МВР

ОД Кърджали

 

15 окт 2018

Шестима водачи са задържани през уикенда за управление след употреба на алкохол и наркотици

Шест бързи производства са образувани в полицейските управления в Кърджали, Крумовград и Джебел за управление на автомобили след употреба на алкохол и наркотици. В неделя по обяд в Джебел за проверка бил спрян лек автомобил „БМВ“ с 27-годишен водач. Тестът за наркотици на шофьора отчел положителен резултат за марихуана. Справка показала, че мъжът вече е бил наказван за такова деяние и го извършва повторно. 1,81 промила отчел тестът за алкохол на 48-годишен водач, който бил проверен тази нощ на бул.“Беломорски“ в Кърджали, 1,29 промила на 31-годишен, спрян за проверка на бул.“България“. Трима водачи са били засечени от полицаи в Крумовград да шофират след употреба на алкохол – 1,69 промила е резултатът от пробата на 44-годишен, 1,53 промила – на 31-годишен мотопедист, чието моторно превозно средство не е било регистрирано, 1,64 промила отчел дрегерът на 36-годишен.  Всички водачи са били задържани за срок до 24 часа в полицейските управления. Работата по случаите продължават разследващи полицаи.

740 водачи на автомобили и 103-ма ловци са проверени в специализирани операции в областта

Констатираните нарушения на ЗДвП са 630

103-ма ловци са били проверени в специализирана операция на териториите на РУ на МВР в Момчилград, Кирково и Ардино на 29 септември. Проверките са били извършени съвместно от полицаи и служители на Държавните горски стопанства за контрол на разрешенията за носене на ловно оръжие, за спазване на забраната за употреба на алкохол преди и по време на лов. С оглед безопасността на ловците е акцентирано и върху използването на светлоотразителни елементи по облеклото. Няма констатирани нарушения.
355 нарушения на режимите на скорост са установени на територията на РУ-Момчилград в специализирани операции за периода от 10 август до 30 септември 2018 година. Проверките са били фокусирани върху употреба на алкохол от водачите, правоспособност, техническа изправност на автомобилите, наличие на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. Общият брой на проверените МПС е 740. Констатираните нарушения са 630, за тях са съставени 81 акта и 549 фиша по ЗДвП.

01 окт 2018

ОД на МВР-Кърджали предприема мерки за реда и сигурността в областта през празниците ​

Специализирани операции за създаване на добър обществени ред и безопасно движение по пътищата ще се провеждат в областта през предстоящите почивни дни. Публичните прояви в общините ще бъдат охранявани със сили на полицейските управления. Засилени ще бъдат мерките за сигурност по главните пътища в областта и  рискови пътни участъци с концентрация на пътни произшествия. Служители на Пътна полиция ще извършват проверки за употреба на алкохол и упойващи вещества, за спазване на скоростните режими в населените и извън населените места и предимството на пешеходците. Пътните полицаи призовават за повишено внимание при шофиране и търпение от страна водачите при задръствания и усложнена пътна обстановка. В районните полицейски управления са създадени дежурни групи за бърза реакция при извършени правонарушения и престъпления. Криминалистите напомнят на гражданите да бъдат внимателни при поява на съмнителни лица и при обаждане на непознати по телефона с искания за пари, тъй като обичайно в празничните дни се активизират телефонните измамници.

За всички произшествия гражданите да подават незабавно сигнали на единния европейски номер 112 и в дежурните части на полицейските управления.

 

 

21 сеп 2018

ЗА ОД НА МВР КЪРДЖАЛИ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО