МВР

ОД Русе

 

27 юли 2017

41-годишен от Горна Оряховица е задържан с крупна сума пари и златни накити след телефонна измама

Полицейската операция, ръководена от ГДНП е проведена на територията на ОДМВР-Русе, съвместно със служители от ОДМВР-ПлевенДнес около обед служителите на реда в Русе получили сигнал за осъществена телефонна измама по сценария“подпомагане на полицията за залавяне на телефонни измамници“. 35-годишна русенка получила обаждане по телефона от непознати, представили се като полицаи, които поискали да им съдейства за задържането на група измамници. Успели да я убедят, че  тя ще е поредната им жертва. Така русенката се съгласила да предаде около 60 хил. лева и друга сума във валута, както и около 200 грама златни накити, които изхвърлила в плик през терасата на дома си. Скоро обаче се убедила, че е измамена и веднага позвънила в полицията. Незабавно е създадена организация и са предприети оперативно-издирвателни действия. На изхода от Русе, в посока Плевен служителите на реда спрели лек автомобил, управляван от 41-годишния П.П. от  Горна Оряховица, криминално проявен включително и за телефонни измами. В автомобила са открити пари в левове и валута, златни накити. П.П. е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, докладван е на Русенската районна прокуратура.

ДИРЕКТОРЪТ НА ОДМВР – РУСЕ ВРЪЧИ ОТЛИЧИЯ НА ТРИМА СЛУЖИТЕЛИ


 

Днес в рамките на провеждано работно съвещание в ОДМВР – Русе, директорът на областната дирекция старши комисар Теодор Атанасов връчи официални отличия на трима служители на МВР.

Със заповед на главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов са наградени двама служители на ОДМВР – Русе. Това са главен инспектор НИКОЛАИ КОЖУХАРОВ, началник на сектор „Противодействие на криминалната престъпност" към отдел „Криминална полиция“ при Областна дирекция на МВР – Русе и инспектор СВИЛЕН ДИМИТРОВ, разузнавач в група „Криминална полиция" към Районно управление - Сливо поле при ОДМВР – Русе. Те получават отличието "Обявяване на благодарност, с парична награда“ за проявена инициативност и постигнати високи професионални резултати при изпълнение на функциите си, в резултат на което, при проведени оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителя на престъпно деяние (убийство, месец  май тази година), извършено на територията на с. Голямо Враново, община Сливо поле, област Русе, повдигнато му е обвинение за престъпление по НК и му е наложена мярка за неотклонение.

Другият отличен служител е главен инспектор ПЛАМЕН ПЕНЧЕВ, началник на Второ районно управление при ОДМВР – Русе. В качеството му на помощник-треньор на полицейския волейболен отбор на България, Пламен Пенчев е награден със заповед на министъра на вътрешните работи Валентин Радев с „Обявяване на благодарност“ за постигнати високи резултати и за съществен принос във връзка със завоюваната европейска шампионска титла на българския тим на проведеното във Варна в края на май тази година 10-то Европейско полицейско първенство по волейбол.
/повече информация за спортното събитие може да намерите в сайта на Спортна асоциация на МВР - http://sa-mvr.com/


25 юли 2017

Полицаи от областните дирекции на МВР в Стара Загора и Русе задържаха участник в телефонна измама

При съвместна акция полицаи от областните дирекции на МВР в Стара Загора и Русе задържаха участник в телефонна измама броени часове след случилото се.


 

Сигналът в ОДМВР-Стара Загора бил подаден вчера:  80-годишна жителка на областния град  се оплакала, че е била заблудена от непознат, представил се за полицейски служител, който успял да я убеди, че  ще помогне на органите на реда за залавяне на телефонни измамници, като влезе в ролята на жертва и им предостави пари. Така и станало – възрастната жена  хвърлила през терасата на дома си 2100 евро и златни накити. Служителите на ОДМВР веднага се заели със случая и организирали издирване.

Същия ден, към 16 часа, на територията на Област - Русе, при съвместна акция полицаи от ОДМВР-Стара Загора и Русе спрели за проверка лек автомобил "Фиат Мареа", управляван от В.А, /48 г./, от Силистра. При последвалите процесуално-следствени действия в колата са открити и иззети отнетите с измама от вързстната жена 2100 евро и голямо количество златни накити. На В.А. е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.209, ал.1 от НК и е задържан за срок до 24 часа във Второ РУ – Стара Загора. Работата по случая продължава.

23 юли 2017

ОДМВР – РУСЕ НА ПЪРВО МЯСТО В НАЦИОНАЛНАТА КУПА ПО ПОЛИЦЕЙСКА ЛИЧНА ЗАЩИТА И КАРАТЕ ЗА СЛУЖИТЕЛИ НА МВР ​

9 МЕДАЛА И 3 КУПИ ЗАВОЮВАХА РУСЕНСКИТЕ ПОЛИЦАИ

 

 

 

От 6 до 8 юли 2017 година в град Бургас се провежда Национална купа по Полицейска лична защита и карате за служители на МВР. Състезанията са част от утвърдения Спортен календар на „Спортна асоциация - МВР" за 2017 г.

3 купи и 9 медала грабнаха русенци след оспорвани, достойни битки и надпревари.

Областна дирекция на МВР – Русе представиха трима състезатели, полицейски служители – Александър Йорданов, Светослав Бодуров и Станислав Георгиев.

 

Русенската изява бе повече от достойна, като в състезанието по полицейска лична защита отборът на ОДМВР – Русе, в състав Александър Йорданов и Светослав Бодуров се класира на първо място.

В дисциплината „Карате кумите” в категория до 84 кг., русенецът Александър Йорданов е заел първото място. Той се е класирал втори в състезанието по „ката“.

В категорията до 75 килограма Станислав Георгиев е завоювал първо място в „кумите“ и трето в „ката“. В същата категория Светослав Бодуров е заел втора позиция в „кумите“ и трета в „ката“.

 

В крайното комплексно класиране отборът на ОДМВР – Русе загърби конкуренцията, като завърши на първо място.

 

07 юли 2017

НА 6 ЮЛИ С БЛАГОТВОРИТЕЛНА ФУТБОЛНА СРЕЩА ЩЕ БЪДАТ ОТБЕЛЯЗАНИ ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ПРАЗНИЦИ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ ОТ СТРУКТУРИТE НА МВР В РУСЕ И МИТНИЦА - РУСЕ

Събитието ще бъде придружено от демонстрация на полицейска, противопожарна и митническата техника, оборудване и екипировкаПОКАНА


Професионалните празници на служителите от МВР и Митницата в Русе ще бъдат отбелязани с благотворителна футболна среща. Тя ще се състои на 6 юли от 17:00 часа на  игрището в спортния комплекс на Русенски Университет „Ангел Кънчев“. 

Базата е любезно предоставена за благотворителната цел на събитието от ръководството на висшето учебно заведение!

Мачът ще се проведе при отворени врати за всички любители на този спорт.
Ще бъде организиран пункт за набиране на парични дарения, които след срещата ще бъдат изброени в присъствието на комисия и предоставени на Сдружение „Смело сърце“ за подпомагане на деца с увреждания и техните семейства.  Активисти на сдружението и учредения към него Клуб „Майки със смели сърца“ ще направят малка изложба-базар на изработени от деца с увреждания и техните родители сувенири.

Събитието ще бъде придружено от демонстрация на полицейска, противопожарна и митническата техника, оборудване и екипировка.  Митническото куче Ран ще направи демонстрация как се откриват големи количества тютюневи изделия.  Екипите от МВР ще покажат своите професионални действия в ситуации близки до реалните.

 

  •   На 5 юли се отбелязва професионалният празник на Министерството на вътрешните работи. Изграждането на полицейската институция в България започва след приемането на Търновската конституция (16.04.1879 г.). На 5 юли 1879 г. с указ №1 на княз Александър I Батенберг се сформира Министерството на вътрешните дела като част от първото българско правителство след Освобождението.  С Решение 79 на Министерския съвет от 28 февруари 1992 г. датата 5 юли е обявена за професионален празник на МВР.
  •  На 7 юли професионален празник честват българските  митнически служители. На тази дата през 1879 г. с Указ №2 на княз Александър І Батенберг се създават митници и митнически пунктове, „за да се запазят интересите на Княжеството".  Този управленски акт се случва веднага след назначаването на първото българско правителство и създаването на първите институции в държавата.  Датата е обявена за празник на българските митници с решение на правителството от септември 2015 г.

 

 

УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ, ЖИТЕЛИ И ГОСТИ НА ГРАД РУСЕ, 

ЗА НАС ЩЕ БЪДЕ УДОВОЛСТВИЕ АКО ВИЕ И ВАШИТЕ БЛИЗКИ ПРИСЪСТВАТЕ НА СЪБИТИЕТО И ПОДКРЕПИТЕ БЛАГОРОДНАТА НИ КАУЗА!

ЗАПОВЯДАЙТЕ!
03 юли 2017

ЗА ОД НА МВР РУСЕ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО