МВР

СДВР

 

Столични полицаи задържаха двама, съпричастни към кражба на луксозен автомобил

Криминално проявените и осъждани мъже са арестувани, докато разкомплектовали „Порше Кайен”; Наложени са им постоянни мерки за задържане

Оперативните действия стартирали, след като на 29 юни ползвателят на „Порше Кайен” сигнализирал в полицията, че е бил откраднат джипа му, паркиран в ж.к. „Света Троица”. В хода на операцията за издирване на превозното средство, служители от сектор „Престъпления, свързани с  МПС” - СДВР задържали двама мъже в гаражна клетка на бул. „Рожен”. Столичаните - на 34 и 36 години, с множество криминалистически регистрации за различни престъпления и осъждани - били арестувани, докато разкомплектовали откраднатия автомобил.

При процесуалните действия, последвали в рамките на образуваното досъдебно производство, в гаража и колите, ползвани от задържаните, полицаите открили множество инструменти и вещи, свързани с престъпната дейност на извършителите. Иззети са включително електронни устройства за заглушаване на радио честоти, ключове за автомобили, документи.

След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура, двамата задържани са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 215 от НК. Наложени са им постоянни мерки за неотклонение.

10 юли 2018

ЗА СДВР

ОТДЕЛ "ПЪТНА ПОЛИЦИЯ"-СДВР