МВР

ОД Търговище

 

Започват засилени проверки за неправоспособни водачи и за използването на обезопасителни средства


От  днес до 24 април служителите на „Пътна полиция“ в страната ще осъществяват засилен контрол на водачите на моторни превозни средства за употреба на алкохол, правоспособност и използването на обезопасителни средства.
Специален акцент ще бъде поставен към водачите на мотоциклети. При тях ще се следи за правоспособност, използването на обезопасителни средства от самите водачи и спътниците им, и  за правилното поставяне на регистрационни табели. Според изискванията на Наредба № I-45 от 24.03.2000 г., регистрационните табели на мотоциклетите се поставят само отзад, но така, че да се осигури тяхната видимост и осветеност нощно време. Освен това при закрепването не трябва да се нарушава формата на табелата, целостта на графиката и символите на номера (чл. 10, ал. 5 от Наредба № I-45 от 24.03.2000 г.).

При проверките на другите моторни превозни средства специално внимание ще се обръща и на правилното използване на обезопасителни средства при превоз на децата.

В хода на контролната си дейност пътните полицаи ще осъществяват и наблюдение върху състоянието на хоризонталната  пътна маркировка и на вертикалната сигнализация с пътни знаци, както и на еластичните крайпътни предпазни огради(мантинели). Успоредно с това ще има и засилени проверки за спазването на скоростните режими от водачите на МПС.

По пътищата на област Търговище активният контрол, чиято цел е повишаване на сигурността на пътищата и намаляване на пътния травматизъм, ще се осъществява от екипи на сектор „Пътна полиция“ и на служители на районните управления в състава на областната дирекция, които имат правомощия за работа по Закона за движение по пътищата.

 В момента е в ход и специализирана полицейска операция с участието на служители на "Пътна полиция", на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" и на ДАИ-Търговище. Активната контролна дейност е насочена към предотвратяване на нерегламентирани превози на пътници от лица, които не притежават лиценз за извършване на обществен превоз или удостоверение за извършване на таксиметрови превози.

17 апр 2019

1682 нарушения на скоростните режими са констатирани по пътищата на областта по време на едноседмична операция на TISPOL
Приключи специализираната полицейска операция за контрол на скоростните режими, включена в календара на Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция“(TISPOL), чийто член и е Република България. Акцията бе проведена от 1 до 7 април 2019 г. на територията на цяла Европа. Основната й цел бе да се обърне внимание на водачите на МПС, че именно управлението с превишена скорост е една от основните причини за възникване на тежки пътно-транспортни произшествия, с най-много жертви и ранени.  В  хода й от 6 часа на 2 април до 6 часа на 3 април се проведе аналогична операция „24 часа скорост“, при която в рамките на едно денонощие на територията на страната ни бяха осъществени интензивни проверки за скорост.

По време на едноседмичната акция посредством осъществяване на контрол с всички налични технически средства служителите на сектор „Пътна полиция“ в ОД МВР-Търговище са констатирали 1682 нарушения на скоростните режими по пътищата на областта ни. От тях 253 са установени с мобилните технически средства, с които са оборудвани служебни полицейски автомобили, като на територията, обслужвана от РУ-Търговище, са констатирани 134 такива нарушения; на тази на РУ-Омуртаг – 72, и на територията, обслужвана от РУ-Попово – 47. В хода на едноседмичната операция посредством СПУКС-лазерна тринога, са установени 1429 нарушения на скоростните режими, което е един от високите показатели за страната. Най-драстичните нарушения за горепосочения период от време са констатирани на два различни участъка на път I-4(София-Варна): лек автомобил се е движил в района на местността „Фисека“ със 164 км/ч при максимално допустима скорост на движение извън населено място 90 км/ч, а друг лек автомобил се е движил по същия път в близост до разклона за с. Ястребино със скорост 153 км/ч.


08 апр 2019

Обявен е конкурс за 11 полицейски длъжностиОбластна дирекция на МВР-Търговище обявява КОНКУРС за назначаване на държавна служба в МВР за 11 вакантни  младши изпълнителски длъжности:  

-    ПОЛИЦАЙ – СТАРШИ ПОЛИЦАЙ в Районно управление – Търговище  - 6 бр.
-    ПОЛИЦАЙ – СТАРШИ ПОЛИЦАЙ в Районно управление – Попово – 1 бр.
-    ПОЛИЦАЙ – СТАРШИ ПОЛИЦАЙ в Районно управление – Омуртаг - 1 бр.
-    МЛ. АВТОКОНТРОЛЬОР в сектор „Пътна полиция“ – 1 бр.
-    МЛ. АВТОКОНТРОЛЬОР в Районно управление – Омуртаг – 2 бр.


Срок за подаване на документите за участие в конкурса:
 от 09.04.2019 г. до 25.04.2019 г.


Документи се приемат в звено „Човешки ресурси” при ОДМВР – Търговище, всеки делничен ден от 10.00 до 12.00 и от 15.00 до 17.00 часа.(гр. Търговище, ул. „Спиридон Грамадов“-36.

За повече информация относно изискванията към кандидатите и необходимите документи за участие в конкурса: тел. 0601/60363 и 0601/60374 - “Човешки ресурси” .


08 апр 2019

ГРАФИК за осъществяване на срещи и прием на граждани от мобилен екип от служители от ОДМВР-Търговище през м. април 2019 г.Във връзка с утвърден от директора на ОД МВР-Търговище план през м. април 2019 г. в област Търговище мобилен екип, съставен от служители на отдел „Охранителна полиция“, на секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на икономическата престъпност“, и на районните управления в състава на дирекцията, ще посетят малки  населени места  в областта и ще проведат срещи с представители на местната власт и граждани по местни проблеми по сигурността и обществения ред, както следва:


На територията, обслужвана от РУ-Търговище  -  на 11.04.2019 г.:  в селата  Руец(10 ч), Баячево(13 ч) и Овчарово(15 ч).

- На територията, обслужвана от РУ-Попово – на 18.04.2019 г.
: в селата Еленово(10 ч), Баба Тонка(13 ч) и Глогинка(15 ч).

На територията, обслужвана от РУ-Омуртаг – на 25.04.2019 г. – в селата Семерци(10 ч), Моравица(13 ч) и Черни Бряг(15 ч).

05 апр 2019

ЗА ОД НА МВР ТЪРГОВИЩЕ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО