МВР

ОД Перник

 

02 ное 2018

Стартира Акция на полицията „Зима“

Започна традиционната акция на полицията „Зима“, която ще се провежда през целия месец ноември. В рамките на акцията ще се проведат три кампании: „С безопасно пътно превозно средство през зимата“, насочена към водачите на ППС – велосипеди, превозни средства с животинска тяга и др. Кампанията ще се проведе за времето от 1 ноември до 10 ноември, а 6 ноември е обявен за Ден без велосипедисти-жертви на пътя. Втората кампания „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“, насочена към пешеходците и поведението на водачите спрямо пешеходците, е определена за времето от 11 ноември до 20 ноември, а 13 ноември е обявен за Ден без пешеходци-жертви на пътя. По традиция Световния ден за възпоминание на жертвите от ПТП в страната ще бъде отбелязан в седмицата на третата неделя на месец ноември (18 ноември 2018 г.). Третата кампания „Безопасно шофиране през зимата“е насочена към водачите на моторни превозни средства, техническата изправност на автомобилите и поведението на водачите спрямо пешеходците. Кампанията обхваща периода от 21 до 30 ноември 2018 г., а 20 ноември е обявен за Ден без водачи и пътници в МПС - жертви на пътя. 
В хода на акция „Зима“ на територията на ОД на МВР - Перник ще се провеждат специализирани операции със съответната насоченост по обявените приоритети. 
През периода 1 – 10 ноември 2018 г. дейността на службите за контрол и на служителите с правомощия за работа по Закона за движението по пътищата ще бъде насочена основно към превенция над поведението на водачите на ППС – велосипеди, ППС с животинска тяга и др. При извършване на регистрация и пререгистрация на ППС ще се извършва проверка на светлините за тяхната изправност. На контрол ще подлежи спазването на въведените ограничения за     движение на велосипеди, ППС с животинска тяга и селскостопанска техника по определени пътища или участъци от тях от републиканската пътна мрежа. Отношение ще се взема и спрямо водачите при установяване на движещи се ППС без необходимото оборудване, както и при установяване на велосипедисти без светлоотразителна жилетка при движение извън населените места, през тъмната част на денонощието и при намалена видимост. 
През периода 11 – 20 ноември 2018 г. дейността да бъде насочена към превенция над поведението на пешеходците, както и над водачите, неосигуряващи предимство на пешеходците.  Контролът ще бъде за спазване от пешеходците на правилата за безопасно пресичане, както и за даване на предимство на пешеходците на пешеходните пътеки. Специално внимание ще се обръща на пешеходците в тъмната част на денонощието (при сумрак или на неосветени или слабо осветени участъци), движещи се неправилно, особено извън населените места. 
През периода 21 – 30 ноември 2018 г. дейността ще бъде насочена към контрол на техническата изправност на автомобилите и на осветителните им системи, на поведението на пътниците, както и на водачите на ППС, в т.ч. и спрямо пешеходците. Специализираните полицейски операции  ще са насочени към проверки на изправността на фаровете. 
По време на акцията ще се извърши оглед за състоянието на пътните настилки, сигнализацията с пътни знаци и пътна маркировка и осветеността на участъците от уличната мрежа с повишена опасност за пътнотранспортни произшествия. При констатирани нарушения ще бъдат направени предписания до стопаните на пътя. 

Ръководството на ОДМВР – Перник връчи 13 нови служебни автомобила

На официална церемония днес бяха връчени ключовете на 13 нови автомобила VW Tiguan и Great Wall Hover за структурите на МВР в областта. Беше отслужен и водосвет за безаварийно и безпроблемно изпълняване на служебните ангажименти с тях от отците Людмил и Борис от храм Св. Иван Рилски в областния град. На тържеството присъстваха Областният управител Ирена Соколова, кметът на община Перник Вяра Церовска, председателят на Окръжен съд – Перник Калин Баталски, директорът на РДПБЗН Емил Марков и директорът на ТДНС Красимир Костадинов. Автомобилите са за поделенията в Перник, Радомир, Брезник и Трън.
Кичовете връчи директорът на Областната дирекция старши комисар Димитър Попов. Той пожела на служителите да ги ползват по предназначение, за гарантиране сигурността и безопасността на гражданите от региона.
„Тези автомобили са доказателство за грижите към служителите на МВР, за тяхната сигурност. Когато сте обезпечени и сигурни, вие ще можете по-успешно да изпълнявате ангажиментите си и да гарантирате спокойствието на хората“ – каза областният управител Ирена Соколова. Губернаторът награди и тазгодишният победител в националния конкурс „Пътен полицай на годината“ Румен Евтимов. Той и колегата му Мартин Стоянов, също участвал в конкурса бяха поканени от г-жа Соколова, да посетят Брюксел в рамките на три дни.
Кметът Вяра Церовска също поздрави представителите на полицията за новата придобивка, подчертавайки, че трябва да благодарим на правителството за осигурения щит за сигурността на страната. А основата на този щит са именно хората, работещи в структурите на МВР.
Автомобилите са доставени в изпълнение на проект по Фонд „Вътрешна сигурност“ на ЕС „Подкрепа за справянето с миграционния натиск по българските външни граници“, като част от средствата за спешно подпомагане в размер на 160 млн., които ЕС отпусна на Р България през есента на 2016 г.
Те са оборудвани с комуникационен терминал ТЕТРА, система за автоматична идентификация на регистрационните номера на моторните превозни средства, таблетно устройство, светлинно-звукова система, конуси е разтегателни бариери.
Новите коли са предназначени за опазване на обществения ред в граничните зони. Те са за областните дирекции на МВР, на чиято територия има външни граници за ЕС.

31 окт 2018

Състезание под мотото „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“ се проведе в Перник

Инициативата бе подкрепена от ГДНП и ОДМВР-Перник, гост бе Михаил Златанов, началник на политическия кабинет на министъра на вътрешните работи

Перник  бе домакин на спортна надпревара, проведена под мотото “Спортът е по–добрия начин децата да пораснат“. Целта на състезанието бе популяризирането на физическото възпитание и спорта сред подрастващите като алтернатива и начин на живот. В надпреварата  участваха три отбора от пернишките училища Шесто средно училище „Св.св..Кирил и Методий”, 13-то училище, което също носи името на двамата братя  и Седмо училище „Георги Сава Раковски”.  Всеки от отборите бе съставен от 20 деца – 10 момчета и 10 момичета на възраст 11 -12 години. Възрастта не е избрана случайно, това са годините, в които децата са най-податливи да посегнат към алкохола, цигарите, да прекрачат закона, заяви Михаил Златанов, началник на политическия кабинет на министъра на вътрешните работи Младен Маринов, който бе сред гостите на състезанието – съвместна инициатива на Областната дирекция на МВР в Перник и Съюза на пивоварите, осигурил наградния фонд за инициативата.
Старши комисар Димитър Попов пожела на малките състезатели и техните връстници да използват всяка свободна минута за игри, спорт и веселие и успех в предстоящата надпревара. Победата е важна, но е не по-малко важно и да се забавлявате, каза още директорът на ОДМВР.
Близо час продължи оспорваната надпреварата, в която  в която победители станаха малките спортисти от Шесто училище с 18 точки, следвани от състезателите на 13-то училищe, а трето място завоюва отборът на Седмо училище.

 

29 окт 2018

ОДМВР – Перник първенец в турнира по стрелба „Кракра“

Традиционният Републикански турнир по стрелба с пистолет за служители на МВР „Кракра“ се проведе днес в Перник. Организатори на събитието са ОДМВР – Перник и Центъра за бойна подготовка и спорт при Академията на МВР.
На откриването присъстваха областният управител на Пернишка област г-жа Ирена Соколова, заместник-областният управител на Пернишка област Иво Иванов, заместник-кмета на Община Перник Йордан Павлов и директорът на РДПБЗН – Перник комисар Емил Марков.
Старт на съревнованието даде директорът на Областна дирекция на МВР в Перник старши комисар Димитър Попов. „Надявам се, състезанието да бъде оспорвано.Имаме амбицията, турнирът да се провежда в два дни и се надявам от догодина това да се случи. Желая успех на всички участници и нека най-добрите да победят“, каза в заключителното си слово директорът.
Участниците бяха поздравени и от областният управител г-жа Соколова и зам.-кмета г-н Павлов. Губернаторът пожела на състезателите да постигнат високи резултати в надпреварата и да покажат професионалните си умния и опит.
Турнирът се провежда за седма поредна година в Перник. Тази година участниците в надпреварата са 16 от цялата страна, като всеки отбор се състои от по трима мъже и две жени. 
В състезанието взеха участие отбори от:   

 1. ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“

            2. СДВР

            3. АМВР

            4. ДИРЕКЦИЯ „ЖАНДАРМЕРИЯ“

            5. Дирекция „Управление на собствеността и социални дейности“

            6. Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“

            7. ОДМВР – ПЕРНИК

            8. ОДМВР – СОФИЯ

            9. ОДМВР – БУРГАС

            10. ОДМВР – ПЛОВДИВ

            11. ОДМВР – ПЛЕВЕН

            12. ОДМВР – ГАБРОВО

            13. ОДМВР – ВРАЦА

            14. ОДМВР - ПАЗАРДЖИК

            15. ОДМВР - КЮСТЕНДИЛ

            16. ОДМВР - ЯМБОЛ

            След оспорвано състезание, класирането е следното:

Индивидуално жени:

 1. Лидия Петкова – ОДМВР – Плевен
 2. Катя Василева – ОДМВР – Враца
 3. Юлиана Димитрова – Академия на МВР„
 4. Кръстинка Петрова - СДВР
 5. Александра Атанасова - ОДМВР - Перник

Индивидуално мъже:

 1. Тихомир Петров – ОДМВР - Габрово
 2. Радислав Владимиров – ОДМВР - Перник
 3. Александър Стоянов – ОДМВР – Перник
 4. Николай Стефанов – ГДПБЗН
 5. Мартин Малинов – ОДМВР - Перник

Отборно жени:

 1. ОДМВР - Плевен
 2. Академия на МВР
 3. СДВР

Отборно мъже:

 1. ОДМВР - Перник
 2. ОДМВР - Враца
 3. СДВР

Комплексно класиране:

 1. ОДМВР - Перник
 2. СДВР
 3. ОДМВР - Плевен

Наградите бяха връчени от областния управител на Пернишка област г-жа Ирена Соколова, директора на ОДМВР – Перник старши комисар Димитър Попов, зам.-директора Сашко Христов и директора на РДПБЗН – Перник комисар Емил Марков.

18 окт 2018

ЗА ОД НА МВР ПЕРНИК

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача