МВР

ОД Русе

 

15 май 2019

ТУРНИР ПО СТРИЙТБОЛ ПОД НАСЛОВ „ВАКАНЦИЯ ЗДРАВЕЙ! ДА ИГРАЕМ БЕЗОПАСНО!“ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В СЪБОТА В РУСЕ

Ще се състезават ученици от осем училища от Русенска област

 

 

На 18 май 2019 г. от 10:00 часа в спортна зала „Дунав“ – гр. Русе  ще се проведе турнир по стрийтбол за ученици от V и VІ клас, под наслов „ВАКАНЦИЯ ЗДРАВЕЙ! ДА ИГРАЕМ БЕЗОПАСНО!“.
Организатори на проявата са Областна дирекция на МВР – Русе, Регионално управление на образованието – Русе, Ученическа спортна школа – Русе.

Събитието е заключителен етап на Националната програма “Работа на полицията в училище” за учебната 2018/2019 г. и бележи началото на лятната ваканция.

Участие в състезанията ще вземат ученици от осем училища от Русенска област: СУЕЕ „Св.Константин – Кирил Философ“ - гр. Русе, СУПНЕ „Фридрих Шилер“ - гр. Русе, ОУ „Любен Каравелов“ - гр. Русе, ОУ „Тома Кърджиев“ - гр. Русе, ОУ „Иван Вазов“ - гр. Русе, СОУ „Св. Паисий  Хилендарски“ -  гр. Сливо поле, СУ „Панайот Волов“ - гр. Бяла, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - гр. Две могили.

Входът е свободен.


 

 

УЧЕНИЦИ ОТ ОБЛАСТТА ЩЕ ПРЕМЕРЯТ СИЛИ В ТРАДИЦИОННИТЕ СЪСТЕЗАНИЯ „МЛАД ОГНЕБОРЕЦ“ В РУСЕ

Тази година се отбелязват 20 години от създаването на Младежките противопожарни отряди ​

 

 

В петък, 17.05.2019 г., ще се проведе областният кръг на традиционните състезания “Млад огнеборец” в Русе. До него достигнаха общо седем отбора, ученици от градовете Русе, Бяла, Ветово, Сливо поле и Две могили. Те ще се състезават в две дисциплини: „400 метра щафетно бягане с препятствия“ и „Бойно разгръщане на състезателна пътека”. Отборът, класирал се като първенец - областен победител, ще вземе участие в юбилейното ХХ републиканско първенство, което ще се проведе в периода 31 май - 3 юни 2019 г. в курортен комплекс Албена.

 

Програмата на състезанията започва в 10:00 часа на територията на Втора РСПБЗН в гр. Русе на бул. „България” № 300.

 

Ръководството и служителите от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Русе отправят покана към русенци и представителите на средствата за масово осведомяване да посетят Областните състезания на Младежките противопожарни отряди.

 

 

 

 

*** По инициатива на Национална служба “Пожарна безопасност и защита на населението” - МВР съвместно с Министерство на образованието и науката през 1999 г. е утвърден статутът на младежките противопожарни отряди (МПО) “Млад огнеборец” като извънкласна форма за повишаване противопожарната култура на подрастващите и аналог на младежките противопожарни формирования в развитите европейски страни. С това е възстановена една десетилетна традиция за работа с подрастващите под формата на младежки противопожарни формирования. Освен като извънкласна форма за повишаване противопожарната култура на подрастващите младежките противопожарни отряди функционират и под формата на свободно избираем предмет. В този случай те получават одобрение и финансова подкрепа от общинските съвети.
    В отрядите младите огнеборци (
ученици на възраст от 10 до 16 години) преминават теоретична и практическа подготовка в областта на противопожарната безопасност, провеждат тренировъчна и спортно-състезателна дейност (от 12 до 16 години) и участват в информационно-разяснителни кампании сред населението и други общественополезни акции. Инструктори на отрядите са държавни служители от НСПБЗН – МВР, бивши пожарникари и учители.

Повече по темата вижте в сайта на ГДПБЗН-МВР: Млад огнеборец

 

15 май 2019

ИНДИВИДУАЛЕН ТУРНИР ПО ПОЖАРОПРИЛОЖЕН СПОРТ – КЛАСИРАНЕДнес в Русе се проведе индивидуален турнир по пожароприложен спорт в памет на загиналия преди 40 години русенски пожарникар Михаил Чубуров, патрон на „Спортен клуб по пожароприложен спорт Михал Чубуров-Русе“.

Състезанията се състояха на територията на Втора РСПБЗН-Русе и в тях взеха участие служители от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Русе.

Пожарникарите се състезаваха в две индивидуални дисциплини - “Изкачване с щурмова стълба” и “100-метрова пътека с препятствия”. 

 


КЛАСИРАНЕ:


Дисциплина „100 м. пътека с препятствия“

1 място – Драгомир Николов – 20.29 сек.;

2 място – Николай Халачев – 21.07 сек.;

3 място – Радослав Петков – 21.09 сек.


Дисциплина „Изкачване с щурмова стълба“

1 място – Драгомир Николов – 19.08 сек.;

2 място – Венцислав Арнаудов – 19.26 сек.;

3 място – Иво Стоянов – 21.03 сек.

 

В „Двубой“,  общо време от двете индивидуални дисциплини:

1 място – Драгомир Николов – 39.4 сек.;

2 място – Венцислав Арнаудов – 40.4 сек.;

3 място – Иво Стоянов – 42.5 сек.

 

 

10 май 2019

МВР открива денонощна линия за сигнали за нарушения, свързани с изборния процес

Подаваната информация трябва да е относима към дейността на МВР по време на изборния процес

 

До 27 май 2019 г. в Министерството на вътрешните работи ще функционира денонощно открита линия на МВР (телефон 02/982 22 32 и e-mail [email protected] ) за приемане на сигнали, свързани с нарушения на изборния процес при подготовката и произвеждането на изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26.05.2019 г.

Подаваните на откритата линия сигнали трябва  да са относими към дейността на МВР по време на изборния процес.

 

08 май 2019

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО