МВР

ОД Ловеч

 

21 юли 2017

Да съчетаеш полезното с приятното

За втора поредна година деца от ЦНСТ от с.Ново село - област Видин гостуваха на полицаите от РУ Троян.

За втора поредна година деца от ЦНСТ от с.Ново село  - област Видин гостуваха  на  полицаите от РУ Троян.

12 момчета и момичета на възраст от 11 до 16 години заедно с две от възпитателките си гостуват  тази седмица в красивия планински  град по покана на епископ Сионий  - игумен  на Троянския манастир „Успение Богородично“. 

Тяхната визита в града бе повод  на 20 юли да се срещнат отново с добрите си познати от местното полицейско управление. От своя страна полицаите организирани от гл. инспектор Радостина Петкова-Началник РУ Троян нетърпеливи за срещата си с малчуганите са събрали 200 лева лични средства, дрехи и играчки, които ще дарят на всички деца от ЦНСТ в с.Ново село.

При посещението си в сградата на РУ Троян младежите от видинското село взеха участие в организирани  специално за тях под формата едновременно на игра и  на обучение демонстрации на бойно-приложни техники, среща с полицейското куче, запознаване с работата на дежурния полицай, как се приема  и се отработва сигнал за престъпление , как се свалят следи от местопрестъпление и т.н., а   инспектор от Детска педагогическа стая изнесе беседа пред  малчуганите на тема: „Опасния свят на наркотиците“. 

И тъй като все пак  лятото е време за почивка и забавления  служителите на РУ Троян се погрижиха да осигурят един изпълнен с приятни емоции ден на приятелите си от с.Ново село  - посещение  на басейн , където е отпразнуван рождения ден на едно от гостуващите деца. И за да е напълно автентично служителите на реда от град Троян са осигурили и торта за рожденика.

Към благородната инициативата интерес са проявили и  местни фирми, които от своя страна са събрали и  дарили  още 1200 лв. и подаръци на децата.

Милата среща между деца и полицаи приключи с нова покана от гл.инспектор Петкова към възпитателките на малчуганите за приятелска визита  и през следващото лято. 

ОД МВР-Ловеч и РД ПБЗН-Ловеч посрещат 05 юли с много наградени и отличени за дейността си служители

Гл. инспектор Петър Петров от РДПБЗН–Ловеч е отличен с най-високото професионално отличие на министерството.

 

На 05 юли 2017 год. се навършват 138 години от създаването на Министерство на вътрешните работи.

Служителите на ОД МВР-Ловеч и РД ПБЗН-Ловеч посрещат професионалния си празник с много отличени сред тях.
С най-високото професионално отличие на министерството - „Почетен знак на МВР“ – I степен е награден гл.инспектор Петър Петров-началник на сектор „Превантивна и контролна дейност“ при РД ПБЗН Ловеч.


Старши комисар Милен Маринов-Директор на ОД МВР-Ловеч по повод 05 юли е наградил с „Писмена похвала“ 71 служители на ОД МВР-Ловеч и РУ в областта..Сред тях са началниците на шестте райони управления на територията на ловешка област и началниците на отдел „Криминална полиция“ и „Охранителна полиция“ и сектор „Противодействие на икономическата престъпност“.
От името на комисар Цветозар Цанков ВПД Н-к отдел „Криминална полиция“ са отличени 8 служители, а комисар Светослав Шишийски Н-к отдел „Охранителна полиция“ е наградил за празника 24- ма служители на реда.

Наградени за професионалния празник на МВР има и сред служителите на РД ПБЗН-Ловеч и районните служби в областта.

Мл.експерт Симеон Симеонов – Н-к на дежурна смяна в РСПБЗН-Тетевен е награден от министъра на вътрешните работи с „Писмена похвала“

От името на главния секретар на МВР с „Писмена похвала“ са отличени двама служители:
инспектор Найден Христов от сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“ в РД ПБЗН-Ловеч
мл. инспектор Румен Радев – водач на специален автомобил той и пожарникар в РС ПБЗН-Ябланица

Директорът на ГД „ПБЗН“ е отличил 4 служители от РД ПБЗН-Ловеч, зам. директорът на ГД ПБЗН е наградил 6-ма, от името на директор на Дирекция „Оперативна дейност“ са отличени 3 човека, а от името на комисар Владимир Кацарски-директор на РД ПБЗН-Ловеч са наградени още 14 служители.

