МВР

СДВР

 

Служители от столичното 08 РУ разкриха извършители на грабеж

Софийска районна прокуратурата е повдигнала обвинения на двамата задържани

Действията по разследване на престъпното деяние стартирали, след като млада жена подала жалба в полицията. Обяснила, че на 11 март, около 01,00 ч., в близост до метростанция „Искърско шосе”, я заговорила непозната, която тръгнала след нея. По пътя към тях се присъединил и неизвестен за жертвата мъж. Секунди по-късно, непознатата я нападнала, ударила я през лицето и издърпала дамската й чанта, а мъжът грабнал от ръцете й мобилния телефон.

Веднага стартирали оперативно-издирвателни действия, в рамките на които криминалистите установили и задържали извършителите на деянието - криминално проявеният К.Д. /27 г./ и 22-годишната Т.А., двамата от София. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура на двамата са повдигнати обвинения за престъпление по чл. 198 от НК. На мъжа е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа, а на жената - „подписка”.

14 мар 2018

Домашна оранжерия за канабис разкриха столични полицаи

На 7 март, около 18 ч., при операция по противодействие на престъпления, свързани с наркотици, полицаи от Трето РУ предприели проверка на адрес в ж.к. „Гевгелийски”. В хода на процесуално-следствените действия униформените установили обособено в жилището помещение, оборудвано с модерна техника за отглеждане на канабис. От оранжерията са иззети 45 растения в различен стадий на развитие, таймери, влагомери, осветителни тела, трансформатори, вентилационна система, електронна везна и газов пистолет.

С полицейска мярка до 24 часа в Трето РУ били задържани М.Г. - от с. Петково и М.Т., от София - и  двамата на 19-години, ползвали апартамента под наем. След доклад на събраните материали в Софийска районна  прокуратура двамата младежи са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 354а от НК  и са им наложени мерки за неотклонение „парична гаранция” в размер на 200 лв.

13 мар 2018

Служители на столичното Седмо РУ задържах 32-годишен участник в измамна схема

А.К. от Дупница е осъждан за аналогично престъпление

Работата по разследване на престъпната му дейност започнала през месец септември миналата година, когато потърпевша от престъплението потърсила съдействие в полицията. Жертвата разказала, че за период от няколко месеца мъж, когото познавала по малко име, я примамил с оферта за доставка на автомобили от различни марки. За целта му било нужно капаро. Така, според предварителната им уговорка, тя дала над 50 000 лв., но автомобилите така и не пристигнали. 

По случая веднага било образувано досъдебно производство и в рамките на проведените оперативно-издирвателни действия криминалистите установили и задържали А.К. /32 г./ от Дупница, криминално проявен и осъждан за измами.
След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура, на 6 март, задържаният е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 209 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 25 000 лв.

12 мар 2018

ОТДЕЛ "ПЪТНА ПОЛИЦИЯ"-СДВР

Профил на купувача