МВР

ОД Видин

 

11 яну 2021

Актуална информация за улеснение на гражданите при издаване на български лични документи

Справка към 11 януари за приети заявления и връчени български лични документи в звената "БДС" при ОДМВР-Видин

Сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР - Видин предоставя актуална информация за броя на приетите заявления и връчените български лични документи в делничните дни на изминалата седмица: 

 

04.01.2021 г.

понеделник

05.01.2021 г.

вторник

06.01.2021 г.

сряда

07.01.2021 г.

четвъртък

08.01.2021 г.

петък

 

общо

 

ОДМВР - Видин

приети заявления/

връчени БЛД

приети заявления/

връчени БЛД

приети заявления/

връчени БЛД

приети заявления/

връчени БЛД

приети заявления/

връчени БЛД

 

556/353

Сектор БДС

78/34

71/36

71/56

67/43

57/44

344/213

РУ - Белоградчик

11/10

15/1

17/8

9/4

14/7

66/30

РУ - Кула

1/2

5/6

5/6

9/7

-/4

20/25

Сектор Пътна полиция

24/11

30/18

20/18

25/26

27/22

126/85

Гражданите с постоянен адрес на територията, обслужвана от ОДМВР – Видин, имат възможност да подават и предсрочно заявления за издаване на български лични документи във всяко едно от звената „Български документи за самоличност“ в областта:

 • гр. Видин – ОД МВР-Видин,  ул.“Цар Симеон Велики“ №87;
 • гр. Белоградчик – РУ-Белоградчик,   пл.”Възраждане” №3;
 • гр. Кула – РУ-Кула,   ул.”Възраждане” №36.

Мярката е с цел облекчаване на натовареността на служителите и за удобство за гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес. Готовите лични документи се получават в звеното БДС, където е подадено заявлението.

От днес до 13 януари е в ход операция за контрол на движението по пътищата в цялата страна

„Пътна полиция“ - Видин с апел към участниците в движението: Съобразявайте се със зимните условия и ситуацията на пътя

Специализирана полицейска операция за контрол на движението по пътищата е в ход от днес до 13 януари. За всяка област на страната тя има различен акцент.  По пътищата в област Видин ще има засилен контрол за недопускане на управление на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества, както и от неправоспособни водачи. Само за последното денонощие в гр. Видин бяха засечени и задържани двама шофьори (мъж и жена), управлявали леки автомобили след употреба на алкохол.

От  сектор „Пътна полиция“ - Видин отново напомнят, че при зимна обстановка се увеличават рисковете за пътни инциденти. Затова  оттам обръщат внимание на всички участници в движението да се съобразяват с условията и стриктно да спазват правилата за движение.

Видинските пътни полицаи припомнят и основните правила за поведение на водачите при зимни условия:

 • да не поемат на път без колите им да са подготвени;
 • при планиран дълъг път през зимата шофьорите да следят прогнозата за времето и да проверяват предварително актуалната пътна обстановка;
 • задължително в превозното средство да има вериги за сняг, които при необходимост да се поставят на гумите на колите;
 • препоръчително е преди тръгване на дълъг път всеки водач да взема със себе си топли дрехи, вода и храна;
 • при възникване на ситуация и въвеждане на временна организация, водачите да се съобразяват и изпълняват указанията на контролните органи.

08 яну 2021

Министър Христо Терзийски проведе работни срещи с полицаите от трите районни управления на МВР в област Видин

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски посети днес Видин, Кула и Белоградчик. Той проведе работни срещи със служителите на трите районни управления в структурата на ОДМВР-Видин.

През 2020 г. бяхме изправени пред много предизвикателства. Изпълнявахме задачи при необичайни условия в динамична обстановка, заяви вътрешният министър пред полицаите от северозападната област. Днешното ми посещение тук е предизвикано от желанието да разговарям с вас лично и да благодаря за усилията, които полагате ежедневно, добави министърът. Той отправи пожелания към служителите на МВР и техните семейства за здраве и успешна 2021 година.

В дискусионен формат министърът и полицаите коментираха широк спектър от въпроси, свързани с текущите задачи, битовите условия, автопарка, материално-техническото обезпечаване, полагането и заплащането на извънредния труд, конкурсите за вакантни длъжности и натовареността на състава. Трябва да имате силен дух и самочувствие, да работите енергично за повишаване на общественото доверие в институцията, заяви министърът пред служителите. 

В рамките на днешното посещение в региона министърът на вътрешните работи инспектира и двете гранични полицейски управления – Видин и Брегово. Той получи доклада на оперативния дежурен служител, че обстановката по западната граница е спокойна. На място министърът се запозна с техническите възможности на видеонаблюдението по българо-сръбската граница в зоната на отговорност на ГПУ-Брегово, разгледа част от работните помещения и коментира текущи задачи с граничните служители.

06 яну 2021

Творбите на две момичета от област Видин спечелиха призови места в заключителния етап на конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата 2020“

Рисунките на 14 малки художници от региона участваха в надпреварата от националния етап на конкурса. Две творби спечелиха призови места.

Рисунката на Виктория Пекова от ОУ „Иван Вазов“ – Видин е класирана на второ място.

Рисунката на Паола Цветанова от Детска градина „Арабела” – гр. Видин, филиал  - с. Буковец, е класирана на трето място.

Двете творби са отличени в категория „Деца и ученици от всички общообразователни училища и центровете за подкрепа на личностно развитие в системата на предучилищното и училищно образование” във възрастова група 7 – 10 години.

 

Поради усложнената епидемиологична обстановка, тържествена церемония за награждаване на победителите от заключителния етап на конкурса няма да бъде проведена, а наградите на децата ще бъдат изпратени до образователните институции.
Всички класирани рисунки са публикувани  в 
сайта на ГД"ПБЗН" - МВР .

07 дек 2020

407 пътни превозни средства проверили видинските пътни полицаи през м. ноември

Резултати от контролната дейност - в хода на традиционната акция „Зима“, на територията на региона

От 1 до 30 ноември, в рамките на проведени девет специализирани операции на територията на област Видин, униформените служители проверили 271 леки и 68 товарни автомобили, 34 ППС с животинска тяга, 15 велосипеда, 13 селскостопански машини, три мотопеда, един мотоциклет и две електрически тротинетки.
От констатираните общо 81 неизправности на ППС, 40 били по осветителните системи и сигнализацията. Пътните полицаи съставили 12 акта, 54 глоби по фиш и спрели от движение три пътни превозни средства. Двама велосипедисти и деветима водачи на ППС с животинска тяга били санкционирани за установени неизправности на велосипедите и каруците им.
В хода на акция „Зима“ служители на сектор „Пътна полиция“ - Видин са изготвили общо 16 предписания до стопаните на пътя (за отстраняване на недостатъци на пътни настилки, сигнализация с пътни знаци и пътна маркировка, и подобряване на уличното осветление). Към момента 11 от предписанията са изпълнени.

Видинските пътни полицаи напомнят, че през зимата се увеличават рисковете за пътни инциденти и призовават участниците в движението да се съобразяват с условията и стриктно да спазват правилата.
Активният контрол по пътищата в региона ще продължи през целия зимен сезон.

Основни правила за поведение на водачите при зимни условия:

 • да не поемат на път без колите им да са подготвени. Задължително в превозното средство да има вериги за сняг, които при необходимост да се поставят на гумите на автомобилите;
 • препоръчително е преди тръгване на път всеки водач да взема със себе си топли дрехи, вода и храна;
 • добре е при планиран дълъг път през зимата водачите да се осведомяват за прогнозата за времето и да проверяват предварително актуалната пътна обстановка. На дълъг път да управлява винаги най-подготвеният водач;
 • При възникване на ситуация и въвеждане на временна организация, водачите, особено на товарни автомобили, да се съобразяват и изпълняват указанията за това. 

Основни правила за поведение на пешеходците:

 • по възможност да носят по-ярки дрехи, които да ги правят по-лесно забележими на пътя;
 • да пресичат само на определените за целта места и то след като внимателно се огледат;
 • да не забравят, че ползването на мобилни телефони разсейва, затова е добре по възможност да не се ползват при пресичане.

03 дек 2020

ЗА ОД НА МВР ВИДИН

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО