МВР

ОД Варна

 

Новини

Завърши надпреварата в дисциплината „100 метрова пътека с препятствия” от състезанията по ППС

Вчера, 6 юни, участниците в 46 Републикански преглед по пожароприложен спорт и Петия Международния турнир за купа „Одесос“ - Варна 2018 г. се надпреварваха в дисциплината „100 метрова пътека с препятствия”.
Имената на призьорите за деня са както следва:

За Петия международен клубен турнир за купа „Одесос“:
Категория жени:
I място - Михаела Ванклова – Острава - Чехия
II място - Катерина Кшасанова – Одеса - Украйна

Категория мъже:
I място - Денис Йесипенко – Одеса – Украйна
II място - Александър Барбакар – Кишинев - Молдова
III място - Юрий Плотников – Одеса - Украйна

За 46 Републикански преглед по ППС:
Категория мъже:
I място - Пламен Писков – Пловдив - България
II място - Михаил Костов – Пловдив - България
III място - Росен Маринов – Стара Загора - България

07 юни 2018

Първият състезателен ден на надпреварата по пожароприложен спорт завърши

Измина първият състезателен ден на 46 Републикански преглед по пожароприложен спорт и Петия Международния турнир за купа „Одесос“ - Варна 2018 г.
В дисциплината „Изкачване с щурмова стълба“ се отличиха следните състезатели:

За Петия международен клубен турнир за купа „Одесос“:
Категория жени:
I място - Катерина Кшасанова – Одеса - Украйна
II място - Ванеса Хаджийска – Плевен - България
III място - Леона Васичкова – Острава - Чехия

Категория мъже:
I място - Серги Романски – Одеса - Украйна
II място - Анатолий Бебенко – Одеса - Украйна
III място - Денис Йесипенко – Одеса – Украйна

За 46 Републикански преглед по ППС:
Категория мъже:
I място - Християн Христов – София - България
II място - Георги Георгиев – Стара Загора - България
III място - Росен Маринов – Стара Загора - България

В 15:20 часа, в четвърти коридор, победителят Християн Христов постави републикански рекорд в дисциплината, като преодоля трасето за 14,88 секунди.

 

06 юни 2018

Петият международен турнир по пожароприложен спорт „Одесос” и 46 републикански преглед по пожаро-приложен спорт се провеждат във Варна от 4 до 8 юни

Участват общо 28 отбора

От 4 до 8 юни 2018 г. във Варна се провежда Петия международен клубен турнир по пожароприложен спорт за купа „Одесос” и 46 републикански преглед по пожаро-приложен спорт.
Организатори на спортната проява са Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” МВР,  Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Варна и Община Варна. 

Състезанията започват на 5 юни 2018 г. и ще се провеждат на стадион „Локомотив”. Официалното откриване на форума ще бъде на входа на Морската градина във Варна от 17:00 часа на 5 юни.
Всеки ден от 5 до 8 юни 2018 г. за времето от 09:00 до 13:00 ч. ще има индивидуални и колективни състезания по различни дисциплини. 
Днес, от 11:30 часа, в сградата на Община Варна, в зала „Варна“ предстои пресконференция, на която ще бъдат изнесени подробности за предстоящите прояви. 


04 юни 2018

Предстоящи състезания на младежките противопожарни отряди "Млад огнеборец"

На 17 май тази година, от 09:00 часа, на стадион „Локомотив” в гр Варна ще се проведе Областното състезание на младежките противопожарни отряди  „Млад огнеборец”. Надпревара ще има в следните дисциплини: „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „400 m щафетно бягане с препятствия”. Състезанията на младежките противопожарни отряди се провеждат ежегодно. Целта е  повишаване физическата дееспособност на младежите от 12 до 16 години и развиване на практически умения и готовност за правилни действия при пожари, стихийни бедствия и аварии. В състезанието ще участват отборите спечелили Районните състезанията, провели се сред учебните заведения в област Варна.
На следващия ден 18 май от 10:00 часа,  в гр. Варна, ж.к. „Аспарухово", м-ст „Малка Чайка", ще се проведе Областен етап от ученическото състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации – 2018". 
В състезанието ще вземат участие победителите от Общинските етапи от състезанието – община Девня, община Аксаково и  общ. Провадия. Отборите ще мерят сили в два етапа - теоретичен и практически. Целта е да се покажат придобитите умения и знания за защита при бедствия, чрез състезателни игри. Победителят от състезанието ще се яви на Националното ученическо състезание.
В годината в която се навършват 140 години от създаването на Варненската пожарна служба РДПБЗН - Варна получи много добра оценка за организацията по подготовката и провеждането на провелото се Зонално състезание по ППС. Комплексни победители за трета зона е отборът на РДПБЗН – Русе, а за четвърта зона купата бе извоювана от РДПБЗН – Варна.
Тази година за първи път в Зонални състезания взеха участие юноши от Варна и Разград на възраст от 13 до 18 години. Комплексен победител в тази надпревара стана отборът на Разград.

16 май 2018

Зонално състезание по пожароприложен спорт ще се състои на 10 и 11 май във Варна

Пожароприложният спорт е фундамент в дейността на пожарникарите за работа при гасене на пожари и ликвидиране на аварии. Той възпитава в спортуващите смелост, сила и мъжество – качества, които са крайно необходими в екстремални ситуации.
Традиционно Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Варна и Спортен клуб по пожароприложен спорт – Варна са домакини на Зоналните състезания за определяне на отборите, които ще вземат участие в участие в Републиканския преглед по ППС Варна – 2018, който ще се проведе в началото на месец юни.
Участниците тази година са от РДПБЗН – Русе, Разград, Силистра, Шумен, Търговище, Добрич и Варна. Спортният форум ще се проведе на стадион „Локомотив” на 10 и 11 май.
Съгласно регламента състезанието се проведе в четирите дисциплини:
1. Изкачване с щурмова стълба;
2. 100 м пътека с препятствия;
3. Пожарна щафета 4 х 100 м с претятствия;
4. Бойно разгръщане от мотопомпа.

Тази година предстои да стартира съвместна инициатива на Община – Варна и РДПБЗН – Варна, която има за цел да бъдат организирани юноши и девойки. С подкрепата на Общинския детски център, през лятната ваканция, те ще получат основни знания и умения по пожаро-приложен спорт и ще бъдат научени как да реагират в кризисни ситуации. 


09 май 2018

Областно състезание по пожароприложен спорт се проведе във Варна

За поредна година град Варна беше домакин на Областното състезание по пожароприложен спорт.

То се проведе в четири дисциплини: Изкачване с щурмова стълба; 100 м пътека с препятствия; Пожарна щафета 4 х 100 м с препятствия и Бойно разгръщане от мотопомпа.

Комплексните победители в тази годишното състезание са: отборът на Трета РСПБЗН – Варна класирал се на първо място; второто място зае сборния отбор на Втора РСПБЗН - Варна и сектор СОД, а Третото място беизвоювано от отборът на Първа РСПБЗН – Варна.

Състезанието премина в дух на добро спортсменско поведение и колегиалност. Подчертан беше ентусиазмът на участниците в категория юноши състезаващи се в индивидуалните дисциплини: Изкачване с щурмова стълба и 100 м пътека с препятствия.

Основни цели на това състезание са проверка нивото на подготовка на състезателите от отборите по пожароприложен спорт в РДПБЗН – Варна и определяне на сборен отбор за участие в Зоналните състезания и Републиканския преглед по ППС – Варна.

25 апр 2018