МВР

ОД Пловдив

 

В помощ на гражданите, на които предстои да подменят документите си за самоличност в ОДМВР – Пловдив

05 авг 2021

Състояние на пътнотранспортната обстановка на територията на ОДМВР – Пловдив за първото шестмесечие на 2021 г.


 

В периода 01.01. – 30.06.2021 г. на територията на Пловдивска област са регистрирани  315 пътнотранспортни произшествия с 19 загинали и 379 пострадали участници. В сравнение със същия период на предходната година се отчита намаление на тежките катастрофи с 8,  а също и на ранените с – 31, но броят на жертвите е увеличен със 7.

В Пловдив, също както и през 2020 г., са станали 155 от общия брой пътни произшествия. За областния град е аналогична и миналогодишната тенденция да няма загинали, а ранените са с 10 по-малко – 176.   

В по-малките населени места в региона са възникнали 64 катастрофи, които са с 14 по-малко от тези през 2020 г. От участниците с 3-ма повече са загиналите, а пострадалите са с 15 по-малко - 78.

По пътищата от републиканската пътна мрежа в областта и общинските пътища през отчетния период са регистрирани 96 катастрофи - с 6 повече от 2020 г. С 3 повече са и жертвите, като броят им е 4, а ранените са 125-ма души, което е намаление с 6.

Според причините, най-много ПТП – 303, с 18 загинали и 367 ранени, са възникнали поради нарушения от страна на водачи на МПС. Такива са случаи на движение с несъобразена скорост и недостатъчна дистанция, отнемане на предимство, рисково навлизане в насрещното движение при маневра или изпреварване. Заради неправилно пресичане или внезапно слизане на платното за движение от страна на пешеходци са станали 8 пътни инцидента с един загинал и 7 ранени. Други две катастрофи с 3-ма ранени са били поради техническа неизправност в МПС. По един пострадал има и при произшествия заради неравности по пътното покритие и  животно на платното за движение.

 

Като места, на които са регистрирани повече от едно ПТП, в Пловдив се очертават кръстовищата на бул. „България“ с бул. „Васил Априлов“ и ул. „Победа“, кръстовищата на бул. „Санкт Петербург“ с ул. „Лев Толстой“ и бул. „Освобождение“, кръстовището между бул. „Руски“ и ул. „Преслав“. Подобна концентрация се наблюдава в Асеновград на кръстовище между ул. „Васил Левски“ и ул. „Захари Стоянов“, на разклон за Куклен на главен път Пловдив – Смолян и на общински път PDV 1154 км.2,7 /Пловдив – Бенковски/.

05 авг 2021

ОДМВР – Пловдив издирва мъжа от снимките

Служители от пловдивската дирекция на вътрешните работи разследват сигнал за криминално престъпление на 26 юли т.г. Според информацията, постъпила чрез тел. 112, в сутрешните часове на деня бил направен неуспешен опит за грабеж от офис за финансови услуги на бул. „Руски“ в областния град. По първоначални данни, в помещението влязъл маскиран мъж, с  тъмни очила и шапка на главата и произвел изстрели във въздуха с оръжие. По време на случилото се няма пострадали. По случая във Второ РУ  е образувано досъдебно производство и предприети активни действия под наблюдение на Районна прокуратура – Пловдив. Въпреки положените усилия от криминалистите, до момента самоличността на извършителя е неустановена.

Има предположение, че мъжът от снимките е съпричастен към извършеното деяние. Той е на видима възраст между 25 и 30 години, висок около 175 сантиметра. Хората, които разполагат с информация за него, могат да сигнализират в дежурната част на Второ РУ – Пловдив на тел. 032/932 002. Анонимността  им е гарантирана.

05 авг 2021

ЗА ОД НА МВР

Пожарна безопастност и защита на населението