МВР

СДВР

 

21 мар 2019

Временно ще бъдат затруднени дейностите по регистрация на Пътна полиция

От 07,30 ч. до 09,00 ч. утре ще се извърши обновяване на софтуерен компонент

Във връзка с обновяване на версия на софтуерен компонент на „Система за планиране, разпределение и контрол на регистрационни табели и ценни образци”, с която работят звената „Пътна полиция”, утре, 22 март, в периода от 07,30 ч. до 09,00 ч. ще бъде затруднена работата  на „Регистрация и отчет на ППС и собствениците им” при секторите „Пътна полиция” в страната.

Не се очакват затруднения при подаване на заявления за издаване на свидетелства за управление на МПС и получаване на готови такива, както и за връчване и плащане на наказания по ЗДвП.

Дейностите по регистрация ще бъдат възобновени в максимално бърз срок, уверяват експертите.

Пътна полиция поднася извинения  на гражданите за евентуално причинени неудобства.

Полицаят е на пътя, за да ви помага

Служители от отдел „Пътна полиция” - СДВР се срещнаха с малчугани от столична детска градина

На децата, на възраст от 4 до 7 години, полицейските инспектори обясниха на разбираем език основните правила за безопасност. Къде и как да пресичат, с какво задължително да са оборудвани, когато карат велосипед и как да се возят в автомобил, бяха сред коментираните теми с малчуганите. Знаците на регулировчика, оборудването в полицейския автомобил и служебния мотоциклет предизвикаха искрен интерес у тях. Възпитаниците на детската градина бяха изработили апликации на светофар и знак за пешеходна пътека, които подариха в израз на благодарност на униформените. Любознателните хлапета разгледаха и се качиха в служебните автомобили и мотори и поканиха униформените си приятели на следваща среща.

20 мар 2019

Позиция на СДВР във връзка с нерегламентирания протест в събота

Във връзка с нерегламентирания протест в съботния ден бе създадена организация от СДВР, както и изготвен план - разстановка, поясни началникът на отдел „Охранителна полиция” в СДВР комисар Борислав Муеров. Той уточни, че протестът не е бил съгласуван със Столична община. Протестиращите, около 250, не са имали организатор, не са се подчинявали на никакви разпореждания на полицейските служители, държали са се арогантно и грубо. С цел недопускане на пряко съприкосновение с полицейските служители и неизползване на физическа сила - практика по целия свят, е предприето използването на лютив спрей. Този вид помощно средство е на въоръжение на полицията и е регламентиран в ЗМВР, както и в наредба от 2017 г. След като протестиращите масово са се насочили към полицейската техника, са изблъскали спрян служебен автомобил. Последвало е предупреждение с полицейска сирена. След като и това не е респектирало протестиращите, с оглед на струпването и блъскането на хора и риск от по-тежки инциденти е използван лютивият спрей. Заради рязка промяна на течението са засегнати и протестиращи, и полицаи. Пораженията не са тежки. На този етап са изгледани записи и е назначена проверка по случая, обясни комисар Муеров. Той подчерта, че този вид помощни средства се използват именно при такива ситуации - нарушаване на обществения ред, съприкосновение с полицейски служител, нарушаване на целостта на служебна полицейска техника. Регламентирано е, че трябва да бъдат взети предвид атмосферните условия, но в случая рязката промяна поради течение е довела до този ефект. Използването на спрея е било насочващо, от буса, където са били притиснати първите протестиращи. Принципът на работа е да нямаме съприкосновение с протестиращите, допълни още Муеров.

Прекият ръководител на операцията комисар Радослав Стойнев, ОСПСОВОР, посочи, че помощно средство е използвано, за да предотврати критична ситуация.

19 мар 2019

На Тодоровден конни полицаи от СДВР показаха майсторска езда

За поредна година домакин на кушиите бе стадионът в столичния квартал „Бенковски”

С традиционните състезания полицаите от група „Конна полиция” от столичната дирекция на МВР почетоха Тодоровден. Пред много гости и колеги участниците в празничното честване, организирано от СДВР с подкрепата на Столична община, бяха поздравени от главния секретар на МВР Ивайло Иванов, директора на СДВР старши комисар Георги Хаджиев и кмета на район Сердика Тодор Кръстев. Тържественото откриване на надпреварата започна на площада в квартал „Бенковски” с празничен ритуал и водосвет. В състезанията и демонстрациите служителите от група „Конна полиция” премериха майсторство в ездата и надскачането на препятствия. След оспорвана надпревара бяха отличени най-добрите ездачи. Главния секретар на МВР Ивайло Иванов връчи отличието на първенеца Светлана Търнева с кобила Аида. Второто място зае Димитър Милушев с кон Аркан, който получи наградата си от директора на ГД „Национална полиция” главен комисар Христо Терзийски. На трето място се класира Любомир Златанов с кобила Дагда. Наградата му бе връчена от кмета на община Сердика Тодор Кръстев.

След края на състезанията и демонстрациите деца имаха възможност да се запознаят с полицаите, да пояздят служебните коне, да се снимат с тях и да им се порадват.

16 мар 2019

ЗА СДВР

ОТДЕЛ "ПЪТНА ПОЛИЦИЯ"-СДВР

Профил на купувача