МВР

СДВР

 

17 апр 2018

СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред в столицата във връзка с предстоящата футболна среща

В часовия пояс от 16,30 ч. до приключване на дербито е възможно временно затруднение на движението в централната част на столицата

Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата във връзка с предстоящата среща от първенството „Първа професионална лига” между отборите на ПФК ЦСКА и ПФК „Левски” на 18 април /сряда/ от 18,00 ч. на Национален стадион „Васил Левски”.
Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. На изградени контролно - пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет или взета от касите на стадиона.
Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/. Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост. 
За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 16,00 ч.

В часовия пояс от 16,30 ч. до приключване на дербито е възможно временно затруднение на движението в централната част на столицата.

17-годишен столичанин е задържан в Седмо РУ за разпространение на наркотици

На 12 април в ж.к. „Студентски град” служители от Седмо РУ задържали в момент на покупко-продажба 17-годишен дилър и негов клиент. При последвалите процесуално-следствени действия - обиски и претърсвания, у продавача полицаите намерили и иззели 11 пликчета, съдържащи растителна маса, 4 пакетчета с вещество на бучки и прах и 13 таблетки. Резултатът от назначената експертна справка показал, че иззетите вещества са марихуана - 9 г, кокаин - 1.77 г и екстази. По случая било образувано досъдебно производство, а двамата - задържани в рамките на 24 часа.

След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура, 17-годишният дилър е привлечен като обвиняем по чл. 354а от НК и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа. Клиентът е разпитан като свидетел и освободен.

16 апр 2018

Деветима футболни фенове са задържани преди, по време и след дербито в София

29 не са допуснати на стадиона, защото били във видимо нетрезво състояние

В резултат на предприетата от ръководството на СДВР организация, не са регистрирани напрежение и по-сериозни инциденти по време на днешната футболна среща между отборите на ЦСКА и „Левски”, играна на Националния стадион „Васил Левски”. Не бяха допуснати нарушения на обществения ред и в столицата.

Столичната полиция предприе всички необходими мерки за обезпечаване реда и сигурността на гражданите. Посетителите на спортното събитие бяха проверявани на изградените в района на стадиона контролно-пропускателни пунктове, където преди началото на мача бяха задържани 8 лица - 5-ма от тях с наркотици, а 3-ма - със забранени предмети /маски и  пиротехнически средства/. Още 29-ма, във видимо нетрезво състояние, не са били допуснати да влязат на територията на стадиона.

След приключване на футболната среща, в района на метростанция в „Люлин”, 18-годишен фен е счупил билборд и се е наранил. Оказана му е медицинска помощ и е задържан в районното управление с полицейска мярка до 24 часа.

11 апр 2018

Столични полицаи разкриха престъпления, свързани с културно-исторически ценности

На двамата софиянци са повдигнати обвинения

В хода на полицейски операции за противодействие на престъпления, свързани с културно-исторически ценности, столични полицаи задържали двама мъже. Единият - Б.М. /38 г./ е бил арестуван в момент, когато предлагал за продажба античен съд, тип амфора в двора на кооперацията, в която живее. Съдът е бил иззет, а продавачът - отведен с полицейска мярка до 24 часа. Резултатът от назначената съдебна археологическа експертиза в рамките на воденото досъдебно производство показал, че амфората е автентична, датираща от елинистичния период - VI век пр.н.е. и притежава характеристиките на движим археологически обект и културна ценност по смисъла на Закона за културното наследство. 

Вторият мъж - П.К. /36 г./ бил задържан в момент, когато получавал пратка в офис на спедиторска фирма. Последвали процесуално-следствени действия, обиск и изземване в условията на неотложност, в хода на които у П.К. полицаите намерили и иззели 12 монети, съдържащи се в получената пратка, както и още 56 антични на вид монети. При претърсване в жилището, обитавано от задържания, били намерени и иззети голям брой монети с видим археологически произход и други метални предмети. По случая е било образувано досъдебно производство. На иззетите монети е била назначена съдебно-археологическа експертиза. Резултатът показал, че монетите и предметите, държани от П.К., имат характеристики на движими археологически обекти и културни ценности по смисъла на Закона за културното наследство.

След доклад на събраните материали по двата случая в Софийска районна прокуратура Б.М. и П. К. са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 278 от НК.

11 апр 2018

ЗА СДВР

ОТДЕЛ "ПЪТНА ПОЛИЦИЯ"-СДВР

Профил на купувача