МВР

СДВР

 

Новини

Предприети мерки по издаване на български лични документи

Уважаеми граждани,

Уведомяваме Ви, че всички лица с постоянен адрес на територията, обслужвана от СДВР, имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи с платена такса за обикновена или бърза услуга във всяко едно от звената БДС от 01 РУ до 09 РУ на територията на столицата.

Заявления за издаване на документи, с внесена такса за експресна услуга, се подават в отдел „Български документи за самоличност” - СДВР (гр. София, бул. „Княгиня Мария Луиза” № 48).

М
ярката е с цел облекчаване на по-натоварените звена БДС, както и е с цел допринасяне на удобство за гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес.           

Готовите лични документи се получават в звеното БДС на СДВР, където е подадено заявлението.

След направен анализ на натовареността на звената „Български документи за самоличност”, удълженото работно време е изтеглено в сутрешните часове, а именно от 7.00 до 17.30 ч. - информира Стоянка Бумбарова, началник сектор в отдел „Български документи за самоличност” в СДВР.

Както вече бе съобщено, статистиката отчита ръст на желаещите да подновят своите лични документи, което налага и въвеждането на по-гъвкава организация на работа. След обучение, в обслужването на гражданите ще се включат и допълнително назначени служители, които да подпомогнат работата при засилване на потока. В случай че след попълване на състава са възможни други промени, гражданите ще бъдат своевременно осведомени.

Работно време на всички звена БДС в районните управления на територията на София и на Дирекция „Български документи за самоличност” в делнични дни:

От 7.00 до 17.30 ч. без обедна почивка и единично прекъсване на работа в интервала 13.00 - 13.30 ч. за дезинфекция с оглед спазване на противоепидемичните мерки.

График на дежурните звена БДС при СДВР за съботните дни през месец октомври 2020 г., с работно време от 8:30 ч. до 14:30 ч.:

Всяка събота - Отдел БДС - СДВР, на адрес: бул. Княгиня Мария Луиза № 48, с прием на заявления за издаване на БЛД - лични карти и паспорти с такса за експресна и обикновена услуга;

3 октомври – Първо и Четвърто РУ;

10 октомври – Второ и Седмо РУ;

17 октомври – Трето и Пето РУ;

24 октомври – Шесто и Осмо РУ;

31 октомври – Девето и Първо РУ.


В тази връзка Ви предоставяме информация за натовареността по РУ, както следва:
26 окт 2020

Криминалисти от столичното Второ РУ иззеха над 2 килограма наркотици

27-годишен, криминално проявен, е привлечен като обвиняем и му е наложена постоянна марка за задържане

    Полицейска проверка в жилище в ж.к. „Надежда” е извършена от служители на столичното Второ РУ. В хода й са намерени множество полиетиленови пликове - с растителна маса, прахообразно вещество, таблетки. Иззети са също две електронни везни, две машини за вакуумиране, парична сума и мобилни телефони. Резултатът от назначената експертна справка показал, че вещества са 1439.23 грама коноп, 847.42 грама амфетамин и 9.77 грама екстази.

По случая е задържан 27-годишен, криминално проявен, мъж. След доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура, задържаният е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 354а от НК. Наложена му e постоянна мярка „задържане под стража”.

22 окт 2020

Столични полицаи иззеха близо 1.5 кг марихуана


    Полицейската операция за противодействие на престъпления с наркотични вещества е проведена от служители на сектор „Наркотици“ при СДВР, под наблюдението на прокуратурата. В хода на действията, в столичния ж.к. „Овча купел”, са задържани двама мъже - на 32 и на 33 години. При последвалите процесуално-следствени действия, в жилище в квартала, полицаите намерили и иззели пластмасови съдове, съдържащи тревиста маса, мобилни телефони, газово оръжие и боеприпаси.

Мъжете били задържани с полицейска мярка до 24 часа, а по случая - образувано досъдебно производство. Резултатът от изготвената експертна справка показал, че иззетата тревиста маса е марихуана с тегло 1445 грама. След доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура, двамата са привлечени като обвиняеми. Наложени са им мерки „парична гаранция” в размер на 1500 за всеки.

21 окт 2020

Столични полицаи изнесоха открит урок по пътна безопасност за деца от район „Искър”

Открит урок „Аз пресичам безопасно”, иницииран от кмета на район „Искър” Ивайло Цеков, се проведе на специализирана площадка в ж.к. „Дружба-1”. Столични пътни полицаи се срещнаха с първокласници от 108 ОУ „Никола Беловеждов” и с деца от 13 детска градина „Калинка”. Във формата на игри малчуганите научиха повече за безопасното поведение на пътя, за знаците на регулировчиците и за сигналите на светофара, за пресичането на пешеходна пътека. Децата получиха светлоотразителни ключодържатели, които да закачат на раниците и чантите си, за да могат да се виждат отдалеч. Предметите бяха осигурени от Местната комисия за борба с противообществените прояви на непълнолетни и малолетни /МКБППМН/.

Истинска радост за тях бе възможността да разгледат отблизо полицейски автомобил, да влязат в него, да включат светлините и сирените.

15 окт 2020