МВР

ОД Търговище

 

17 юли 2019

Главен инспектор Иван Александров е временно преназначен на длъжността началник на Районно управление-Търговище при Областна дирекция на МВР-Търговище

Със заповед на министъра на вътрешните работи, считано от 16.07.2019 г. главен инспектор Иван Александров е временно преназначен на длъжността „началник на РУ-Търговище“ при ОДМВР-Търговище.

Главен инспектор Иван Александров е роден на 02.07.1973 г. в гр. Търговище.

Висшето си образование завършва през 1999 г. в „Икономически университет“ гр. Варна, а по-късно завършва и магистратура - специалност „Психология“ във ВТУ „Св. Св.  Кирил и Методий“.

В системата на МВР постъпва през 1994 г. като полицай в група „Охранителна полиция“ към РУ-Попово. До 2004 г. заема различни длъжности  - от районен инспектор в районното полицейско управление до „разузнавач (икономическа полиция)“ в РУ-Попово. През 2004 г. е назначен за началник на група „Охранителна полиция“ към РУ-Попово, а от 03.09.2010 г. заема длъжността началник на сектор „Охрана на обществения ред и териториална полиция“ към отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР-Търговище. 

Многократно е награждаван за високи професионални постижения.

Семеен с едно дете.

Оспорвана борба и много емоции в спортната надпревара за професионалния празник на МВР

Бяха проведена два турнира по стрелба с пистолет, полицаи и пожарникари са състезаваха в майсторско управление на автомобил и играха помежду си приятелски срещи по футбол и волейболВ традиционния турнир по стрелба с боен пистолет за журналисти, представители на съдебната власт и местното самоуправление тази година се включиха 7 мъже и 9 жени. Те стреляха с голямокалибрен пистолет по мишена N 4/гръдна/ от разстояние 25 м. И при двата пола победата грабнаха представители на община Търговище: д-р Дарин Димитров, кмет на общината /снимка 1/  – при мъжете, с резултат от 44 точки, и Станислава Солакова/ – пресаташе на община Търговище/снимка 3/, с 26 точки – при дамите. Втори при мъжете стана председателят на Районен съд-Търговище Пламен Драганов/снимка 3/, а трети – Мартин Кузманов/снимка 4/, прокурор в Районна прокуратура-Търговише, бивш служител на  областната дирекция на МВР. На второ място при жените се нареди Стоянка Боянова от Окръжна прокуратура-Търговище, а трета е Илияна Илиева от Районна прокуратура-Търговище. В същата дисциплина се състезаваха и отборите на различни подразделения в дирекцията и отбор на РД ПБЗН-Търговище/снимки 6 и 7/. Всеки отбор се състоеше от двама мъже и една жена. Победител в отборната надпревара станаха служителите на РУ-Омуртаг, пред колегите им от РУ-Попово и РУ-Търговище. В индивидуалното класиране първи при мъжете е Йозджан Мехмедов от РУ-Попово, с 45 т., пред Гюрай Ремзиев от РУ-Омуртаг с 40 т., и Пламен Балабанов от РУ-Попово – с 35 т. При дамите победител е Росица Русева от РУ-Попово с 31 т., пред Даниела Стоянова от РУ-Омуртаг със същия резултат, и Борислава Райчева от РУ-Търговище с 27 т.

Много емоции донесоха на участниците и на зрителите приятелските срещи по футбол и волейбол между отборите на ОД МВР-Търговище и на РД ПБЗН-Търговище. Във футболната среща с резултат 1:0 след гол от дузпа се наложиха пожарникарите/снимка 10/. За най-добър футболист на терена бе обявен Александър Миланов от РУ-Търговище. Оспорвана бе и борбата от двете страни на волейболната мрежа/снимки 8 и 9/. Капитан на отбора на областната дирекция бе началникът на РУ-Търговище гл. инсп. Станислав Станков, а този на пожарната бе воден от директора на регионалната дирекция комисар Стефан Стефанов. В крайна сметка се наложиха пожарникарите, а за голямата битка на терена свидетелствуват и резултатите в отделните геймове: 26:24, 25:21, 25:19. В състезанието по майсторско управление на автомобил при мъжете победител е Владимир Костадинов от РД ПБЗН-Търговище, пред колегата му от същата служба Мирослав Бонев. Трети е Добрин Добрев от ОД МВР-Търговище. В отборното класиране победители са представителите на пожарната.  04 юли 2019

Водосвет за здраве, отличия и концерт за професионалния празник на служителите на МВРС церемония с издигане на знамената на Република България и на Европейския съюз днес пред сградата на ОД МВР-Търговище се проведе тържествената церемония послучай професионалния празник на служителите на МВР – 5 юли, и 140-та годишнина от създаване на министерството. Водосвет за здравето на служителите на МВР бе отслужен от ставрофорен иконом Славчо Проданов. Гости на тържеството бяха областният управител на област Търговище Митко Стайков, кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров, административният ръководител Районна прокуратура-Търговище Любен Владимиров, представители на органи за местно самоуправление и на институции, както и трима бивши директори на ОД МВР-Търговище.

Приветствени думи към служителите на МВР за професионалния им празник отправиха кметът на община Търговище и областният управител.“Благодаря на всички ви за това, че денонощно се грижите за сигурността на гражданите. Знам, че това ви струва много – безсънни нощи, дълги часове без семействата ви, много поети рискове…Бих определил съвместната ни работа като перфектна и ви уверявам, че винаги можете да разчитате на нас като партньор в усилията ви за поддържане на града ни като едно добро и сигурно място за живеене“ – заяви пред присъстващите д-р Д. Димитров. „За мен е удоволствие и чест да съм тук и да  бъда част от вашия празник. Прекланям се пред това, което правите, за да гарантирате спокойствието на жителите на областта ни!“ – обърна се към служителите г-н М. Стайков, и пожела на служителите на МВР много здраве и да продължат да изпълняват със същата сърцатост задълженията си пред обществото.
    Присъстващите на церемонията имаха възможност да видят част от техниката, с помощта на която полицейските служители и пожарникарите в областта изпълняват  своите служебни задължения, включително и 8 нови служебни автомобила“Шкода Рапид“, предназначени за осъществяване на патрулно-постова дейност. С тях през тази година бе обновен  автопаркът на областната дирекция на МВР. Още следващите дни новите автомобили ще бъдат включени в охраната на обществения ред и осигуряване на пътната безопасност в областта. Четири от тях  ще останат в Търговище, а по два автомобила ще получат районните управления в Попово и Омуртаг. Те ще заменят морално и технически остарели МПС в подразделенията на дирекцията. На присъстващите на тържеството  бе представена и демонстрация на няколко различни вида техники от полицейската лична зашита, изпълнени от четирима служители на РУ-Попово под ръководството на Йозджан Мехмедов - главен инструктор по полицейска лична защита.

Бяха оповестени и отличията, присъдени служители на ОД МВР-Търговище послучай професионалния им празник.  Със заповед на министъра на вътрешните работи с „Почетен знак на МВР“ – трета степен, е отличен началникът на отдел „Охранителна полиция“ в дирекцията комисар Димитър Димитров. Отличието му е присъдено за постигнати трайни резултати, проявена инициатива и професионално изпълнение на служебните му задължения. 16 служители на областната дирекция са отличени с „Писмена похвала“ от директора на структурата, за съществен принос при изпълнение на професионалните им задачи Други 30 служители в различни структурни звена са отличени с „Писмена похвала“ по предложение на преките им ръководители. Със заповед на началника на РУ-Омуртаг за безупречно изпълнение на служебните им задължения с „Писмена похвала“ са отличени 5 служители на управлението. Служител на РС ПБЗН-Попово – инспектор Светозар Стоев, е отличен с „Писмена похвала“ от директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

В конферентната зала на областната дирекция на МВР в чест на 5 юли за служителите й е организиран концерт на състави от Центъра за младежки дейности и инициативи в гр. Търговище.

04 юли 2019

ГРАФИК за осъществяване на срещи и прием на граждани от мобилен екип от служители от ОДМВР-Търговище през м. юли 2019 г.Във връзка с утвърден от директора на ОД МВР-Търговище план през м. юли 2019 г. в област Търговище мобилен екип, съставен от служители на отдел „Охранителна полиция“, на секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на икономическата престъпност“, и на районните управления в състава на дирекцията, ще посетят малки  населени места  в областта и ще проведат срещи с представители на местната власт и граждани по местни проблеми по сигурността и обществения ред, както следва:


– На територията, обслужвана от РУ-Търговище  -  на 11 .07.2019 г.:  в селата  Цветница(10 ч), Пресиян(13 ч) и Александрово(15 ч).

- На територията, обслужвана от РУ-Попово – на 18.07.2019 г.: в селата Крепча(10 ч), Горско Абланово(13 ч) и Звезда(15 ч).

-  На територията, обслужвана от РУ-Омуртаг – на 25.07.2019 г. – в селата Величка(10 ч), Звездица(13 ч) и Врани кон(15 ч).

03 юли 2019

С приятелски срещи по футбол и волейбол, състезания по стрелба и майсторско управление на МПС ще отбележат професионалния си празник служителите на МВР от областта

Точността си в стрелбата с голямокалибрен пистолет ще премерят в традиционен турнир представители на местното самоуправление, съдебната власти и медиитеПрограмата ще бъде открита с тържествена церемония с издигане на знамената на Република България и на Европейския съюз, която започва в 9,30 ч на 4.07.2018 г. пред официалния вход на сградата на ОД МВР-Търговище. Гостите на тържеството ще имат възможност да видят част от използваната от полицейските служители при изпълнение на служебните им задължения техника, в това число – и новите автомобили, с които бе обогатен автопаркът на дирекцията през месеците май и юни т. г. Служители на РУ-Попово ще демонстрират различни техники от полицейската лична защита.

Непосредствено след това на покритото стрелбище в сградата на ОДМВР – Търговище ще започне традиционният турнир по стрелба с голямокалибрен пистолет за представители на местното самоуправление, съдебната система и медиите. Участниците ще имат право на 3 пробни и 5 зачетни изстрела по мишена N 4/гръдна/ от разстояние 25 м. След приключването му стартира състезанието по стрелба с боен пистолет между отбори на различни структурни звена на областната дирекция, както и на РД ПБЗН-Търговище. Класирането ще бъде отборно и индивидуално(мъже и жени).

В 10,30 ч на стадион „Димитър Бурков“ в Търговище ще прозвучи началния съдийски сигнал  на приятелската футболна среща между отборите на ОД МВР-Търговище и на РД ПБЗН-Търговище. Те ще играят на големи врати в две полувремена от по 30 мин. Паралелно пред централния вход на стадиона започва състезанието между полицейски служители по майсторско управление на автомобил – за мъже и за жени. При мъжете ще има и отборно класиране.
Отбори на ОД МВР-Търговище и на РД ПБЗН-Търговище ще  се срещнат помежду си в още една приятелска среща – по волейбол. Тя ще започне в 11 ч в спортна зала „Дечо Стефанов“ в областния град. След края й в същата зала ще бъдат обявени резултатите от състезателните дисциплини – „Стрелба с боен пистолет“ и „Майсторско управление на МПС“, и ще бъдат наградени победителите и техните подгласници.

От 17 ч в конферентната зала на ОД МВР-Търговище започва празничния концерт за служителите послучай професионалния им празник и 140 години от създаването на  МВР. В него ще вземат участие състави на Центъра за младежки дейности и инициативи в града. Поканени са и много бивши служители на областната структура.

От ръководството на областната дирекция канят всички служители на МВР, техните семейства, медиите  и гражданите да се присъединят към честванията  на празника.


02 юли 2019

ЗА ОД НА МВР ТЪРГОВИЩЕ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО