МВР

СДВР

 

24 апр 2018

График на мобилните екипи на СДВР за посещения и срещи на място през 2018 г.

График за м. юни 2018 г. на мобилните екипи на СДВР за прием на граждани в изнесени приемни по места
График за м. юни 2018 г. на 07 РУ СДВР за осъществяване на срещи и прием на граждани от мобилни екипи в населени места на територията на 07 РУ
График за м. юни 2018 г. на 09 РУ СДВР за осъществяване на срещи и прием на граждани от мобилни екипи в населени места на територията на 09 РУ


Криминалисти на СДВР работят по изясняване на всички обстоятелства около опит за интервенция върху банкомат

Минути след полунощ днес в полицията бил получен сигнал за съмнително поведение на трима мъже, които се навъртали около банкомат, монтиран на сградата на банков офис на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”. На място незабавно били изпратени екипи на СДВР. При извършените заградителни действия полицаите задържали мъжете, засечени в паркиран в близост лек автомобил. Те са отведени в столично районно управление, където е установена самоличността им. Тримата са на възраст 39 и 40 години, двама от тях са с криминалистически регистрации за извършени престъпления, свързани с наркотици и с кражби.

Предприети са действия по разследването в рамките на образуваното досъдебно производство, а работата по изясняването на всички факти и обстоятелства около случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

20 юни 2018

Фотоизложба, посветена на ежедневието на столичните пожарникари, ще бъде открита на 20 юни 2018 г.

Събитието е част от проявите за предстоящото честване на 140-та годишнина от създаването на службата; Покана - 20 юни, 14.00 ч. парк „Кристал”

Изложбата, устроена със съдействието на  Дирекция „Култура” - Столична община, е авторска и е на фотографа Силва Тонева. Нейният обектив от години следва софийските пожарникари и запечатва основни моменти от тяхната дейност. Откриването ще се състои на 20 юни в 14.00 ч. в парк „Кристал
В продължение на 12 дни, до 2 юли, гражданите и гостите на София ще имат възможността да разгледат разнообразните фотоси, илюстриращи ежедневната работа на столичните огнеборци. С откриването на изложбата стартира поредицата от предстоящи инициативи, организирани от Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и посветени на 140 години от създаването на службата. Годишнината ще бъде отбелязана тържествено на 14 юли т.г.

19 юни 2018

Нормализира се обстановката в столицата след падналите обилни валежи

Информация на ГДПБЗН към 06,00 ч. тази сутрин

Вследствие на падналия обилен дъжд снощи в столицата служителите на пожарната служба са реагирали на над 250 сигнала за наводнени улици, мазета, приземни етажи, подлези, ресторанти, детски градини и други. Сред засегнатите обекти - хотел „Шипка”, метро станция „Витоша”, „Сердика”, Мол Парадайс, църквата в подлеза на хотел „Балкан”, подлезите до Централна гара и Министерство на младежта и спорта, 184 ЦДГ в кв. „Лозенец”, района на „Лъвов мост”, банка ДСК на ул. „Княз Александър І”, Театър „199”, болница „София мед”, онкологична болница в кв. „Дървеница”, болница „Свети Наум” до 4-ти километър, ЦСМП - София (Сточна гара), Министерство на туризма, подлеза пред Министерство на външните работи, Информационен център на МО, гаража на СДВР, фонотеката на БНР на бул. „Драган Цанков”, театър „Българска армия”, заведение „Рокендрола”, подлеза на булевардите „България” и „Гоце Делчев”, мазетата на ИА по лекарствата, заведения и ресторанти на приземните етажи.

 

От 18,30  ч. на 18 юни до 06,00 ч. тази сутрин пожарникарите са отработили около 57 сигнала. Няма информация за пострадали и бедстващи граждани.

По информация на НИМХ - БАН количеството на падналите валежи в района на центъра на град София е около 50 л/кв.м.

19 юни 2018

ЗА СДВР

ОТДЕЛ "ПЪТНА ПОЛИЦИЯ"-СДВР

Профил на купувача