МВР

ОД Благоевград

 

10 окт 2018

С пожелание да се ползват със здраве и в полза на обществото старши комисар Николай Хаджиев връчи ключовете на 19 нови служебни автомобила

 След отслужен водосвет директорът на ОДМВР-Благоевград  ст. комисар Николай Хаджиев връчи ключовете на 19 нови служебни автомобила.  Те са доставени в изпълнение на проект по Фонд „Вътрешна сигурност“ на ЕС „Подкрепа за справянето с миграционния натиск по българските външни граници“.  Освен за охрана на граничните райони новата високопроходима техника ще бъде използвана и в малките населени места за охрана на обществения ред и противодействие на конвенционалната престъпност. Те са оборудвани с най-новата и съвременна техника за осъществяване на полицейските дейности, включваща ТЕТРА станции за радиовръзка, камери за видеонаблюдение, системи за идентификация на номерата на МПС, средства за обезпечаване на местопроизшествия, заградителни мероприятия, всякакъв вид видео наборна техника за обезпечаване на полицейската дейност, таблети и 4G връзка.

  Разпределението по Районни управления в област Благоевград  е 3 автомобила – за РУ Сандански, 3 – за РУ Петрич, 3 – за 01 РУ-Благоевград, 3- за 02 РУ-Благоевград, 2 – за РУ-Гоце Делчев, 2 – за РУ-Банско, 2 – за РУ-Разлог и 1 - за сектор „Охранителна полиция“ при ОДМВР-Благоевград.

 Старши комисар Николай Хаджиев изрази задоволството си от обновяването на автопарка на дирекцията и подчерта, че автомобилите ще бъдат в полза, както на дейността на полицейските служители така и на обществото. 


Провеждане на пожаро-тактическо учение за гасене на горски пожар на територията на Национален парк „Пирин“ в община Банско

На 18.10.2018 г. на територията на Национален парк „Пирин“ в община Банско ще се проведе пожаро-тактическо учение със сили и средства на всички структурни звена на РДПБЗН – Благоевград и другите съставни части на  ЕСС от област Благоевград – Национален парк „Пирин“, доброволци от доброволното формирование към община Банско, РУ Банско при ОДМВР – Благоеврад и ФСМП – Банско, на тема „Ограничаване и ликвидиране на последствията от възникнал горски пожар на територията на oбщина Банско, област Благоевград”.

        Основна цел на учението ще бъде да се провери степента на подготовка на участниците по утвърждаване на знанията и придобиване на нови такива по организиране и ръководство на силите и средствата, проверка на възможностите на противопожарната техника, както и подобряване на взаимодействието с частите на Единната спасителна система и щаба за изпълнение на плана на РДПБЗН - Благоевград за действие при извънредни ситуации.

Не на последно място ще бъде направена проверка на работата на щаба за спазване на изготвени от работна група при РДПБЗН – Благоевград „Правила за организация и ред за работа на оперативния щаб при ликвидирането на горски пожари“.

05 окт 2018

Министър Младен Маринов откри обновените сгради на ОД на МВР и Първо РУ-Благоевград

 

С тържествен водосвет в присъствието на директора на ОДМВР-Благоевград - старши комисар Николай Хаджиев, директора на РДПБЗН-Благоевград инж. Георги Пармаков, кмета на Благоевград  Д-р Атанас Камбитов, областния управител Бисер Михайлов, председателя на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков и зам. кметове на община Благоевград, министър Младен Маринов сърдечно благодари за санирането на сградата на полицията  и отбеляза, че това е преди всичко придобивка за обществеността на Благоевград и полицейските служители, които се грижат за сигурността и обслужването на гражданите. „Тази обновена сграда ще даде възможност за по-лесен достъп на гражданите и по-доброто им обслужване. Всички средства, които са дадени за сигурност не са изгубени, а те се възвръщат“ – допълни министър Маринов. Той поздрави колегите и пожела да откликват на всеки един призив и сигнал за помощ на съгражданите си. Старши комисар Николай Хаджиев изтъкна, че това обновяване на сградите е от особено значение, тъй като условията, в които работят полицейските служители са значително подобрени. Той благодари на община Благоевград за изпълнението на проекта и пожела на полицейските служители ползотворна работа в благоприятна работна среда.

Дейността е извършена по проект „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност, осигуряване на достъп на хора с увреждания и цялостно обновяване на фасадите на сградите на ОД МВР и Първо РУ – Благоевград“.  Той се реализира в резултат на подписано партньорско споразумение между Община Благоевград и Министерство на вътрешните работи. Общата стойност на проекта е 1 456 928,12 лв., от които европейско финансиране от Европейския фонд за регионално развитие в размер на 85% и 15% национално съфинансиране. Срокът за изпълнение на заложените дейности е 18 месеца, като той изтича на 3 октомври 2018 г. Основната цел на проекта е внедряване на мерки за енергийна ефективност в сградите на ОД МВР и Първо РПУ – Благоевград. На 26 февруари бе направена първа копка по проекта, като завършването на дейностите се осъществиха преди крайния срок. 

Министър Водосвет 1

 

 

26 сеп 2018

Операция "Европейски ден без загинали на пътя - EDWARD"

За трета поредна година по инициатива на Европейската мрежа на службите на пътна полиция –ТИСПОЛ, в рамките на Европейската седмица на мобилността, сред страните-членки на мрежата и нейните партньори се осъществява проектът „EDWARD“  с наименование за Република България „Операция „Европейски ден без загинали на пътя –„EDWARD“. Проектът е подкрепен от Европейската комисия, като през 2018г. е планирано операцията да се проведе на 19 септември, а целта е в този ден да няма загинали при пътни инциденти.

Мотото на Република България за 2018г. е  „Безопасни мобилни комбинации за живот“ и е в контекста на темата на Европейската седмица на мобилността /16-22 септември 2018г./ „Мултимодалност“ с мото „Комбинирай, движи се!“.

Към момента на интернет страницата на „EDWARD“ е активен  т.нар. „брояч“ на деня, който отчита оставащите дни до 19 септември.

Идеята е в периода преди операцията всички участници в движението по пътищата да помислят дори само за няколко минути за рисковете, с които се сблъскват и за рисковете, на които може да изложат останалите участници. Да помислят за това как самите те могат да допринесат за намаляването на рисковете на пътя.

За постигането на целта на 19 септември да няма загинали по пътищата от ОДМВР-Благоевград ще е засилена контролната дейност и в максимална степен ще се подпомогне безопасността на всички участници в движението. При установени на място нарушения на ЗДвП от полицейските служители ща се взима отношение, като ще се прилага принципът на  „Нулева толерантност“ към нарушителите на ЗДвП –пешеходци, пътници, водачи, работници на пътя. За целта в максимална степен ще се използват наличните технически средства и автоматизираните технически средства за контрол над скоростта.

Чрез интернет страницата на МВР и Пътна полиция ще се отчитат настъпилите пътнотранспортни произшествия, при които има пострадали хора.

 

Информация за протичането на операцията може да се черпи от страницата на МВР в интернет, facebook страницата на Главна дирекция „Национална полиция“ и twitter профила на отдел „Пътна полиция“ при ГДНП – Traffic pflice BG-MB.

 

 

От ОДМВР-Благоевград призоваваме на 19 септември 2018г. всички заедно да бъдем отговорни към себе си и към останалите участници в движението по пътищата, за да постигнем общата цел и да няма загинали при пътни инциденти.

18 сеп 2018

ЗА ОД НА МВР БЛАГОЕВГРАД

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача