МВР

ОД Варна

 

20 яну 2022

За втори- пореден ден варненски криминалисти задържаха, мъж и жена занимаващи се с производство и разпространение на наркотици

При процесуално-следствените действия са иззети 25.89г амфетаминопроизводни

 

В рамките на активните действия за пресичане на престъпления по линия „наркотици“, вчера служители на ОДМВР Варна задържаха двама варненци – познати на полицията, 36-годишен мъж, осъждан и жена на 32 години,  в момент на продажба на наркотични вещества. След последвалото претърсване на жилището на мъжа, в което живеят и двамата, от имота са намерени и иззети 25.89г амфетаминопроизводни, марихуана 1.50г и 1.02г екстази, както и други вещи доказателства за осъществяваната незаконна дейност.  Работата по документиране на случая продължава.

След доклад на материалите по образуваното досъдебно производство в Окръжна прокуратура – Варна, извършителите са привлечени като обвиняеми

Криминалисти на ОДМВР - Варна с поредна акция срещу притежание и разпространение на наркотични вещества

В ареста от снощи е мъж - рецидивист, дрогиран, разпространител на наркотици

 

         Успешна полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с притежанието и разпространението на наркотични вещества, се проведе вчера- 10 януари  т.г., на територията на града, от служители на криминална полиция при ОДМВР Варна. В хода на спецакцията са задържани 7 младежи - един на 17 и двама на 20 години от с.Езерово и варненци на 22, 26, 30 и 38 години. По случая е образувано досъдебно производство , под наблюдение на Окръжна прокуратура - Варна.

            На 26 - годишния младеж от Варна ще му бъде е повдигнато обвинение за престъпление по чл.354а, ал.2 от НК и е взета мярка за неотклонение задържане под стража за срок до 72 часа. За извършеното деяние законът предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години и гроба в размер от 20 000 до 100 000 лева.

            При проведените процесуално - следствени действия  ( претърсване и  изземване ),  в обитаваното от него жилище са намерени и иззети 20.05г марихуана, 4.76г  метамфетамин и електронна везна. Установено е , че е управлявал колата под влияние на амфетаминопроизводни, като за това му провинение е съставен акт за установяване на административно нарушение, както и още един акт по ЗДвП


11 яну 2022

Млад мъж е задържан, след като не спрял на полицейска проверка и опитал да избяга от униформените

 

 

Днес при провеждане на  специализирана полицейска операция по линия на „ Противодействие на престъпления  свързани с  наркотични вещества“ на територията  на гр. Варна, на ул.“Академик Андрей Сахаров“ са предприети действия за спиране на л.а. „Ауди - А7“, управляван  от 23-годишен варненец, за  когото има данни, че се занимава с разпространение на наркотични вещества и е с отнето СУМПС, след управление на МПС под влияние на наркотични вещества. Мъжът не се подчинил на подадените му светлинни и звукови сигнали, увеличил скоростта и направил опит да  избяга и укрие, като по време на движението си предизвиквал ПТП със случаен участник в движението.  Автомобилът на нарушителят на реда е без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“.

След незабавни оперативно-издирвателни действия на служителите на реда е установен и задържан в близост до управлявания от него автомобил, паркиран в Цветния квартал. При извършените процесуално- следствени  действия в обитаваното от него жилище криминалисти от ОДМВР Варна са намерили и иззели: електронна везна с остатъци от зелена тревиста маса, полиетиленови пликчета съдържащи бяло прахообразно вещество и пластмасова кутия, също с бяло прахообразно вещество .

На мъжа са съставени: акт за предизвикано ПТП; акт за не подчинение на подаден от контролните органи сигнал за спиране; акт за управление на МПС, като е лишен от това му право и са свалени номерата на превозното средство, с което е извършил нарушенията и е задържан за срок до 24 часа.

По случая са образувани две досъдебно производство и са докладвани на прокуратурата


05 яну 2022

ЗА ОД НА МВР ВАРНА

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО