МВР

СДВР

 

05 апр 2021

Предприети мерки по издаване на български лични документи

Уважаеми граждани,
Във връзка с произвеждането на парламентарни избори в Република България на 04 април 2021 г. Ви уведомяваме, че всички паспортни служби (звена БДС) в РУ СДВР и отдел „Български документи за самоличност” - СДВР (гр. София, бул. „Княгиня Мария Луиза” № 48) ще работят със следното работно време:

на 03 април - от 08.30 ч. до 17.30 ч. и
на 04 април - от 08.30 ч. до 19.30 ч.

Заявления за издаване на удостоверения за гласуване ще се приемат:

на 03 април - от 08.30 ч. до 17.00 ч. и
на 04 април - от 08.30 ч. до 19.00 ч.Уведомяваме Ви, че всички лица с постоянен адрес на територията, обслужвана от СДВР, имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи с платена такса за обикновена или бърза услуга във всяко едно от звената БДС от 01 РУ до 09 РУ на територията на столицата и във всяко от дежурните по график районни управления.

Заявления за издаване на документи, с внесена такса за експресна услуга, се подават в отдел „Български документи за самоличност” - СДВР (гр. София, бул. „Княгиня Мария Луиза” № 48).

Мярката е с цел облекчаване на по-натоварените звена БДС, както и е с цел допринасяне на удобство за гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес.

Готовите лични документи се получават в звеното БДС на СДВР, където е подадено заявлението.

След направен анализ на натовареността на звената „Български документи за самоличност”, работното време е от 08.00 ч. до 17.45 ч.

Както вече бе съобщено, статистиката отчита ръст на желаещите да подновят своите лични документи, което налага и въвеждането на по-гъвкава организация на работа. След обучение, в обслужването на гражданите ще се включат и допълнително назначени служители, които да подпомогнат работата при засилване на потока. В случай, че след попълване на състава са възможни други промени, гражданите ще бъдат своевременно осведомени.

Работно време на всички звена БДС в районните управления на територията на София в делнични дни:
От 08.00 ч. до 17.45 ч. без обедна почивка и единично прекъсване на работа в интервала 13.00 - 13.30 ч. за дезинфекция с оглед спазване на противоепидемичните мерки.

Всяка събота - Отдел БДС - СДВР, на адрес: бул. „Княгиня Мария Луиза” № 48, с прием на заявления за издаване на БЛД - лични карти и паспорти с такса за експресна и обикновена услуга;

График на дежурните звена БДС при СДВР за съботните дни през месеците март и април 2021 г., с работно време от 08.30 ч. до 14.30 ч.: 

27 март - Второ и Седмо РУ; 

03 април - раб. време от 08.30 ч. до 17.30 ч. всички паспортни служби (звена БДС) в РУ СДВР и отдел „Български документи за самоличност” - СДВР (гр. София, бул. „Княгиня Мария Луиза” № 48)
С приоритет ще се издават удостоверения за гласуване.

04 април - раб. време от 08.30 ч. до 19.30 ч. всички паспортни служби (звена БДС) в РУ СДВР и отдел „Български документи за самоличност” - СДВР (гр. София, бул. „Княгиня Мария Луиза” № 48)
С приоритет ще се издават удостоверения за гласуване.

10 април - Трето и Пето РУ;

17 април - Четвърто и Осмо РУ;

24 април - Първо и Шесто РУ.

В тази връзка Ви предоставяме информация за натовареността по РУ, както следва:

 

Столичната полиция издирва извършител на тежко криминално престъпление, станало на кръстовището на Околовръстен път и бул. “Симеоновско шосе”

Простреляният е 46-годишен мъж, починал е на място

 

Сигнал за стрелбата е получен в 20.04 часа на телефон 112.  Веднага е създадена организация и незабавно към мястото на инцидента са насочени полицейски и екипи на спешна помощ. Самоличността на простреляния мъж е установена, той е на 46 години, уточни на брифинг административният ръководител на Софийска градска прокуратура Илиана Кирилова. В колата той е пътувал с 11-годишно дете, което е било на предната седалка, то не е пострадало, подчерта още градският прокурор. Директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев допълни, че в информационната система на МВР има данни за криминалистически регистрации на починалия. В момента се извършва оглед на местопроизшествието, събират се веществени доказателства  и ще бъдат направени всички необходими  експертизи. По думите му предстоят оперативно издирвателни действия. На място има свидетели, които ще бъдат разпитани. Образувано е досъдебно производство.

06 апр 2021

Столични полицаи иззеха над 2 килограма наркотици

При спецакцията, проведена под наблюдението на прокуратурата, е задържан дилър, на когото е наложена мярка за задържане до 72 часа

Специализираната операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотици, е проведена от служители на сектор „Наркотици” при СДВР. В хода на действията, на ул. „Враня”, криминалистите задържали 30-годишен криминално проявен мъж в момент на покупко-продажба на наркотични вещества. В рамките на образуваното досъдебно производство последвали процесуално-следствени действия в дома, обитаван от задържания. В апартамента и мазе, прилежащо към жилищната кооперация, са открити множество пликове, съдържащи вещества на кристали, буци и прах, както и тревиста маса. Изготвената експертна справка показала, че иззетите вещества са: 1389.30 г амфетамин; 723.90 г марихуана; 5.08 г хероин; 1.39 г метамфетамин. След доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура, задържаният е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 354а от НК. Наложена му е мярка „задържане под стража” за срок до 72 часа.

18 мар 2021

ЗА СДВР

ОТДЕЛ "ПЪТНА ПОЛИЦИЯ"-СДВР

Профил на купувача