МВР

ОД Кюстендил

 

15 ное 2019

Световен ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия - 17 ноември 2019 г.

Директорът на ОДМВР и областният управител на Кюстендилска област с обръщение към гражданите на Кюстендилска област


УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ ОТ КЮСТЕНДИЛСКА ОБЛАСТ,

По решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации от 2005 година всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва Световният ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. През 2019 година Световният ден се отбелязва на 17 ноември.

Ежегодно в резултат на инциденти по пътищата  стотици губят живота си, хиляди получават тежки наранявания и боледуват продължително, значителен е броят и на пострадалите с увреждания за цял живот.

Уважаеми съграждани,

Призоваваме ви  в неделя - 17 ноември, да  отдадем нашата дълбока почит към жертвите при пътнотранспортни произшествия, а ние да сме по-внимателни и толерантни едни към други, независимо дали сме зад волана или пешеходци. И да не забравяме, че безопасността е споделена отговорност.

Уважаеми съграждани,

Призоваваме ви  на  този ден да изразим нашата дълбока почит и към лекарите, полицаите, пожарникарите, към всички, които всеки ден оказват съдействие и помощ на пострадалите и се борят за техния живот.

Денят на възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия е и ден за размисъл, за любовта между хората, за осъзнаване на необходимостта от ново отношение и култура в движението по пътищата. Нека всички заедно – институции, организации и участници в движението, в името на живота, да дадем своя принос за безопасността и за намаляване броя на пострадалите по  пътищата.

 

ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ:                     ДИРЕКТОР ОДМВР:

/Виктор Янев/                                           /Ст.комисар Е.Стамболийски/


ххх

През тази година мотото на Световния ден е „Животът не е резервна част“. Служителите от „Пътна полиция“ – ОДМВР,  и партньорите ни от държавния и гражданки сектор, от религиозните общности  са убедени, че спазването на правилата е гаранция  за по-малко беди, че вярата прави хората по-добри. Кара ги да се обръщат към себе си и да намират верния път за запазване на собственото здраве и живот. А когато полагаш грижи за себе си, ставаш по-грижовен и към близките си, дори към непознатите.

За да отбележим Световния ден за възпоминание на жертвите от пътни произшествия, директорът на ОДМВР – Кюстендил, ст. комисар Елиан Стамболийски и областният управител на Кюстендилска област Виктор Янев правят Обръщение към жителите на областта.

Ххх

На територията на Кюстендилска област от началото на тази година са възникнали – 339 пътни произествия 86  от тях са тежки, загинали  са 14 души, ранени са 80.За 2018 година загиналите при ПТП по пътищата на Кюстендилска област са 4-ма, а произшествията са били 388. 

Ст. комисар Е. Стамболийски поздрави полицаите от ОДМВР по случай професионалния им празник

Уважаеми колеги,

в навечерието на Архангеловден – професионалния празник на българските полицаи, ви благодаря за енергията и волята ежедневно трудът ви да е отдаден в полза на обществото, за активното противодействие на престъпността и осигуряването на добър обществен ред.

Благодаря ви и за добрия ред, който гарантирахте в Кюстендилска област по време на изборите за ЕП и местна власт и не бяха накърнени избирателните права на нашите съграждани.

Благодаря ви за човешката съпричастност към нуждаещите се от помощ и широката подкрепа, която оказвате както на колеги и семействата им от ОДМВР, така и на колеги от страната.

Уважаеми колеги, бъдете здрави, бъдете силни и все така отдадени на службата в интерес на обществото!

Желая здраве и спокойствие и на вашите семейства и близки, благодаря им за разбирането, че полицаят работно време няма, и за подкрепата им.

Честит Празник!

07 ное 2019

Служители на МВР в Кюстендилска област ще гарантират обществения ред и улесняване на гражданите да участват в изборите за кметове на втори тур ​

 

 

 

В ОДМВР – Кюстендил, е създадена организация за обезпечаване на обществения ред, сигурността на гражданите , охраната на изборните книжа, транспортирането им и охраната на избирателните секции за безпроблемното протичане на изборите за кметове на втори тур

 Кюстендилска област ще бъдат ангажирани с охранителна задача около 300 служители на МВР/ в това число са служители на ОДМВР, РДПБЗН и служители на дирекция „Жандармерия“/.

 

Служителите на сектор „Български документи за самоличност“  в  ОДМВР – Кюстендил, и служителите в РУ в Кюстендилска област  ще работят на 3 ноември  от 08.30 до 19.30 часа, а утре, 2 ноември, от 8.30 до 17.30 часа, за да бъдат издадени удостоверения на гражданите,  които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

 

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

УДОСТОВЕРЕНИЕТО СЕ ИЗДАВА, ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ЕДИНСТВЕНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН 3 ноември  2019 Г. 

 

01 ное 2019

Стартира акцията на полицията "Зима"

Традиционната акция на полицията  „Зима“ днес представиха на брифинг началникът на отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР комисар Васил Паргов и началникът на сектор „Пътна полиция“ гл. инспектор Радослав Боюклийски.

Операцията започва от утре, 1 ноември, и ще продължи до края на месеца. Тя ще бъде осъщаствена в 3 етапа. Първият етап е от 1 до 10 ноември и е носочен към водачите на пътни превозни средства с животинска тяга, велосипедисти и мерки за безопасност на водачите.

Вторият етап ще е със завишено внимание към  пешеходците, като много сериозна уязвима група, а третият за безопасно шофиране през зимата, техническа изправност на автомобилите, както и поведение на водачите спрямо пешеходци.

Водачите на МПС ще имат възможност до  15 ноември да подготвят автомобилите си за движение  при зимни условия. Служителите, упражняващи пътен контрол, ще следят за техническа изправност на автомобилите и на осветителните им системи и поведението на водачите на ППС, в това число и спрямо пешеходците. След 15 ноември гумите на автомобилите трябва да с грайфер не по-малко от 4 мм.

31 окт 2019

На вниманието на гражданите: Проверете валидността на документите си за самоличност, за да можете да упражните правото си на глас!

 

Уважаеми граждани, уведомяваме Ви, че:

Сектор „Български документи за самоличност“ при  ОДМВР  - Кюстендил, ще съдейства на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите за общински съветници и за кметове.

Служителите ще работят и на 27 октомври 2019 г. от 08.30 до 19.30 часа

В седмицата преди 27 октомври 2019 г., когато ще се проведат изборите за общински съветници и за кметове е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.  Сектор „Български документи за самоличност“ е създал следната организация за работа:

  1. В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването ѝ или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта или личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност;
  2. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 25 октомври 2019 г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

За да бъде издадено удостоверението е необходимо:

  1. Гражданите лично да подадат искане в ОДМВР  - Кюстендил, или в и Районните управления в областта – Дупница, Бобов дол, Рила,  за дните от 22 октомври 2019 г. до 26 октомври 2019 г. от 08.30 ч. до 17.00ч. и на 27 октомври 2019 г. от 08.30 ч. до 19.00 ч.
  2. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за общински съветници и за кметове, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.
  3. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ и ОДМВР, независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

При провеждане на втори тур на избори за общински съветници и за кметове (03.11.2019 г.) ще се издават нови удостоверения от 29.10.2019 г. до 03.11.2019 г. включително, съгласно описания по-горе начин и време.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

УДОСТОВЕРЕНИЕТО СЕ ИЗДАВА ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН 27 ОКТОМВРИ 2019 Г.

11 окт 2019

ЗА ОД НА МВР КЮСТЕНДИЛ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО