МВР

ОД Перник

 

Новини

Директорът на ОДМВР – Перник старши комисар Димитър Попов с поздрав по случай професионалния празник на служителите от МВР – 05 юли

Уважаеми колеги,

Приемете моите и на ръководството на ОДМВР – Перник най-искрени пожелания по случай професионалния  признак на  служителите на МВР – 5 юли и честването на 141 години от създаването на Министерство на вътрешните работи.

В условията на тежка епидемична обстановка МВР отново е на първа линия с основна грижа за реда и сигурността на нацията. Високият професионализъм, компетентност и всеотдайния труд в защита интересите на гражданите са гарант за утвърждаване на правовия ред.  

Ежедневният Ви труд е изпълнен с безсънни нощи, много рискове и напрежение. Дълбоко ценим усилията на всички служители от Областна дирекция на МВР  - Перник и Ви уверявам, че в наше лице винаги може да намерите добър партньор, който да Ви помогне в търсенето на решения в нелеката Ви работа.

Стандартите, които наложи ръководството на МВР, ще допринесат за спокойствието и просперитета на страната ни и нейните граждани и за издигане авторитета на България в европейски и световен мащаб.     

Тук е мястото да благодаря и на представителите на местната власт в лицето на кметовете на общини, на областната администрация и на колегите от съда и прокуратурата, за доброто партньорство, в името на сигурността и спокойствието на гражданите от региона.    

Желая Ви от все сърце здраве, лично щастие, неизчерпаема енергия и късмет!

        Честит професионален празник!

            

 

03 юли 2020

ОДМВР – Перник към гражданите: Проверявайте задълженията си по Закона за движение по пътищата чрез интернет порталана на МВР или на място в районните управления и областната дирекция

Напомняме на гражданите, че в МВР работи интернет портал, където могат да се правят справки за невръчени наказателни постановления и фишове, както и за дължими глоби по Закона за движение по пътищата/ЗДвП/.
Чрез услугата „Проверка на задължения по ФИШ/АУАН/НП с възможност за плащане“ (
https://e-uslugi.mvr.bg/ESP.Web.Portal/KATActs/ActService/Index), при въвеждане на номер на свидетелство за управление на МПС (СУМПС) и ЕГН/ЛНЧ, ще могат да бъдат проверени по интернет както неплатени задължения, така и наличие на издадени, но невръчени наказателни постановления  и/или електронни фишове.
Създадена е организация и за 24-часа, 7 дни в седмицата възможност за плащане на глоби и проверка на невръчени електронни фишове по ЗДвП. В работно време това може да стане на гишетата за административно обслужване в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР и в районните управления, а извън работно време и в празнични и почивни дни в дежурните части на всички районни управления в региона.
В полицията няма практика гражданите да бъдат уведомявани по телефона за задължения по Закона за движение по пътищата, както и да им бъде давана каквато и да е информация за статуса им като шофьори. При получаване на подобно телефонно обаждане най-вероятно става въпрос за измама или нерегламентирани действия.

26 юни 2020

В ход е акция на полицията за контрол на водачите на мотоциклети

До 1 юли ще бъде проведена специализирана полицейска операция за контрол на водачите, управляващи мотоциклети.Екипите на Пътна полиция ще следят основно за недопускане на управление на моторни превозни средства от неправоспособни водачи. Във фокуса на контрола на пътните полицаи ще е и недопускане на управление на мотоциклети без регистрация, а също и правилното поставяне на регистрационната табела. Екипите ще  следят за недопускане на управление на МПС от  водачи, употребили алкохол и наркотични вещества, както и използването на защитни каски от пътниците  и водачите.
От началото на годината до момента с мотоциклетисти в страната са настъпили 136 пътни транспортни произшествия, при които са загинали 12, а 140 са ранени. В сравнение със същия период на миналата година пътните инциденти през 2020 са с 19 по-малко, а броят на загиналите – с 3 по-малко; ранените – 19 по-малко. Резултатите се дължат на завишения контрол от страна на органите на реда. За 2020 са наложени 1259 наказания на мотоциклетисти за различни нарушения. През 2019 г. за същия период са били наказани 1192. 
Статистиката за Пернишка област показва, че за цялата 2019 г. са регистрирани 2 пътнотранспортни произшествия с мотоциклетисти с 2 ранени, а от началото на година до момента също са 2 произшествия с 2 ранени. За първите шест месеца на тази година са наложени 17 глоби, като 5 от тях са на неправоспособни водачи.

26 юни 2020

Гражданите на Пернишка област ще могат да правят справки за невръчени глоби по Закона за движение по пътищата през интернет портала на МВР

Услугата ще е достъпна от 24 юни 2020 г., проверката ще се извършва по номер на свидетелство за управление и ЕГН

От 24 юни гражданите ще могат да правят справка чрез Портала за административни услуги на МВР за невръчени им наказателни постановления (НП) и електронни фишове. До настоящия момент те имаха възможност да правят проверка само за дължими глоби по Закона за движение по пътищата (ЗДвП) по влезли в сила фишове, електронни фишове и НП.
Чрез услугата „Проверка на задължения по ФИШ/АУАН/НП с възможност за плащане“ (
https://e-uslugi.mvr.bg/ESP.Web.Portal/KATActs/ActService/Index), при въвеждане на номер на свидетелство за управление на МПС (СУМПС) и ЕГН/ЛНЧ, те ще могат да проверяват по интернет както за неплатени задължения, така и за наличие на издадени, но невръчени наказателни постановления  и/или електронни фишове.
Както и досега при наличие на връчени и влезли в сила наказателни документи, по които се дължи глоба, се извежда списък с неплатени задължения и е осигурена възможност за заплащане на дължимите суми директно през Портала за административни услуги на МВР. Другите възможности за заплащане задълженията са чрез терминално устройство в структурите на ОДМВР и районните управления, банков превод, пощенски запис, интернет банкиране, каси за парични преводи и чрез КЕШ-терминали.
От 24 юни при наличие на невръчени НП и електронни фишове на екрана ще се визуализира информационно съобщение за това.
Важно е гражданите да знаят, че за да стане дължима глобата наложена с административно-наказателен документ, не отпада необходимостта той първо да бъде връчен и влязъл в сила, съгласно нормативно заложените срокове. Стъпките тук са две. Електронен фиш може да бъде връчен във всяко районно управление на МВР или в звеното „Пътна полиция“, като след връчване може да бъде заплатен веднага чрез ПОС-терминал на място или Портала, както и останалите начини - по банков или чрез КЕШ-терминал.
За връчване на наказателни постановления е необходимо водачът да посети ЛИЧНО звеното на „Пътна полиция“ към областната дирекция на МВР по постоянен адрес.

24 юни 2020