МВР

ОД Благоевград

 

Предприети мерки за спокоен студентски празник

Във връзка с предстоящите традиционни тържества по повод студентския празник - 8 декември, от ОДМВР- Благоевград, са предприети следните мерки за осигуряване на нормалното протичане на празника, опазването на обществения ред, противодействието на престъпността и гарантирането на безопасността на движението по пътищата:

- Проведени са срещи с органите на местното самоуправление и местната администрация за предприемане на съвместни мерки по време на провеждане на мероприятията.

- Проведени са срещи със собственици  и управители на туристически, питейни, увеселителни и други организирано посещавани обекти, като целта на срещите е акцентиране върху възможните рискове от престъпни посегателства, а също така и даване на препоръки за повишена бдителност и навременно подаване на информация при необходимост.

- Осъществени са срещи с управителите на фирми, извършващи частна охранителна дейност с цел своевременен обмен на информация и взаимодействие между тях и териториалните полицейски структури за обезпечаване на сигурността и обществения ред преди, по време и след честването на студентският празник. На срещи с охранителите в частните охранителни фирми са проведени инструктажи за засилване на бдителността им и въвеждане на по-строг пропускателен режим в обектите с оглед недопускане на терористични актове и произшествия с тежки последствия.

- За обезпечаване на сигурността и недопускане на инциденти в курортните населени места в област Благоевград полицейското присъствие е засилено, като са пренасочени допълнителни служители.

- Създадена е организация за взаимодействие с териториалните структури на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

- За периода от 07.12.2018г. до 09.12.2018г. ще бъдат проведени специализирани полицейски акции по ПП1 Е-79 и път II-19 с акцент върху: водачи, управляващи МПС под въздействие на алкохол и/или наркотични или други упойващи вещества, неправоспособни и управляващи технически неизправни МПС водачи, съхранение и продажба на акцизни стоки без наличен задължителен бандеролен знак и на стоки с неясен произход.

 

ОДМВР-Благоевград апелира за спазване на правилата за движение и спазване на разпорежданията на контролните органи. При възникнали инциденти да се сигнализира на единен телефонен номер 112 или в най-близкото полицейско управление.

 

Весел празник!

 

 

 

 

07 дек 2018

Акция „Зима“ приключи

От 01.11.2018г. до 30.11.2018г. се проведе традиционната Акция „Зима“, чиято цел е превенция над поведението на водачите на ППС и пешеходците при зимни условия.

В рамките й бяха проведени три кампании: Кампания „С безопасно пътно средство през зимата“ – насочена към водачите на ППС – велосипеди, превозни средства с животинска тяга и др., Кампания „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“ – насочена към пешеходците и поведението на водачите спрямо пешеходците и Кампания „Безопасно шофиране през зимата“ – насочена към водачите на всички превозни средства, техническа изправност на автомобилите и поведението спрямо пешеходците.

От полицейските служители на ОДМВР-Благоевград  са проведени 29 СПО, като са проверени 1 641 ППС от тях: 1 373 леки автомобила, 12 велосипедиста, 38 ППС с животинска тяга, 10 бр. селскостопанска техника, 167 товарни автомобила, 21 мотоциклета и 6 мотопеда. Констатирани са 99 бр. неизправности и са съставени общо 340 бр. актове и фишове. По време на акцията на територията на област Благоевград няма загинали участници в движението по пътищата. Изготвени са предписания за отстраняване на недостатъците на пътните настилки, вертикалната сигнализация и хоризонталната маркировка, както и  за подобряване на уличното осветление.

07 дек 2018

От полицейски служители на ОДМВР-Благоевград бе проведена открита демонстрация в изпълнение на Националната програма „Работа на полицията в училищата“

 

Пред ученици на V СУ „Георги Измирлиев“ в гр. Благоевград, от служители на различни служби и звена при ОДМВР-Благоевград, бе проведена открита демонстрация в изпълнение на Националната програма „Работа на полицията в училищата“ под надслов „Превенцията – най-добрата инвестиция за бъдещето“. Бе представено естеството на работа и част от задачите на полицейските служители, като децата станаха свидетели на демонстрация на патрулно куче, изпълняващо команди, като с него бе отиграно упражнение „задържане на нарушител“. Водач на патрулна кола демонстрира сигналната и звукова уредба на полицейския автомобил, а служители от „СПС“ демонстрираха бойни хватки и прийоми.  Демонстрациите бяха съпътствани с превантивни съвети към децата за безопасно движение по улиците, безопасни игри и съхраняване на здравето и живота им.

23 ное 2018

ЗА ОД НА МВР БЛАГОЕВГРАД

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача