МВР

ОД Разград

 

25 фев 2020

Близо 550 неизрядни шофьори са санкционирани за седмица в Разградско

388 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени в периода от 17 до 23 февруари 2020 г. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 476 фиша и 72 акта. Два от актовете са на неправоспособни шофьори.

Установени са двама водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол - концентрацията при един от тях е била над 1,2 промила.

Регистрациите на три моторни превозни средства са прекратени – две от тях заради неправоспособност на водачите и едно заради употреба на алкохол от страна на шофьора.

През седмицата е регистрирано едно пътно-транспортно произшествие с един пострадал, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

До 28 февруари продължава специализираната полицейска операция за проверки на превозни средства, използващи уредби, позволяващи работата на двигателя с втечнен нефтен газ или сгъстен природен газ.

 

Над 150 нарушения са засечени при проверки на автобуси и камиони в Разградско

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението „Товарни автомобили и автобуси“ се проведе на територията на ОДМВР-Разград от 10 до 17 февруари. В хода на проверките контролните органи ще следиха за спазването на скоростните режими, употреба на алкохол или наркотични вещества от водачите, използване на обезопасителни колани, проверка отчетите на тахографите, спазване на часовете за почивка, техническа изправност, нередовни документи и нарушения, свързани с ADR, разпоредбите на ЗДвП и КЗ.

По време на организираната от ROADPOL полицейска операция са проверени 176 ТИР-а, от които 167 с българска регистрация, 6 с регистрация в ЕС и 3 с регистрация в държави извън ЕС. Проверени са и 59 автобуса. Установените нарушения за скорост са общо 86, а за неизползване на обезопасителни колани - 18.

В хода на контролната дейност при товарните автомобили са констатирани 3 случая на тахографски нарушения и един, в който са превишени установените часове за шофиране. 10 водачи са били с нередовни документи.

Общият брой засечени нарушения са 151. Връчени са 11 електронни фиша.

От 17 до 28 февруари ще се проведе специализирана полицейска операция за проверки на превозни средства, използващи уредби, позволяващи работата на двигателя с втечнен нефтен газ или сгъстен природен газ.

 

17 фев 2020

Стрелците от ОДМВР-Разград завоюваха призови места на зонално първенство

 

Зонално състезание от Републиканския преглед по стрелба с пистолет за служители на МВР се проведе в Русе на 13 февруари 2020 г. Надпреварата се състоя в стрелбищния комплекс в сградата на ОДМВР – Русе и в нея участваха отбори, сформирани от служители от различни структури на Министерството на вътрешните работи от областите Русе, Търговище, Силистра, Разград и Шумен.

Състезанието се провежда в един ден, по регламент, изготвен от „Център за бойна подготовка и спорт“ при АМВР. Изпълняват се специфични упражнения, в различна форма и състав на отборите, като се оценяват за време, точност на стрелбата и правилно изпълнение. Системата за провеждане на полицейска стрелба включва 16 изстрела, които се изпълняват с най-малко два пълнителя. Стрелящите използват само служебно зачисленото им оръжие. В индивидуалното класиране при мъжете представителите на ОДМВР-Разград завоюваха първо и трето място – съответно Иван Атанасов от РУ-Разград и Йордан Йорданов от РУ-Кубрат.

Състезанията по стрелба с пистолет са организирана дейност за усъвършенстване и затвърждаване на специфични познания, умения и повишаване нивото на психическа устойчивост на служителите. В състезанията се изпълняват техники, усвоени и усъвършенствани в процеса на обучение по стрелкова подготовка. Републиканският преглед по стрелба с пистолет е неразделна част от професионалното обучение по стрелкова подготовка в МВР, както и част от Спортния календар за 2020 година, утвърден от Спортна асоциация – МВР. Заключителният етап на Републиканския преглед ще се проведе от 23 до 26 юни в ОДМВР-Варна.

 

14 фев 2020

ЗА ОД НА МВР РАЗГРАД

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО