МВР

СДВР

 

Пътен полицай от СДВР запозна ученици с правилата за движение на велосипедисти

Инициативата е в рамките на международната програма за безопасност „Виждам те. Виждаш ме.“, в която партньор е ГД „Национална полиция“

Над 70 ученици от столичното 18. СОУ „Уилям Гладстон“ участваха в теоретично обучение и демонстрация по международната програма за безопасност между велосипедистите и камионите на пътя „Виждам те. Виждаш ме.“.

Инспектор Валентин Костов от отдел „Пътна полиция“ при СДВР запозна петокласниците с най-важните правила и изисквания за безопасно каране на велосипед. След това нагледно им показа кои са основните рискови ситуации на пътя и как могат да ги избегнат. Децата научиха спецификите на движение на тежкотоварните автомобили, а качвайки се в кабината на камион, сами видяха къде са “мъртвите точки”, в които шофьорът не може да ги види в огледалата.

Специален гост на събитието бе автомобилният състезател Григор Григоров - шампион на България за 2015 година. Той предаде своя опит на децата, разказвайки за интересни моменти и рискови ситуации, в които е попадал, за да бъдат по-предпазливи на пътя, където безопасността е най-важна.

Според данните на Главна дирекция „Национална полиция“, от началото на годината до 30 септември на територията на страната при пътнотранспортни произшествия са загинали 16 и са ранени 293 велосипедисти. Само за няколко месеца с кампанията „Виждам те. Виждаш ме.“ са обучени над 500 деца в цяла България. Безопасното движение е споделена отговорност на всички нас – родители, институции, бизнес, отбеляза Веселин Стоянов, управител на Транспрес, чиито служители се включиха като доброволци-обучители в кампанията, насочена към създаването на отговорност при движението по пътя.

Международната образователна кампания е разработена от шведската компания Volvo Trucks и се провежда в над 20 държави по света. В България програмата се изпълнява с участието на обучители - професионални шофьори на камиони от логистичната компания Транспрес. Партньор в кампанията е Главна дирекция “Национална полиция”. Обучението и демонстрацията в столичното 18. СОУ „Уилям Гладстон“ е и част от първата за България седмица, посветена на шведската култура и бизнес.

11 окт 2019

СДВР ПРЕДПРИЕМА МЕРКИ ЗА ОХРАНА НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД В СТОЛИЦАТА ВЪВ ВРЪЗКА ПРОВЕЖДАНЕТО НА ЕВРОКВАЛИФИКАЦИЯТА МЕЖДУ НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ НА БЪЛГАРИЯ И АНГЛИЯ

Припомняме забранените за носене предмети: огнестрелно оръжие; пиротехнически изделия; ножове; палки; боксове; чадъри; бутилки, в това число и парфюми. Малолетни ще бъдат допускани на стадиона с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация

Преди, по време и след провеждане на футболната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/. Предприети са стриктни мерки за недопускане на зрители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация. Поради наложено наказание от „УЕФА“ няма да бъдат настанявани зрители на блокове № 35, 36, 37, 38, 39, 40 и 41 в сектор „Г“. За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по- ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 20.00 часа. За привържениците на Англия са предвидени за отваряне входове №  22, 23, 24, на сектор „Г“ и вход № 25 на сектор „А“ на стадиона. Привърженици на българския национален отбор закупили билети за сектор „А“ ще бъдат пропускани през входове № 1 и 2. Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.

На 14.10.2019 г. във връзка с провеждане на футболна среща ще бъде забранен престоят и паркирането на превозни средства, както следва:

- от 17:00 часа на 10.10.2019 г. до 24:00 часа на 14.10.2019 г. при сектор Г на  Националния стадион „Васил Левски”;

- от 08:00 до 24:00 часа на 14.10.2019 г. на моста пред Националния стадион „Васил Левски” и на ул. „Ген. Гурко“ между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „Васил Левски“.

От 20:30 часа на 14.10.2019 г. до приключване на футболната среща, при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР, е възможно да бъде забранено влизането на превозни средства в двете посоки (с изключение на автобусите на масовия градски транспорт) по:

- ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”;

- бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между пл. „Орлов мост” и бул. „Черни връх”;

- бул. „Драган Цанков” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „Пейо К. Яворов”

11 окт 2019

На 13 октомври 2019 г. в София ще се проведе Wizz Air София маратон 2019

Стартът на маратона ще бъде даден в 09:30 ч. на пл. „Княз Александър I” пред Национална художествена галерия по бул. „Цар Освободител”, надясно по бул. „Княгиня Мария Луиза” до пл. „Лъвов мост”, обратно по бул. „Княгиня Мария Луиза”, бул. „Витоша”, наляво по ул. „Алабин“, ул. „Ген. Гурко“, наляво по ул. „Г. С. Раковски“, надясно по бул. „Цар Освободител”, наляво по бул. „Васил Левски”, надясно по бул. „Княз Дондуков”, моста „Чавдар”, бул. „Владимир Вазов”, надясно по ул. „Тодорини кукли”, наляво по ул. „Левски вековен”, надясно по бул. „Владимир Вазов”, бул. „Ботевградско шосе“ до ул. „46“ /кв. „Враждебна“/, обратно по бул. „Ботевградско шосе“, бул. „Владимир Вазов“, моста „Чавдар“, бул. „Княз Дондуков“, наляво по бул. „Васил Левски“, надясно по ул. „Московска“, наляво по ул. „Дунав“, пл. „Св. Ал. Невски“, ул. „Оборище“, наляво по ул. „Г. С. Раковски“, надясно по бул. „Цар Освободител“ до пл. „Княз Александър I” пред Национална художествена галерия, където е и финалът.

Със заповед на кмета на Столична община:

-От 08.00 часа на 12.10.2019 г. до 19.00 часа на 13.10.2019 г. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, както следва:

- на паркинга на пл. „Княз Александър I”;

- на ул. „Княз Александър I” между бул. „Цар Освободител“ и ул. „Съборна“.

-От 07.00 часа до 16.00 часа на 13.10.2019 г се забранява влизането на пътни превозни средства по:

- бул. „Цар Освободител” между бул. „Васил Левски“ и пл. „Независимост”;

- бул. „Княгиня Мария Луиза” между бул. „Тодор Александров” и ул. „Козлодуй”;

- пл. „Лъвов мост“;

- ул. „Поп Богомил“ между ул. „Георг Вашингтон“ и бул. „Княгиня Мария Луиза“;

- ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ между ул. „Сердика“ и бул. „Княгиня Мария Луиза“;

- ул. „Цар Симеон“ между ул. „Георг Вашингтон“ и бул. „Княгиня Мария Луиза“;

- ул. „Екзарх Йосиф“ между ул. „Сердика“ и бул. „Княгиня Мария Луиза“;

- бул. „Княз Дондуков“ между пл. „Независимост“ и ул. „Бачо Киро“ и между бул. „Васил Левски“ и моста „Чавдар“;

- бул. „Витоша” между бул. „Тодор Александров” и бул. „Александър Стамболийски”;

- бул. „Тодор Александров” между бул. „Витоша” и бул. „Христо Ботев”;

- бул. „Александър Стамболийски” между бул. „Витоша” и бул. „Христо Ботев”;

- ул. „Позитано“ между ул. „Лавале“ и бул. „Витоша“

- ул. „Алабин” и ул. „Ген. Гурко“ между бул. „Витоша” и ул. „Г. С. Раковски”;

- ул. „Денкоглу“ между ул. „Ангел Кънчев“ и ул. „Граф Игнатиев“;

- ул. „Солунска“ и ул. „Дякон Игнатий“ между ул. „Ген. Гурко“;

- ул. „6-ти септември“ между ул. „Аксаков“ и бул. „Цар Освободител“;

- ул. „Цар Шишман“ между ул. „Аксаков“ и пл. „Народно събрание“;

- ул. „Иван Вазов“ между ул. „6-ти септември“ и ул. „Г. С. Раковски“;

- ул. „Г. С. Раковски” между ул. „Ген. Гурко” и бул. „Княз Дондуков”;

- ул. „Оборище” между ул. „Г. С. Раковски” и ул. „Кракра”;

- ул. „Московска” между бул. „Васил Левски” и ул. „11-ти август”;

- ул. „11-ти август” между ул. „Московска” и пл. „Св. Ал. Невски”;

- бул. „Янко Сакъзов“ между бул. „Васил Левски“ и ул. „Кракра“;

- ул. „Бяло море“ между бул. „Княз Дондуков“ и ул. „Чаталджа“;

- ул. „Злетово“ между бул. „Ген. Данаил Николаев“ и бул. „Княз Дондуков“;

- ул. „Поручик Пачев“ между ул. „Тракия“ и бул. „Княз Дондуков“;

- моста „Чавдар”;

- бул. „Владимир Вазов“ между ул. „Черковна” и бул. „Ботевградско шосе”;

- ул. „Черковна“ между ул. „Е. Симидчийска“ и бул. „Владимир Вазов“;

- ул. „Ильо войвода“ между бул. „Владимир Вазов“ и ул. „Скайлер“;

- ул. „Панайот Хитов“ между ул. „Макгахан“ и бул. „Владимир Вазов“;

- ул. „Острово“ между ул. „Макгахан“ и бул. „Владимир Вазов“;

- ул. „ Тодорини кукли“ между бул. „Владимир Вазов“ и ул. „Левски вековен“;

- ул. „Неофит Бозвели“ между ул. „Тодорини Кукли и бул. „Владимир Вазов“;

- ул. „Баба Вида“ между ул. „Спас Гинев“ и бул. „Владимир Вазов“;

- ул. „Левски вековен“ между бул. „Владимир Вазов“ и ул. „Тодорини кукли“;

- ул. „Васил Кънчев“ между бул. „Владимир Вазов“ и ул. „Ангел войвода“;

- ул. „Резбарска“ между ул. „Васил Кънчев“ и бул. „Владимир Вазов“;

- ул. „549“ между ул. „Резбарска“ и бул. „Владимир Вазов“;

- ул. „Витиня“ между ул. „544“ и бул. „Владимир Вазов“ и между бул. „Владимир Вазов“ и улицата от северната страна на бул. „Владимир Вазов“;

- ул. „Поп Груйо“ между ул. „Могилата“ и ул. „Св. Тома Иконописец“;

- ул. „Станислав Доспевски“ между ул. „573“ и ул. „Св. Тома Иконописец“;

- ул. „Поручик Г. Кюмюрджиев“ и ул. „Св. Тома Иконописец“;

- ул. „61“ между ул. „1“ и бул. „Владимир Вазов“;

- крайна дясна пътна лента на северното и южното пътно платно на бул. „Ботевградско шосе“ между бул. „Владимир Вазов“ и ул. „46“ /кв. „Враждебна“.

-ЧАСТИЧНА ПРОМЯНА НА МАРШРУТИТЕ:

https://www.sofia.bg/web/mayor-of-sofia/repairs-and-traffic-changes/-/asset_publisher/nHOY1tpJxDyt/content/maraton-sofia-2019/20182?inheritRedirect=false&redirect=https%3A%2F%2Fwww.sofia.bg%3A443%2Fweb%2Fmayor-of-sofia%2Frepairs-and-traffic-changes%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_nHOY1tpJxDyt%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-1%26p_p_col_count%3D1

 

10 окт 2019

ЗА СДВР

ОТДЕЛ "ПЪТНА ПОЛИЦИЯ"-СДВР