МВР

ОД Кърджали

 

Чужд гражданин, предложил подкуп на полицейски служител, е задържан в РУ-Кърджали

По случая у образувано бързо производство

За опит да подкупи полицейски служител чужд гражданин на 28 години е задържан в РУ-Кърджали. Около 12 часа вчера на КПП „Чилик“ за проверка бил спрян микробус „Мерцедес“, след като водачът предприел неправилно изпреварване на три автомобила при непрекъсната осова линия и не спазил знак за ограничение на скоростта. Заедно с документите нарушителят се опитал да даде на полицая и 20 евро. Незабавно е бил подаден сигнал в оперативната дежурна чест на полицейското управление. Водачът на автомобила е задържан за срок до 24 часа в РУ-Кърджали. Образувано е бързо производство по чл.304а във връзка с чл.304, ал.1 от Наказателния кодекс за предложен подкуп на полицейски орган и работата продължава разследващ полицай.

19 юли 2018

Студент намери портмоне с пари и документи и го предаде в ОДМВР-Кърджали

23-годишният кърджалиец Мехмед Хасан, студент в НВУ „Васил Левски“ във Велико Търново, предаде в ОДМВР-Кърджали  намерен от него портфейл. На 13 юли младежът излязъл от жилищния блок, в който живее и на входа намерил дамско портмоне. Той отложил разходката, която планирал и донесъл изгубената вещ на охраната в Областната дирекция на МВР. Казал, че дори не е отворил портмонето, за да види какво има в него. Заедно със сътрудника по охраната преброили 430 лв. и 25 евро, лична карта, шофьорска книжка, дебитни, кредитни карти и други документи. Веднага последвало обаждане до собственичката на изгубеното портмоне – Мария Колева, която в същия момент обикаляла около блока, за да търси изгубената вещ. След поканата да се яви в дирекцията тя получи парите и документите си.
Ръководството на ОДМВР-Кърджали изказва благодарност за достойната постъпка на Мехмед Хасан, на когото му предстоят държавни изпити в университета и му пожелава успешна реализация след дипломирането.

На снимката: Мехмед Хасан по време на ваканция.
 

16 юли 2018

Криминалисти от РУ-Кърджали разкриха за часове извършен грабеж на златни накити и задържаха извършителя на деянието

Извършен грабеж на златни накити от 49-годишна жена и възрастната ѝ майка беше разкрит за часове от криминалисти на РУ-Кърджали. Сигналът за престъплението е подаден в 7,10 часа вчера. Входната врата на апартамент в Кърджали била разбита, в жилището нахлул маскиран мъж, заплашил с нож двете обитателки и ограбил от тях златни накити около 200 грама, след което избягал. При незабавно организираните действия криминалистите от РУ-Кърджали влезли в дирите на извършителя – 41-годишен кърджалиец, който е задържан в полицейското управление същия ден в 13,30 часа. При направено претърсване в неговия апартамент са били намерени ограбените златни накити, иззети са и са на съхранение в РУ-Кърджали. Образувано е досъдебно производство за грабеж и работата по случая продължава под наблюдението на Районната прокуратура.

16 юли 2018

Полицаи сготвиха благотворителен обяд и дариха продукти за обитателите на хоспис „Добролюбие“ в Кърджали ​

Старши полицай Костадин Костадинов от звено „Конвой“  и Стоянка Маркова, системен оператор в отдел „Административен“ в ОДМВР-Кърджали готвиха благотворителен обяд за обитателите на хоспис „Добролюбие“ в Кърджали. Днес възрастните хора получиха „полицейска“ пилешка супа, две погачи със сирене, хляб, дини и сухи пасти. С пари, дарени от служителите на Областната дирекция, бяха закупени също и продукти от първа необходимост – по 5 килограма ориз и фасул и 5 бутилки олио. И двамата полицейски служители са признати кулинари. Старши полицай Костадинов беше главен готвач не само днес, но е такъв и във фамилната кухня. Казва, че няма ястие, което може да му се опре. Помощничката му Стоянка Маркова започнала практиката си по рецепти от готварски книги, но сега прави смели импровизации и гозбите ѝ срещат всекидневно одобрение от двамата мъже в дома – съпруга и сина.  Днес двамата служители от ОДМВР лично сервираха обяда на 80-годишния дядо Шевкет, който е в хосписа от 4 години. Възрастният човек истински се зарадва на полицейския жест. 
Инициативата „Сготви за баба“ е на ръководството на хоспис „Добролюбие“ във връзка с 10-годишнината на социалното заведение, в което към момента са настанени 40 души, поясни управителят му Здравко Карамитев. Да готвят за хората там са поканени съсловни организации и институции от област Кърджали. Управителят на хосписа благодари за проявената отзивчивост на ръководството на Областната дирекция на МВР и връчи на старши полицай Костадинов картина на варненската художничка Виолета Миронова със заглавие „Синева“. Посвещението гласи: „На екипа на ОДМВР-Кърджали с благодарност за подкрепата“. Г-н Карамитев поясни, че картината е едно от произведенията в артгалерия „Милосърдие“, която съществува благодарение на жестове на художници, дарили свои творби или закупени от хосписа на символични цени.

 

09 юли 2018

ЗА ОД НА МВР КЪРДЖАЛИ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО