МВР

ОД Габрово

 

20 сеп 2017

Министър Валентин Радев: Добрите условия на труд, качествената професионална подготовка и използването на съвременна техника са гаранция за постигане на висока ефективност в работата на служителите на МВР

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев, главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов и директорът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов присъстваха на официалната церемония по откриване на обновената сграда на пожарната служба в Севлиево. На тържеството бе отслужен водосвет за здраве и успех на служителите.

 

В словото си министър Радев заяви, че амбициите на министерството са в рамките на програмата да бъдат реновирани общо 22 сгради. Тези дейности не са и не могат да бъдат самоцел, допълни гл. комисар Николов. Те са важната стъпка за подобряване на условията на труд, за да изпълняват служителите от пожарните служби своите служебни задължения още по-отговорно и качествено. Вътрешният министър и гл. комисар Николай Николов благодариха на кмета на Севлиево Иван Иванов за доброто партньорство в името на общата цел – подобряване средата за сигурност на населението в общината.

 

Сградата на РСПБЗН, която е построена през 1954 година, бе основно реновирана със средства по програма „Региони в растеж“ и с финансово участие на Община Севлиево. Стойността на извършените строително-ремонтни дейности възлиза на над 320 хил. лв., 30 хил. от които са осигурени от Община Севлиево. Реализирането на проекта допринася за подобряване на работната среда на служителите, които се грижат за пожарната безопасност в общината, постигнато е намаляване на разходите за енергия и подобряване на експлоатационните характеристики на сградата.

 

Преди церемонията, министър Радев, главният секретар на МВР и директорът на ГДПБЗН се запознаха с работата на новооткрития Общински координационен център, който в случаи на необходимост, при възникване на критични ситуации от различен характер, осигурява отлична възможност за бързо взаимодействие между община, полиция и пожарна служба.

 

В рамките на посещението министър Валентин Радев се срещна и със състава на ОДМВР-Габрово. На място той се запозна с условията, при които служителите работят и чу проблемите им. Вътрешният министър и главният секретар на МВР Младен Маринов разговаряха и с кмета на Габрово Таня Христова и обсъдиха възможностите за по-добро сътрудничество с оглед гарантиране на обществения ред и сигурността на гражданите в областния град.

 

 

21 септември - Европейски ден без жертви на пътя

На 21 септември в България и във всички страни, членки на TISPOL, ще се проведе операция EDWARD (European Day Without A Road Death

Спаси животи! Това е мотото на тазгодишната кампания на Пътна полиция в България по повод 21 септември, Европейския ден без жертви на пътя. Инициативата е на TISPOL – Европейската мрежа на службите на пътна полиция. Тя се провежда за втора поредна година, като целта е да се обърне внимание на водачите да са по-внимателни на пътя. На 21 септември в България и във всички страни, членки на TISPOL, ще се проведе операция EDWARD (European Day Without A Road Death). Целта е в този ден по пътищата на Европа да няма загинали хора. Според статистиката, около 70 души загиват по шосетата на Стария континент. Цифрата е стряскаща, но статистиката може да бъде променена, ако водачите са по-разумни на пътя.

Всеки, който желае, може да се присъединявани към операция EDWARD, като се регистрира на адрес:  http://roadsafetydays.eu/.

В същото време, може да се подпише декларация за подкрепа на адрес: https://projectedward.eu/. В социалните медии може да се изпращат и подходящи видео записи (#ProjectEDWARD).

Информация от TISPOL за проекта EDWARD е публикувана на български език на адрес https://vimeo.com/226122883.

***

По повод Европейския ден без загинали на пътя, сектор "Пътна полиция" при ОДМВР-Габрово предоставя анализ на пътната обстановка в Габровска област за периода от началото на януари 2013  г. до 18 септември 2017 г. На 21 септември пътните полицаи в Габровска област ще проведат специализирана акция по контрол на пътното движение, като ще връчват на водачите на МПС информационни брошури с основните правила за безопасното поведение на пътя.

 

19 сеп 2017

ЗА ОД НА МВР ГАБРОВО

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО