МВР

ОД Перник

 

06 авг 2019

Разкрит е извършителя на убийството на 77-годишния бургазлия

Той е 46-годишен мъж, който е задържан на граничен пункт в Хърватия

Прокурор Николай Цветков от Окръжна прокуратура – Перник, Димитър Кошов – зам.-началник отдел „КП“ при ГДНП и комисар Сашко Христов – зам.-директор на ОДМВР – Перник огласиха подробности по случая на нарочна пресконференция в сградата на полицията.
Криминалисти от ГДНП и ОДМВР – Перник, под ръководството на прокуратурата в областния град разкриха извършителя на убийството на 77-годишен мъж от гр. Бургас. Сигнал за изчезналия мъж бил  подаден на 28 юли, около 09, 00 ч. от водачка на туристическа група. Туристите от Бургаско правели преход в района на Радомирско посока Рилски манастир. Жената заявила, че загубила връзка с възрастния човек още вечерта. Служители на полицията и кмета на с. Дрен започнали обход на района и след един час тялото на изчезналия било намерено на пътя между селата Дрен и Горна Диканя. Незабавно е започнато досъдебно производство под ръководството на Окръжна прокуратура – Перник. Благодарение на непрекъснатата работа и проведените множество оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установен предполагаемия извършител – 46-годишен мъж с постоянен адрес в столицата. В злополучната вечер възрастния бургазлия, който се движел сам поради здравословни проблеми се заблудил, като вместо към църквата на с. Дрен, влязъл в частен двор. Там попаднал на извършителя, който бил употребил алкохол и без много думи се нахвърлил над жертвата си. Стареца бил убит на място, а впоследствие извършителя и негов съсед го закарали до мястото където е намерен без дрехи. 46-годишният столичанин бил при майка си в селото, който преимуществено живее и работи в Италия. След извършеното престъпление решил да напусне България към Италия, но благодарение на издадената своевременно Европейска заповед за задържане от прокуратурата е задържан в Хърватия. Чака се неговата екстрадиция. Същият е криминално проявен, познат с унищожаване и повреждане, нанасяне на лека телесна повреда в миналото и шофиране след употреба на алкохол.
Комисар Сашко Христов и прокурор Николай Цветков благодариха на целия екип от служители на МВР, работили по случая. Отличната и непрекъсната работа на полицаите е дала резултат за няколко дни.
Работата по започнатото досъдебно производство по чл. 115 от НК продължава.

Ученици се запознаха с професията „Полицай“.

Двадесет деца от различни класове се запознаха днес с професията „Полицай“ на провело се импровизирано теоретично и практическо обучение на паркинга на ОДМВР - Перник. Малчуганите, който са на летни занимания в ЦПЛР – ОДК – Перник получиха информация за работата на полицията, социалната значимост на тази дейност, както и насоки за кариерно ориентиране в бъдеще.
Както винаги, най-много аплодисменти получи служебното куче, с което бяха демонтирани команди, търсене на следи и задържане на извършител на престъпление.  Децата разгледаха и служебните  автомобили и мотоциклети на полицията и се докоснаха до системите за работа на служителите на реда.
Униформените отговориха на лавината от въпроси, което за пореден път показа, че това е изключително желана и атрактивна професия за подрастващите. Накрая всички си направиха снимки за спомен и си тръгнаха доволни и развълнувани.

 

26 юли 2019

Множество награди по случай професионалния празник на служителите от МВР – 05 юли

Днес, на тържествено събрание по случай 140-години от създавенто на МВР, в сградата на ОДМВР – Перник бяха наградени служителите от дирекцията, постигнали високи резултати при осъществяване на дейността си.
С „Почетен знак“ на МВР – втора степен е награден началникът на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“. Същото отличие, но трета степен получават и двама служители от сектора. Наградите са от Младен Маринов, министър на вътрешните работи.
С „Грамота“ от административния секретар на МВР г-н Бойко Славчев е наградена Звезделина Василева – главен юрисконсулт в дирекцията.
„Писмена похвала“ от директорът на ОДМВР – Перник старши комисар Димитър Попов получиха 7 служители от дирекцията, за проявена самоинициативност и постигнати отлични резултати при представянето на Областната дирекция  в провежданите ежегодни турнири по стрелба. Отново с „Писмена похвала“, но за съществен принос и постигнати високи резултати при изпълнение на професионалните задачи, са отличени 46 служители на полицията, в това число заместник директорът комисар Сашко Христов и началник отдел „Охранителна полиция“ комисар Васил Василев.  
На церемонията бяха връчени и наградите от провелия се турнир по стрелба в чест на празника.
На първо място индивидуално жени се класира Александра Атанасова от отдел „Разследване“. Втора е Анна Кирилова от група „Миграция“ и трета Цветелина Ленкова от Първо РУ. При мъжете първи е Ивайло Ангелов – от Първо РУ, втори Мартин Стоянов  - сектор „Пътна полиция“ и трети Румен Евтимов от същия сектор.
В отборната надпревара на първо място при жените е тимът на отдел „Разследване и група „Миграция“, на второ Първо РУ и на трето отдел „Охранителна полиция“. Първи отбор на Първо РУ е първенец при мъжете. На второ място е сектор „Пътна полиция“, а на трето РУ – Радомир.
Ключовете на 5 нови автомобила „Шкода“ бяха връчени от старши комисар Димитър Попов. Първо РУ получава два автомобила и по един за Второ РУ, РУ – Радомир и РУ – Брезник.
По случай празника са получени множество поздравителни адреси, в това число от областният управител на Пернишка област г-жа Ирена Соколова и от г-жа Вяра Церовска – кмет на Община Перник.
В заключителната си реч по време на церемонията, старши комисар Попов поздрави всички отличени по случай празника, изказа задоволство от постигнатите професионални резултати и пожела на служителите крепко здраве, лични и професионални успехи.

04 юли 2019

ЗА ОД НА МВР ПЕРНИК

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача