МВР

СДВР

 

Голямо количество нарязан безакцизен тютюн е установено на територията на столицата

С постановление на прокуратурата за срок до 72 часа са задържани двама мъже

В хода на проведени оперативни действия и претърсвания, извършени от служители на столичното Пето РУ, под ръководството и надзора на Софийска Районна прокуратура, е установено голямо количество акцизни стоки, без бандерол - 232,5 кг нарязан тютюн и 231 кутии цигари, както и предмети, материали и технически съоръжения, предназначени за производство на тютюневите изделия. В рамките на 24 часа в полицейския арест били задържани двама мъже, действали в съучастие. След събирането на достатъчно доказателства и доклад на материалите по делото в СРП, задържаните са привлечени като обвиняеми за извършените от тях престъпления - по чл. 234, ал. 1, пр. 2, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от НК и по чл. 234, ал. 4, пр. 2, вр. ал. 2, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от НК, а мярката им за неотклонение е удължена до 72 часа. И двамата са осъждани.

Предстои на 23.02.2020 г. те да бъдат приведени в СРС, с оглед разглеждане на искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”.

21 фев 2020

Столични криминалисти установиха и задържаха извършител на палеж

Разследването е проведено под наблюдението на СГП

Оперативно-издирвателните действия са предприети в рамките на образувано през април м. г. досъдебно производство за извършен умишлен палеж. Те са осъществени под ръководството на Софийска градска прокуратура.

На 25 април 2019 г., към 03,00 ч. постъпил сигнал за възникнал пожар в заведение на столичната ул. „Граф Игнатиев”. Незабавно към мястото са изпратени екипи на пожарната и бърза помощ. След потушаване на огъня е извършен оглед на обекта, при който е установена липсата на алкохол, кафе-машина и стереоуредба. Криминалистите на Първо РУ започнали работа по версия за умишлен палеж. В рамките на разследването са извършени множество действия - разпитани са свидетели, детайлно са прегледани записи от видеоохранителните камери.

На 14 февруари, по време на обход в района на Сточна гара, криминалистите установили мъж, чиято външност била сходна с тази на идентифицирания от записите. Последвало задържането му и извършване на експертиза, която установява съвпадение на образа. Мъжът е на 38 години, осъждан за кражби. В рамките на разследването е установен и негов съучастник, който към момента се издирва.

След доклад на събраните материал в Софийска градска прокуратура, той е привлечен като обвиняем по чл. 330 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа, след което СГС му е наложил мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 3000 лева. Разследването по случая продължава под ръководството на Софийска градска прокуратура.

17 фев 2020

Без сериозни инциденти премина срещата между отборите на ПФК „Левски” и ПФК „ЦСКА - София”

В резултат на предприетата от СДВР организация, не са регистрирани напрежение и по-сериозни инциденти по време на днешната футболна среща между отборите на ПФК „Левски” и ПФК „ЦСКА - София”, която се игра на Националния стадион „Васил Левски”. Не бяха допуснати груби нарушения на обществения ред и по време на провелото се преди това шествие в столицата.

Столичната полиция предприе всички необходими мерки за обезпечаване на реда и сигурността на гражданите преди, по време и след срещата. Посетителите на спортното събитие бяха проверявани на изградените в района на стадиона контролно-пропускателни пунктове.

За срок до 24 часа са задържани общо 16 души. 10 от тях - преди началото на футболната среща. Останалите шестима - на КПП-тата на входа на спортното съоръжение. Четирима от тях - за носене на забранени вещи, един с наложена забрана за посещение и един за неизпълнение на полицейско разпореждане.

17 фев 2020

СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред в столицата

Поводът е предстояща в събота футболна среща между отборите на ПФК „Левски” И ПФК „ЦСКА - София” и заявено преди това шествие

На 15 февруари /събота/ от 12.30 ч. ПФК „Левски”, съвместно с Националния клуб на привържениците на „Левски", ще проведе шествие под надслов „Левски, ти си всичко за нас”. То ще се състои непосредствено преди футболната среща между отборите на ПФК „Левски” и ПФК „ЦСКА - София” и е съобразено с разпоредбите на Закона за събранията, митингите и манифестациите, съгласувано и разрешено от Столична община. Маршрутът - от  бул. „Тодор Александров” по бул. „Княз Ал. Дондуков”, бул. „Васил Левски”, ул. „Ген. Йосиф В. Гурко”, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, бул. „Драган Цанков”, с крайна точка Национален стадион „Васил Левски”. От 14.45 ч. на Националния стадион „Васил Левски” започва и футболната среща между отборите на ПФК „Левски” ПФК „ЦСКА - София”.

В тази връзка Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата.

Преди, по време и след провеждане на шествието и спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. На изградени контролно - пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет или взета от касите на стадиона.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/. Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. В дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.

За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 12.45 ч. Привържениците на ПФК „Левски” ще бъдат настанявани в секторите „А” и „Б”, а привържениците на ПФК „ЦСКА - София” - в секторите „В” и „Г”.

От СДВР посочват, че във връзка с провежданото шествие и спортната среща е възможно да възникне временно затруднение в движението в централната градска част.

14 фев 2020

ЗА СДВР

ОТДЕЛ "ПЪТНА ПОЛИЦИЯ"-СДВР