МВР

ОД Русе

 

Новини

СЛУЖИТЕЛИ НА ОДМВР – РУСЕ С ДВЕ ПРЕСТИЖНИ ОТЛИЧИЯ ОТ ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ НА СПОРТНАТА АСОЦИАЦИЯ – МВР

 

На церемония, състояла се в Министерството на вътрешните работи вчера, бяха наградени най-добрите спортисти, треньори и деятели на спорта в МВР. Двама служители от ОДМВР – Русе получиха две от престижните годишни награди на Спортната асоциация на МВР за 2019 г. , която бе определена като една от най-успешните години в историята на спорта в МВР.

В индивидуалните спортове при мъжете Светослав Бодуров от ОДМВР Русе получи приза за Първо място на Националния преглед и на Националната купа по карате.
В секцията „Колективни спортове – регионални клубове“ отборът по полицейска лична защита на ОДМВР Русе в състав: Александър Йорданов и Светослав Бодуров също бе удостоен с престижното годишното отличие.
Годишните награди на русенци връчиха заместник главният секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев и главен комисар Христо Терзийски, директор на Главна дирекция „Национална полиция“.

Припомняме, че русенските състезатели по полицейска лична защита и карате за служители на МВР вече пета поредна година (2015 – 2019) са сред шампионите на България, както в индивидуалните, така и в отборните състезания.

 


Повече за церемонията, състояла се вчера може да прочетете на сайта на МВР:  В една от най-успешните години в историята на спорта в МВР двама състезатели печелят приза „Спортист на годината“

 

 

17 яну 2020

ГДБОП предупреждава за активна СПАМ атака

Към потребителите - Не отваряйте съобщенията, директно ги изтривайте! Целта е заразяване на компютърни конфигурации и смарт устройства


ГДБОП предупреждава за активна СПАМ атака спрямо гражданите, а целта е заразяване на компютърни конфигурации и смарт устройства. Както и при предишни подобни атаки, се използва името на държавна институция  - в случая Министерството на вътрешните работи.  Съобщенията се изпращат от електронен пощенски адрес: [email protected], наименован „Пътна полиция МВР“,  и съдържат прикачен файл, за който се претендира, че е електронен ФИШ от КАТ или призовка за извършено друго нарушение по Закона за движение по пътищата.

МВР напомня, че такава практика не съществува и всяко едно електронно съобщение следва да бъде разглеждано от получателите му като измамно. Затова – не го отваряйте и директно го изтрийте.

От специализиран отдел „Киберпрестъпност“ на ГДБОП посочват, че в днешни дни СПАМ кампаниите излизат от обичайната си цел: разпращане на непоискани търговски съобщения с рекламна цел и придобиват вид на кибератаки, които целят заразяване на устройства на крайните интернет потребители. Сигнализират още и за други СПАМ атаки, при които получателите вече биват изнудвани да заплащат определени суми пари в крипто валута. Откупът се изисква, за да не бъдат разпространени нецензурирани снимки на получилите на съобщението.

Ежемесечно се извършват съвместни действия с големите интернет доставчици в страната за филтрация на подобни атаки, но при смяна на източника на атаката има период, в който тя е активна и достига до интернет потребителите, до които е била адресирана.  

15 яну 2020

ПОД НАДЗОРА НА ОКРЪЖНАТА ПРОКУРАТУРА В РУСЕ ПОЛИЦИЯТА ПРОДЪЛЖАВА РАЗСЛЕДВАНЕТО НА ВЗРИВА, СТАНАЛ ВЧЕРА ВЪВ ВЕТОВО

 

На 13 януари 2020 г. около 10 часа в РУ – Ветово е постъпил сигнал за взрив в двор на къща в град Ветово. Веднага към мястото на инцидента са изпратени екипи на полицията, пожарната и спешна помощ.
Линейката е откарала 51-годишния собственик на имота в болница в Русе за оказване на медицинска помощ.Служителите на МВР са предприели действия за обезопасяване на местопроизшествието в необходимия периметър, както и за евакуиране на хора от съседни имоти и сгради. Други пострадали при инцидента не са установени.
Дежурна оперативна група от служители на ОДМВР – Русе и експерти от СОБТ – МВР са извършили оглед на местопроизшествието. В хода на действията от имота са били установени и иззети вещи, поставени в дървени сандъци. Назначена е експертиза, от заключението на която да се установи тяхното естество. Те са предадени на специализирани служби за съхранение. В имота не са намерени други подозрителни вещи, които да създават опасност за живеещите в същата и в съседните сгради. Уврежданията по собственика на имота предстои да се установят от медицинската експертиза.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 333 от НК и чл. 339, ал. 1 от НК. С постановление но Окръжна прокуратура 51-годишният мъжът е задържан за 72 часа. 

Работата по изясняване на причините и обстоятелствата, довели до възникване на инцидента, продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура - Русе.  

 

 

14 яну 2020

Катастрофа между лек и товарен автомобил тази сутрин на пътя Русе – Силистра

Жена загина, а дете е откарано в болница. Движението по пътя не е спряно


 

Сигнал за ПТП на пътя ІІ-21 (Русе – Силистра) в района на разклона за с. Николово е постъпил в полицията тази сутрин в 07:46 часа, чрез тел. 112.
Според първоначално подадената информация лек автомобил е излязъл от разклона за с. Николово на главния път, където е бил блъснат от ТИР, движещ се в посока Русе, след което товарното возило се е преобърнало встрани. На място е загинала водачката на леката кола, а дете, което е пътувало с нея, е откарано в русенска болница.
Движението в района на инцидента не е спряно, местопроизшествието е запазено от служители на пътна полиция и се извършва оглед от дежурна оперативна група на ОДМВР – Русе.
Предстои изясняване на причините и обстоятелствата, довели до ПТП. 

14 яну 2020

График на мобилните екипи от ОДМВР-Русе за месец януари 2020 година ​ ​


През месец януари 2020 година 
мобилните екипи от ОДМВР-Русе ще осъществяват срещи и прием на граждани в населените места в областта по следния график:
   населено мястодатачас*с. Юделник
с. Голямо Враново
с. Ряхово
с. Черешово
15.01.2020 г.
10:00 - 15:00 ч.


с. Сваленик

с. Церовец
с. Щръклево
с. Красен
29.01.2020 г.
10:00 - 15:00 ч.

 

 
* Гражданите ще се уведомяват, чрез кметовете или представителите на съответната местна администрация за местата на срещите и по-конкретни часове.

Ръководството на ОДМВР – Русе въведе и реализира организация, целяща по-активно присъствие на полицейски служители в малките населени места в областта. По разпореждане на главния секретар на МВР, от месец ноември 2017 година, мобилни екипи от служители в отделите “Криминална полиция” и “Охранителна полиция” ежемесечно посещават малките и по-отдалечени села и градове в Русенска област.

Служителите, ангажирани с тази превантивна дейност, осъществяват срещи с жителите и представителите на местната власт два пъти седмично в четири населени места на територията на две районни управления, извън областния град. Целта е хората да имат възможност пряко да информират униформените за нарушения на обществения ред и Закона за движение по пътищата, извършени или подготвяни престъпления, както и за случаи, за които е необходима намесата на други компетентни  институции. След приключване на срещите, приетите в писмен вид сигнали се завеждат в деловодството на районното управление, на чиято територия е населеното място или според района по местоизвършване на деянието/нарушението и се предприемат действия за проверка. Сигналите, касаещи други институции, служителите препращат по компетентност към звената на съответните държавни или местни администрации.

 

 

13 яну 2020

ДЯДО КОЛЕДА ЗАРАДВА ДЕЦАТА НА СЛУЖИТЕЛИ ОТ МВР В РУСЕ

 

 

От рано тази сутрин детски смях и глъчка изпълниха голямата зала в сградата на Областната дирекция на МВР  в Русе. С блеснали от радост очички, нетърпеливи да видят коледната програма и изненадите, подготвени от организаторите, децата и техните родители зачакаха със затаен дъх идването на Дядо Коледа.

Първа на сцената се появи Снежанка, която обясни, че днес в сградата на ОДМВР – Русе Дядо Коледа е обещал да се срещне с много послушни деца, чийто родители са хората, които цяла година са му помагали в добрите дела и те самите са били най-послушните деца. 

Последва весела празнична програма с участието на ученици от  Национално училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“-Русе с ръководител Невена Ненова и „Freedom Dance Studio“, която предизвика много смях и аплодисменти. След това група коледари, ученици от ОУ „Иван Вазов“ с ръководител Стефка Лазарова, изненадаха домакини и гости. Децата изпълниха коледарски песни и наричания за здраве, берекет и за успехи на полицаите и пожарникарите.

И най-накрая, дочул звънките детски гласчета, пристигна и дългоочакваният гост.  Добрият старец поспря да отдъхне за малко, изморен от разтоварването на шейната с подаръци за най-добрите деца.

В това време в ролята на негови помощници влязоха униформени пожарникари и полицаи, които раздадоха коледните дарове на всички, доволни и въодушевени деца…

 Коледното тържество за децата на служителите на МВР в Русе се реализира по идея на ръководството на Областна дирекция на МВР – Русе и по инициатива на Комисията за социален диалог, функционираща към дирекцията.

 

Днешното събитие стана факт благодарение на:

Синдикалната федерация на служителите на МВР;
Национален синдикат на гражданската администрация в МВР;
Национален полицейски синдикат;
Синдикален алианс „Сигурност“ в МВР;
Синдикат на служителите в МВР;
Спортен клуб по пожаро-приложен спорт „Михаил Чубуров" - Русе;
Клуб за спорт и туризъм „Спартак“ - Русе

 

 

21 дек 2019