МВР

ОД Перник

 

21 май 2019

Нови успехи за отборите по стрелба на ОДМВР – Перник.

Пернишките полицаи се класираха на Първо място в провелия се зонален турнир по стрелба в гр. Благоевград. Надпреварата се е състояла на 17 май и в нея са взели участие отбори от ОДМВР – Благоевград, Перник, Кюстендил и Регионалните дирекции „Гранична полиция“ Кюстендил и Благоевград. Пернишката дирекция се е състезавала с три отбора – два мъже и един жени. Отборът в състав Александър Стоянов и Мартин Малинов е завоювал първото място. В индивидуалната надпревара Мартин Малинов е първи. Вторият отбор в състав Кирил Кирилов и Калоян Ефтов също са се е представили достойно. При дамите отново най-точен е мерника на пернишкия отбор. Александра Атанасова и Мария Вълчанова са завоювали първото място. Александра е първа в индивидуалното класиране, а Мария втора.

 

Утре ще се проведе XХ областно състезание на младежките противопожарни отряди

На 10 май тази година, от 10,00 часа на стадиона в с. Ковачевци ще се проведе XХ областно състезание на младежките противопожарни отряди (МПО) „Млад огнеборец“ – Перник 2019 г.
Организатор е РДПБЗН-Перник в партньорство с РУО на МОН и Областна администрация на област Перник. Откриването е от 10,00 часа.
Право на участие имат отборите класирали се на първо място в проведените общински състезания на МПО „Млад огнеборец“. В РДПБЗН-Перник са регистрирани заявки за участие от четири отбора – представители на общините Перник, Радомир, Брезник и Трън. Отборите се състоят от 9 души плюс един резерва или общо от 10 състезатели. Възрастовата граница за участие на състезателите е от 12 до 16 години.
Състезанието включва две спортни дисциплини:

  • "Бойно разгръщане на състезателна пътека";
  • "400 м щафетно бягане с препятствия".

Провежда се с цел повишаване физическата дееспособност на младежите и развиване на практически умения и готовност за правилни действия при пожари, стихийни бедствия и аварии.
Класирането е въз основа на резултатите в двете състезателни дисциплини се определя първенец в комплексното класиране, който ще представлява област Перник в републиканските състезания на МПО „Млад огнеборец“.
Награждаване на отборите и закриване на състезанието – около 12,00 часа.

09 май 2019

МВР открива денонощна линия за сигнали за нарушения, свързани с изборния процес

Подаваната информация трябва да е относима към дейността на МВР по време на изборния процес

От вчера /7 май/  до 27 май 2019 г. в Министерството на вътрешните работи ще функционира денонощно открита линия на МВР (телефон 02/982 22 32 и e-mail [email protected] ) за приемане на сигнали, свързани с нарушения на изборния процес при подготовката и произвеждането на изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26.05.2019 г.
Подаваните на откритата линия сигнали трябва  да са относими към дейността на МВР по време на изборния процес.

08 май 2019

ЗА ОД НА МВР ПЕРНИК

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача