МВР

ОД Русе

 

30 окт 2020

От 1 ноември 2020 година административното обслужване в сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Русе ще се осъществява след прeдварително записан час

От 1 ноември 2020 година административното обслужване в сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Русе ще се осъществява след прeдварително записан час на телефонен номер 082/882288

Във връзка с усложнената епидимиологична обстановка в страната и предстоящите зимни месеци, за да не се получава струпване на хора и за да се намали изчакването на студено всички, които желаят за подадат заявление за издаване на лична карта и/или паспорт, както и да получат готовите си документи ще трябва да се обадят предварително в работно време ,от понеделник до петък от 8.30 часа до 17.30 часа, на телефонен номер 882288 с код за град Русе 082, за да получат час за обслужване.

Можете да планирате подаването на заявление до три месеца напред, като в момента  може да си запишете час до края на месец януари.

Ако се налага подаване на заявление с такса за експресна поръчка ще бъдете приети без предварително записан час.

ПОЛИЦИЯТА ТЪРСИ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА 4 ВЕЛОСИПЕДА

Колелетата са установени от криминалисти от Първо РУ, след като разкриха и заловиха 26-годишен русенец, автор на множество подобни посегателства

 

На 21 октомври, при провеждане на специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, служители на сектор "Криминална полиция" при Първо РУ в Русе, задържаха 26-годишен мъж, непосредствено след извършване кражба на велосипед, завързан за стълб от уличното осветление на русенската ул. "Ниш". В хода на последвалите оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия служителите на МВР са изяснили, че в периода от 1- 21 октомври тази година въпросният 26-годишен русенец е извършил множество деяния със сходен престъпен почерк. Събрани са били данни, че той е автор на поредица посегателства над велосипеди, като повечето случаи са регистрирани в полицията, след жалби на потърпевшите собственици и ползватели: на 1 октомври по обед на ул. Александровска, след срязване на метално въже е отнет велосипед "Байк спорт"; на 2 октомври в следобедните часове, на бул. "Фердинанд", чрез срязване на катинар е отнет велосипед "Крос Джи Ер Хикс 7“, черно-оранжев на цвят, който е бил завързан за пътен знак; на 3 октомври между 22.00 и 24.00 часа, на ул. "Ниш", чрез срязване на метална проволка е отнет велосипед "Крос Джи Ер Хиксд 8", черно-зелен на цвят, завързан за стълб от уличното осветление; на 12-и, също този месец, отново в късните часове вечерта, след срязване на стоманено въже е откраднато колело с марка "Матрикс", което е било завързано за пътен знак; четир дни по-късно, н 16 октомври, от междуетажна площадка на жилищна кооперация на ул. "Шести септември“, след срязване на стоманено въже е изчезнал велосипед „Рам“, като той е бил заключен към водопроводна тръба; на 19 и 20 октомври са били регистрирани още две кражби на велосипеди, съответно на „Крос Грип 29“ заключен с метална проволка към уличен стълб на кръстовището между „П.Д. Петков“ и „Асен Златаров“ и велосипед "Интербайк", заключен към водопроводна тръба на междуетажна площадка в общите части в блок на  пл. "Възрожденски". Отнетите велосипеди са установени и ще бъдат върнати на потърпевшите.

Освен тези разкрити случаи, които са били предварително заявени в полицията, криминалистите са разкрили и още няколко случая, за които не са постъпвали жалби. Намерени са още 4 велосипеда, които са били отнети от русенеца. Според добитата от полицаите информация, те са били отнети от Русе – двата са от адреси по улиците „Г.С. Раковски“ и Солун; а другите два от района между Халите и Ялта.

 

ОДМВР-Русе призовава потърпевши от извършените кражби на велосипеди да се явят в районното управление за разпознаване на инкриминираните вещи.

Заинтересованите лица, които могат да докажат собственост с документи, снимка и т.н., трябва да посетят сградата на районното управление, намираща се на ул. Давид 2 в гр. Русе.


26 окт 2020

РУСЕНЦИ ОТНОВО С ШАМПИОНСКИ ТИТЛИ ОТ НАЦИОНАЛНАТА КУПА ПО ПОЛИЦЕЙСКА ЛИЧНА ЗАЩИТА И КАРАТЕ ЗА СЛУЖИТЕЛИ НА МВР

 

В изпълнение на годишния календар на Спортна асоциация – МВР за 2020 година, утвърден от министъра вътрешните работи, от 19 до 21 октомври 2020 г. се проведе Национална купа „България“ по полицейска лична защита и карате в град Банско.
Проявата бе организирана от „Спортна асоциация – МВР“. В рамките на спортното събитие се състояха състезания по:
Полицейска лична защита – дисциплина „Полицейска практика”, съгласно Общия регламент за организиране и провеждане на републиканския преглед по полицейска лична защита за 2020 г.
Карате – дисциплини „ката“ и „кумите”, съгласно съдийския правилник на Световната карате федерация (WKF).

Право на участие имаха: По Полицейска лична защита – отбори класирали се от първо до единадесето място на проведения Национален преглед по Полицейска лична защита през 2020 година, а по Карате – служители класирали се до 3-то място във всяка категория на проведеното Републиканско първенство по карате за служители на МВР през 2020 година.
ОДМВР – Русе взе участие с два отбора: „ОДМВР – Русе 1“ в състав Светослав Бодуров и Сашо Петров, които заеха първо място в „Полицейска лична защита“ (ПЛЗ) и „ОДМВР – Русе 2“ в състав Станислав Георгиев и Теодор Иванов, които се класираха на трета позиция в състезанията по ПЛЗ.
В „Карате – кумите“ в категорията до 75 кг, Станислав Георгиев грабна шампионското първо място, а Сашо Петров втората позиция след него. В категория до 84 кг Светослав Бодуров извоюва първото място. А в отборните състезания по карате за мъже, отборът на ОДМВР – Русе е заел втора позиция, след отбора на Академията на МВР и преди отборите на Пловдив и Бургас. 

 

 

*** Спортът „Полицейска лична защита” е създаден за практикуване от служителите с полицейски правомощия и се явява съществена част от целия процес на обучение в системата на МВР. Дисциплините са с подчертано специализиран характер и симулират ситуации близки до реалните. Независимо, че придобитите умения се изграждат в един процес, подчинен на спортни правила, необходими са решителни, безкомпромисни и творчески действия. Постигнатите спортни резултати са показател за равнище на професионална подготовка.

Целта при упражняването на спорта „Полицейска лична защита” е изграждане и запазване на постоянно високо ниво на тренираност на полицейските служители през целия трудов път. 

22 окт 2020

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО