МВР

ОД Хасково

 

Новини

Недан Хаджиев е новият директор на ОДМВР Хасково

Със заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, старши комисар Недан Хаджиев е временно преназначен на длъжността директор на ОДМВР Хасково за срок от 1 година. Той бе представен пред ръководния състав от заместник главния секретар на МВР  главен комисар Станимир Станев. 

Старши комисар Хаджиев   е в системата на МВР от 2001г. Кариерата му стартира в сектор „БОП“, като е заемал длъжностите разузнавач, инспектор и началник група в сектора. През 2009г. е бил зам.директор в ОДМВР Хасково, а през 20014г. – началник отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР Кърджали. През декември 2015 се връща отново като зам.директор в хасковската дирекция, а от 2017г. до средата на 2021г. е инспектор в сектор „БОП“. От юни 2021г. до настоящия момент отново е заместник директор на ОДМВР Хасково.

Завършил е магистърската си степен в УНСС –София.


13 яну 2022

Полицията засилва контрол за гарантиране безопасността по коледните и новогодишните празници

 

Полицейските служители в Хасковска област вече са създали организация за засилено присъствие и контрол с цел недопускане нарушаването на обществения ред на местата, свързани с масово събиране на хора по време на  коледните и новогодишни тържества.

Звената за контрол на общоопасните средства вече са започнали проверки в търговските обекти за недопускане продажбата на пиротехнически изделия, без съответните разрешения, в нестандартни опаковки, без сертификат за качество, издаден от производителя или непридружени от инструкции за употреба на български език.  Особено строго ще бъдат наказвани лица, които съхраняват  или употребяват оръжие и пиротехнически изделия (включително самоделни),  в нарушение на Закона за контрол над взривните вещества, огнестрелните оръжия и боеприпасите. Припомняме на гражданите, че законът изрично забранява хвърлянето и възпламеняването на бомбички, пиратки и други гърмящи пожароопасни стоки на обществени места -  училища, църкви, базари, дискотеки, заведения за развлечение и хранене, обществен транспорт -  включително и в новогодишната нощ.  Купуването  от нерегламентирани търговци може да крие опасности. Най-рискови са тези с различни дефекти или с изтекъл срок на годност.

Eстествено  ще бъде засилен и пътния контрол.  През празниците Коледа и Нова година се увеличават предпоставките за тежки пътнотранспортни произшествия. Причините - употреба на алкохол, неправоспособност, превишена скорост и неправилно изпреварване. Към тях се прибавят и зимните условия по пътищата  и образуването но колони по най-натоварените участъци и проходите. При влошаване на времето има опасност от задръствания.

Празничната суматоха, свързана с подготовката за  Коледа и Нова година е и удобен момент за крадците, които използват навалицата около пазарите, празничните базари и местата за масово събиране на хора. Те се възползват се от празничната приповдигнатост и разсеяност  на хората и ловко отнемат портфейли от преметнати през рамо дамски чанти и външни джобове на дрехи. Добре е да не се носят големи суми  пари, а  ако все пак се налага -  да бъдат разделени на части и поставени на различни места в чантата или във вътрешни джобове на дрехите.

Полицейските служители напомнят на гражданите да бъдат предпазливи и при съхранението и ползването на банкови карти. Често срещана, но изключително неразумна практика е пин-кодът да бъде съхраняван в един и същ портфейл с банковата карта. При ползване на банкомат, гражданите трябва да се уверят, че хората изчакващи зад тях нямат видимост към клавиатурата, на която набират пин-кода и задължително да закриват клавиатурата с ръка.

Специални мерки за безопасност предприеха и пожарникарите.   Внимание е обърнато на наличието на уреди за първоначално пожарогасене, наличието на условия за успешна евакуация, състоянието на отоплителните съоръжения и електрическите инсталации. Дадени са указания за извършване на инструктажи на персонала и служителите на съответните обекти.  

ОД МВР-Хасково  пожелава на всички граждани  спокойни празнични дни, изпълнени със споделена обич и добро настроение. Ако все пак нещо помрачи празничното Ви настроение –  чрез тел.112 можете да се свържете с районното полицейско управление, където дежурят хора, готови да Ви помогнат.


20 дек 2021

Специализирани операции за недопускане на пътнотранспортни произшествия в дните около празника


Засилено полицейско присъствие ще има в районите на заведенията, хотелите, ресторантите и почивните бази, в които ще празнуват студенти. Провеждат се предварителни срещи с ръководствата на охранителните фирми и звената за самоохрана с цел повишаване на бдителността и стриктно спазване на пропускателния режим. 
Ще бъдат проверени питейните и увеселителни заведения за консумация на алкохолни напитки без акцизен бандерол, с фалшив бандерол или с неясен произход, както и продажбата на контрабандни цигари.
Пътните полицаи строго ще следят за превишена скорост, шофиране от неправоспособни или употребили алкохол водачи, техническата изправност на автомобилите. Контролът ще се осъществява основно по пътищата към местата за празнуване и в близост до тях. Съвместно с представители на общините се уточняват мерките по организиране на движението и паркирането в районите, където се очаква да пристигнат автомобили на празнуващи. Със съдействието на управителите на  заведенията и ръководителите на охранителните звена ще се договорят превантивни мерки, намеса  и бързо уведомяване на полицията в случаи на опити за шофиране от явно пияни водачи.
“Пътна полиция” отново призовава шофьорите да не сядат зад волана след употреба на алкохол, без свидетелство за правоуправление или ако автомобилът е неизправен. Ще бъдат използвани максимално възможностите на мобилните камери за видеонаблюдение.
В дните около Студентския празник нарастват опасностите от тежки пътни инциденти по вина и с участие на водачи на автомобили, превозващи студентски компании. Основните рискови фактори са превишена скорост, рискови изпреварвания, отнемане на предимство, управление от неправоспособни и употребили алкохол водачи.

Препоръките на Пътна полиция към празнуващите в прикачения файл

03 дек 2021

Задържан е издирваният въоръжен мъж от с. Сърница

Случаят започва с битов скандал между две семейства по повод междусъседски спорове относно отглежданите от тях животни. По време на конфликта 55-годишният криминално проявен мъж заплашва членовете на другото семейство с огнестрелно оръжие, впоследствие наранява с нож една жена, бяга и се укрива в близката местност, поясни главният секретар на МВР. Пристигналите на място полицаи опитват да го задържат през нощта, при което мъжът открива стрелба. С оглед на обстоятелствата, че е тъмно и съществува риск за живота и здравето на служителите и гражданите, активните мероприятия по установяването и задържането му бяха предприети рано тази сутрин в светлата част на денонощието. За целта целият регион беше обезпечен и блокиран, а населението бе своевременно информирано за провеждащата се спецакция.

Около 15 часа днес, на територията на  Кърджалийска област, издирваният заплашил с оръжие местен жител, който своевременно подал сигнал към полицейските служители и благодарение на адекватната му реакция извършителят е задържан, въпреки оказаната съпротива.  До момента са установени две незаконно притежавани от него огнестрелни оръжия, които са иззети заедно с ножа, посочи още гл. комисар Петър Тодоров.

По случая е образувано досъдебно производство за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие, като разследването продължава и в насока заплаха за убийство. И към настоящия момент текат интензивни процесуално-следствени действия– огледи, разпити на свидетели; назначени са съответните експертизи. На по-късен етап, след анализ на всички събрани доказателства, ще се прецени дали обвинението ще прерасне в по-тежко, а именно за опит за убийство, уточни  районният прокурор на Хасково Румен Сираков.


30 ное 2021

Специализирана полицейска операция на територията на област Хасково

 

Специализирана полицейска операция за издирване на мъж, който е извършил тежко криминално престъпление – опит за убийство,  се провежда на територията на област Хасково, заявя пред журналисти директорът на ОДМВР – Хасково старши комисар Венцислав Кирчев. В акцията са включени над 150 служители от различни подразделения на МВР, полицейските действия се извършват съвместно със СОБТ.
Издирваният мъж е въоръжен и опасен. Той е 55 – годишният  Бейсим Реджеб Салим.  Към момента е известно, че междусъседски спор прераства в сбиване, 55 – годишният  наранил с нож близка на съседа си и след това е произвел изстрели с незаконно бойно оръжие. То е иззето. Свадата станала заради животни, преминаващи през градината на съседа.
55 – годишният с друго огнестрелно оръжие избягал и се е укрил в гориста местност. Той е с криминалистически регистрации за кражби и съхранение на взривни вещества.
Предприети са заградителни действия за неговото издирване.

Полицията призовава гражданите да бъдат внимателни, и ако забележат издирвания, веднага да сигнализират на тел.112.


30 ное 2021

Изборният ден в област Хасково стартира без сериозни инциденти

Всички избирателни секции са отворени. Няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред. Създадена е организация за охрана на избирателните секции, където българските граждани ще гласуват. 

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/90 112 98, както и на имейл [email protected]

 Днес служителите от звената «Български документи за самоличност» в ОД на МВР – Хасково и РУП на МВР ще работят с граждани за издаване на удостоверения за гласуване до 19 часа. От 16.11 до 8 часа днес, в областта са издадени  21 удостоверения на граждани, желаещи да упражнят правото си на глас.

Полицейската охрана на изборните места ще следи строго за недопускане вътре на граждани, носещи оръжие и предмети, опасни за живота и здравето на хората, както и лица в явно нетрезво състояние и под въздействие на упойващи вещества. Всички обемисти и съмнителни пакети ще бъдат оставяни извън стаите за гласуване.  Полицейските служители се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има решение на избирателната комисия.


21 ное 2021