МВР

СДВР

 

26 юли 2017

Столични полицаи задържаха трима мъже за саморазправа на пътя

Инцидентът е станал снощи, около 20.30 ч., след тунела на ж.к. „Люлин”

Сигнал за възникнало спречкване след лек пътен инцидент бил подаден в полицията снощи, около 20.30 ч. По първоначални данни водач на лек автомобил спрял на червен сигнал на светофара след тунела на ж.к. „Люлин”, когато усетил лек удар отзад от друг автомобил. Шофьорът на ударената кола слязъл да провери какво се случва и тогава бил нападнат от водача на втората кола. Двама мъже, намиращи се вблизост до произшествието, също се включили в побоя. На място незабавно били изпратени екипи на полицията и спешна помощ. Пострадалият бил транспортиран в болнично заведение за оказване на медицинска помощ, прегледан и освободен. Тримата нападатели са задържани в Девето РУ с полицейска мярка за 24 часа.

Предстои в рамките на образуваното досъдебно производство, под надзора на Софийска районна прокуратура, да бъдат изяснени всички факти и обстоятелства около случилото се.

Министърът на вътрешните работи, главният секретар, директорите на ГДНП и СДВР проведоха работна среща с ръководителите на столичните полицейски управления

Ръководството на МВР: Поставихме конкретни задачи на началниците на РУ - СДВР

Изненадани сме от случаите на агресия от последните дни, затова реших да присъствам на срещата с началниците на районните управления в София. Професионалното ръководство обсъжда какви конкретни мерки да предложат и предприемат, за да се подобри сигурността в сезон, в който криминогенната обстановка е по-скоро овладяна. Според информацията до момента между двата последни случая на агресивно поведение от вчера и днес в столицата няма връзка, категоричен бе министър Валентин Радев, който присъства на срещата. „Усилване на патрулите, засилване на вниманието към криминогенните елементи, включително и извън София, са сред мерките, които дискутирахме. Обсъдихме и случаи извън района на Борисовата градина и набелязахме подходящи механизми за подобряване на обстановката на сигурност, така че да спрем изява на подобна агресия, за да са спокойни гражданите. Професионалистите в МВР и СДВР ще направят обстоен анализ и ще предложат професионални стъпки срещу всички прояви на агресия, включително и на опити на посегателство срещу полицейски служители, но нека първо приключи разследването по двата последни случая, за които засега няма обяснение.” - обобщи министър Радев.

Срещата бе мотивирана от нападения в района на Борисовата градина през последните два дни, днешния инцидент определяме като брутален хулигански акт, заяви главният секретар на МВР Младен Маринов след срещата с полицейските началници в София. „След като междувременно с директора на ГД „Национална полиция“ Христо Терзийски разговаряхме с пострадалия и получихме информация за случая, поставихме конкретни задачи на колегите от РУ-СДВР и началника на „Криминална полиция“ - СДВР” - поясни Маринов и допълни, че предстои много работа за изясняване на този инцидент по хулигански подбуди, за който липсва конкретен мотив и пострадалият по никакъв начин не е предизвикал агресията.

„Коментирахме разположението на патрулите около Софийския университет и Борисовата градина, както и мерки за инструктажа на патрулите в тези райони. Набелязали сме места за проверка, като профилът на нападателите най-вероятно е свързан с лица от криминалния контингент или дори непълнолетни. Има вероятност нападателите да са засечени, затова разпоредихме мерки за запазване на записите от камерите в района, дори и от по-отдалечени обекти, за да се направи обстоен преглед” - допълни Терзийски.

На срещата началникът на Първо РУ-СДВР комисар Георги Хаджиев е докладвал, че от началото на тази година няма регистрирано подобно престъпление в района на Борисовата градина.

26 юли 2017

Столични полицаи работят по установяване на фактите и обстоятелствата около инцидент станал снощи

Снощи, около 22.40 ч., на тел. 112 е получен сигнал за сбиване пред квартално заведение в ж.к. „Младост”. На място незабавно са изпратени екипи на полицията и спешна помощ. По първоначална информация пред заведението пристигнали с автомобили около 20 маскирани, които нанесли побой на клиенти, намиращи се пред обекта. Пострадалите са транспортирани от екипи на Бърза помощ в болнично заведение за оказване на медицинска помощ, те са прегледани и освободени с леки наранявания. На местопроизшествието е извършен оглед, разпитани са свидетели. Криминалистите работят в рамките на образуваното досъдебно производство, изясняват всички факти и обстоятелства около случая, предприети са действия за установяването на извършителите.

21 юли 2017

ОТДЕЛ "ПЪТНА ПОЛИЦИЯ"-СДВР

Профил на купувача