МВР

ОД Видин

 

Актуална информация за улеснение на гражданите при издаване на български лични документи

Справка към 18 октомври за приети заявления и връчени български лични документи в звената "БДС" при ОДМВР-Видин

Сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР - Видин предоставя актуална информация за броя на приетите заявления и връчените български лични документи в делничните дни на изминалата седмица:  

 

11.10.2021 г.

понеделник

12.10.2021 г.

вторник

13.10.2021 г.

сряда

14.10.2021 г.

четвъртък

15.10.2021 г.

петък

 

Общо

 

ОДМВР - Видин

приети заявления/

връчени БЛД

приети заявления/

връчени БЛД

приети заявления/

връчени БЛД

приети заявления/

връчени БЛД

приети заявления/

връчени БЛД

 

679/554

Сектор БДС

94/66

83/74

77/67

73/73

67/71

394/351

РУ - Белоградчик

21/10

30/2

17/10

12/14

17/12

97/48

РУ - Кула

19/8

12/3

12/7

7/7

1/4

51/29

Сектор ПП

26/22

24/28

27/23

34/29

26/24

137/126

Гражданите с постоянен адрес на територията, обслужвана от ОДМВР – Видин, имат възможност да подават и предсрочно заявления за издаване на български лични документи във всяко едно от звената „Български документи за самоличност“ в областта:

  • гр. Видин – ОД МВР-Видин,  ул.“Цар Симеон Велики“ №87;
  • гр. Белоградчик – РУ-Белоградчик,   пл.”Възраждане” №3;
  • гр. Кула – РУ-Кула,   ул.”Възраждане” №36.

Мярката е с цел облекчаване на натовареността на служителите и за удобство за гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес. Готовите лични документи се получават в звеното БДС, където е подадено заявлението.

18 окт 2021

В ход е операция за контрол на товарните автомобили и автобусите

От днес до 17 октомври е в ход специализирана полицейска операция за контрол на товарните автомобили и автобусите. Действията се провеждат на територията на цяла Европа във всички страни-членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция, Roadpol.

Проверките у нас се осъществяват от смесени екипи – на Пътна и Охранителна полиция, и на служители от Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“.  Основното, за което ще се следи е спазване на времето за почивка, недопускане на претоварване на товарните автомобили, спазване на скоростните режими, недопускане на управление след употреба на алкохол или наркотични вещества.
При необходимост работата на служителите ще бъде подпомагана и от техни колеги от Криминална полиция, ако се установи незаконен превоз на мигранти.

В календара на Roadpol са предвидени годишно четири операции за контрол на товарните автомобили и автобусите – във всеки един от сезоните. Причината за това са сериозните щети, които настъпват след пътни инциденти с участието на подобен тип превозни средства.

11 окт 2021

Поредна операция на полицията срещу наркопрестъпността в област Видин

Разследващите иззели почти 40 кг свежа листна маса канабис и 75 растения от същата култура

Действията били предприети в хода на специализирана операция за  противодействие на престъпленията, свързани с отглеждането и разпространението на канабис в региона.
В рамките на акцията, в землището на Лагошевци, общ. Димово, служителите на реда установили двама видинчани – на 38 и 39 години. При извършеното претърсване в лек автомобил „Шкода Фелиция“, с който мъжете се придвижвали, намерили четири чанти със зелена листна маса и съцветия. Тревата, с общо тегло 39.400 кг, реагирала на канабис при полевия наркотест. В района, в близост до реката, криминалисти установили конопени насаждения - 75 стръка, с височина от 250 до 320 см. Растенията били видимо грижливо отглеждани (окопани в основата и привързани към опорни колчета). При полевия наркотест растителната маса индикирала на канабис. Двамата видинчани били задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа и приведени в ареста. Случаят е докладван в прокуратурата. Разследването продължава в рамките на образуваното по описа на РУ-Белоградчик досъдебно производство по чл.354а, ал.3 от Наказателния кодекс. 

През последните седмици, на територията на област Видин (Протопопинци, Делейна и Шишенци), служителите на реда установиха и иззеха над 200 канабисови растения с различна височина. Продължават активните действия на видинската  полиция по линия "наркотици".

11 окт 2021

Пълномащабно учение на силите на Единната спасителна система (ЕСС) в област Видин

Съставните части на ЕСС проведоха съвместно  учение. В практическата тренировка екипите демонстрираха професионализъм и синхрон в действията, като проиграха сценарий за реакция при тежко пътнотранспортно произшествие.

На единния европейски номер 112 (ЕЕН 112) постъпва сигнал за тежка катастрофа между училищен автобус и леки автомобили в района на паркинга пред бившия фериботен комплекс. В резултат на удара, вратата на автобуса блокира и не може да се отвори.
Първи на мястото на инцидента пристигат медиците - екип на ЦСМП – Видин, и установяват трима пострадали в лека кола. Двама от тях са заклещени, ситуацията изисква намесата на служителите от структурата за пожарна безопасност и защита на населението. Няма информация за пострадали ученици или пътници в автобуса. Екипи на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Видин предприемат действия по регулиране на движението и чрез дежурната част в областната дирекция искат съдействие от РСПБЗН-Видин. Екипите от ПБЗН конструират водопроводна линия за защита от евентуално възникнал  пожар. Екипът на аварийно-спасителния автомобил разгръща хидравличния комплект за изваждане на заклещени хора. Екипът на БЧК позиционира пункт за психо-социална подкрепа на пострадалите от катастрофата, които не се нуждаят от оказване на първа медицинска помощ. Служители от Областно пътно управление – Видин и Община Видин създават временна организация на движението за нормализиране на трафика в района на катастрофата, като осигуряват обходни маршрути за движение и поставят временни заграждения и пътни знаци за отбиване на трафика в зоната на ПТП. Под автобуса е установен разлив на гориво и искрене на оголени кабели. В превозното средство възниква пожар. Огънят е потушен незабавно чрез гасителната линия. Представителите на СБА извеждат катастрофиралата кола и освобождават пътното платно.

07 окт 2021

ЗА ОД НА МВР ВИДИН

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО