МВР

ОД Габрово

 

02 мар 2021

В сградата на ОДМВР-Габрово се проведе брифинг във връзка с провеждането на тържествата по случай Националния празник на България – Трети март.

Старши комисар Борислав Муеров, директор на ОДМВР-Габрово,  представи следната временна промяна в организацията на движението на МПС:

От 22.00 ч. на 02.03.2021 г. до 17.00ч. на 03.03.2021 г. ще бъде спряно транзитното преминаване на всички видове МПС през прохода Шипка. Ще се пропускат само автобуси от междуградския автобусен транспорт от редовни пътнически линии, движещ се по утвърден маршрут.

На 3 март автомобилите ще се движат еднопосочно в посока от Габрово за връх Шипка за времето от 05.30 ч. до 13.00 ч., като ще бъдат допускани само автомобили, превозващи участници и гости. От 13.00 ч. до около 17.00 ч. автомобилите ще се движат еднопосочно от връх Шипка към гр. Габрово.

Паркирането на МПС ще се организира от органите на МВР  по следния ред:

  • Автобуси – паркират на хеликоптерната площадка зад х-л „Шипка“.

  • Микробуси – паркират на малкия паркинг зад х-л „Шипка“.

  • Леки автомобили – паркират по пътя от връх Шипка ( от базата на Областно пътно управление-Габрово) към гр. Габрово.

 

Транзитният поток ще бъде пренасочен през прохода на Републиката, както следва:

  • Посока север-юг – Русе-В.Търново-Дебелец-Проход на Републиката-Гурково (Казанлък, Стара Загора, Бургас)

  • Посока юг-север – Гурково- Проход на Републиката-Дебелец (В. Търново, Русе)

  • Местното движение и идващите от север и северозапад МПС ще бъдат пренасочвани по маршрут Габрово-Трявна-с. Белица-с. Вонеща вода-Проход на Републиката и обратно.

 

Мероприятия в гр. Габрово на 03.03.2021 г.:

1.Панихида в памет на загиналите за Освобождението – в 09.30ч. в храм „Успение на Пресвета Богородица“

2.Тържествено издигане на националното знаме . в 10.00ч. на пл. „Възраждане“.


Децата от „Детско полицейско управление“ започнаха своите полицейски занимания за втория учебен срок.

Обучението по програмата на МВР „Детско полицейско управление„ се провежда с третокласници от НУ Васил Левски в гр.Габрово.

Още през първия курс младите полицаи имаха възможност от близо да се запознаят с патрулния автомобил, звуковите и светлинните му сигнали, както и с помощните средства на полицаите- радиостанция, палка и белезници.
Инспектор Момчил Григоров от сектор „Пътна полиция“ запозна третокласниците с основните правила по безопасност на движение, ролята на регулировчика и участниците в движението. Децата вземаха активно участие по зададените им въпроси, като показваха отлични познания в областта на пътното движение.

Предстоят още интересни занятия-оказване на първа долекарска помощ, детска полицейска лична защита, използване на служебните полицейски кучета в полицейската дейност, вземане на отпечатъци и събиране на веществени доказателства.

В обучението участват експерти от структурите на охранителна, пътна и криминална полиция, специалисти от БЧК и духовни лица.


01 мар 2021

Криминалисти на ОДМВР-Габрово иззеха голямо количество контрабандни цигари

Към 18.00 часа вчера, на околовръстен път Габрово в посока вр. Шипка, служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР Габрово и колегите им от РУ-Габрово спират за проверка товарен автомобил, на чиято платформа бил качен бус. В рамките на предприетия контрол е установена самоличността на шофьора - 49-годишен жител на плевенското село Комарево, осъждан, а при претърсването, с участието и на представители на Агенция Митници, в товарния отсек на буса от платформата, са открити общо 500 000 къса цигари /50 мастербокса/ контрабандни цигари.

Тютюневите изделия са иззети, мъжът е задържан за срок до 24 часа по реда на ЗМВР. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпления по чл.234 от НК, а действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата.


24 фев 2021

ЗА ОД НА МВР ГАБРОВО

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО