МВР

ОД Търговище

 

ГРАФИК за осъществяване на срещи и прием на граждани от мобилен екип от служители от ОДМВР-Търговище през м. юни 2019 г.Във връзка с утвърден от директора на ОД МВР-Търговище план през м. юни 2019 г. в област Търговище мобилен екип, съставен от служители на отдел „Охранителна полиция“, на секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на икономическата престъпност“, и на районните управления в състава на дирекцията, ще посетят малки  населени места  в областта и ще проведат срещи с представители на местната власт и граждани по местни проблеми по сигурността и обществения ред, както следва:

– На територията, обслужвана от РУ-Търговище  -  на 13 .06.2019 г.:  в селата  Дралфа(10 ч), Маково(13 ч) и Миладиновци(15 ч).

- На територията, обслужвана от РУ-Попово –на 20.06.2019 г.: в селата Голямо Градище(10 ч), Люблен(13 ч) и Гърчиново(15 ч).

-  На територията, обслужвана от РУ-Омуртаг – на 27.06.2019 г. – в селата Орач (10 ч), Длъжка поляна(13 ч) и Стара речка(15 ч).

05 юни 2019

Възможно е временно затруднение в движението на МПС на територията на област Търговище през идните няколко дни

На 6, 7, 8 и 9 юни през територията на областите Хасково, Ямбол, Сливен, Търговище, Разград и Русе ще преминат военни формирования с едрогабаритна техника
Възможно е временно затруднение на движението на автомобили по основни пътища на територията на областите Хасково, Ямбол, Сливен, Търговище, Разград и Русе на 6, 7, 8 и 9 юни, поради преминаването на военни формирования с едрогабаритна техника за участие в учение на НАТО.

На 6 юни от 9,30 часа поетапно през един час започва предвижването на 3 военни формирования с едрогабаритна техника, които ще се придвижват от ГКПП „Капитан Петко войвода“ по маршрут – гр. Тополовград-гр. Елхово-с. Тенево, където е предвидено време за презареждане и престой. След това колоните продължават към пътен възел "Петолъчката" - гр. Котел - гр. Омуртаг - гр. Разград - полигон „Николово“ - ГКПП „Русе“. Същите формирования се очаква да преминат през територията на област Търговище в следобедните часове на 6 юни 2019 г.

На 7, 8 и 9.06.2019 г. през територията на област Търговище в посока Русе се очаква да премине по едно военно формирование с едрогабаритна техника по гореспоменатия маршрут на ден, като на 8.06.2019  г. това ще стане в предиобедните часове на деня, а на 9.06.2019 г. – следобед.

 „Пътна полиция“ и Военна полиция са взели всички необходими мерки по съпровождането на техниката и обезпечаване на опасните участъци и уязвимите кръстовища. Умоляват се водачите, които ще пътуват по тези направления на посочените дати, по възможност да изберат алтернативни маршрути или часове на придвижване. Да не навлизат в колоната, както и да изпълняват стриктно указанията на униформените и временната организация на движението, ако е въведена такава.


05 юни 2019

Успешно приключи специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления и правонарушения в малките населени места

В нея участваха съвместни екипи от служители на районните управления и на дирекция „Жандармерия“ при ГДНПОперацията бе проведена на територията на област Търговище за времето от 12.04. до 31.05.2019 г. Основната й цел бе противодействие и превенция на престъпленията и нарушенията на обществения ред  в райони с по-голяма концентрация на такива(определени на база предварително изготвен анализ на динамиката на конвенционалната престъпност в областта), както в малки, слабо населени и отдалечени места и вилни зони, в които няма постоянно полицейско присъствие.

Съвместните екипи на районните управления в състава на областната дирекция и на Зоналното жандармерийско управление-Варна осъществяваха активен контрол върху поведението на водачите на МПС за спазване на изискванията на Закона за движение по пътищата, извършваха проверка на лица и ППС, както и на места за подслон, на питейни и увеселителни заведения, на заложни къщи и пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, с цел евентуално установяване на инкриминирани вещи. В хода на акцията бе осъществено засилено полицейско присъствие в тези райони както в светлата, така и в тъмната част на денонощието, което несъмнено повишава чувството за сигурност у жителите им.

По време на операцията екипите са извършили проверки на 254 МПС. За установени от тях престъпления по Наказателния кодекс са образувани три бързи полицейски производства в община Омуртаг – за управление на МПС с концентрация на алкохол в издишания от водача въздух над 1,2 промила(престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК); за управление на МПС от неправоспособен водач в едногодишния срок на наложеното му наказание за същото деяние(престъпление по чл. 343в, ал. 2 от НК); и за управление на МПС, нерегистрирано по надлежния ред(престъпление по чл. 345, ал. 2 от НК). Служителите от смесените екипи са констатирали и са взели отношение по 295 нарушения по Закона за движение по пътищата. Наложени 6 принудителни административни мерки/ПАМ/ по същия закон. Наложени са съответните санкции и за установени от тях 18 случая на нарушения по Закона за българските лични документи, Кодекса за застраховането и наредбите за опазване на обществения ред в съставните общини на областта. Издадени са протоколи за предупреждение и полицейски разпореждания по Закона за МВР.

Паралелно с осъществяване на контролна дейност полицейските служители със съдействието на представители на местната власт са разговаряли с превантивна цел със самотно живеещи възрастни хора в тези населени места относно опазване сигурността им и тази на имуществото им, както и за евентуален риск да бъдат въведени в заблуждение по различни измамни схеми.
Изготвеният в областната дирекция анализ категорично сочи, че за времето, от когато се провеждат такива операции със смесени екипи/ от м. ноември 2018 г./, е налице спад в броя на престъпленията с най-висок относителен дял в структурата на престъпността в областта – тези срещу собствеността/като кражби на инструменти, хранителни продукти, зимнина, покъщнина/, което несъмнено е доказателство за тяхната ефективност.

05 юни 2019

МВР осигурява безплатни почивки за деца на загинали и пострадали полицаи и пожарникариЗа поредна година Министерството на вътрешните работи осигурява безплатни почивки за семействата на загинали и пострадали при изпълнение на служебния дълг служители. Общо 42 деца и 26-има възрастни, техни родители или настойници, от столицата и областите Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Сливен, София, Стара Загора, Търговище и Шумен ще летуват в базите на ведомството в Несебър, Созопол и Долна баня. Седемдневните ваканции са през месеците юни, юли и септември.  

Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР се провежда целогодишно. Средствата се набират чрез изпращане на sms на номер 1866 за абонатите на Mtel, Telenor и Vivacom или чрез гласово обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom. Цената на краткото съобщение е 1 лв. (без ДДС), а на гласовото обаждане - 0.99 лв. (без ДДС). Средства могат да се прeвеждат и по единната банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление.

05 юни 2019

ЗА ОД НА МВР ТЪРГОВИЩЕ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО