МВР

ОД Видин

 

26 май 2020

Актуална информация за улеснение на гражданите при издаване на български лични документи

Справка към 26 май за приети заявления и връчени български лични документи в звената „БДС“ при ОДМВР-Видин

Сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР - Видин предоставя актуална информация за броя на приетите заявления и връчените български лични документи в делничните дни на изминалата седмица:  

 

11.05.2020 г.

понеделник

12.05.2020 г.

вторник

13.05.2020 г.

сряда

14.05.2020 г.

четвъртък

15.05.2020 г.

петък

 

Общо

 

ОДМВР - Видин

приети заявления/

връчени БЛД

приети заявления/

връчени БЛД

приети заявления/

връчени БЛД

приети заявления/

връчени БЛД

приети заявления/

връчени БЛД

 

364/294

Сектор БДС

73/26

58/25

52/42

53/37

53/41

289/171

РУ - Белоградчик

16/2

5/5

10/9

10/4

12/6

61/26

РУ - Кула

3/7

2/5

6/4

-/-

3/2

14/18

Сектор ПП

36/19

31/12

23/17

33/13

37/18

160/79

 

Гражданите с постоянен адрес на територията, обслужвана от ОДМВР – Видин, имат възможност да подават и предсрочно заявления за издаване на български лични документи във всяко едно от звената „Български документи за самоличност“ в областта:

  • гр. Видин – ОД МВР-Видин,  ул.“Цар Симеон Велики“ №87;
  • гр. Белоградчик – РУ-Белоградчик,   пл.”Възраждане” №3;
  • гр. Кула – РУ-Кула,   ул.”Възраждане” №36.

Мярката е с цел облекчаване на натовареността на служителите и за удобство за гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес. Готовите лични документи се получават в звеното БДС, където е подадено заявлението.

Повече информация може да намерите тук.

Резултати от спецоперация, проведена във видинския кв. „Нов път“: 24 задържани; образувани три досъдебни производства и съставени над 30 акта

Действията са осъществени от служители на ОДМВР-Видин, трите районни управления в областта и Зонално жандармерийско управление-Монтана под надзора на прокуратурата

На 19 май, в хода на проведената операция за противодействие на битовата престъпност на територията на кв.“Нов път“, полицейските служители провериха 510 моторни превозни средства и 920 души (от тях 70 лица от криминалния контингент).

Четири контролно-пропускателни пункта бяха ситуирани на входно-изходните точки на „Нов път“, един мобилен полицейски екип извършваше проверки в квартала, две КПП-та имаше край Новоселци. 

За констатираните нарушения служителите на реда съставиха 23 акта и 37 фиша по Закона за движението по пътищата и 10 акта по Закона за българските лични документи. Униформените връчиха 16 електронни фиша и девет заповеди за прилагане на принудителна административна мярка, и съставиха 37 протокола по чл.65 от ЗМВР.

В хода на операцията са образувани три досъдебни производства. Две от тях по чл. 234 от НК (държане на акцизни стоки без български акцизен бандерол). Служителите иззеха над 15 кг нарязан тютюн без бандерол. Едно досъдебно производство е образувано по чл.345а, ал.1 от НК (подправяне или заличаване на идентификационен номер на МПС). Заведени са и три преписки - за съхранение на незаконно добита дървесина, държане на акцизни стоки без български акцизен бандерол и кражба.

По време на акцията с полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани 24 души.

20 май 2020

Видински криминалисти установиха и задържаха извършителите на побой в града

Полицейските действия са осъществени под надзора на прокуратурата в рамките на образуваното по случая досъдебно производство

Информация за разследването и задържането на четиримата извършители на престъплението представиха на брифинг директорът на ОДМВР-Видин старши комисар Петър Коцин,  заместник-апелативен прокурор на АП-София  Галя Маринова, окръжният прокурор Ваня Ненкова и районният прокурор Илияна Целова.

Полицейските действия започнали незабавно след получения сигнал на тел.112 в 11.20 часа на 16 май. Видинчанин съобщил за група лица, нанасящи побой на негов съсед до търговски обект на ул.“Цар Александър II“ в областния град. Пострадалият – 38-годишен мъж, бил транспортиран в ЦСМП и настанен за лечение във видинската МБАЛ „Св.Петка“. Часове по-късно криминалисти установили и задържали групата - трима мъже на 19, 23 и 36 години и 40-годишна жена.

Четиримата са привлечени в качеството на обвиняеми по образуваното по случая досъдебно производство по чл.131, ал.1, т.12 от НК и задържани с прокурорско постановление за срок до 72 часа, съобщи окръжният прокурор Ваня Ненкова. Вчера, с определение на Районен съд–Видин на обвиняемите мъже е наложена постоянна мярка „задържане под стража“, а на жената – „подписка“, допълни прокурор Ненкова.

Заместник-апелативният прокурор на АП-София Галя Маринова определи представената днес информация по случая като достатъчно изчерпателна на този етап от разследването на престъплението. Налага се извода, че благодарение на бързите и адекватни мерки взети от полицията и прокуратурата, в един изключително кратък срок, доведоха до разкриването на престъплението и задържането на извършителите, заяви прокурор Маринова.

Специализираните полицейски операции, насочени срещу битовата престъпност в област Видин продължават, съобщи старши комисар Петър Коцин. Той обяви, че на територията на видинския кв. „Нов път“ тази сутрин е стартирала спецакция, полицейски проверки и превантивните действия там продължават и към този час.

19 май 2020

Видинската пожарна служба има нов началник

Главен инспектор Димчо Горанов поема ръководството на РСПБЗН-Видин. Досегашният началник – главен инспектор Георги Георгиев, е преназначен на длъжността началник на сектор „Превантивна и контролна дейност” в РДПБЗН-Видин.

Главен инспектор Димчо Горанов е завършил факултет “Пожарна и аварийна безопасност” в АМВР през 2004 г. Професионалната му кариера във вътрешното министерство започва през 1997 г. в гр. Лом. През м. май 2011 г. е преназначен в РСПБЗН-Кула, а през м. септември същата година  - във Видин. Главен инспектор Горанов е награждаван многократно за постигнати резултати в работата си.
Главен инспектор Георги Георгиев е завършил факултет “Пожарна и аварийна безопасност” в АМВР през 2001 г. Професионалната му кариера във вътрешното министерство започва през есента на 2001 г. в Плевен, а от януари 2002 г. е преназначен в РСПБЗН-Видин. От декември 2014 г. той е началник на пожарната служба в областния град. Главен инспектор Георгиев е награждаван многократно за проявен висок професионализъм и постигнати резултати в работата си.

18 май 2020

ЗА ОД НА МВР ВИДИН

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО