МВР

ОД Русе

 

ПОЖАРНИКАРИ СПАСИХА ТРИМА РАБОТНИЦИ, ИЗПАДНАЛИ В БЕЗПОМОЩНО СЪСТОЯНИЕ В ТРЮМА НА КАТАМАРАН В Р. ДУНАВ КРАЙ РУСЕ

Мъжете пострадали, докато извършвали почистване и боядисване в плавателния съдДнес, 07.08.2019 г., в 10:47 часа, чрез тел. 112 в РДПБЗН – Русе е получено съобщение за трима пострадали, задушаващи се работници в трюма на плавателен съд - катамаран, акостирал на „Пристанище Русе - Изток“. Веднага към мястото са изпратени служители и техника от Втора РСПБЗН – Русе.
Според първоначалната информация, пострадалите мъже, извършвали почистване и лако-бояджийска дейност в трюма. Единият от тях в началото бил извън трюма, но когато разбрал, че на другите двама работници им  прилошава и не могат да излязат, той слязъл при тях, за да се опита да ги спаси, но също загубил съзнание. При пристигане на местопроизшествието пожарникарите са установили в  трюма на катамарана трима мъже в безсъзнание, със слабо дишане и без никакви реакции. Спасителната операция протекла в рамките на 10-тина минути. В първоначалния момент приоритет на служителите е бил да се поставят спасителни качулки от ВДА (въздушен дихателен апарат) на пострадалите, след това един по един, чрез връзване със специални колани да бъдат изтеглени на палубата. Последният от работниците, който е бил в най-вътрешната част на помещението и във видимо най-тежко състояние, след подаване на чист въздух от ВДА, също е успял да възвърне жизнените си функции и с помощ от страна на служителите да бъде изваден и спасен.
Пострадалите мъже са били откарани от екипи на ЦСМП в УМБАЛ „Канев“ Русе, където да им бъде оказана необходимата медицинска помощ.


07 авг 2019

График на мобилните екипи от ОДМВР-Русе за месец август 2019 година ​ ​


През месец август 2019 година мобилните екипи от ОДМВР-Русе ще осъществяват срещи и прием на граждани в населените места в областта по следния график:


  

населено място

дата

            час*

с. Пепелина, с. Широково, с. Острица, с. Чилнов

08.08.2019 г.

10:00 - 15:00 ч.

с. Батишница, с. Бъзовец, гр. Борово, с. Баниска

15.08.2019 г.

10:00 - 15:00 ч.

с. Ценово, с. Брестовица, с. Волоо, с. Ботров

22.08.2019 г.

10:00 - 15:00 ч.

с. Полско Косово, с. Пейчиново, с. Босилковци, с. Стърмен

29.08.2019 г.

10:00 - 15:00 ч.
* Гражданите ще се уведомяват, чрез кметовете или представителите на съответната местна администрация за местата на срещите и по-конкретни часове.

Ръководството на ОДМВР – Русе въведе и реализира организация, целяща по-активно присъствие на полицейски служители в малките населени места в областта. По разпореждане на главния секретар на МВР, от месец ноември 2017 година, мобилни екипи от служители в отделите “Криминална полиция” и “Охранителна полиция” ежемесечно посещават малките и по-отдалечени села и градове в Русенска област.

Служителите, ангажирани с тази превантивна дейност, осъществяват срещи с жителите и представителите на местната власт два пъти седмично в четири населени места на територията на две районни управления, извън областния град. Целта е хората да имат възможност пряко да информират униформените за нарушения на обществения ред и Закона за движение по пътищата, извършени или подготвяни престъпления, както и за случаи, за които е необходима намесата на други компетентни  институции. След приключване на срещите, приетите в писмен вид сигнали се завеждат в деловодството на районното управление, на чиято територия е населеното място или според района по местоизвършване на деянието/нарушението и се предприемат действия за проверка. Сигналите, касаещи други институции, служителите препращат по компетентност към звената на съответните държавни или местни администрации.

 

 

01 авг 2019

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО