МВР

ОД Ловеч

 

Младите полицаи от ДПУ при СУ “Тодор Кирков” изпълниха сградата на ОД МВР-Ловеч с коледно настроение и зарадваха всички служители

 

Освен да усвояват учебния материал и нови знания за полицейската професия, малчуганите от ДПУ-Ловеч показаха, че могат да наричат за здраве, да танцуват и да пеят.

Днес, те заедно със своите ръководители, директорът г-н Симеон Колев и педагозите Детелина Карапетрова и Невена Иванова  гостуваха в сградата на ОД МВР-Ловеч и зарадваха всички служители. 

Посрещането беше изключително топло и радушно и напомни на всички за изконните ценности и смисъла на християнската Коледа.
Кулминация в гостуването на малките полицаи беше наричането за здраве, берекет и успех със саморъчно изработени сурвакници.

На финала домакините  почерпиха вкусно гостите си и всяко дете получи подаръци и лакомства от служителите на ОД МВР-Ловеч.

 

22 дек 2017

Стартира Коледното издание 2017 на Националната благотворителна кампания на МВР

Инициатива е знак за съпричастността, която прави обществото по-отговорно, силно и единно

Ключът към успеха на всяка благородна инициатива са както вярата в нейния смисъл и значимост, така и незаменимите жестове на съпричастност. Признателни сме на всички, които с готовност застават до нас и със своя авторитет и безкористност въплъщават идеята за отговорност и грижа към момчетата и момичетата на полицаите и пожарникарите, които завещаха пример за доблест. 

За реализирането на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР, която се осъществява под патронажа на министъра на вътрешните работи Валентин Радев, са подготвени видеоклип, радио спот, фотоколаж и банер.

Вярваме, че с помощта на всички медии апелът ни ще достигне до повече хора, отключили сърцата си за доброто.

 

Средствата се набират целогодишно чрез изпращане на sms на номер 1866 за абонатите на Mtel, Telenor и Vivacom или чрез гласово обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom. Цената на краткото съобщение е 1 лв. (без ДДС), а на гласовото обаждане - 0.99 лв. (без ДДС). Средства могат да се прeвеждат и по единната банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление.

Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.
 

19 дек 2017

Главнен комисар Николай Николов: За сетен път вие изпълнихте думата помощ със съдържание.

С тези думи директорът на ГД ПБЗН  започна срещата си със състава на Регионалната дирекция в Ловеч и се обърна към десетимата служители на РС ПБЗН-Ловеч , които на 17 ноември край с.Микре активно са участвали при спасяването на 22 пострадали и изваждането на телата на 6 загинали граждани при тежката катастрофа между автобус и камион.  Огнеборците са отговаряли и за разчистването и обезопасяването на пътното платно след пътния инцидент.

Гл. комисар Николов отбеляза, че въпреки тъжния повод за наградите е горд със своите служители, защото те са необходим положителен пример за цялото общество.

 С “ОБЯВЯВАНЕ НА БЛАГОДАРНОСТ” с парична награда в размер на 100 лв. бяха наградени:

Мл. експерт  Румен Кунев – началник на дежурна смяна в група “Пожарогасителна и спасителна дейност” в РС ПБЗН-Ловеч

Мл.експерт Димитър Димитров – командир на екип в група “Пожарогасителна и спасителна дейност” в РС ПБЗН-Ловеч

Мл. експерт Йовчо Трифонов - командир на екип в група “Пожарогасителна и спасителна дейност” в РС ПБЗН-Ловеч

Мл.експерт Светлин Хубанов - – командир на екип в група “Пожарогасителна и спасителна дейност” в РС ПБЗН-Ловеч

Мл.експерт Бранимир Банов - – командир на екип в група “Пожарогасителна и спасителна дейност” в РС ПБЗН-Ловеч

Мл.инспектор Мариян Събев – старши пожарникар в група “Пожарогасителна и спасителна дейност” в РС ПБЗН-Ловеч

Мл. инспектор Христо Бързашки – водач на специален автомобил в група “Пожарогасителна и спасителна дейност” в РС ПБЗН-Ловеч

Мл. инспектор Емил Стоянов - водач на специален автомобил в група “Пожарогасителна и спасителна дейност” в РС ПБЗН-Ловеч

Инспектор Станислав Стефанов – инспектор по ЗН IVстепен в сектор “Пожарогасителна и спасителна дейност”

и  инспектор Тодор Тодоров - инспектор IVстепен в група “Оперативен център” на сектор “Пожарогасителна и спасителна дейност”

На церемонията присъстваха директорът на РД „ПБЗН“ – Ловеч комисар Владимир Кацарски и зам.-областният управител Бойко Пъдарски.

 

13 дек 2017

ЗА ОД НА МВР ЛОВЕЧ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО