МВР

ОД Варна

 

Спортни успехи

2008 г.

Спечелено е първо място за отбора на СОУ „Гео Милев” в Републиканските състезания на МПО „Млад огнеборец”.

 

2011 г.  

Преломна в историята на пожароприложния спорт в град Варна.

Като плод на многогодишните усилия на ръководството на ОУПБЗН и спортния клуб, на реконструирания стадион „Локомотив” е изградена специално конструирана тренировъчна пожарникарска кула.

Същата става реалност благодарение на решаващата подкрепа на кмета на град Варна - г-н Кирил Йорданов. Кулата е официално открита в края на м. септември 2011 г. от министър –председателя Бойко Борисов.

 

 

 

2012 г.

На уникалната спортна база „Локомотив” се провеждат Републиканските състезания на МПО „Млад огнеборец”, спечелени от  отбора на СОУ „Димчо Дебелянов”-Варна.

Отборът ни придобива право на участие  в  олимпиадата за пожарникари в град Мюлюз-Франция.

Волейболният отбор на ОУПБЗН - Варна завоюва Републиканската купа за служители на МВР.


2013 г.

На 26-тите мемориални състезания „Героите на Чернобил” в Украйна огнеборците от ОУПБЗН - Варна  завоюват трето място в дисциплината „Бойно разгръщане от мотопомпа”, изпреварвайки националните отбори на Беларус, Казахстан, Молдова и сборните отбори на Москва, Киев и др.

За пръв  път  в историята на пожароприложния спорт в България състезателка от „СК по ППС - Варна” Жаклин Георгиева взема участие в дисциплината „100 метрова пътека с препятствия” за жени на олимпиадата за пожарникари в град Мюлюз - Франция. 

На проведените на СБ „Локомотив” XLI Републикански състезания варненските пожарникари печелят купата на БФППС.

През месец септември състезателят Илиан Георгиев печели  за отбора първото издание на купа „Тримонциум” в град Пловдив. 

На републиканското първенство по плажен волейбол за служители на МВР първите две места печелят  двете двойки на ОУПБЗН – Варна – безпрецедентен успех!