МВР

ОД Русе

 

Три купи, четири медала и четири дипломи завоюваха състезателите на ОДМВР-Русе по спортно, приложно ориентиране и крос в 50– тото Републиканско първенство на МВР.

От 01-ви до 04-ти октомври в комплекс „Островче“ – Разград се проведе 50-то Републиканско първенство по спортно, приложно ориентиране и крос за служители на МВР.

Спортното събитие  се състоя в изпълнение на утвърдения календар за 2019 г на „Спортна асоциация – МВР“. В него взеха участие служители от всички подразделения в цялата страна, пенсионирани и бивши служители.

Първенството включваше следните дисциплини:

- класическа дистанция – индивидуален старт за жени и мъже, до 45 год. и над 45 год.;

- лекоатлетически крос;

- приложно ориентиране със стрелба/ малокалибрен пистолет/;

- щафетно бягане.

Отборът на ОДМВР-Русе при КСТ „Спартак“ - Русе се представи с 12 състезателя, под вещото ръководство на д-р Венцислав Цветков.

В комплексното отборно класиране, отборът зае второ място.

В дисциплината щафетно бягане – щафета в състав: Лидия Иванова, Йордан Генджов и Николай  Халачев се класира на второ място.

В  лекоатлетическия крос, отборът  зае  трето място, комплексно.

Индивидуалното класиране жени:

Мария Събева – 1 златен и 2 сребърни медала / 1-во място в класическа дистанция, 2 – ро място крос и 2-ро място приложно ориентиране със стрелба/

Росица Александрова – 1 бронзов медал / 3 – то място крос/ и 2 дипломи  за трети места в класическа дистанция и приложно ориентиране.

Отлично представяне за Наталия Кабакчиева и в трите индивидуални дисциплини.

Индивидуалното класиране мъже:

Валери Петков -  2 дипломи за трети места в класическа дистанция и приложно ориентиране.

За достойното  представяне на отбора на КСТ „Спартак“ при ОДВР-Русе допринесоха и останалите членове на отбора: Бисер Цирков, Анатоли Николов, Митко Кушев и Кирил Събев.

 

08 окт 2019

ЛОВЕН СЕЗОН 2019/2020

МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ

Във връзка с откриването на ловния сезон на местен дребен и едър дивеч, и груповият лов на дива свиня по линия на организирания ловен туризъм на 01 октомври (вторник), и откриването на ловен сезон 2019/2020 г. на местен дребен и едър дивеч, и груповия лов на дива свиня на 05 октомври (събота), ще бъде създадена организация за засилени мерки и недопускане на инциденти с огнестрелно оръжие. Ще бъдат организирани съвместни проверки с представители на Регионална дирекция по горите, държавните предприятия по чл. 163 от Закона за горите и техните поделения, както и с участие на ловните сдружения по чл. 30 от Закона за лова и опазване на дивеча.

Ръководството на ОДМВР – Русе апелира:

Ловът на територията на област Русе да се провежда при стриктно изпълнение на мерки за безопасност и дезинфекция, с цел превенция и ограничаване разпространението на болестта „Африканска чума по свинете“!

Ръководителите на лова да инструктират ловците от ловните си дружинки, при провеждане на ловни излети да проявяват повишена бдителност за установяване на умрели диви свине или такива, които проявяват нетипично поведение!

При провеждане на ловните излети да се спазват стриктно противопожарните изисквания и правилата за безопасност!

Участниците в групов лов на дива свиня задължително да са екипирани по време на ловуването с ленти, шапки или с облекло в ярък сигнален цвят!

Пренасянето на огнестрелното ловно оръжие да се осъществява задължително в затворен транспортен куфар или в калъф със заключващо устройство на спусъка!

Напомняме Ви, че най-честите причини за допускане на инциденти по време на лов са:

- Стрелба по шум, неясно видима цел или по такава, с възможност за злополука;

- Използване на сачми с диаметър над 6 мм по време на групов лов на дива свиня;

- Неправилно боравене, или боравене с технически неизправно огнестрелно оръжие;

- Самоволно напускане на позиция, определена от ръководителя на лова;

- Употреба на алкохол и/или на упойващи вещества непосредствено преди или по време на ловен излет.

Наслука!

02 окт 2019

Денонощна линия за сигнали за нарушения, свързани с изборния процес

На телефон 02/982 22 32 и имейл [email protected] ще се приемат сигнали, съотносими към дейността на МВР

От 27 септември до 4 ноември 2019 г. в Министерството на вътрешните работи ще функционира денонощно открита линия - телефон 02/982 22 32 и имейл [email protected] – за сигнали, свързани с нарушения на изборния процес при подготовката и произвеждането на изборите за общински съветници и кметове. Подаваните сигнали на откритата линия трябва да са относими към дейността на МВР.

02 окт 2019

Всички хора, намирали се в района на инцидента в русенския завод, са евакуирани

Сформираните екипи продължават да наблюдават мястото, не се очаква усложнение на обстановката

 


Най-важното за нас при настъпилия инцидент в завода „Дунарит“ беше да не допуснем жертви, обясни областният управител на Русе Галин Григоров. Той обясни, че всички хора са евакуирани, мобилната станция на регионалната инспекция за околната среда и водите е поставена за замерване на евентуални замърсители, отцепени са околните райони, намиращите се в близост фирми са предупредени за евентуална опасност, включително и са евакуирани и децата от училището в Николово. Към момента пушекът намалява и пламъците затихват, осигурено е  постоянно наблюдение на района, включително и с дронове, уточни още Григоров.

Знаете, че в такива ситуации е необходимо да се действа изключително прецизно и по протокол, за да не се изпусне нещо, затова и областният управител оглави сформирания щаб, допълни директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов, който е на мястото на инцидента. Той поясни, че отговорността на пожарната е действията да са изключително адекватни, такива каквито заедно с ръководството на завода са разработени предварително. При нас съществува така нареченото автоматично повикване. При получено съобщение за пожар и двете районни служби в Русе изпратиха пет екипа, които са на място, заедно с бърза помощ и полиция. Задачата на полицията е изключително  важна – да предупреди хората, да помогне в евакуация, а ние след това пристъпваме към гасителни действия, които на този етап не са предприети. За радост не е имало експлозия, не е имало взрив, а запалване , което само по себе си продължава да крие риск, затова са предприети и съответните  действия. Вътре няма хора, както и наши служители, съобщи още главен комисар Николов.

Изпълнителният директор на завода Петър Петров уточни, че в момента тлеят дървени опаковки, друго горене вече няма. Той уточни принципа, че когато взривни вещества се запалят, не се гасят за да не се предизвика експлозия. По думите му стремежът е да не се допусне пожарът да се прехвърли в съседно помещение. Според данните от работещия дрон с термокамера , температурата в цеха е спаднала. Правилата са да се изчака 24 часа преди влизане в засегнатия район.

 

 


 

27 сеп 2019

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО