МВР

ОД Плевен

 

21 авг 2019

Над 526 кг нарязан тютюн и 20 760 къса цигари без акцизен бандерол са иззели служители на ОДМВР - Плевен

Материалите по случаите са докладвани в прокуратурата

Над 526 кг нарязан тютюн и 20 760 къса цигари без акцизен бандерол са иззели служители на областната дирекция през вчерашния ден. В абонатно помещение към вход на жилищна кооперация, където бил установен 40-годишен, са намерени 31 черни полиетиленови чувала, съдържащи нарязана жълто-кафява листна маса, с общо тегло около 308 кг, и 20100 къса цигари без бандерол. От търговки обекти в село Бреница са иззети 660 къса контрабандни цигари. В стопанска постройка в село Комарево, била открита инсталация за запарване и нарязване на тютюн /казани, газови бутилки, горелки, машина за рязане на тютюн/, нарязана жълто кафява листна маса, наподобяваща по вид, цвят и мирис на тютюн, тютюн на листа и електронна везна. Установено количество нарязана листна маса и тютюн на листа е около 218 кг. В момент на рязане на тютюн са установени петима мъже – на 18, 16, 26, 27 и 24 години, всички от село Буковлък. Задържани са с полицейска мярка за 24 часа. По случаите са образувани две досъдебни производства и  преписка за престъпления по чл.234 от НК. Работата продължава.

15 населени места ще посетят мобилни екипи на ОДМВР – Плевен за среща с жителите по актуални проблеми на престъпността

График за посещения от мобилните екипи за месец септември 2019 година

 

13 септември - Населени места към РУ Долна Митрополия
Град Долна Митрополия – 09.30 часа- салона на Община-Д.Митрополия
Село Горна Митрополия  - 10.30 часа – приемна на мл. полицейски инспектор
Град Тръстеник – 11.30 часа – салона на кметството
Село Славовица – 13,00 часа – приемна на мл. полицейски инспектор
Село Победа -14.00 часа – приемна на мл. полицейски инспектор

20 септември
- Населени места към РУ Долна Митрополия
Село Биволаре – 09.30 часа – приемна на мл. полицейски инспектор
Село Божурица – 10.30 часа – приемна на мл. полицейски инспектор
Село Рибен – 11.30 часа – приемна на мл. полицейски инспектор
Село Комарево – 13.00 часа  – приемна на мл. полицейски инспектор
Село Подем -14.00 часа – приемна на мл. полицейски инспектор

27 септември - Населени места към РУ Долна Митрополия
Село Ореховица -09.30 часа – приемна на мл. полицейски инспектор
Село Брегаре-10.30 часа – приемна на мл. полицейски инспектор
Село Ставерци – 11.30 часа – приемна на мл. полицейски инспектор
Село Крушовене -13.00 часа – приемна на мл. полицейски инспектор
Село Байкал – 14.00 часа  – приемна на мл. полицейски инспектор

20 авг 2019

29-годишен мотоциклетист загина в Червен бряг при катастрофа с лека кола

На 16 август 2019 година в 12.00 часа в Червен бряг на кръстовището от улица "Търговска" и улица "Цар Калоян" водачът на мотоциклет "Ямаха Ф3 750" се блъска в лек автомобил "Нисан Примера" управляван от 49-годишен от село Ракита. В следствие на настъпилото ПТП мотоциклетисът - 29 годишен от Червен бряг, е получил черепно-мозъчна травма. Транспортиран е в УМБАЛ "Д-р Георги Странски" - Плевен с опасност за живота. При огледа е установено, че е без поставена предпазна каска на главата си към момента на събитието. Около 15.00 часа е починал. Шофьорът на лекия автомобил е изпробван за употреба на алкохол с "Алкотест-дрегер"  и уредът е отчел отрицателен резултат. Уведомен е дежурен прокурор при ОП - Плевен. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.1, буква "в", във вр. с чл.342, ал.1 НК. Работа продължава разследващ полицай.

16 авг 2019

Плевен: На благотворителен концерт снощи се събраха средства за лечението на 57-годишния Тихомир Кръстев дългогодишен служител на СДБПЗН - МВР

Инициативата е под патронажа на началника на кабинета на министъра на вътрешните работи Михаил Златанов

 

 

Благотворителен концерт „Да направим добро!“ обедини изключителни дарования от цялата страна за събиране на средства за Тихомир Кръстев, дългогодишен служител на МВР. Инициативата стартира вчера в Летния театър „Кайлъка“ в Плевен след 18 часа с благотворителна изложба – базар, на която бяха представени детски рисунки. Концертът започна от 19 часа, като на сцената излязоха млади таланти от Плевен, Хасково, Перник. Организатор на събитието е МВР – Плевен, под патронажа на началника на кабинета на министъра на вътрешните работи Михаил Златанов. Плевенските изпълнители Стефани Славчева, Марина Бадева, Ина Цветанова, Дани Георгиев и ансамбъл „Мизия“, децата от спортен клуб „Зорая“ при читалище „Христо Ботев“ - Плевен, както и гостуващите Рая Желева от Хасково, вокална група „Росна китка“ от село Радомирци, община Червен бряг, Ива Петкова и Ивалин Джамбазов, Никол Николаева от Червен бряг обединиха сили в помощ на старши пожарникар Кръстев в битката срещу тежко заболяване. Събраните 2 250.40 лева ще бъдат преведени на Тихомир Кръстев по банков път. Кампанията продължава.
Можете да помогнете на Тихомир Кръстев и чрез паричен превод по откритата банкова сметка:
Банка ДСК
IBAN: BG 39 STSA 9300 0021 0804 95
Тихомир Димитров Кръстев

Тихомир Димитров Кръстев е постъпил на работа в системата на МВР през 1981 година. В кариерното си развитие е заемал длъжностите старши пожарникар, командир на отделение, командир на екип - като в различните степени е преназначаван. Награждаван е многократно – „Отличник на МВР – 1986“, „Писмена похвала за постигнати високи резултати и конкретен личен принос при изпълнение на служебните си задължения“ – 2016 година. Повишаван е в длъжности и звания. Преди година след заболяване от амиотрофична склероза старши пожарникар Тихомир Кръстев започва да губи сили. Той се нуждае от подкрепа. Лечението е скъпо и семейството няма да успее да се справи само.
„Да направим добро!“ Заедно….!!!

28 юли 2019

ЗА ОД НА МВР ПЛЕВЕН

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО