МВР

ОД Русе

 

25 сеп 2018

В ОДМВР – Русе е обявен конкурс за полицаи и младши автоконтрольори

В Областна дирекция на МВР – Русе, със заповед рег. № 8121К-9138/19.09.2018 г. на министъра на вътрешните работи, е обявен конкурс за назначаване на държавна служба в МВР за вакантни младши изпълнителски длъжности, за които се изисква задължителна първоначална професионална подготовка, както следва:

  • полицай-старши полицай – 19 (деветнадесет) вакантни длъжности;
  • младши автоконтрольор II-I степен – 5 (пет) вакантни длъжности.

Документи за участие в конкурса се подават в 20 (двадесет) дневен срок, считано от деня, следващ публикуването на обявлението по реда на чл. 156, ал. 6 от Закона за Министерството на вътрешните работи, всеки работен ден от 10.00 часа до 12.00 часа и от 13.30 часа до 15.30 часа в сектор „Координация, административно и правно обслужване и човешки ресурси“ към отдел „Административен“ при ОДМВР – Русе, адрес гр. Русе, бул. „Генерал Скобелев“ № 49.

Телефони за справки и допълнителна информация: 082/ 882444 или 082/ 882467.

Русенци за втора поредна година станаха шампиони на България в състезанията по полицейска лична защита и карате за служители на МВР

Отборът на ОДМВР – Русе завоюва първо място в комплексното класиране, като грабна шампионски и призови места във всички дисциплини

От 13 до 15 септември 2018 г. в град Варна се проведе финален етап на Националния преглед по полицейска лична защита и Републиканско първенство по карате за служители на МВР.

В надпреварата участваха над 30 отбора от цялата страна, представители на различни подразделения в МВР.

ОДМВР – Русе взе участие с два отбора, с треньор Милен Атанасов и ръководител Станислав Станчев. Русенските състезатели премериха сили и в индивидуални срещи по карате „кумите”, състезаваха се и в „ката”.

Отборът „Русе -1” в състав Александър Йорданов и Светослав Бодуров  зае първото място и стана републикански шампион на България в „полицейска лична защита“. Другият ни тим „Русе – 2” в състав Теодор Иванов и Станислав Георгиев се класира на трето място в тази надпревара.

При индивидуалните срещи в дисциплината карате–комите, в категория до 75 кг, служителят на русенската областна дирекция на МВР Станислав Георгиев се класира втори, другият ни състезател в тази категория Светослав Бодуров стана трети. В категорията до 84 кг., в тази дисциплина, русенецът Александър Йорданов е шампион.

В „ката” състезателите ни също спечелиха призови места, като Светослав Бодуров се класира първи, а Александър Йорданов на трето място.

В отборното състезание по карате нашият тим трябваше да играе на финал с отбора на Академията на МВР, но заради сериозна травма на наш състезател, тя не се състоя и служебно победата бе присъдена на другия отбор. Така русенският отбор остана на втора позиция.

 

Служителите на ОДМВР - Русе обаче станаха шампиони на България, като заеха първо място в крайното комплексно класиране на Републиканските състезания по полицейска лична защита и карате за служители на МВР.

17 сеп 2018

За трета поредна година България се включва в инициативата на TISPOL - Европейски ден без загинали на пътя

Операция EDWARD ще се проведе на 19 септември 2018 година

 

 

 

 

Операция EDWARDЕвропейски ден без загинали на пътя (Еuropean Day Without A Road Death) се организира от Европейската мрежа на службите на пътна полиция TISPOL. Целта е в този ден да няма нито един загинал човек по пътищата на територията на стария континент.

Европейският ден без загинали на пътя е част от Европейската седмица на мобилността от 16 септември до 22 септември. Мотото на седмицата на мобилността е „Мултимодалност“ с подтема „Комбинирай! Движи се!“. Идеята е хората да използват различни превозни средства, за да се придвижват алтернативно и по-безопасно.

Операция EDWARD ще се проведе на 19 септември 2018 година.
Мотото на операцията за  България е  „Безопасни мобилни комбинации за живот“. Целта е повече хора да се убедят във възможностите и удобството на използването и на алтернативни варианти за придвижване.
На специалната страница, посветена на EDWARD, активен брояч на деня отчита оставащото време до старта на операцията, който е в  00.00 часа на 19 септември.
EDWARD 2018 -  https://projectedward.eu/

На територията на ОДМВР – Русе ще има засилен полицейски контрол.
От „Пътна полиция“ отправят апел към всички участници в движението по пътищата да бъдат внимателни! 

 

14 сеп 2018

ДЕЦАТА ТРЪГВАТ НА УЧИЛИЩЕ! ДА ГИ ПАЗИМ НА ПЪТЯ!

