МВР

ОД Варна

 

Новини

Предстоящи състезания на младежките противопожарни отряди "Млад огнеборец"

На 17 май тази година, от 09:00 часа, на стадион „Локомотив” в гр Варна ще се проведе Областното състезание на младежките противопожарни отряди  „Млад огнеборец”. Надпревара ще има в следните дисциплини: „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „400 m щафетно бягане с препятствия”. Състезанията на младежките противопожарни отряди се провеждат ежегодно. Целта е  повишаване физическата дееспособност на младежите от 12 до 16 години и развиване на практически умения и готовност за правилни действия при пожари, стихийни бедствия и аварии. В състезанието ще участват отборите спечелили Районните състезанията, провели се сред учебните заведения в област Варна.
На следващия ден 18 май от 10:00 часа,  в гр. Варна, ж.к. „Аспарухово", м-ст „Малка Чайка", ще се проведе Областен етап от ученическото състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации – 2018". 
В състезанието ще вземат участие победителите от Общинските етапи от състезанието – община Девня, община Аксаково и  общ. Провадия. Отборите ще мерят сили в два етапа - теоретичен и практически. Целта е да се покажат придобитите умения и знания за защита при бедствия, чрез състезателни игри. Победителят от състезанието ще се яви на Националното ученическо състезание.
В годината в която се навършват 140 години от създаването на Варненската пожарна служба РДПБЗН - Варна получи много добра оценка за организацията по подготовката и провеждането на провелото се Зонално състезание по ППС. Комплексни победители за трета зона е отборът на РДПБЗН – Русе, а за четвърта зона купата бе извоювана от РДПБЗН – Варна.
Тази година за първи път в Зонални състезания взеха участие юноши от Варна и Разград на възраст от 13 до 18 години. Комплексен победител в тази надпревара стана отборът на Разград.

16 май 2018

Зонално състезание по пожароприложен спорт ще се състои на 10 и 11 май във Варна

Пожароприложният спорт е фундамент в дейността на пожарникарите за работа при гасене на пожари и ликвидиране на аварии. Той възпитава в спортуващите смелост, сила и мъжество – качества, които са крайно необходими в екстремални ситуации.
Традиционно Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Варна и Спортен клуб по пожароприложен спорт – Варна са домакини на Зоналните състезания за определяне на отборите, които ще вземат участие в участие в Републиканския преглед по ППС Варна – 2018, който ще се проведе в началото на месец юни.
Участниците тази година са от РДПБЗН – Русе, Разград, Силистра, Шумен, Търговище, Добрич и Варна. Спортният форум ще се проведе на стадион „Локомотив” на 10 и 11 май.
Съгласно регламента състезанието се проведе в четирите дисциплини:
1. Изкачване с щурмова стълба;
2. 100 м пътека с препятствия;
3. Пожарна щафета 4 х 100 м с претятствия;
4. Бойно разгръщане от мотопомпа.

Тази година предстои да стартира съвместна инициатива на Община – Варна и РДПБЗН – Варна, която има за цел да бъдат организирани юноши и девойки. С подкрепата на Общинския детски център, през лятната ваканция, те ще получат основни знания и умения по пожаро-приложен спорт и ще бъдат научени как да реагират в кризисни ситуации. 


09 май 2018

Областно състезание по пожароприложен спорт се проведе във Варна

За поредна година град Варна беше домакин на Областното състезание по пожароприложен спорт.

То се проведе в четири дисциплини: Изкачване с щурмова стълба; 100 м пътека с препятствия; Пожарна щафета 4 х 100 м с препятствия и Бойно разгръщане от мотопомпа.

Комплексните победители в тази годишното състезание са: отборът на Трета РСПБЗН – Варна класирал се на първо място; второто място зае сборния отбор на Втора РСПБЗН - Варна и сектор СОД, а Третото място беизвоювано от отборът на Първа РСПБЗН – Варна.

Състезанието премина в дух на добро спортсменско поведение и колегиалност. Подчертан беше ентусиазмът на участниците в категория юноши състезаващи се в индивидуалните дисциплини: Изкачване с щурмова стълба и 100 м пътека с препятствия.

Основни цели на това състезание са проверка нивото на подготовка на състезателите от отборите по пожароприложен спорт в РДПБЗН – Варна и определяне на сборен отбор за участие в Зоналните състезания и Републиканския преглед по ППС – Варна.

25 апр 2018