МВР

ОД Перник

 

Новини

Пернишката полиция предприе мерки за гарантиране на спокойното придвижване на гражданите в поредицата от почивни дни около Деня на Съединението

Общо по 13 екипа всеки ден ще гарантират реда и сигурността в региона

Във връзка с предстоящите три почивни дни са предприети всички мерки, за безпроблемното придвижване на гражданите по пътищата в региона. Очаква се засилен трафик по автомагистрала „Струма“ посока  Гърция, към вилните места в областта, както и към ГКПП – Стрезимировци, който е отворен от няколко дни. Ще се проведе специализирана полицейска операция, имаща за цел да обезпечи нормалния трафик и да засили контрола над водачите. В петък след обяд, събота сутринта, както и в понеделник е създадена организация за подпомагане на движението на изходите и входовете на Перник и региона. За тази цел е ангажиран целият наличен състав на Пътна полиция. За нормалното придвижване ще следят и екипи на Жандармерията и Охранителна полиция. Общо по 13 екипа всеки ден ще гарантират реда и сигурността на гражданите. Освен с регулиране и подпомагане на движението, органите на реда ще се движат в транспортния поток с превантивна цел. В района на с. Драгичево ще бъдат осигурени по две ленти за движение в посока Перник на 04 след обяд и 05 до обяд и посока София на 07 след обяд.
Другият акцент на операцията е насочен към контрола на водачи, управляващи след употреба на алкохол и наркотични вещества и предотвратяване на кражби и посегателства. Заради това в самите почивни дни ще бъде засилено полицейското присъствие в районите на населените места, в това число на малките и отдалечени и увеселителните заведения.
При нарушения на пътя или извършени противозаконни действия или престъпления, да се подават сигнали на тел. 112.

04 сеп 2020

Трима са задържани за грабеж от служители на Второ РУ

Сигнал за противозаконните действия е подаден на тел. 112 на 22 август около 02, 10 ч. през нощта. На ул. „Ю. Гагарин“ в пернишкия кв. „Изток“ възникнал скандал и след това прераснал в побой между трима мъже и една жена. Всички били употребили значително количество алкохол. Пострадал е 46-годишен с постоянен адрес столицата, но живеещ в гр. Перник. Мъжът е със счупен нос. По негови данни след като му е нанесен побой са му откраднати 180 лева. Полицаите задържали останалите участници в разправията – 16 и 18-годишни момчета и 18-годишна девойка. На тримата, които са познати на полицията са им наложени полицейски мерки за срок до 24 ч. Само преди дни 18-годишната девойка беше задържана за грабеж на жена.  
Започнато е досъдебно производство и действията по разследването продължават под наблюдението на Районна прокуратура – Перник.

24 авг 2020

Отново напрегнати почивни дни за огнеборците след разразилата се буря в региона

Оказани са 16 аварийно-спасителни дейности и са гасени 4 пожара с материални загуби. Регистрирано е и едно лъжливо повикване

На 16 сигнала за паднали дървета, наводнени улици и жилища са реагирали служителите от пожарната през почивните дни.  Отводнявани са район от скоростната магистрала в Перник, ул. Козлодуй и сгради в кв. „Монте Карло“ и „Стара планина“. Сигнали за паднали дървета е имало в пернишките квартали  „Твърди ливади“ и „Димова махала“, ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ и ул. „Бл. Гебрев“. В Брезнишко са отстранявани паднали дървета в селата Станьовци и Непразненци и в самия гр. Брезник. Няма пострадали хора и нанесени сериозни материални щети.

Два леки автомобила са горели в Перник и Радомир.
На 15 август около 16, 00 ч. е подаден сигнал за горящ лек автомобил Опел „Астра“ на автомагистрала „Струма“, в района на гр. Перник. Причината е късо съединение. Щетите са минимални – генерация и гумени съединения.
Малко преди това отново на автомагистрала „Струма“, в района на гр. Радомир е пламнал „Пежо 206“ в резултат на техническа неизправност. Въпреки намесата на огнеборците колата е изгорял напълно.

Късо съединение е причината за пожар в трафопост и кафе-аперитив в гр. Перник. Трафопостът, намиращ се в кв. „Караманица е пламнал на 15 август около 17, 50 ч., а кафето на ул. „Железничарска“ около 40 минути по-късно. Изгорели са кабели и преходен изолатор от електрическото съоръжение и ел. табло и скара в заведението. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети.

17 авг 2020