Полицейската акция продължава до края на септември в цялата страна. От Пътна полиция дават препоръки за безопосност

 

 

 

По данни на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Русе за периода на миналата учебна година, от 15.09.2017 г. до 30.06.2018 г., на територията обслужвана от областната дирекция като участници в движението при ПТП са пострадали 31 деца на възраст до 17 години. От тях 24 са леко ранени, а 7 са тежко пострадали. 6 от децата са били водачи на превозни средства (ПС), като 5 от тях са леко ранени, а едно тежко. 16 са били пътници, от които 14 са леко ранени, а 2 са тежко пострадали. 9 деца са пострадали като пешеходци - 5 леко и 4 тежко.

За периода от 01.07.2018 г. до 31.08.2018 г. на територията обслужвана от ОДМВР-Русе като участници в движението при ПТП са пострадали 18 деца на възраст до 17 години. От тях 17 са леко ранени, а 1 е тежко ранено; 7 са били водачи на ПС - 6 са леко ранени, 1 е тежко ранено; 9 са били пътници - леко ранени; а 2 са пешеходци, които също са леко пострадали.

 

 

В началото на новата учебна година най-малките ученици - първокласниците за пръв път ще отиват и ще се връщат от училище, а децата от началния курс и по-горните класове ще се наложи отново да се адаптират след ваканцията, през която са загубили навици и рефлекси за безопасно придвижване по оживени улици. Затова трябва да се насочи вниманието на хората за предпазване от навлизане в рискови ситуации, за изграждане на защитно поведение, както на водачите и възрастните, които се грижат за сигурността на децата и юношите, така и на самите малолетни и непълнолетни участници в движението.

С цел гарантиране сигурността на учениците и техните родители, както и за опазване на обществения ред в и около учебните заведения традиционно полицията предприема мерки преди, в началото и през цялата учебна година.

Служителите на ОДМВР-Русе вече реализират редица мерки за безопасност за откриването на новата учебна 2018/2019 година. Изготвен е план с конкретни дейности за провеждането на специализирана полицейска операция Акция на полицията „Децата тръгват на училище, да ги пазим на пътя“, който се изпълнява от всички подразделения със заповед на директора на ОДМВР – Русе. Акцията е за територията на цялата страна и ще продължи до края на месец септември.

От 24 до 30 септември 2018 година ще се проведе „Седмица за превенция на детската пътна безопасност“, а 29 септември е определен като Ден на превенцията. На този ден в гр. Габрово ще се проведе и традиционният ХХVІ Национален конкурс „Пътен полицай на годината – 2018“.

Отдел „Пътна полиция“ в Главна дирекция „Национална полиция“ дава следните ПРАКТИЧЕСКИ ПРЕПОРЪКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ПЪТЯ ЗА УЧЕБНАТА 2018/2019 ГОДИНА

 

 

 

 


14 сеп 2018

ОДМВР – РУСЕ ПРОДЪЛЖАВА РАБОТАТА ПО РАЗСЛЕДВАНЕТО НА ПЪТЕН ИНЦИДЕНТ, ПРИ КОЙТО ПОСТРАДА 13-ГОДИШЕН ВЕЛОСИПЕДИСТ

Детето е в добро състояние, търсят се свидетели на произшествието

 

 

 

Продължава работата по изясняването на пътен инцидент, при който пострада 13-годишно момче – велосипедист в русенския квартал Средна кула. Както вече съобщихме, произшествието е станало на 11 септември т.г. около 18:00 часа на ул. Йордан Йовков, в района на кръстовище с ул. Димитър Талев. Според първоначално подадената информация, 13-годишното момче - велосипедист,  което се е движело по пътното платно, е блъснато от неизвестен лек автомобил, като водачът на моторното превозно средство е напуснал местопроизшествието. Детето е пострадало с фрактура на ходилото на ляв крак и е настанено в МБАЛ „Канев“ в Русе. Днес от медицинското заведение са информирали, че то е в добро състояние и се очаква утре да бъде изписано.

По случая е образувано и се води досъдебно производство, с оглед изясняване на причините и обстоятелствата, довели до инцидента. Той е докладван в Русенската районна прокуратура. Възложени са редица оперативно-издирвателни мероприятия, които се извършват от полицейските служители.

ОДМВР – Русе апелира към всички граждани, станали свидетели на произшествието или разполагат с информация по случая, да подпомогнат разследващите като се обадят на следните телефони:

082 /882 433 – Първо РУ

082 / 882 400 – ОДМВР – Русе

или на тел. 112.

 

13 сеп 2018

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО