МВР

ОД Благоевград

 

Новини

Брой приети заявления-28.02.2020 г.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАТОВАРЕНОСТТА НА ЗВЕНАТА БДС ПРИ ОДМВР БЛАГОЕВГРАД ОТНОСНО ПРИЕТИ ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ИЗДАВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ

Във връзка с изтичащия голям брой български лични документи през 2020г. и очаквания увеличен прием на заявления за издаване и подмяна на български лични документи,  с цел предотвратяване струпването на голям брой граждани пред гишетата на звената „Български документи за самоличност“ и избягване на напрежение, ОДМВР Благоевград призовава гражданите да подменят личните си документи преди изтичането на крайния срок на тяхната валидност.

Напомняме, че всички български граждани с постоянен адрес на територията на цялата област Благоевград могат да подават заявления за издаване на лична карта и/или паспорт – обикновена услуга (до 30 дни) във всяко звено „Български документи за самоличност“ на ОДМВР Благоевград.

Заявления за бърза и експресна услуга се подават само в ОДМВР Благоевград.

Готовите документи се получават, там където са подадени заявленията.

Всеки български гражданин, притежаващ български валиден квалифициран електронен подпис може да подаде заявление за издаване на лична карта и/или паспорт по електронен път на интернет адрес e-uslugi.mvr.bg

Брой приети заявления:

28.02.2020г.

Лични карти

Паспорти

СУМПС

Сектор БДС

ОДМВР Благоевград

76

82

Не приемат заявления

02 РУ Благоевград

19

22

Не приемат заявления

РУ Гоце Делчев

38

33

14

РУ Разлог

7

9

7

РУ Банско

6

5

5

РУ Сандански

16

14

10

РУ Петрич

11

13

8

Сектор „Пътна полиция“

Не приемат заявления

Не приемат заявления

45

 

28 фев 2020

Специализирана полицейска акция бе проведена под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград

Днес, 27.02.2020 г., на територията на община Гоце Делчев, община Хаджидимово и община Гърмен, под ръководството на Окръжната прокуратура в града, се проведе специализирана полицейска акция с участие на служители на СПС в отдел „Охранителна полиция“ при  ОД на МВР гр. Благоевград, РУ Гоце Делчев, ГПУ Гоце Делчев и Дирекция „Жандармерия“. Тя се осъществи по линия на противодействие на битовата престъпност след разпореждане на Главния прокурор, както и за установяване на лица, срещу които се водят повече от две досъдебни производства.

         В резултат на извършените действия към настоящия момент са образувани пет досъдебни производства, от които четири за извършено престъпление по чл. 354а, ал.3 от НК – незаконно държане на наркотични вещества и едно досъдебно производство по чл.234 от НК – държане на акцизни стоки без бандерол.

         Проверени са 120 моторни превозни средства и 272 лица. По Закона за МВР са задържани 13 лица, като 8 от тях са привлечени в качеството на обвиняеми. Съставени са 21 акта за установени административни нарушения/като 13 са по ЗДвП и 8 по ЗБЛД/ и са издадени 33 фиша по ЗДВП. Проверени са 2 заложни къщи.

        

 

27 фев 2020

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се проведе специализирана полицейска акция

Днес, 20.02.2020 г., на територията на гр.Благоевград, под ръководството на Окръжната прокуратура в града, се проведе специализирана полицейска акция с участието на полицейски служители от ОДМВР-Благоевград и регионално звено „Жандармерия“ – Благоевград. Тя се осъществи по линия на противодействие на битовата престъпност след разпореждане на главния прокурор, както и за установяване на лица, срещу които се водят повече от две досъдебни производства.

В резултат на извършените действия към настоящия момент са образувани две досъдебни производства – за извършено престъпление по чл.345, ал.2 от НК – управление на МПС, което не е регистрирано по надлежния ред и във връзка  с незаконно държане на наркотични вещества. На две от задържаните лица са повдигнати обвинения за извършени от тях престъпления по чл.195, ал.1 т.3  и чл.354А, ал.3.

Проверени са 607 моторни превозни средства и 720 лица. По Закона за МВР са задържани 23 лица, съставени са 34 акта за установени административни нарушения и са издадени 45 фиша. Проверени са 5 заложни къщи в гр.Благоевград.

20 фев 2020

Официално бе открито регионалното звено на Дирекция „Жандармерия“ в Благоевград

С отслужен водосвет за здраве в присъствието на старши комисар Красимир Добрев-директор на Дирекция „Жандармерия“, старши комисар Елиан Стамболийски - директор на ОДМВР-Кюстендил, комисар Георги Пармаков - директор на РДПБЗН-Благоевград, областния управител – г-н Бисер Михайлов, полковник Красимир Кацаров – командир на военно формирование 26400 Благоевград  и представители на местната власт, от директора на ОДМВР-Благоевград - старши комисар Дойчин Дойчинов, тържествено бе открито регионалното звено на Дирекция „Жандармерия“, което е разположено в Благоевград и е едно от първите изнесени поделения на дирекцията съгласно заповед на министъра на вътрешните работи. Работата си звеното стартира с 25 служители и 5 автомобила, като от областната дирекция са предоставени за ползване помещения и гаражи. Старши комисар Дойчинов  приветства с „Добре дошли“ служителите на звеното, които от началото на годината изпълняват служебните си задължения на територията на областите Благоевград и Кюстендил. Той изрази благодарността си към ръководството на МВР за гласуваното доверие  и изтъкна, че близо година служителите на Дирекция „Жандармерия“ и колегите им от ОДМВР-Благоевград работят в отличен синхрон и добра комуникация, за което говорят и отличните резултати от проведените съвместни операции на територията на Благоевградска област. „Вярвам, че с новата организация и с разполагането на жандармерийското звено на наша територия доброто ни взаимодействие ще продължи и във вече ежедневните патрули.“ - каза старши комисар Дойчинов и допълни: „Убеден съм, че бъдещата съвместна дейност със служителите на ОДМВР-Благоевград и работата в синхрон ще допринесе за постигането на все по-добри резултати в борбата с престъпността и осигуряването на спокойствието на гражданите в двете области – Благоевград и Кюстендил, което е основен приоритет в нашата дейност.“

12 фев 2020

Началникът на РУ-Разлог главен инспектор Христо Арнаудов бе гост на конференция по повод стартиране на проект “Повишаване на енергийната ефективност на административни сгради на РУ - Разлог и РСПБЗН – Разлог“

На проведена днес в община Разлог конференция по повод стартиране на проект “Повишаване на енергийната ефективност на административни сгради на РУ - Разлог и РСПБЗН – Разлог“ бяха оповестени целите, дейностите и търсените резултати на проекта, а именно  да се  подобри енергийната ефективност на сградите, да се осигури достъп на хората с увреждания и да бъдат подобрени условията на труд на полицейските служители. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Региони в растеж“ 2014 – 2020г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Главен инспектор Арнаудов благодари на кмета и председателя на Общински съвет – гр.Разлог за оказаната подкрепа и изказа увереност, че подобрените условия на труд ще допринесат значително за ползотворната работа на служителите.

 

06 фев 2020

2 224 бр. МПС са проверени в хода на специализирана полицейска операция по линия на безопасност на движението, проведена на територията на област Благоевград

 

В хода на проведената специализирана полицейска операция по линия на безопасност на движението, за времето от 31 януари до 2 февруари, при  съвместни действия на екипи на Пътна полиция, Охранителна полиция при ОДМВР-Благоевград и Дирекция  Жандармерия бе извършен засилен контрол по първокласната, второкласната и общинските пътни мрежи, като основно проверките бяха насочени към употреба на алкохол, наркотици и/или техните аналози, а също така спазването на скоростните режими и други груби нарушения, които биха могли да  бъдат предпоставка за ПТП.

От полицейските служители са проверени 2 224 бр. МПС, като са съставени 123 бр. АУАН, 484 бр. фиша и са констатирани 289 бр. нарушения свързани с превишена скорост.   Установени са шестима, шофиращи без съответното свидетелство за управление на МПС,  петима,  шофиращи след употреба на алкохол и един, който е  управлявал МПС след употреба на наркотични вещества.

 

03 фев 2020