МВР

ОД Пловдив

 

Значително количество марихуана иззеха криминалисти от ОДМВР Пловдив

С постановление на Окръжна прокуратура двама мъже са задържани в ареста за срок от 72 часа

Специализирана полицейска операция срещу наркоразпространението бе проведена на 9-ти декември от служители на отдел Криминална полиция при ОДМВР Пловдив. Процесуално- следствените действия са осъществени под ръководството на Окръжна прокуратура Пловдив. Задържани са двама мъже- на 24 и 30 години, от които е иззета близо 4 кг марихуана. Наркотикът е открит при претърсване на лекия автомобил БМВ , с който са се придвижвали и от жилище в областния град. Иззети са и множество СИМ карти на английски мобилни оператори. По случая е образувано бързо производство. С постановление на прокуратурата  двамата мъже са задържани в ареста за срок от 72 часа.    

 

11 дек 2019

Близо 320 нарушения от водачи на таксиметрови автомобили са установени при специализирана операция на територията на ОДМВР–Пловдив

В пет от случаите шофьори са извършвали нерегламентиран таксиметров превоз

Специализирана полицейска операция за спазване на правилата за движение от водачи на автомобили бе проведена от служители на пловдивската дирекция на МВР в периода от 2-ри до 8-ми декември. Проверени са 832 автомобила . Констатирани са 316 нарушения, като сред тях преобладават  случаите  на неправилно спиране, паркиране и престой -  250. В рамките на осъществения контрол е засечен неправоспособен водач.  Водачите на 12 автомобила са се движили със скорост над допустимата. Без обезопасителни колани са били 12 от шофьорите.  Петима  са използвали мобилните си телефони по време на движение. 

В хода на проверките са установени петима водачи, които са извършвали таксиметров превоз без необходимите документи, за което са уведомени съответните контролни институции.
За нарушенията по Закона за движение по пътищата служителите на реда са съставили 43 акта и 116 глоби с фиш. Издадени са и 180 фиша по Наредба на община Пловдив.

10 дек 2019

Извършват се проверки на таксиметровите компании в Пловдив и областта

Със заповед на директора на областната дирекция на МВР ст. комисар Йордан Рогачев  от началото на месеца  служители на отдел „Икономическа полиция“ започнаха проверки  на  таксиметровите компании в Пловдив и региона. Съвместните действия се осъществяват с представители на Териториална дирекция  на Национална агенция по приходите и  Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. Очаква се в обхвата на специализираните инспекции да влязат повече от 250 юридически лица, регистрирани в сферата на таксиметровите услуги.

До момента  екипите са констатирали различни нарушения, по които е взето съответното отношение от  контролните институции. При проверка на едно от дружествата е установено, че декларираният служебен адрес в Пловдив е недействителен, а  управителят е декларирал несъществуващ телефонен номер за контакт.  

Освен контрол върху законосъобразността на дейността на самите фирми, от ОДМВР – Пловдив е предприета и паралелна проверка над  шофьорите, осъществяващи таксиметров превоз .  В рамките на миналата седмица полицейските служители са проверили общо 546 таксиметрови водачи. За констатирани 127 нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени 47 акта и 62 глоби с фиш. Преобладават случаите на неправилно спиране, паркиране или престой – 55. Един шофьор е бил под въздействие на наркотични вещества, 19 – без  обезопасителни колани, 16 са използвали неправилно мобилни телефони по време на движение, а 2 са преминали на забраняващ сигнал на светофарната уредба. От автомобилите 5 са били технически неизправни, а 3 – с неработещи светлини. Установени са и 4 нередности на пътните документи, както и 2 нарушения на Кодекса за застраховането.

 

05 дек 2019

ЗА ОД НА МВР

Пожарна безопастност и защита на населението