МВР

ОД Хасково

 

20 фев 2020

Криминалисти от РУ Димитровград разследват травматични увреждания на 3-годишно дете

Досъдебно производство за телесна повреда е стартирало в димитровградското управление. Вчера в 19 часа, полицаите са получили информация от лекар в Детско отделение на МБАЛ-Димитровград, че около 10,30 часа при тях за лечение е постъпило 3-годишно момченце. То било доведено от 23-годишната си майка си за лечение след като получило гърч. При медицинския преглед е установено че, детето е недохранено, системно малтретирано и с данни за стара черепно-мозъчна травма. Майката посочила, като причина за травмите,  падане на момчето по стълбите на къщата им преди няколко дни. Двамата живеят в село в общ. Димитровград.  Детето е преместено за лечение в пловдивска болница, като има опасност за живота му. 

Извършват се активни процесуално – следствени действия за установяване на причината за травматичните увреждания на детето и евентуалния извършител. Районна прокуратура – Димитровград наблюдава досъдебното производство за причиняване на телесна повреда по чл. 129 от Наказателния кодекс. Уведомени са социалните служби.

На снимката - наблюдаващия прокурор Л.Торньова.

Мобилна станция с екип на сектор „БДС” прие 67 заявления за лични документи в офисите на ТД на НАП-Хасково

Днес на място мобилният екип посети териториалната дирекция на Националната агенция по приходи на работното им място в Хасково. 67-служители и членове на семействата им подадоха групова заявка за подмяна на личните им документи. На място им бе осигурена възможност за заплащане на услугите чрез ПОС терминално устройство. За тези, които не желаеха такова разплащане имаше друго улеснение. На място бе осигурен служител от пощата, който прие таксите като пощенски запис. Това е част от услугата, улесняваща държавни и общински институции, кметства и групи граждани по места след предварителна заявка. Така хората ще бъдат обслужени в работно време, без да идват  в паспортна служба или в другите полицейски управления.

В момента няма напрежение в звената „Български документи за самоличност”, което е предпоставка за активизиране на гражданите за подаване на заявления. ОДМВР Хасково разполага с 3 подобни мобилни станции на територията на областта.

Граждани, които притежават валиден електрон ен подпис могат да се възползват да ги подадат  на онлайн адрес: https//e-uslugi.mvr.bg

Припомняме на гражданите, че могат да подменят личните си документи преди срока на изтичане на тяхната валидност. През м.Февруари изтича валидността на 422 лични карти, 1341 паспорта и 525 свидетелства за правоуправление на МПС на граждани с постоянен адрес на територията на областта. Документите с изтекъл срок са невалидни и подлежат на подмяна!

 

12 фев 2020

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача