МВР

ОД Пловдив

 

Служители на сектор „Пътна полиция“ и Второ РУ изнасоха открит урок по безопасност на движението пред децата от детска градина „Дружба“

С инициативата си служителите на реда под тепетата се включиха в отбелязването на Европейската седмица на мобилността

Под формата на песни, забавни игри, редене на пъзели, отговори на въпроси и отгатване на гатанки всяка група взе участие в различни ситуации, свързани с безопасността на  пътя. В уроците с включена и състезателна надпревара за съобразителност и бързина, участие взеха и родителите.  „Малчуганите се учат като подражават, обучават, тренират целенасочено, и играят. Нека им дадем най-добрия личен пример за безопасно и културно поведение на пътя“, са категорични от полицията. С инициативата си служителите на реда под тепетата се включват в отбелязването на Европейската седмица на мобилността.

17 сеп 2020

При акция в Столипиново: Трима задържани с близо 300 кг безакцизен тютюн

140 кг безакцизен тютюн откриха в багажните отделения на два автомобила служители на Шесто РУ. „Форд галакси“ , управляван от 39- годишен водач, бил проверен на улица „Ландос“.  При отваряне на шофьорската врата от  превозното средство се издавала силна миризма на тютюн. След извършена проверка в товарното отделение били открити 7  платнени чувала със ситно нарязана листна маса. В близост до мястото на проверка бил паркиран товарен автомобил „Мерцедес“, ползван от същия водач. В него били открити още 7 чувала пълни с безакцизна стока. Водачът, който е криминално проявен по линията,  е задържан в полицейския арест. По – рано същия ден на друг адрес в квартал  Столипиново са задържани  54 -годишна жена и нейния 34- годишен син. На улица „Донбас“ в квартала, в избено помещение служители на криминална полиция открили електронна везна  и чували с  тютюн- 86 кг от които нарязан и готов за пушене и още 70 кг под формата на обезжилени листа, подготвени за рязане.  Членовете на семейството нямат предишни криминални прояви.  По случаите са започнати досъдебни производства.

17 сеп 2020

В помощ на гражданите, на които предстои да подменят документите си за самоличност в ОДМВР – Пловдив

17 сеп 2020

Пловдивската полиция отбеляза по нестандартен начин Европейския ден без загинали на пътя

В инициативата участват Регионално управление по образование и Областна администрация Пловдив

Малко след 10,00 часа на 16 септември в небето на Пловдив полетя цифрата НУЛА, сплетена от 400  броя  бели и сини балони с хелий. Цветовете са избрани неслучайно- те са и отличителни за полицейските униформи и автомобили На площадката по безопасност на движението служители на „Пътна полиция„ проведоха открит урок с второкласници, а в голямото междучасие деца от различни възрастови групи заедно пуснаха в небето своето послание, което символизира липсата на жертви по пътищата. По този начин силите на реда под тепетата почетоха Европейския ден  без загинали на пътя провеждан под мотото:  „Остани жив!  Пази живота!" . Основен координатор на проекта  за България е Главна дирекция ,,Национална полиция", а инициативата за отбелязването му е под  патронажа на министъра на МВР. 
Дните на безопасност ОД на МВР Пловдив отбелязва с различни превантивни кампании и с активна дейност по контрол на пътя.

16 сеп 2020

ЗА ОД НА МВР

Пожарна безопастност и защита на населението