Министерството на вътрешните работи е едно от шестте министерства на новоосвободена България.
Създадено е като Министерство на вътрешните дела в състава на Първото българско правителство. Назначаването на правителството става с Указ № 1 на Княз Александър І Батенберг от 5 юли 1879 г. въз основа на чл.161 от Търновската конституция. Министър-председателят Тодор Бурмов е и първият министър на вътрешните дела.
В компетенциите на министерството са вътрешното управление /администрацията/, вътрешната сигурност /полицията/, обществените грижи и народното здраве. По това време започва изграждането на полицейско-административния апарат на министерството. През декември 1889 г. е приет Закон за полицията, който бележи важен етап в дейността на министерството.
С течение на времето функциите на министерството се изясняват, несвойствените задължения отпадат, а структурата му се изгражда и изменя в съответствие с основните му задължения.
При Стефан Стамболов министерството се преименува в Министерство на вътрешните работи.
Със заповед на Министъра на вътрешните работи от 30.01.1992 г. 5 юли е определен, а с Решение № 79/28.02.1992 г. на Министерския съвет е обявен за празник на служителите на Министерството на вътрешните работи.

 

05 юли 2017

Комисар Цветозар Цанков е назначен с министерска заповед за началник на отдел «Криминална полиция» в ОД МВР-Ловеч

Със заповед на министъра на вътрешните работи от 07 юни 2017 година  старши инспектор Цветозар Цанков е временно преназначен на длъжност началник на отдел «Криминална полиция» в ОД МВР-Ловеч , със специфично наименование «Комисар».


Комисар Цветозар Цанков е роден през 1971 год. в гр.Ловеч. Средното си образование завършва през 1989 година в полицейското училище в гр.Пазарджик, а през 2000 година придобива образователно-квалификационна степен «Магистър» в СА «Д.А. Ценов» гр.Свищов.
Работа в системата на МВР започва на 01 май 1991 год. в СДВР, а от м. декември същата година постъпва на работа като полицай в РПУ-Ловеч.
Октомври 2000 год. е преназначен на длъжност Районен инспектор в РУ Ловеч, през 2003 год. заема длъжност в сектор «Криминална полиция» в РУ-Ловеч, а от 2005 год в сектор «Борба с организираната престъпност». През 2007 и 2010 последователно заема длъжности в сектор СОД и в «Охранителна полиция» в РУ Ловеч , а от 2011 год. е инспектор в сектор «Криминална полиция» при ОД МВР-Ловеч.
От 2015 год. до този момент Цветозар Цанков е Началник група в сектор «Криминална полиция» при ОД МВР-Ловеч
Семеен, с дете.

 


комисар Цветозар Цанков

08 юни 2017

Младите огнеборци от Троян с бронзови медали от Републиканската надпревара

 

От 2-ри до 5-ти юни 2017 г., в к.к.,, Албена“, област Добрич се проведоха XVIII Републикански състезания на МПО,,Млад огнеборец“.

В проявата взеха участие 28 отбора първенци от Областните състезания. Област Ловеч, за осми пореден път бе представена от отбора на Основно училище „ Иван Хаджийски“- гр. Троян. Състезанието протече в две състезателни дисциплини „ Бойно разгръщане на състезателна пътека и „400м. щафетно бягане с препятствия“. При безпогрешно изпълнение на двете дисциплини в комплексното класиране отборът се класира на 3-то място. Младите огнеборци от Троян получиха купа, медали, предметни награди и 10 дневна творческа ваканция на нашето Черноморие.

 Гости на проявата бяха ст. комисар Красимир Шотаров – директор на дирекция Оперативни дейности ГДПБЗН-МВР и комисар Дарин Димитров – директор на РДПБЗН – Добрич.

Заслуга за отличното представяне на децата от ОУ„ Иван Хаджийски“ имат дългогодишните им ръководители: г-жа Милкана Стефанова- педагог, мл. инспектор Мартин Даракчиев - инструктор и подкрепата на община Троян в лицето на  г-н Тодор Комитов от отдел "Образование" .

 

07 юни 2017

ЗА ОД НА МВР ЛОВЕЧ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО