МВР

ОД Варна

 

09 авг 2018

Мобилните полицейски екипи продължават своята работа в помощ на хората в малките и отдалечени населени места във Варненска област

В изпълнение на плана за противодействие на конвенционалната престъпност на МВР, въведената от ръководството на ОД на МВР във Варна организация, целяща по-активно присъствие на полицейски служители в малките населени места в областта, продължава да дава своите резултати. Сформираните мобилни екипи за посещения в населени места без постоянно полицейско присъствие, с участието на служители от отделите „Криминална полиция” и „Охранителна полиция”, продължават по график да реализират срещи с жители на населените места и представители на местната власт, по време на които могат да бъдат поставени актуални проблеми и да бъдат подавани сигнали за престъпления или различни нарушения.
За първото шестмесечие на 2018 година са сформирани 37 мобилни екипа, които са извършили 157 посещения в 98 населени места без постоянно полицейско присъствие. При посещенията са получени 34 сигнали за престъпления и нарушения, по които са предприети необходимите законови мерки. 
Графикът за приема на мобилните екипи предварително е оповестен на видно място в съответното село, както и на електронния сайт на ОДМВР – Варна, в раздел „Новини”.
 

ОД на МВР – Варна припомня възможностите за заплащане на всички глоби по ЗДвП

Налични са пос-терминали във всички извънградски РУ на МВР в областта, както и в сектор „Пътна полиция”

ОД на МВР – Варна и сектор „Пътна полиция” напомнят на всички водачи, които не са платили глобите си по ЗДвП, че при проверка на пътя ще им бъде отнето свидетелството за управление на МПС, а автомобилът им може да бъде спрян от движение до заплащане на дължимата глоба. Всички граждани могат да извършат проверка за влезли в сила наказателни постановления и електронни фишове по ЗДвП по електронен път на адрес:

https://e-uslugi.mvr.bg/ESP.Web.Portal/Services/Index , 

където могат и да заплатят дължимите суми, ако имат такива.

Заплащането може да бъде реализирано също и по следните начини:

1. В сектор „Пътна полиция” чрез наличните пос-терминали в работно време на гишетата за обслужване на граждани;

2. Във всички извънградски РУ на МВР (Аксакво, Девня, Провадия, V РУ на МВР) на пос-терминали, които могат да бъдат използвани за заплащане на дължими суми за глоби по ЗДвП;

3. По банков път, като се обърне изключително внимание на правилното попълване на необходимата информация, в частност основанието за плащане, където трябва да се изпише вярно номера на фиша или на наказателното постановление.
 

08 авг 2018

Междуведомствен координационен център за съвместна работа на МВР и НАП по Северното Черноморие

Директни телефони за сигнали от граждани - 052/652 238 и 0888/377723


В началото на месец юли за трета поредна година стартира Междуведомствения координационен център за съвместна работа на МВР и НАП по Северното Черноморие, който се помещава в сградата на Областна дирекция на МВР - Варна. 


Смисълът на координационния център е да подпомага дейността на всички органи, които имат контролни функции във връзка с туристическия сезон.

Трите основни направления на работа на координационното звено са: съвместни патрули в курортните комплекси и крайбрежни зони на Варна; съвместни действия по отношение на контрола на работа на нощните заведения; изграждане на контролни фискални пунктове на територията на курортите в областите Варна и Добрич. 

Сигнали за нередности от страна на граждани към Междуведомствения координационен център могат да бъдат подавани на тел. 052/652 238 и 0888/377723

02 юли 2018

Инцидент в хотел в КК "Златни пясъци" на 13.08.2018 г.

Извършителят на деянието е санкциониран по реда на УБДХ на 14.08.2018 г.

На 13 август, около 10:20 часа в полицията е получен сигнал за възникнал около 9:30 часа  инцидент, при който в коридора на хотел в курорта „Златни пясъци” турист във видимо нетрезво състояние е извършил непристойни действия - държал се провокативно и агресивно спрямо служители от персонала и нанесъл удар в областа на врата на 51-годишна камериерка.
На място е изпратен автопатрулен екип. Установени са участниците в инцидента,  потърпевшата е насочена към медицинска служба за преглед и издаване на медицинско удостоверение.
Малко по-късно потърпевшата е посетила Пето РУ – Варна, където е подала жалба и е приложила документация към нея. От медицинското удостоверение е видно, че има данни за нанесена лека телесна повреда. В хода на проверката е изяснено, че са налице достатъчно данни за съпричастността на 33-годишния мъж към деянието и той е задържан.
Случаят е докладван на прокурор при РП- Варна, който е дал указания проверката да се води по реда на Указа за борба с дребното хулиганство. Около 17 часа на 13 август  всички материали по преписката са докладвани отново на прокурор от ВРП и на съдия от РС – Варна и е насрочено заседание за 13 часа на 14 август 2018 г.
На заседанието състав на съда е наложил на 33-годишния санкция глоба.


15 авг 2018

ЗА ОД НА МВР ВАРНА

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО