МВР

ОД Разград

 

05 мар 2021

Незаконно притежание на препариран лъв е установено във фирмен склад в Разград


Препарирано животно от защитен вид е открито при претърсване в складово хале на фирма, занимаваща се с търговия с ветеринарно-медицински препарати. Около 12 часа на 4 март, в хода на извършените процесуално-следствени действия под ръководството на Окръжна прокуратура – Разград, експонатът „лъв“ е иззет като веществено доказателство. „Това е едно от най-големите веществени доказателства, които съм виждал в моята кариера”, каза на брифинг пред медиите днес окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров. Той подчерта, че предстои назначаването на множество експертизи по делото, включително и биологическа. Ще се изяснява дали лъвът е от разградския зоопарк или е внесен от чужда държава.

Според дългогодишния гледач на животните в местния зоопарк Бехчет Али, който също взе участие в пресконференцията, препарираното животно е на възраст 11-12 месеца и е от поколенията, отглеждани в зоопарка в Разград.

Откритото животно и фирмата са собственост на 46-годишен ветеринарен лекар от Разград. Предстои той да даде показания в прокуратурата в началото на следващата седмица. По случая се води досъдебно производство по чл.278 Г, ал.2 от НК. Законът предвижда 5 години затвор и глоба от 2000 до 20 000 лв.

 

Нарушител с двойно превишение на допустимата скорост е засечен в населено място

768 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 22 до 28 февруари 2021 г. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 732 фиша и 60 акта. Три от актовете са издадени на неправоспособни шофьори. Санкциониран за неправилно поведение на пътя e и пешеходец.

Установени са четирима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. При двама от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Прекратени са регистрациите на четири моторни превозни средства – в два от случаите причината е неправоспособност на водачите, в другите два – употреба на алкохол.

През изминалата седмица са регистрирани четири пътно-транспортни произшествия, при които са пострадали четирима души, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

В хода на контролната дейност по спазване на скоростните режими са засечени три фрапиращи нарушения. На 25 февруари около 10.30 часа по път Е-70 е заснет лек автомобил „Хонда Сивик“, който се движи със 145 км/ч. Същия ден около 17.20 часа, отново по първокласния път Е-70, е засечен „Фолксваген Голф“ със 146 км/ч. На 26 февруари в 17.05 часа в град Цар Калоян камерата е заснела „Фолксваген Пасат“, който се движи в населено място със 106 км/ч.

 


02 мар 2021

КПП-та около стадиона ще ограничават придвижването на посетители по време на мача Лудогорец - ЦСКА

Във връзка с футболната среща между ПФК “Лудогорец” и ПФК “ЦСКА”, която ще се проведе на 27 февруари 2021 г. от 15.00 часа на стадион “Хювефарма арена”, ОДМВР-Разград съобщава, че предприема мерки за опазване на обществения ред по време на спортната проява.

За да се гарантира спазването на разпоредените от здравния министър ограничения, свързани с извънредната противоепидемична обстановка в страната и да не се допускат нарушения на Закона за спортното хулиганство /ЗООРПСМ/ , от 13.00 часа в съботния ден няма да се допуска придвижване на посетители в спортната зона. По улиците “Ветеринарна”, “Мраморно море” и Северен булевард ще бъдат изградени КПП-та, които ще лимитират и ограничат движението по тях.

Временната забрана за движение на МПС няма да важи за живущите в района на спортната зона.

ОДМВР-Разград призовава гражданите да се съобразяват с въведените мерки и да изпълняват указанията на полицейските служители.

 


26 фев 2021

Превишение на допустимата скорост с над 70 км/ч е засечено в населено място

585 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 15 до 21 февруари 2021 г. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 525 фиша и 63 акта. Три от актовете са издадени на неправоспособни шофьори. Санкционирани за неправилно поведение на пътя са и двама пешеходци.

Установени са двама водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. При единия от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Прекратени са регистрациите на три моторни превозни средства – в два от случаите причината е неправоспособност на водачите, а при един – употребата на алкохол.

През изминалата седмица е регистрирано едно пътно-транспортно произшествие, при което е пострадал един човек, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

В хода на контролната дейност за нарушение на скоростните режими на 21 февруари около 15 часа в град Цар Калоян е засечен лек автомобил „Фолксваген Голф“, който се движи в населено място със 124 км/ч.

 


23 фев 2021

Конкурс за назначаване на държавна служба в ОДМВР-Разград

Конкурс за назначаване на държавна служба в Областна дирекция на МВР – Разград на вакантни младши изпълнителски длъжности, за които се изисква задължителна първоначална професионална подготовка, както следва:

1. Районно управление – Разград

Сектор „Охранителна полиция“

Група „Охрана на обществения ред“

- полицай - старши полицай - 3 (три) вакантни длъжности;

- полицай - старши полицай (водач на патрулен автомобил) - 2 (две) вакантни длъжности;

2. Районно управление – Кубрат

Група „Охранителна полиция“

- младши полицейски инспектор - 1 (една) вакантна длъжност;

3. Районно управление – Исперих

Група „Охранителна полиция“

- полицай - старши полицай - 1 (една) вакантна длъжност;

- полицай - старши полицай (водач на патрулен автомобил) - 1 (една) вакантна длъжност.

Заповед за конкурса

 

Списък с допуснати и недопуснати кандидати

23 фев 2021

ЗА ОД НА МВР РАЗГРАД

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО