МВР

ОД Пловдив

 

18 окт 2019

314 неправилно паркирани автомобили са били установени в Пловдив

Полицейската акция на територията на областния град е проведена днес, за времето от 10.00 ч. до 14.00 ч., от служители на шестте районни управления и секторите „Пътна полиция“, „Общинска полиция“ и „Специализирани полицейски сили“. Предприетите действия са в отговор на получени сигнали, че водачите на моторни превозни средства нарушават правилата за паркиране в зоните на големите булеварди, квартални улици, обществени и жилищни сгради, заведения, училища и детски градини, с което се създават предпоставки за затруднения на трафика и пътнотранспортни произшествия.  От полицейските служители са установени 314 неправилно паркирани МПС, като 24 от тях са били репатрирани на общински паркинг съвместно с представители на ОП „Паркиране и репатриране“.  По Закона за Движение по пътищата са съставени 21 акта, а с фиш са глобени 133 водачи. Други 187 са санкционирани на основание общинска Наредба за реда за спиране, престой и паркиране на пътни превозни средства..

Реализирането на подобни специализирани полицейски операции за спазване на реда и режима за паркиране на територията на град Пловдив продължава.

В рамките на дванадесетчасова полицейска операция в Пловдив са санкционирани 95 нарушители на Закона за движение по пътищата

При проведената вчера акция от 11.00 ч. до 23.00 ч. в Пловдив, служители на сектор „Специализирани полицейски сили“ са проверили 275 лица и 165 МПС.  Констатирани са 106 нарушения на Закона за движение по пътищата, за които са съставени 55 акта и 40 глоби с фиш. В други 9 случаи административно отношение е взето на основание Закона за българските лични документи, а в 5 – съгласно общинската наредба за опазване на обществения ред.

По време на осъществения контрол по безопасност на движението са засечени 2 неправоспособни водачи, 4 са били с отнети шофьорски книжки заради неплатени глоби, 12 са използвали мобилни телефони без необходимите устройства, а 13 не са представили редовни пътни документи. Без поставени обезопасителни колани в автомобилите са били 25 души, един моторист е бил без каска. Документирани са и 7 нарушения на пътните знаци и маркировка, преминаване на червен сигнал на светофарна уредба, отнемане на предимство - на автомобил и на две пешеходни пътеки. От моторните превозни средства 12 са се движили без включени дневни светлини, 6 са имали технически неизправности, 11 са били без годишен технически преглед, а 2 – с изменена конструкция. 

18 окт 2019

Предприети са необходимите охранителни действия за спокойното провеждане на футболната среща между отборите на ПФК „Локомотив“ и ПФК „ЦСКА“ в Пловдив

От страна на областната дирекция на МВР е създадена организация за охрана на реда и недопускане на противообществени прояви  във връзка с футболния двубой между отборите на ПФК „Локомотив“ и ПФК „ЦСКА“, който ще се проведе от  17.45 ч. на 20 октомври на стадион „Локомотив“ в Пловдив.

В деня на мача – неделя, съгласно заповед на кмета на Община Пловдив е забранена продажбата на алкохол на територията на  спортната зона.  

Възможно е в часовия период от 16.00 ч. до 21.00 ч. да бъде въведена временна реорганизация на движението по ул. „Лев Толстой“, в участъка от бул. „Санкт Петербург“ до кръгово кръстовище с ул. „Проф. Цветан Лазаров“, по ул. „Проф. Цветан Лазаров“ и ул. „Димитър Ризов“ до бул. „Освобождение“.

На изградените контролно-пропускателни пунктове полицаите ще извършват щателни проверки, а при охраната на мача ще бъде използвано и видеонаблюдение. Нарушителите ще бъдат санкционирани съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

18 окт 2019

Различни търговски обекти са били проверени вчера на територията на РУ-Стамболийски и РУ – Раковски

Съвместните действия са осъществени със служители от Териториална дирекция на Национална агенция по приходите и Областна дирекция по безопасност на храните

Специализирана полицейска операция за предотвратяване и пресичане на престъпления от общ характер и административни нарушения при търговия, съхранение и доставки на стоки и предлагани услуги бе проведена вчера от служители на районните управления в Стамболийски и Раковски. В екипите са участвали и представители на ТДНАП и ОДБХ. Съвместните проверки са обхванали търговски обекти в определени квартали на населените места, за които постъпва информация за нерегламентирано разпространение на стоки без български бандерол.

На територията на Община Стамболийски инспекции са извършени в 9 магазина за хранителни стоки, 4 от които в административния център, по два в Перущица и  Триводици и един в Ново село. Служителите на ТДНАП и ОДБХ са констатирали различни нарушения, за които има съставени 2 акта и 9 протокола. В районното управление е образувана преписка за престъпление по чл. 234, ал.1 от НК срещу собственичка на незаконен павилион в Кричим, от където са иззети 380 къса цигари без български бандерол.

При паралелни проверки в Раковски и селата Върбен и Стряма са установени несъответствия в касовата наличност на два хранителни магазина, трети е бил без фискално устройство и регистрация по Търговския закон, а в четвърти се предлагали за продажба безакцизни цигари. По случите е взето административно отношение от инспекторите по приходите и безопасността на храните. В рамките на акцията полицейските служители са осъществили засилен пътен контрол. Проверени са общо 38 лица и 23 МПС. По Закона за движение по пътищата са съставени 10 акта и 5 глоби с фиш. Издадени са и 3 протокола по Закона за МВР. С полицейски заповеди са задържани 36-годишен мъж за шофиране под въздействие на наркотици и 34-годишна жена за притежание на амфетамин. По случаите са образувани бързи производства.  

17 окт 2019

ЗА ОД НА МВР

Полезна информация