МВР

ОД Разград

 

21 юни 2018

Нова система за контрол на скоростта работи от 20 юни по пътищата в Лудогорието

 

От 20 юни в сектор „Пътна полиция” при ОДМВР-Разград функционира една от новите камери за контрол на скоростта. Същия ден само за два часа са засечени 140 нарушения. Системата е била разположена на бул. „Априлско въстание” в Разград преди изхода за Попово и Русе. На 21 юни само за час са регистрирани още 84 нарушения. Технологията, която се използва е лазерна и това прави камерата още по-прецизна. Устройствата разполагат със собствени батерии, които издържат по минимум 5 часа в режим на запис и работят самостоятелно. Те могат да установяват по няколко нарушения, извършвани от различни автомобили, едновременно. Функционалността им позволяват да следят за нарушения на скоростта в двете посоки на движение.

Работата с новата система е напълно автоматизирана. Полицейските служители единствено избират мястото за контрол на скоростта, разполагат устройството и му задават настройките –разстояние на снимане и допустимата за участъка скорост. След това системата извършва всичко останало напълно автоматично, без никакво участие на служител. След приключване на работа, данните се предават автоматично в Централната база данни на МВР. Това става по два начина. Единият е при наличие на 3G или 4G свързаност, тогава информацията се предава дистанционно. А при втория, паметта на устройствата се свързва директно с вътрешната мрежа на МВР.

Предстои при заснемане на нарушение автоматично автомобилът да се проверява за наличие на застраховка „Гражданска отговорност”, технически преглед и други изисквани от Закона задължения. Така електронният фиш ще комбинира в себе си всички нарушения на водача.

Над 230 нарушения за седмица са засечени по пътищата в Лудогорието

238 нарушения на Закона за движение по пътищата са констатирани в периода от 11 до 17 юни 2018 г. Екипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 100 фиша и 98 акта. 10 от актовете са на неправоспособни водачи. По време на контролната дейност са засечени 10 шофьора, седнали зад волана след употреба на алкохол. При половината от тях /5/ концентрацията е била над 1,2 промила.

16 моторни превозни средства са спрени от движение – при 9 от случаите регистрацията е прекратена поради неправоспособност на водача, 6 заради алкохол и една заради наличие на наркотични вещества.

От общия брой установени нарушения 12 са на мотоциклетисти. Глобени са и трима пешеходци.

През периода пътните полицаи са извършили 82 проверки за наркотични вещества. Три от пробите са били положителни.

19 юни 2018

Обявяване на конкурс за назначаване на държавна служба в Областна дирекция на МВР – Разград

 

Конкурс за назначаване на държавна служба в Областна дирекция на МВР – Разград

На основание чл. 156, ал. 1, ал. 5 и ал. 6 от Закона за Министерството на вътрешните работи и чл. 5 от Наредба № 8121з-344 от 25 юли 2014 г. за назначаване на държавна служба в МВР,
ОБЯВЯВАМ:
І. Конкурс за назначаване на държавна служба в Областна дирекция на МВР – Разград за вакантни изпълнителски длъжности, за които се изисква задължителна първоначална професионална подготовка, както следва:
. Отдел "Криминална полиция"
Сектор "Противодействие на икономическата престъпност"
.1. Група "Противодействие на престъпления в производствената сфера"
- разузнавач VI - ІV степен - 1 (една) вакантна длъжност;
.2. Група "Противодействие на престъпления в непроизводствената сфера"
- разузнавач VI - ІV степен - 1 (една) вакантна длъжност;
. Районно управление - Разград
2.1. Сектор "Криминална полиция"
- разузнавач VI - V степен - 1 (една) вакантна длъжност;
.2. Група "Община Цар Калоян"
- разузнавач VI - V степен - 1 (една) вакантна длъжност;

06 юни 2018

ЗА ОД НА МВР РАЗГРАД

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО