МВР

ОД Русе

 

РУСЕНЦИ С ПРИЗОВИ МЕСТА ОТ ПЪРВОТО СИ УЧАСТИЕ В ДЪРЖАВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ОРИЕНТИРАНЕ ЗА РАБОТНИЦИ И СЛУЖИТЕЛИ ​

Завоювани са 9 медала и две купи

 

 

 

Отборът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Русе /РДПБЗН/ взе участие в провеждането на Купа „КНСБ” и Държавно първенство за работници и служители - 2018 година. Спортното събитие се състоя на 3 и 4 ноември 2018 година, със състезателен център с. Главан, почивна база „Марица-Изток”.

Организатори на проявата са били Българска работническа федерация „Спорт и здраве”, Българска федерация по ориентиране и КНСБ при Мини „Марица-Изток ЕАД”.

 

Това бе първото участие на отбор от РДПБЗН-Русе в Държавното първенство и нашите състезатели се представиха блестящо.

 

В индивидуалните състезания при жените, Лидия Иванова завоюва два сребърни медала, а Мария Събева – два бронзови. При мъжете Николай Халачев грабна сребро, а Бисер Цирков се класира на трето място и бе удостоен с бронзов медал.

 

В отборната надпревара на държавното първенство русенци също завоюваха призови места. Дамският ни тим, в състав Лидия Иванова и Мария Събева, са се класирали втори, вземайки купа и сребърни медали. При мъжете, нашият отбор в състав Анатоли Николов и Николай Халачев също е успял да заеме втора позиция и състезателите ни донесоха още два сребърни медала и купа.

 

 

 

05 ное 2018

СТАРТИРА ТРАДИЦИОННАТА АКЦИЯ „ЗИМА”

Тя ще продължи до края на месец ноември и ще премине през три тематични етапа, насочени към отделните категории участници в движението

 

Традиционната превантивна акция на пътна полиция - „Зима” стартира на 1 ноември в Русенска област, както и в цялата страна. Планира се тя да продължи до края на месец ноември и ще премине през 3 тематични етапа, които са насочени към отделните категории участници в движението.

Кампанията „С безопасно пътно превозно средство през зимата” ще се реализира през периода 01-10.11.2018 г. Дейността на пътна полиция ще бъде фокусирана към превенция над поведението на водачите на пътни превозни средства – основно велосипеди и каруци. Ще се следи за спазване на въведените ограничения за движение на велосипеди, каруци и селскостопанска техника по определени пътища или участъци от тях от републиканската пътна мрежа, както и за движещи се превозни средства без необходимото оборудване, използване на светлоотразителни жилетки от велосипедистите и др. Датата 6 ноември ще бъде обявена за Ден без велосипедисти – жертви на пътя.

Вторият тематичен етап под наслов „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя” ще протече в периода 11-20.11.2018 г. Ще се извърша активен контрол за спазване от пешеходците на правилата за безопасно пресичане, както и за даване от водачите на предимство на пешеходците на пешеходните пътеки. В рамките на този етап датата 13 ноември ще бъде обявена за Ден без пешеходци – жертви на пътя, а на 20 ноември ще се отбележи Световният ден за възпоминание на жертвите от ПТП.

„Безопасно шофиране през зимата” е мотото на третия тематичен етап на акция „Зима”, който ще се проведе в дните 21-30.11.2018 г. Пътните полицаи ще извършват засилени проверки на техническата изправност на автомобилите и на осветителните им системи, над поведението на пътниците, както и на водачите на пътни превозни средства, в т.ч. и спрямо пешеходците. Датата 20 ноември ще бъде обявена за Ден без водачи и пътници в моторните превозни средства – жертви на пътя.

 

 

През миналия зимен сезон, в периода от 01.10.2017 г. до 31.03.2018 г., в Русенски регион са регистрирани  136 тежки ПТП, при които са пострадали общо 172 души –  164 ранени и 8 убити.

Основна тежест на пътно-транспортната обстановка в целия регион се дава на Община Русе, където са причинени 71.32 % от ПТП, 70.12% от ранените и 62.50 % от убитите.

В 95.18 % от случаите причина за ПТП са нарушенията на изискванията на ЗДвП допуснати от водачите на МПС.

Най-често извършваното нарушение в региона от водачите е движение с несъобразена скорост - 21 ПТП, при които са убити 2 и ранени 32 граждани. На следващо място е неспазване на предимство - 23 ПТП, при които  са  ранени 28 участника и други нарушения – 57 ПТП с 3 убити и 66 ранени.

За периода на  територията на ОДМВР – Русе са регистрирани 9 ПТП с участници употребили алкохол, при които са ранени 14 души.

За повече данни вижте приложения Анализ, предоставен от сектор „Пътна полиция“-Русе.


Във връзка с предстоящия зимен сезон от ОДМВР – Русе са предприети мерки за ограничаване на пътнотранспортните произшествия в региона, подобряване ефективността на извършваната контролна дейност, активизиране на дейността на служителите от териториална полиция, както и провеждане на специализирани полицейски операции на места с интензивен трафик.


От Пътна полиция отново припомнят някои правила и съвети за безопасност при зимни условия. Приложение -
ЗИМАТА Е БЕЗОПАСНА, КОГАТО СИ ГОТОВ ЗА НЕЯ!

 

 

 

31 окт 2018

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО