МВР

ОД Ловеч

 

Служители на РД ПБЗН-Ловеч отново са сред отличените в конкурса "Пожарникар на годината"

На 07 февруари за 24-и пореден път в Централния военен клуб в София се проведе церемонията за награждаване на отличените в конкурса „Пожарникар на годината”, където най-добрите огнеборци и спасители за 2018 година получиха своите награди.  Сред отличените са и двама служители на РД ПБЗН-Ловеч.

Победител в  раздел „Пожарогасителна и спасителна дейносте мл. инспектор Симеон Симеонов, началник на дежурна смяна в РСПБЗН – Тетевен. Наградата му е присъдена за проявен героизъм и висок професионализъм.

Късно вечерта на 25 юли 2018 год. лично мл. инспектор Симеонов и ръководената от него смяна евакуират на безопасно място 16 деца, чийто живот е бил застрашен по време на наводнение в село Гложене. Същата вечер той успява да евакуира и майка с малко дете, попаднали във воден капан от придошлите води на река Вит.
Мл.инспектор Симеонов работи в системата на МВР от 1986 година.
През 2018 г. ръководената от него смяна е участвала в ликвидирането на общо 48 произшествия, от които: пожари с материални загуби - 13; без преки материални загуби - 15; дежурства с пожарна техника, техническа помощ и други - 20. При повечето от тях Симеон Симеонов е изпълнявал функциите на първи ръководител на място, при което винаги е действал бързо и адекватно.

Подгласник на победителят в раздел „Превенция“ е инспектор Петя Николова от РСПБЗН-Ловеч.
Инспектор Николова е завършила висше образование през 2011 г. във факултет “Пожарна и аварийна безопасност” при Академия на МВР, специалност “Пожарна и аварийна безопасност”, като същата година е започнала и работа в системата на МВР.  Към момента Петя Николова е инспектор V степен в група "Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност" в Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" – Ловеч към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Ловеч.
Инспектор Николова работи приоритетно с деца и подрастващи. През изминалата година е провела различни беседи и занимания с ученици от учебните заведения на територията на общината. Ръководения от нея отбор „Млад огнеборец“ е областен шампион за 2018г. Извън пряката служебна дейност активно работи за превенция на инциденти сред природата като член на Планинска спасителна служба-Ловеч.

 

08 фев 2019

Започва специализирана полицейска операция за спазване на правилата за движение по пътищата от страна на пешеходците

Полицейските проверки ще продължат от 04 до 15 февруари

От  04 февруари до 15 февруари на територията на цялата страната ще е в ход специализирана полицейска операция по спазване на правилата за движение от пешеходците. Действията на полицията се налагат поради зачестилите прояви на неправилно поведение на пешеходците на пътното платно, пресичане на неопределените за това места, неспазване на светлинните сигнали на светофарните уредби, както и нарушения от страна на водачите на МПС водещи до подобен вид инциденти.

 

Статистиката на ОД МВР-Ловеч показва, че през 2018 година на територията на областта при пътни инциденти са починали 3-ма пешеходци, 15 са тежко ранени и 21 са леко пострадалите.

04 фев 2019

Главен комисар Ивайло Спиридонов: Противодействието на злоупотребата с държавни пари е сред приоритетите на МВР.

Председателят на ТЕЛК-Ловеч и лице изпълняващо функциите на посредник са задържани  и привлечени като обвиняеми при спецакция на служители от ГД БОП и Окръжна прокуратура-Ловеч.  Предстои внасяне на искане за постоянна мярка "задържане под стража". Това стана ясно от съвместен брифинг на Валентин Вълков-окръжен прокурор на Ловеч и гл.комисар Ивайло Спиридонов - директор на ГД БОП.

Окръжният прокурор на Ловеч съобщи, че след оперативна разработка на ГД БОП касаеща длъжностни лица от ТЕЛК-Ловеч преди около година в Окръжна прокуратура е образувано досъдебно производство за подкуп. В рамките на разследването през вчерашния ден на територията на областта са извършени претърсвания и изземвания на документи, компютърна техника, телефони и  пари в размер на 13 000 лв.  от 17 адреса, като предприетите действия са се отнасяли изцяло към дейността на местната комисия.

Вълков заяви, че и към момента се провеждат разпити на множество свидетели, които в последните 2 години са получавали неправомерно решения от ловешката ТЕЛК. В голяма част от случаите при лицата не е имало данни за каквито и да било заболявания, а при останалите е  завишаван процента на инвалидност. От ловешката прокуратура уточниха, че възнаграждението за подобен вид корупционна „услуга“ е варирало от 200-300 лева до 1000лева.

От своя страна гл. комисар Спиридонов изказа благодарности към Окръжна прокуратура - Ловеч  и служителите на Териториален сектор Плевен-Ловеч на ГД БОП, които са работили по случая и изтъкна, че работата на дирекцията по подобен вид реализации продължава на различни места в страната.

 

 

 

 

31 яну 2019

ЗА ОД НА МВР ЛОВЕЧ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Достъп до обществена информация

Профил на купувача