МВР

ОД Хасково

 

Новини

Сърдечни пожелания отправи към служителите си ст.комисар Цанков в деня на професионалния празник на българската полиция

На 8 ноември – „Св.Архангел Михаил“ традиционно се чества празника на Българската полиция. В тази връзка директорът на ОДМВР Хасково, със своя заповед отличи за съществен принос при изпълнение на служебните им задължения двама служители от ПУ Симеоновград. С „Писмена похвала“ са наградени ст.полицаите Андрей Профиров и Емил Гогов.

Ст.комисар Цанков отправи и пожеланията си към състава на Дирекцията:

Уважаеми колеги,

Днес отбелязваме една годишна традиция – професионалния празник на българската полиция. В този ден православната църква почита пазителя на реда и законността, Свети Архангел Михаил. Нашият празник не е случайно на този ден. Според канона, Свети Архангел Михаил е пазител на душите, борец със злото. Българската полиция е изпълнителя на тази уникална мисия в днешно време, защото има ново призвание - да защитава държавността, да гарантира сигурността на гражданите, да отстоява законността и правата на гражданите, да противодейства на престъпността във всичките й форми и проявления.

Благодаря на всички Вас, за енергията и усилията, които влагате всеки ден. Благодаря Ви за честта и достойнството, с които посрещате трудностите. Благодаря Ви за смелостта да посрещате опасностите ежедневно и да изпълнявате своя дълг. Достойният труд на достойните български полицаи заслужава уважение.

 Честит празник на Вас и Вашите семейства!

Обзор за дейността на хасковската дирекция за деветмесечието на 2019г – в прикачения файл.

08 ное 2019

Полицията засилва мерките в акция "Зима"

Пътна полиция започва масови контролни проверки в региона от 1 ноември в рамките на акция "Зима". При нея се проверява подготовката на автомобилите за движение в зимни условия. На първо място КАТ ще проверява състоянието на гумите, светлините, чистачките, включително системата за измиване на прозорците.

Акция "Зима" се провежда в партньорство на КАТ, Съюза на българските автомобилисти (СБА) и  БЧК. Кампанията има за цел също така да изгради по-висока култура на шофиране у българските граждани. Концентрацията на шофьорите е много важен фактор. Поради това ще бъдат засилени контролните проверки от екипи на КАТ в хасковска област. Пътните полицаи   ще дават насоки и съвети на водачите и пешеходците за по-безопасно и сигурно шофиране през зимата.

По време на акцията пътните полицаи ще засилят проверките на автомобилите и дали те са пригодени за зимните условия.

Ще се проверяват изправността на фаровете, чистачките, устройствата за почистване на стъкла, гумите и пр. С цел превенция над поведението на водачи и пешеходци при зимни условия, в рамките на акцията ще се проведат три кампании, реализирани успешно през последните 2 години, а именно:

От 1 до 10 ноември ще се провежда кампанията "Безопасно пътно превозно средство през зимата" с основна насоченост към коли, велосипеди и превозни средства с животинска тяга.

Вторият етап на акцията "Пешеходци и водачи за толерантност на пътя" е от 11 до 20 ноември и е насочена към пешеходците и поведението на водачите спрямо тях.

Последният етап от акция "Зима" е под надслов "Безопасно шофиране през зимата"и ще се проведе в периода 21 - 30 ноември. Този етап е насочен към шофьорите на коли, техническата изправност на автомобилите и поведението спрямо пешеходците.

В рамките на всяка кампания ще бъде обявен и по един ден без жертви на пътя. Такива дни ще бъдат 2 ноември – ден без велосипедисти - жертви на пътя, 16 ноември – ден без пешеходци - жертви на пътя, и 22 ноември – ден без водачи и пътници – жертви на пътя.

През изминалия зимен период от 01.11.2018г. до 31.03.2018г. на територията на ОДМВР Хасково са настъпили 77 тежки ПТП, при които са загинали 5 участници и 85 са ранени. В сравнение със същия период на 2017г./2018г. са настъпили 106 ПТП, при които са загинали 9 лица и са ранени 135  участници. Наблюдава се намаление на тежките ПТП с 29, при убитите също с 4 по-малко и при броя на ранените също с 50 броя.  

По време на акция „Зима“ – 2018г. са съставени 5044 фиша и 13339 ел. фиша. Съставени са 2797 АУАН и 3078 наказателни постановления. Общия брой на проверените ППС е 1916, а на констатираните неизправности на ППС е 134.

31 окт 2019

Без напрежение стартира изборния ден в област Хасково

Над 530 полицейски служители следят за спокойствието и реда

Няма регистрирани нарушения на обществения ред преди началото на изборния ден. Охраната на изборните помещения през изминалото денонощие протече нормално. Секционните помещения и съдържащите се в тях материали тази сутрин са предадени на избирателните комисии. За осигуряване на охраната по секциите са ангажирани  471 полицейски служители.

В ОД МВР-Хасково и РУП в региона са сформирани оперативни щабове,  които ще поддържат непрекъснат контакт с всички организации, имащи отношение към вота и ще се създаде организация за осигуряване на спокойна обстановка за провеждането на изборите. Изготвен е план за засилени мерки за охрана на обществения ред в областта. До приключването на изборите, на публични места и в районите на изборните секции ще има засилено полицейско присъствие и мобилни екипи. Създадена е организация за незабавно реагиране и проверка на постъпващите сигнали за нарушения на изборния процес и обществения ред. Договорени са механизмите за координиране на взаимодействията с прокуратурата и Общинската избирателна комисия при проверка на сигналите. 

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/982 22 32 и на e-mail [email protected]

Създадена е организация и звената на Дирекция „Български документи за самоличност“ ще работят в днешния ден до 19.30 часа. Те ще издават  удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите. От началото на седмицата на територията на областта за издадени 50 удастоверения. От тях 23 са в Хасково, 12-в Свиленград, 8-в Димитровград, 6 – в Харманли и 1 в Тополовград.

Припомняме на гражданите, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите.Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден.

27 окт 2019