МВР

СДВР

 

19 окт 2018

ВЪВ ВРЪЗКА С КАМПАНИЯТА „ДЕТСКО ПОЛИЦЕЙСКО УПРАВЛЕНИЕ” В 120 ОУ БЕ ПРОВЕДЕНА ПЪРВАТА ТРЕНИРОВКА ПО ПОЛИЦЕЙСКА ЛИЧНА ЗАЩИТА

Когато говорим за сигурността на нашите деца в училище, на обществени места и във всяка ситуация, свързана с физическо насилие е задължително да ги научим да защитават своята лична физическа сигурност.
И ДА АКЦЕНТИРАМЕ НА ТРИ МНОГО ВАЖНИ АСПЕКТА: 

1. На първо място - да научим децата, че насилието не е решение на проблемите, а напротив : всяко насилие поражда ответното насилие. 
2. Бойните умения и личната защита служат не за нараняване на другите, а за защита на самите нас и по-слабите от нас. 
3. И ако все пак попаднат в ситуация срещу агресор - да бъдат психически и физически подготвени да се защитят.
Като част от необходимите знания и умения, които нашите млади приятели ще усвоят е ПОЛИЦЕЙСКАТА ЛИЧНА ЗАЩИТА.
Благодарение на професионализма и огромното желание на старши полицай Димитър Петков - инструктор по полицейска лична защита в Централен Полицейски Карате Клуб днес проведохме първата от поредица тренировки с учениците от 120.ОУ.
Благодарим и на всички ученици, които проявиха голям интерес в урока и дори партнираха успешно на своя инструктор.

СДВР предприема действия за обезпечаване на обществения ред в столицата

На 21 октомври от 17 часа са заявени няколко протестни събрания

В столичната дирекция е създадена организация за опазване на обществения ред и осигуряване безопасността на движението във връзка със заявени в Столична община няколко протестни събрания – на 21 октомври, 17 часа.

От СДВР уточняват, че съществува вероятност от възникване на временно  затруднение, а при необходимост  и ограничение  на движението на пътни превозни средства в районите на провеждането им, а именно: кметство „Панчарево“ на бул. „Самоковско шосе“; на „Околовръстен път“, при светофара на квартал „Видните“ и Казичене;  на кръстовището на  бул. „Цариградско шосе“ и  улиците „Павел Красов“ и „Димитър Пешев“.

От полицията съветват при възможност водачите да избягват  движение по споменатите направления  или да използват алтернативни маршрути.

19 окт 2018

На 35-годишен мъж, задържан в столичното Шесто РУ е повдигнато обвинение

След проведени процесуално-следствени действия, криминалисти на Шесто РУ задържаха 35-годишен столичанин. Действията са осъществени след сигнал,

получен в полицията вчера следобед  към 15 часа  за инцидент в офис в сграда на столичния бул. „Цар Борис III“. Според първоначалната информация, мъж опитал да насили служителка в едно от помещенията, но въпреки приложената сила и нанесените й удари, тя оказала съпротива.

След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура, на 35-годишния задържан е повдигнато обвинение по чл. 152, ал. 1, т. 2, вр. чл. 18, ал. 1 НК и мярката му за задържане е удължена до  72 часа. Предстои разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

По случая е образувано досъдебно производство,  работата по него продължава под ръководството и надзора на прокуратурата.

19 окт 2018

При спецакции на СДВР срещу наркоразпространението са задържани двама

Наложени са им постоянни мерки за задържане

Продължават действията на столичната полиция, насочени срещу престъпления с наркотични вещества.

На 10 октомври при полицейска операция по противодействие на наркоразпространението в ж.к. „Дружба“, служители на сектор „Наркотици“ – СДВР задържаха 50-годишен наркодилър. При последвали претърсвания в жилището, обитавано от задържания, полицаите намерили и иззели множество полиетиленови пликчета, съдържащи вещества на бучки, на прах и тревиста маса. Резултатът от назначената експертна справка показал, че иззетите вещества са амфетамин с тегло 161.87 грама, кокаин - 8.97 грама и 17.44 грама марихуана. След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура задържаният е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 354 а от НК и му е наложена постоянна мярка „задържане под стража“.

На 11 септември, малко след 14 часа, на ул. „Пиротска“ служители на Трето РУ задържаха 42-годишен мъж, непосредствено след продажба на  наркотици на непълнолетен. При последвалите оперативни действия полицаите намерили укрити от задържания наркотици -  в тротоарно колче,  непосредствено до мястото, и в тоалетната на близкото заведение. При процесуално-следствените действия са иззети 11 полиетиленови сгъвки, съдържащи тревиста маса - 6.29 грама коноп.  След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура 42- годишният дилър е привлечен като обвиняем за престъпление по чл.354 а от НК и му е наложена постоянна  мярка за неотклонение „задържане под стража“.

16 окт 2018

Служители на Девето РУ разкриха извършител на кражба от автомобил.

На 30-годишния рецидивист е наложена мярка за неотклонение до 72 часа

Вчера през нощта, към 2.00 часа, при обход на маршрут в ж.к. „Люлин“, полицаи от Девето РУ забелязали човек със съмнително поведение. В хода на предприетата проверка у мъжа били открити авторадиокасетофон, флаш памет и други вещи, за които не можал да даде смислено обяснение как е придобил. В резултат на предприетите оперативни действия за изясняване на случая полицаите установили, че вещите са били откраднати по-рано от лек автомобил „Мерцедес А 160“, след счупване на предно ляво стъкло.

Извършителят на посегателството, 30-годишен, многократно осъждан, бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. След доклад на материалите, събрани по образуваното досъдебно производство, в Софийската районна прокуратура на мъжа е повдигнато обвинение за извършено престъпление по  чл. 196, ал. 1, т. 2, вр. чл. 195, ал. 1, т. 3, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1 б. „А“  НК и постановено задържане за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

12 окт 2018

ЗА СДВР

ОТДЕЛ "ПЪТНА ПОЛИЦИЯ"-СДВР