МВР

ОД Хасково

 

23 мар 2023

Досъдебно производство е образувано за подпомагане на 25 граждани на Афганистан да преминават незаконно през страната

На 22.03.2023 г., около 21.10 ч., по третокласен път в землището на гр. Симеоновград, служители на РУ Димитровград извършили проверка на товарен автомобил Форд „Транзит“, управляван от 34-годишен мъж от гр. Стара Загора /криминално проявен/. При извършената проверка в товарното отделение на автомобила са установени 25 лица, чужди граждани без документи за самоличност, на видима възраст от 17 години до 25 години, които заявили, че са от Афганистан. Не са представили документи, с които да удостоверят легалното си влизане в Република България. Лицата са задържани за срок до 24 часа в РУ Харманли за установяване на самоличността им. Водачът на товарния автомобил е задържан за срок до 24 ч. в РУ Хасково. Автомобилът е иззет като веществено доказателство по досъдебното производство. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ Харманли. Работата по случая продължава.

 

Министър Демерджиев: Усилията ни трабва да са насочени към хората, тяхната сигурност и доверие

Добра оценка за работата на хасковската дирекция за изминалата година даде вътрешният министър

  

Вицепремиерът по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, заместник-министър Емил Ганчев и заместник-главният секретар на МВР главен комисар Станимир Станев присъстваха на годишния анализ на ОДМВР -Хасково. Вътрешният министър оцени постигнатите от дирекцията резултати и  изведе направленията, по които трябва да се надгражда – ефективно противодействие на кражбите и домашното насилие. Необходимо е да се идентифицират хората, влияещи на криминогенната обстановка и да приложим спрямо тях закона в цялата му строгост, за да върнем на гражданите усещането за правова държава, коментира министър Демерджиев.
Той акцентира и върху водещия към момента приоритет за МВР – свеждане до минимум опитите за манипулация на изборите. „От нас зависи да променим ситуацията към по-добро. Убеден съм, че ще се справим, необходимите са повече усилия, тъй като сигналите се увеличават всеки ден“. 
Министър Демерджиев увери състава на хасковската дирекция в усилията на ръководството на МВР за подобряване на  материално-техническата обезпеченост на служителите, както и тяхното обучение. 

На годишния отчет-анализ на областната дирекция присъстваха председателите на Окръжен и Районен съд в Хасково,  окръжният прокурор на Хасково и административния ръководител на Районна прокуратура-Хасково, областният управител, директорът на РДПБЗН и ръководителят на териториалната дирекция на ДАНС-Хасково. Всички те изразиха удовлетвореност от ефективната комуникация и доброто сътрудничество с полицейските органи.

  

Отчет-анализа на ОДМВР-Хасково за 2022г. може да видите в прикачения файл.


20 мар 2023

Полицейска акция срещу търговията с гласове и битовата престъпност на територията на област Хасково

Специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност, контрабандата на акцизни стоки, опазване на обществения ред, издирвани лица и престъпления, свързани с политическите права на гражданите се провежда от тази сутрин на територията на областта,  съобщи намиращият се на едно от местата на операцията директор на ОД на МВР Хасково старши комисар Любомир Николов.  Полицейските служители ще проверяват и за извършители на кражби и грабежи, както и за такива разпространяващи наркотици в цялата област.

Той уточни, че на територията на областта се  извършват проверки в квартали, вилни зони, адреси и места, за които има сигнали за нерегламентирана престъпна дейност. Целта на акцията е да не се допусне купуване и продаване на гласове“, допълни старши комисар Николов. В операцията участват сили на охранителна, криминална и икономическа полиция, подпомогнати от жандармеристи. Пътни полицаи ще извършват засилени проверки на  лица и автомобили във връзка с нарушения по Закона за движение по пътищата за недопускане на пътен травматизъм.

В акцията, стартирала рано сутринта днес до 16,30 часа, са образувани пет досъдебни и две бързи производства.  Проверени са 1500 лица и 1014 МПС. Издирени са 7 лица и са задържани 17 души по ЗМВР. Проверени са 18 пункта за черни и цветни метали, 10 автоморги, 17 заложни къщи и 25 питейни заведения. Извършени са проверки на 149 търговски обекта. С протоколи са конфискувани 2340 къса цигари и 6,2 кг. тютюн. От домове в Хасково и Свиленград е иззета 27,2 грама марихуана. 


17 мар 2023

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача