МВР

ОД Ловеч

 

15 мар 2018

Учениците от СУ “Тодор Кирков”-Ловеч и участниците в ДПУ разговаряха, играха, състезаваха се и се информираха по темата: „Въпросите за парите са важни.“

Инициативата е в рамките на Световната седмица на парите от 12 до 18 март

Гост-лектор пред любознайковците от 5 до 12 клас беше инспектор Николай Николов от сектор “Противодействие на икономическата престъпност” при  ОД МВР-Ловеч. Той нагледно запозна децата със задължителните реквизити, които трябва да притежават българските банкноти в обръщение. Младите приятели на полицията разбраха как най-лесно могат да разпознаят неистинските пари, както и какво наказание носи след себе си тяхното печатане и използване.

Целта на занятието е децата и младежите да разберат, че  въпросите за парите са важни, защото по този начин получават знания и възможности да формират умения за взимането на интелигентни финансови решения през живота си.

Както винаги любезните домакини на мероприятието, в лицето на г-н Симеон Колев-директор на СУ “Тодор Кирков”, г-жа Детелина Карапетрова – педагог и ръководител на Детско полицейско управление и целия педагогически колектив на училището се бяха подготвили отлично. Децата направиха презентация, излъчиха клип по темата с тяхно участие и заснет от възпитаник на училището, а накрая всички бяха възнаградени със сладка почерпка от учителите.

Малките родолюбци от Детско полицейско управление бяха отличени в конкурс за детска рисунка

На 20 февруари  в отдел „Изкуство“ към Регионална библиотека „Проф. Беньо Цонев“  бяха наградени победителите от конкурса за детска рисунка на тема: „Заветите на Левски“. Конкурсът е обявен  от ловешката библиотека и е по повод отбелязването на 145-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата -Васил Левски.

Като истински родолюбци  малките „полицаи“ от СУ „Тодор Кирков“ – гр. Ловеч  взеха дейно участие в надпреварата със своите рисунки и заслужено някой от тях бяха сред отличените, наред с деца от други училища. За да благодарят на организаторите на конкурса и да изкажат своята признателност към героизма и подвига на Васил Левски децата от ДПУ изнесоха кратък рецитал.

На награждаването освен директорката на Регионална библиотека „Проф. Беньо Цонев“ г-жа Веселина Мончева, присъстваха гл.инспектор Златин Михайлов – началник РУ Ловеч, инспектор Виолета Маринова – кординатор на проекта ДПУ за област Ловеч, г-н Венцислав Христов – зам. Кмет на община Ловеч и д-р Димитър Димитров – директор на дирекция „Образование“ към община Ловеч.

21 фев 2018

ЗА ОД НА МВР ЛОВЕЧ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО