МВР

ОД Пловдив

 

30 ное 2020

В помощ на гражданите, на които предстои да подменят документите си за самоличност в ОДМВР – Пловдив

Полиция и прокуратура с удар срещу трафика на хора

В центъра на Пловдив са задържани двама мъже, извършвали престъпна дейност, свързана с предлагане на платени сексуални услуги

В хода на проверка, свързана с придобита оперативна информация по линия трафик на хора,  служители на  Второ РУ проверили  на улица "Иван Вазов" лек автомобил "Сеат Леон", управляван от 26 годишния Х.И от Ботевград. В превозното средство пътували две жени същото от Ботевград,  на възраст 23 и 28 години, които  били повикани на адреси, за да извършат платени сексуални услуги, а мъжът трябвало да осигури транспорта им до там. Трите лица били задържани, а хода на проведените разпити била разкрита и престъпната схема. При последвалите процесуално следствени действия криминалистите извършили претърсване на имот на улица "Тодор Каблешков". В апартамент , нает  и ползван от 36 годишен мъж с инициали М.Т също от Ботевград и други две жени- 19 годишно момиче от Бяла Слатина и 25 годишна от Плевен , били предлагани сексуални услуги срещу заплащане на терен. Клиентите били набирани основно чрез обяви в различни интернет сайтове. В хода на образуваното досъдебно производство и под ръководството на Районна прокуратура гр. Пловдив са извършени множество действия по разследването. Разпитани са свидетели, включително пред съдия от РС Пловдив, извършени са действия по претърсване и изземване в лекия автомобил и в жилището, в което са се предлагали сексуални услуги, извършено е разпознаване на лица.  По отношение на Х. И. и М. Т. са повдигнати обвинения и двамата са задържани за 72ч. с постановление на наблюдаващия делото прокурор от РП Пловдив. Действията по разследването продължават.

29 ное 2020

Две питейни заведения бяха затворени в Столипиново след проверки  на РЗИ и полиция

Проверяващи от РЗИ съвместно със служители на Специализирани полицейски сили провериха снощи търговски обекти и заведения на територията на кв. Столипиново. Акцията в квартала е  част от ежедневния и нощен контрол на обществени места и закрити площи, които предразполагат към събиране на по- голям брой посетители едновременно, където стриктно трябва да спазват противоепидемичните мерки.  Около  21.30ч. е посетен работещ кафе- аперитив на улица "Калина". В заведението е имало десет посетителя, като на трима от тях са съставени актове по закона за българските лични документи , защото лицата не са могли да се легитимират. Съставени са и 5 акта  за тютюнопушене  в закрито помещение- посетителите на заведението са нарушили на  чл. 56, ал.1 от Закона за здравето. При съвместната проверка на собственика  на обекта е съставен констативен протокол за нарушенията от страна на посетителите. Установена е и липсата на касов апарат, което предполага и укриването на приходи. Протоколът ще бъде предаден на НАП.  Малко след 22 часа е проверено и работещо кафене на улица "Правда" в същия квартал, което не е притежавало съответните разрешителни за работа след посочения час. В обекта в момент на консумация са заварени  и четирима души- клиенти. Веднага след проверките и двата обекта са затворени.

28 ное 2020

Продължават специализираните полицейски операции за търговия с акцизни стои в Пловдивско

Проверяват се търговски обекти, борси, пазари, лица и автомобили, които държат или незаконно разпространяват стоки без изискуем бандерол.  През изминалото денонощие в хода на работа криминалисти от две управления- Стамболийски и  Шесто РУ са иззети над 5 000 къса цигари.   В Пловдив на кръстовище,  образувано от улиците „Възход и Златица“ е извършена проверка на 30- годишна жена, която вървяла пеша към кв. Столипиново. Проверената била криминално проявена и осъждана по линията, а в себе си носела найлонова чанта с 10 стека цигари от марката "KARELIA-BLUE", предназначени за  улична търговия.Жената е задържана в полицейския арест, а по случая е започнато досъдебно производство. При акцията срещу осъществяване на ефективно противодействие на престъпленията срещу контрабандата и разпространението на акцизни стоки е извършена проверка и в дома на 67 годишна жителка на Ново село. Служители на криминална полиция от РУ Стамболийски са иззели от жилището на възрастната жена 3 100 къса контрабандни цигари. По случая е започната проверка.  Специалисти коментират, че   контрабандната продукция най- често се разпространява в малки търговски обекти за пакетирани стоки (павилиони), тържища, пазари и махали, където има търсене на тютюневи изделия на ниски цени. Традиционните клиенти са хора с ниски доходи и нисък социален статус.

27 ное 2020

ЗА ОД НА МВР

Пожарна безопастност и защита на населението