МВР

ОД Разград

 

31 мар 2020

ОДМВР-Разград благодари на Областна администрация за подкрепата в действията на полицията по контролно-пропускателните пунктове

 

Служителите на ОДМВР-Разград, ангажирани на контролно-пропускателните пунктове с дейността по ограничаване на разпространението на COVID-19 в региона, получиха 14 комплекта пътни знаци, осигурени от Областна администрация - Разград. На 7-те КПП-та, изградени от 21 март на входно-изходните артерии на град Разград, са разпределени по един комплект, състоящ се от два знака с надписи на английски и на български език и метални стойки. Обозначителните съоръжения са изработени във фирма в град Антоново и платени със средства на Областната управа. Съобразени са със Закона за МВР и Българския държавен стандарт за такъв тип знаци. 

Днес Директорът на ОДМВР-Разград старши комисар Ивайло Йовчев изпрати благодарствено писмо, адресирано до областния управител на Разград. „С действията по предоставяне на полицейските служители на оборудване за КПП – 14 комплекта знаци с метални стойки, Вие и Вашият екип подпомагате работата на униформените, ангажирани с изпълнението на задачите за ограничаване на заразната болест по контролно-пропусквателните пунктове! Благодарим Ви, че сте истински партньор на полицията в реализирането на разпоредените мерки във връзка с извънредното положение в страната! ”, се казва в писмото.

За седмица са установени 53 нарушения на Закона за движение по пътищата

53 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени в периода от 23 до 29 март 2020 г. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 163 фиша и 25 акта. Един от актовете е на неправоспособен шофьор.

Установени са трима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол - концентрацията и при тримата е била над 1,2 промила. Регистрациите на четири моторни превозни средства са прекратени – една от тях заради неправоспособност на водача, две заради употреба на алкохол и една заради употреба на наркотици от страна на шофьора.

Две са положителните проби за шофиране след употреба на упойващи вещества.

През седмицата са регистрирани четири пътно-транспортно произшествия с шестима пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

31 мар 2020

Обновена бланка – декларация, която да улесни придвижването на хора през КПП в областния град

Промяната в бланката-декларация, разработена от МВР, е относно преминаване през КПП във връзка с трудова дейност. В декларацията по новия образец отпада заверката от работодателя в т.3. Гражданите ще удостоверяват това обстоятелство със служебна бележка, издадена от работодателя или друг служебен документ /служебна карта, пропуск/, който носят в себе си.

Попълнените декларации ще се събират от служителите на КПП с цел контрол на изпълнението на мярката и възможност за проверка на попълнените в нея данни.

Гражданите, които пътуват по други неотложни причини, представят лична карта и декларация. Декларацията и в този случай ще остава при служителите на КПП.

Припомняме, че в съответствие със заповедта на министъра на здравеопазването от 21 март 2020 г. за въвеждането на нови противоепидемични мерки, се допуска влизането и излизането на граждани през КПП само при възникнала неотложна необходимост.

 

 

25 мар 2020

Над 200 заявления за издаване на лични карти са приети за седмица в сектор „Български документи за самоличност“

Въпреки ограниченията в движението на хора, наложени заради извънредната ситуация в страната, 222 заявления за издаване лични карти са приети на гишетата в сектор „БДС“. За седмица са подадени 141 заявления за паспорти и 109 за издаване на шофьорски книжки.

Заради предпазните мерки срещу разпространението на коронавируса временно е преустановено обслужването с мобилни станции за предсрочно подновяване на документи.

Работещите с граждани служители в „БДС“ са снабдени с лични предпазни средства – маски, очила и ръкавици. В салона се пропускат по двама-трима души /един на гише/, останалите изчакват навън, за да се предотврати струпването на хора в ограничени затворени пространства. Два пъти на ден се извършва дезинфекция на ограничителни прегради, плотове, брави на врати, коридори и санитарни помещения.

В периода от 1 януари до 12 март 2020 г. /преди въвеждането на извънредно положение/ са приети и обработени 4 713 заявления за лични карти, 3 477 за паспорти и 1 683 за СУМПС.

 

24 мар 2020

ОДМВР-Разград благодари на община Разград за подкрепата в действията за ограничаване на разпространението на COVID-19 в региона

Служителите на ОДМВР-Разград, ангажирани на контролно-пропускателните пунктове с дейността по ограничаване на разпространението на COVID-19 в региона, получават от вчера топли ободряващи напитки, осигурени от община Разград. На 7-те КПП-та, изградени от 21 март на входно-изходните артерии на град Разград, работят дежурни екипи от 4-те Районни управления. На всяка от смените община Разград доставя в термоси топли напитки, заедно с чаши и пакетчета захар. На полицаите са предоставени дъждобрани и заградителни съоръжения /бариери/, за да могат по-качествено да изпълняват задачите, разпоредени от министъра на вътрешните работи и министъра на здравеопазването при въведената извънредна ситуация. Напитките сe приготвят от ОП “Ученическо столово хранене и почивно дело“ и се раздават два пъти дневно. Това ще продължи докато работата на пунктовете е част от противоепидемичните мерки, които страната предприема срещу разпространението на коронавируса.

Днес Директорът на ОДМВР-Разград старши комисар Ивайло Йовчев изпрати благодарствено писмо, адресирано до кмета на община Разград. „Вие и Вашият екип облекчавате работата на униформените по контролно-пропускателните пунктове и създавате условия за по-качествено изпълнение на задачите, свързани с ограничаване на заразната болест в региона. Благодарим Ви, че местната власт е истински партньор на полицията в реализирането на разпоредените мерки във връзка с извънредното положение в страната!”, се казва в писмото.

Жестът, направен от местната управа, бе оценен от служителите на реда като изключително навременен и показващ добрата координация и солидарност между институциите в община Разград.

24 мар 2020

ЗА ОД НА МВР РАЗГРАД

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО