци и сухи треви. Това е нарушение на нормативната уредба, водещо до сериозни последици  за горския и полски фонд.  

От обявяване на пожароопасен сезон на 15.04.2021 г. в област Кюстендил са възникнали 30  пожара. Общо са засегнати 115 дка в урбанизирани и извън урбанизирани територии. Унищожени са 75 дка посеви пшеница и 1 дка лозя. Спасени са 135 дка посеви пшеница, 50 дка овес, 14 дка лозя, 3  сгради, 2  фургони и 1 бунгало,

             РДПБЗН – Кюстендил отново напомня, че за недопускане възникването на пожари  е задължително спазването на основните правила:

  • абсолютно ЗАБРАНЕНО в земеделските земи и извън тях (слогове и крайпътни ивици)  е  паленето на стърнища и други растителни остатъци и  използването на открити огнеизточници;
  • не се разрешава изгарянето на горими отпадъци и други растителни остатъци в свободните дворни площи.

Административната санкция  за палене на стърнища и изгаряне на горими отпадъци, съгласно ЗМВР, е от 200 до 2000 лв.

 

При забелязан  пожар, съобщете незабавно на тел.112.

14 юли 2021

„Познавам правилата за движение, спазвам ги и се грижа за собствената си безопасност“

Беседата бе организирана от Детския отдел на Библиотеката в Кюстендил

Днес пътните полицаи  инспектор Бисер Стоилков и младши автоконтрольор Калин Григоров от сектор „ Пътна полиция“ в  ОД МВР - Кюстендил, бяха на гости  на Детския отдел на Регионалната библиотека „Емануил Попдимитров“.   Срещнаха се с учениците,  с които се осъществява проектът „Лято е, ела в библиотеката!“ – местната културна институция е организирала разнообразие от полезни теми за ваканционните дни. Беседата на полицаите  бе посветена на правилата за пътна безопасност, как да се грижат за собствената си безопасност децата -като пешеходци, пътници и когато забавленията са в квартала и на детската площадка. Полицаите ги запознаха със своята работа, как упражняват контрол и как помагат на хората. Библиотекарите пък предложиха разнообразие от книжки, все по темата „Правила за движение, познавам ги и ги спазвам“. Участниците в образователната среща и организаторите се разделиха с настроение и пожеланието скоро да се видят и по други интересни теми.

08 юли 2021

ЗА ОД НА МВР КЮСТЕНДИЛ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача