МВР

ОД Пловдив

 

21 яну 2022

В помощ на гражданите, на които предстои да подменят документите си за самоличност в ОДМВР – Пловдив

Криминалисти от ОДМВР – Пловдив разкриха и задържаха извършители на въоръжен грабеж

Двамата мъже са привлечени като обвиняеми и с постановление на прокурор са приведени в ареста за срок до 72 часа

След едномесечна усилена работа на служителите на ред в Пловдив са задържани двама извършители на въоръжен грабеж. Действията по разследването стартирали на 5 декември м.г. непосредствено сред получен сигнал чрез тел. 112. Според информацията в игрална зала в ж.к. „Тракия“ мъж заплашил двама служители с пистолет, отнел сумата от над 20 000 лв. и се оттеглил в неизвестна посока. По случая било образувано досъдебно производство в Пето РУ, а в оперативно-издирвателните действия се включили и служители от отдел „Криминална полиция“. В хода на работата, под наблюдение на районната прокуратура, разследващите събрали доказателства, че съпричастни към посегателството са 41-годишен криминално проявен и осъждан мъж от Хисаря и 23-годишен пловдивчанин. С прокурорско постановление те са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК, приведени са в ареста за 72 часа.

20 яну 2022

В пловдивския сектор „Пътна полиция“ се въвежда промяна в реда за предоставяне на регистрационни табели на МПС с номер по избор

Със заповед на директора на ОДМВР – Пловдив, от понеделник, 10 януари, в сектор „Пътна полиция“ се променя редът за предоставяне на табели на МПС с регистрационен номер по избор и отпада досегашната практика за предварително заявяване на предпочитан номер от собствениците на МПС.

С новата организация се цели да бъде осигурена възможност на всеки гражданин да избере номер в самия ден на регистрирането на автомобила си.

Комбинация от цифри АААА, АА-ВВ, АВ-АВ, АВ-ВА и всяка друга комбинация, където А и В са различни числа от 0 до 9, ще може да се заявява чрез Портала за електронно административно обслужване на МВР или на място в сектора.

За информация на гражданите пълният текст на заповедта ще бъде изложен на видно място в салоните за административно обслужване на ул. „Напредък“ № 2 в Пловдив.

07 яну 2022

На Богоявление в Пловдив се въвежда временна организация на движението

Утре, 6 януари, по повод провеждане на традиционния Богоявленски водосвет, се въвеждат временни промени в организацията на движението на моторни превозни средства в Пловдив.

Очаква се около 12 ч. да премине литийно шествие по маршрут от Катедрален храм “Успение Богородично” - ул. „Съборна” - ул. „Криволак” - ул. „Железарска” – бул. „Цар Борис ІІІ Обединител” – Водна палата на бул. “Марица-юг”.

В тази връзка, за времето от 11.30 ч. до 14 ч., поетапно ще бъде спирано движението на автомобили по бул.“Цар Борис ІІІ Обединител”, в отсечката от бул. „Шести септември“ до бул. „България“ и по бул. „Марица-юг“, между кръстовищата с ул. „Никола Войводов“ и бул. “Цар Борис ІІІ Обединител”. Забраната не важи за МПС, извършващи обществен превоз на пътници от редовните автобусни и маршрутни линии на градския транспорт.

За улеснение на пътната обстановка е създадена необходимата организация от сектор „Пътна полиция“ за пренасочване на автомобилния поток по обходни маршрути.  

Апелираме водачите на МПС да изпълняват стриктно разпорежданията на полицейските служители за недопускане на необосновани затруднения на трафика.

05 яну 2022

ЗА ОД НА МВР

Пожарна безопастност и защита на населението