МВР

ОД Варна

 

24 юни 2019

Служители на Отдел „Икономическа полиция” към ОДМВР – Варна заловиха 600 000 къса цигари без бандерол

Двама мъже са задържани

Специализирана полицейска операция по линия на разпространение на акцизни стоки без бандерол се проведе във Варна през изминалите почивни дни. При извършени действия по разследването, в момент на разтоварване на кашони, съдържащи цигари, от товарен автомобил са задържани двама мъже. Намерените и иззети цигари са от марките: „Карелиа” и „Реджина” и кутиите не са облепени с акцизен бандерол. Общото количесто иззети късове е 600 000.
По случая е образувано досъдебно производство срещу П.К. (40 г.), известен на МВР, и Т.Т. (40 г.). Мъжете са задържани за срок от 24 часа. Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава под надзора на Районна прокуратура – Варна. 
Стойността на иззетото количество е приблизително 200 000 лв. 
 

ОД на МВР – Варна търси съдействие за установяване самоличността на извършител на опит за грабеж на дамска чанта

Предоставяме кадри от камери за видеонаблюдение

Опит за грабеж на дамска чанта от 58-годишна жена е извършен на 17 май т.г., около 18:30 часа, на ул. „Димитър Икономов” във Варна. 
Извършителят на престъплението е на възраст около 20-25 години, висок е около 155 см., със слабо телосложение. Същият има къса коса и гъста брада. Отличителен белег е това, че е носил диоптрични очила с правоъгълна рамка. Бил е облечен със светло сини дънки с дупки по крачолите и зелено шушляково яке. 
По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което са извършени множество оперативно-издирвателни действия. Към момента самоличността на извършителя не е установена.

Във връзка с това ОД на МВР – Варна отправя апел за съдействие - всеки, който разпознае мъжа от видеокадрите или разполага с информация, която би помогнала на разследващите, може да сигнализира при гарантирана анонимност на тел.: 112, 052/615166 или в най-близкото поделение на МВР.

20 юни 2019

Засилен пътен контрол стартира на територията на област Варна и в цялата страна

Акцията е предприета във връзка с настъпилите през последните дни тежки пътни инциденти

Специализирана операция на пътна полиция започва от днес, както в област Варна, така и в цялата страна. Ще бъде засилен контролът върху скоростта, неправоспособността на шофьорите, ползването на обезопасителните колани и детските обезопасителни системи, отнемането на предимство на пешеходци на пешеходни пътеки. Особено внимание ще се обръща на водачите на двуколесни превозни средства - на тяхната правоспособност, видимостта и състоянието на регистрационните табели на моторните превозни средства, използването на защитните каски.
Полицейските екипи ще бъдат локализирани по участъци с въведена временна организация на пътя, както и по местата със засилен трафик.
Същевременно продължава и предприетата за летния сезон операция на пътна полиция. В рамките й ще се осъществява и засилен контрол на транзитно преминаващите през страната моторни превозни средства.
 

18 юни 2019

Министър Маринов във Варна: Доброто оборудване и обучение намаляват риска в полицейската работа

Добро оборудване и постоянно обучение са пътят, за да намалим рисковете в работата на полицаите и пожарникарите. Фактът, че подобни благотворителни инициативи събират все повече хора, говори, че доверието на обществото се повишава. Това заяви министър Младен Маринов във Варна. Той откри десетото издание на благотворителния концерт "С обич за децата, в памет на бащите - герои" - инициатива на местната структура на СФСМВР. Гражданите и гостите на Варна имаха възможност да разгледат специализирано оборудване, да наблюдават демонстрации на полицейски техники и бойни спортове и богата програма с изпълнение на талантливи деца.
Сред гостите бяха още министърът на младежта и спорта Красен Кралев, областният управител на Варна Стоян Пасев,  кметът на Варна Иван Портих, директорите на ОДМВР Варна и Добрич Даниел Пашов и Никола Панчев.
 

17 юни 2019

ЗА ОД НА МВР ВАРНА

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО