МВР

ОД Ловеч

 

20 дек 2021

Станете партньор на МВР в дарителската кампания в подкрепа на децата на загиналите и пострадалите полицаи и пожарникари ​

 

Благотворителната кампания на МВР се провежда за 18-а поред година в подкрепа на момичетата и момчетата, останали без най-силната опора по пътя на порастването.
Успехът на инициативата е отражение на силата на отговорното и единно общество. Признателни сме за безкористната съпричастност, която въплъщава добротворството и съхранява през годините спомена за онези, които загубиха живота си в изпълнение на тежката мисия да отстояват сигурността, да защитават и спасяват.

За реализирането на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР, която се осъществява под патронажа на министъра на вътрешните работи, са подготвени видеоклип, радио спот, фотоколаж и банер.

Вярваме в незаменимия принос на медиите за популяризиране на каузата ни за по-добро бъдеще за децата.


Национална благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР се провежда целогодишно под патронажа на министъра на вътрешните работи. Средствата се набират чрез изпращане на sms на номер 1866 за абонатите на А1, Telenor и Vivacom или чрез гласово обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom. Цената на краткото съобщение е 1 лв. (без ДДС), а на гласовото обаждане - 0.99 лв. (без ДДС). Средства могат да се прeвеждат и по единната банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление. Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

На вниманието на гражданите с изтичащи лични документи

Удължени са сроковете на валидност на личните карти, паспорти и шофьорски книжки.

Сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР – Ловеч и звената БДС към Районните управления на МВР, уведомяват гражданите, че с оглед улесняване на административното обслужване, избягване на натрупване на хора и загуба на време при обработката на подадените заявления, могат да не изчакват изтичането на крайния срок на валидност на документите им и да се възползват от възможността за предсрочната им подмяна. 
 Напомняме, че действа мярка за облекчаване на режима за издаване на лични документи, според която българските граждани с постоянен адрес на територията на област Ловеч могат да подават заявления за издаване на лична карта и/или паспорт с обикновена услуга (до 30 дни) в сектор БДС при ОДМВР – Ловеч и  във всяко Районно управление - РУ  Троян, РУ Тетевен и РУ Луковит. Получаването на готовите документи ще се извършва в звената, където са подадени заявленията.

От сектор БДС напомнят, че съгласно изискванията на Закона за българските лични документи, всеки гражданин е длъжен след изтичане срока на валидност на личната му карта да подаде заявление за издаване на нова в срок от 30 дни. След изтичане на този едномесечен срок гражданите подлежат на санкция.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Работното време на сектор БДС в ОД МВР-Ловеч, в РУ Троян и РУ Тетевен е от понеделник до петък от 08.30ч. до 17.30., а в РУ Луковит от понеделник до петък от 08.30ч. до 12.00ч. и от 13.00ч. до 17.30ч.
            
Телефони за контакти: 068/ 668 355 и 068/668 405 за сектор БДС и  068/668-364 за сектор Пътна полиция. 
e-mail адрес : 
[email protected]

 

Информация за натовареността на сектор БДС при ОДМВР - Ловеч, както следва:

 
21.01.2022 Г.  

Област Ловеч
Общ брой приети заявления за лична карта и/или паспорт  Приети заявления за издаване на
Свидетелство за управление на МПС
УМПС/
ОДМВР Ловеч
л.к. и
паспорт/СУМПС


47 \1
сектор "Пътна полиция"           30           
РУ - Луковит 23 2
РУ - Тетевен 10 4
РУ - Троян 17 8

 

14 сеп 2020

Незаконен добив на баластра е установен при специализирана операция в ловешко

На 19 януари при съвместна операция на служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД МВР-Ловеч, ТДНС-Ловеч, РУ Ловеч, НАП и Агенция „Митници“ в землището на с.Александрово, в момент на незаконен добив  на речна баластра са установени работници и техника, принадлежаща на фирма. В хода на последвалите процесуално-следствени действия, в производствена база на фирмата полицаите са открили ведомствена колонка за зареждане с гориво, с налични около 2000 литра дизелово гориво, без необходимата регистрация и електронна система с фискална памет за отчитане и регистриране на течните горива.

Обектът е запечатан от служители на НАП, техниката е иззета по съответния ред, а по случая е образувано досъдебно производство по чл.240а от НК и работата продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Ловеч.

         

20 яну 2022

10-годишната Виктория от Ловеч е наградена в конкурс за детска рисунка

За поредна година рисунка на талантливо ловешко дете е отличена в заключителния етап на Международния конкурс за детска рисунка на тема „С очите си видях бедата 2021“, проведен в началото на месец декември. Жури, в състав от представители на Национален дворец на децата (НДД) към МОН, Национално училище за изящни изкуства „Илия Петров" гр. София и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" – МВР, е извършило онлайн оценяване на над 400 изпратени рисунки и класиране на 32 от тях.  

Рисунката на Виктория  Карагьозова - 10 год., ЦПЛР – ОДК, ДЕТСКИ APT – КЛУБ „ГЕЯ“, гр. Ловеч е класирана на ТРЕТО място в I възрастова група (7-10 г.), в категория „Деца и ученици от профилирани паралелки, училища и школи по изобразително изкуство“.

Талантливата ученичка е отличена за втора година, като миналата година нейната рисунка е включена в календара на ГДПБЗН – МВР.

Поради усложнената епидемична обстановка и заповед РД-01-991/02.12.2021 г. на министъра на здравеопазването, тържествената церемония за награждаване на победителите от заключителния етап на конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата 2021“  няма да бъде проведена,  а награждаването на авторката на творбата е извършено в ЦПЛР – ОДК, гр.Ловеч.

 

31 дек 2021

ЗА ОД НА МВР ЛОВЕЧ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Достъп до обществена информация