МВР

ОД Благоевград

 

Новини

Удължено работно време на звената „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Благоевград

Във връзка с очакван увеличен прием на заявления за издаване  и подмяна на български лични документи звената на „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Благоевград ще работят със следното работно време:

За периода от 01.07.2019г. до 30.08.2019г.

Сектор  „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Благоевград  ще работи  от 08:00 часа до 18:00 часа без прекъсване.

За периода от 08.07.2019г. до 30.08.2019г.

Сектор „Български документи за самоличност“ в 02 РУ ще работи от 08:00 часа до 12:00 часа и от 13:00 часа до 18:00 часа.

Сектор „Български документи за самоличност“ в  РУ- Гоце Делчев ще работи от 08:00 часа до 12:00 часа и от 13:00 часа до 18:00 часа.

Сектор „Български документи за самоличност“ в  РУ –Разлог ще работи от 08:00 часа до 12:00 часа и от 13:00 часа до 18:00 часа.

Сектор „Български документи за самоличност“ в  РУ – Петрич ще работи от 08:00 часа до 12:00 часа и от 13:00 часа до 18:00 часа.

Сектор „Български документи за самоличност“ в  РУ – Сандански ще работи от 08:00 часа до 12:00 часа и от 13:00 часа до 18:00 часа.

Български граждани с постоянен адрес на територията на цялата област Благоевград могат да подават заявления за издаване на български лични документи във всяко РУ на МВР  към ОДМВР-Благоевград.

Чрез портала за електронни административни услуги: https://e-uslugi.mvr.bg всеки български гражданин може да подаде заявление за издаване на лична карта и паспорт по електронен път. Услугата се изпълнява като обикновена със срок на изпълнение до 30 дни от заплащане на дължимата такса.

 

 

 

 

 

 

 

17 юни 2019

Полицейски операции се проведоха при съвместни действия на полицейски служители на ОДМВР-Благоевград и служители на Дирекция „Жандармерия“

    

При специализираните операции по линия на противодействие на конвенционалната престъпност, съхранението, отглеждането и разпространението на наркотични вещества, незаконната миграция и незаконното разпространение на стоки, носещи запазени търговски марки са извършени проверки на територията обслужвана от РУ-Гоце Делчев, а също и на територията на Благоевград. В жилище в с.Дебрен е намерено  и  иззето около 0,21 грама бяло, прахообразно вещество, реагиращо положително на амфетамин, а при извършена проверка на къща в с.Гърмен е намерен около 10,25 грама канабис, като в хода на работата е проверено и прилежащо към къщата дворно място и находяща се в него барака. В двора са намерени около 20 бр. зелени, тревисти растения с общо тегло около 10 килограма, а в бараката около 12,53 грама суха тревиста маса, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис. В друг частен дом в с.Гърмен от полицейските служители са намерени и иззети около 2,1 грама суха, тревиста маса и засадено в саксия тревисто растение с тегло около 15 грама, които са реагирали положително на канабис. В дома е намерена  също и електронна везна. На територията на гр.Благоевград е извършена проверка на жилище, като са открити електронна везна и около 20,7 грама суха, тревиста маса, реагираща положително на марихуана.

Във връзка с разкриването, пресичането  и документирането  на престъпления свързани със стоки, носещи запазени търговски марки и тяхното незаконно разпространение без разрешение на правоносителя им на територията на гр.Гоце Делчев е извършена проверка на търговски обекти, при която са намерени около 48 бр. спортни комплекти, носещи запазена търговска марка, за които е установено, че се съхраняват с цел продажба без разрешение на правопритежателя.      

При проведените специализирани полицейски операции са задържани  22 лица. Работата продължава.                  

08 авг 2019

ОДМВР-Благоевград отчете по-висок процент на разкриваемост на престъпленията

По-висок процент на разкриваемост от началото на годината до сега отчете старши комисар Дойчин Дойчинов на месечния брифинг на ОДМВР-Благоевград

.

 От началото на годината регистрираните престъпни деяния са 1739, като от тях разкрити са 742. Процентът на разкриваемост е 42,67 %, което с 2 пункта повече от общия за страната.

Отчита се намаление почти при всички видове престъпления. Броят на регистрираните престъпления против собствеността - 599. През 2018 година те са били 665. Кражбите са 474 срещу 516 през отчетения миналогодишен период. През първите шест месеца на годината са регистрирани 30 посегателства спрямо МПС срещу 17 през миналогодишния  период. През тази година са регистрирани две тежки  престъпления против личността, с едно по-малко от предходната.  И двете убийства са разкрити. Палежите са 31 спрямо 46 за миналата година. Разкритите са 4.

Бе отчетен и спад и на тежките пътнотранспортни произшествия през първото полугодие. Възникнали  са 137 тежки пътни инциденти. Загинали са 9 и са ранени 180 участници в движението.

Старши комисар Дойчинов допълни, че през първите шест месеца на годината полицейските служители са иззели 2,395 килограма марихуана, 143 стръка канабис, 19,071 килограма амфетамин, 161 грама хероин, 200 грама метамфетамин, 19 таблетки екстази и 50 грама кокаин.  Регистрираните престъпления, свързани с наркотични вещества и техни аналози през първото полугодие на 2019 година са 90. Разкрити са 58 от тях. През първото полугодие на 2018 година престъпленията от този вид са били 141, като от тях са били разкрити 73.

От началото на месец юли на територията на областта са регистрирани 213 престъпни деяния спрямо 313 за миналата година, като разкритите са 63 спрямо 80 за миналогодишния период.

Старши комисар Дойчинов подчерта, че продължават съвместните специализирани полицейски операции със служители на Дирекция „Жандармерия“, като през този месец на територията, обслужвана от РУ – Сандански са проведени две специализирани полицейски операции по линия на противодействие на конвенционалната престъпност, незаконната миграция и незаконното разпространение на стоки, носещи запазени търговски марки. Проверени са 664 лица и 517 МПС.  113 са констатираните нарушения. По време на проверките полицейските служители са съставили 41 АУАН  по ЗДвП, 18 АУАН по ЗБЛД и са наложени 57 глоби с фиш за нарушения на пътя. С цел проверка за съпричастност, със заповед за задържане до 24 часа, бяха задържани 16 лица. По време на специализираната полицейска операция  са извършени 17 проверки по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. За установени нарушения е образувано едно бързо производство, заведени са три заявителски материала.  От служители на ОДМВР – Благоевград и РУ – Сандански са извършени проверки в 10 търговски обекта на територията на Сандански, в които се предлагат стоки, носещи запазени търговски марки. Установени са нарушения в два търговски обекта. Иззети са мъжки дрехи от различни търговски марки с протоколи за доброволно предаване. Образувани са два заявителски материала за извършено пестъпление по чл.172Б от НК.

„Това са регулярни акции и ще продължаваме да ги провеждаме не само на територията на Сандански, а на цялата територия на областта.“ - каза старши комисар Дойчинов. „Ние сме в услуга на гражданите, но в същото време лицата, които извършват престъпления трябва да знаят, че ще действаме безмилостно спрямо тях“ – допълни той.

31 юли 2019

Голямо количество от веществото „антикор“ е открито в петролна база в Разлог, с отнет лиценз

Операцията е осъществена от служители на ОДМВР-Благоевград и Кюстендил, съвместно с представители на Агенция „Митници“

 

 

 

Операцията по противодействие на производството, съхранението, търговията и разпространението на акцизни стоки е проведена на 26 и 27 юли т.г. Действията са осъществени от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР-Благоевград, колегите им от ОДМВР-Кюстендил и служители на Агенция „Митници“.   В хода им е извършена проверка в петролна база в Разлог, която е с отнет лиценз съгласно разпоредбите на Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/. При инспекцията е установено, че натоварена автоцистерна напуска границите на базата. Веднага са предприети действия за спирането на цистерната. От водача – 39-годишен гръцки гражданин, са изискани и са предоставени придружаващи товара документи, като от прегледа им става ясно, че цистерната превозва около 30 000 литра течно вещество – „антикор“.  В рамките на продължилата проверка в различни стационарни цистерни е установено наличието на смес от няколко течни съставки, която чрез инсталация, находяща се в базата, е натоварена на проверената автоцистерна.

 

Шофьорът и още две лица, установени на място, са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа. Работата по случая продължава под наблюдението на Районна прокуратура - Разлог.

 

29 юли 2019

На 17.07.2019 г. на територията, обслужвана от РУ – Сандански, съвместно със служители на РУ – Сандански, ОДМВР – Благоевград и Дирекция „Жандармерия“ се проведе специализирана полицейски операция

СПО е по линии на противодействие на конвенционалната престъпност, незаконната миграция и незаконното разпространение на стоки, носещи запазени търговски марки

            В хода на специализираната операция бяха проверени 369 лица, 285 МПС, като полицейските служители са констатирали 52 нарушения. Съставени са 25 бр. АУАН по ЗДвП и ЗБЛД и 27 бр. фиша по ЗДвП. С полицейски заповеди за задържане до 24 часа в РУ - Сандански са задържани 9 лица. По време на операцията са извършени и 17 бр. проверки по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, като за установените четири нарушения са образувани едно бързо производство и три броя заявителски материали.

            Служители на ОДМВР – Благоевград и РУ – Сандански извършиха съвместни проверки в 10 търговски обекта на територията на гр. Сандански, в които се предлагат стоки, носещи запазени търговски марки. Нарушения са установени в два търговски обекта. Иззети са с протоколи за доброволно предаване мъжки дрехи от различни търговски марки. Образувани са 2 броя заявителски материали за извършени престъпления по чл. 172 Б от НК.

18 юли 2019