МВР

ОД Кърджали

 

20 яну 2020

Важна информация за гражданите при издаване на български лични документи

Лични карти, паспорти и свидетелства за управление на МПС могат да се подменят и преди изтичане на срока на валидност ; Препоръчваме електронните услуги на МВР за улеснение на потребителите

Гражданите с постоянен адрес на територията, обслужвана от ОДМВР Кърджали, имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи /лични карти, паспорти, свидетелства за управление на МПС/ във всяко едно от звената "БДС" на територията на областта. Това може да бъде направено и преди изтичане на срока на валидност на документите.         
Мярката е с цел облекчаване на по-натоварените звена "БДС", както и е с цел допринасяне на удобство за гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес.           
Готовите лични документи се получават в звеното "БДС", където е подадено заявлението.


Справки за натовареността по Районни управления на МВР в областта при приемане на заявления - в прикачените документи.

Съвместна операция за спазване на новите противоепидемични мерки започва от 10 юли 2020 г. в областта

Съвместна операция на ОДМВР-Кърджали, Регионалната здравна инспекция и Областната агенция по безопасност на храните започва в областта за контрол на временните противоепидемичните мерки, въведени от 10 юли 2020 г. със заповед на министъра на здравеопазването. С документа се преустановяват присъствените учебни занятия във всички центрове и обслужващи звена в училищното образование и във всички висши училища, разпорежда се провеждането на спортния прояви да става без присъствието на публика. Дискотеки, нощни клубове, пиано барове преустановяват приемането на клиенти на закрито, а на открито могат да работят при заетост на 50 процента от местата и спазване на дистанция. Предвидено е културни и развлекателни събития да се провеждат също при 50-процентова заетост на местата, а групови празненства /сватби, балове, кръщенета и др./ се разрешават с присъствие на не повече от 30 човека, като се спазва навсякъде дистанция най-малко от 1,5 м.
Контролът при съвместната операция в областта ще се осъществява до отпадане на временните противоепидемични мерки. При констатирани нарушения представителите на институциите ще вземат отношение, съобразно правомощията им.

 

09 юли 2020

ЗА ОД НА МВР КЪРДЖАЛИ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО