МВР

ОД Разград

 

18 яну 2022

Затварят банковите офиси в "БДС" и "Пътна полиция"

БДС-Кубрат възстановява работа от днес

ОДМВР-Разград уведомява всички граждани и фирми, че от 31 януари 2022 година банковите офиси на ОББ в звената „БДС” и „Пътна полиция” преустановяват дейност. Плащания могат да се извършват на ПОС-терминални устройства, с които разполагат всички структурни звена. Таксите за съответните административни услуги могат да бъдат платени и в избрани от клиентите банки или офиси на „Български пощи”.

„БДС“ в РУ-Кубрат възстановява обслужването на населението от днес /18.01.2022г./ с прием и връчване на лични карти, паспорти и СУМПС.

„БДС“ в РУ-Исперих до 28.01.2022г. ще обслужва само прием и връчване на лични карти и паспорти. СУМПС ще бъдат приемани и връчвани в сектор „Пътна полиция“ в Разград.

ОДМВР-Разград се извинява за причиненото неудобство при административното обслужване за издаване на документи за самоличност.

От началото на годината до момента са приети 783 заявления за издаване на лични карти, като 267 от услугите са били експресни и бързи. При паспортите са подадени 557 заявления, от които 173 са за експресна и бърза услуга. От 18 до 31 януари 2022 г. с изтекъл и изтичащ срок са 527 лични карти, 247 паспорта и 247 СУМПС.


14 пешеходци са глобени за неспазване на правилата за движение

314 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 10 до 16 януари 2022 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 289 фиша и 28 акта. Два от актовете са издадени на неправоспособни водачи. По време на специализираната полицейска операция по безопасност на движението, която се проведе от 11 до 16 януари, са санкционирани 14 пешеходци.

Установени са петима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. Прекратени са регистрациите на две моторни превозни средства – в единия от случаите причината е неправоспособност на водачите, в другия - употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица е регистрирано едно пътно-транспортно произшествие, при което един човек е пострадал, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.


18 яну 2022

Над 80 кг тютюн без акцизен бандерол иззеха при полицейска операция криминалисти от ОДМВР-Разград

Четирима души са задържани за разпространение на акцизни стоки без бандерол при специализирана полицейска операция, проведена на 12 януари. Около 20 часа в Разград криминалистите от ОДМВР-Разград установили 49-годишен автобусен шофьор, който пренасял 41 кг фабрично нарязан тютюн без акцизен бандерол. В хода на предприетите оперативно-издирвателни действия е извършено претърсване на имот в село Гецово, обитаван от 58-годишен мъж. На мястото са намерени и иззети 160 литра алкохол без поставен бандерол. По случая е отпочнато досъдебно производство.

В хода на разследването на територията на РУ-Попово криминалистите от ОДМВР-Разград съвместно със служители на ОДМВР-Търговище задържали двама мъже, част от същата схема. У 49-годишния от град София са открити 30 кг фабрично нарязан тютюн без акцизен бандерол. 57-годишният от град Попово държал с цел разпространение 10 кг тютюн. Образувани са две досъдебни производства.

Предстои на четиримата да бъдат повдигнати обвинения. Работата по разследването и документирането на престъпното деяние продължава.


13 яну 2022

Петима души са пострадали при катастрофи през изминалата седмица

298 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 3 до 9 януари 2022 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 180 фиша и 44 акта. Три от актовете са издадени на неправоспособни водачи.

Установени са петима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. При четирима от тях концентрацията на алкохол е била над 1,2 промила. Прекратени са регистрациите на седем моторни превозни средства – в три от случаите причината е неправоспособност на водачите, в други три - употребата на алкохол от страна на шофьорите и в един – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани три пътно-транспортни произшествия, при които петима души са ранени, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.


11 яну 2022

ЗА ОД НА МВР РАЗГРАД

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО