МВР

ОД Варна

 

Новини

Междуведомствен координационен център за съвместна работа на МВР и НАП по Северното Черноморие

Директни телефони за сигнали от граждани

В началото на месец юли за втора поредна година стартира Междуведомствения координационен център за съвместна работа на МВР и НАП по Северното Черноморие, който се помещава в сградата на Областна дирекция на МВР - Варна.

Смисълът на координационния център е да подпомага дейността на всички органи, които имат контролни функции във връзка с туристическия сезон.

Трите основни направления на работа на координационното звено са: съвместни патрули в курортните комплекси и крайбрежни зони на Варна; съвместни действия по отношение на контрола на работа на нощните заведения; изграждане на контролни фискални пунктове на територията на курортите в областите Варна и Добрич.

Сигнали за нередности от страна на граждани към Междуведомствения координационен център могат да бъдат подавани на тел. 052/652 238 и 0882/050027. Както и на електронната пощенска кутия с адрес: [email protected]


29 юни 2017

Четвъртият турнир по пожароприложен спорт „Одесос” беше открит на Морска гара – Варна

Участват общо 11 отбора

  На 19.09.2017 г. от 18:00 ч. на Морска гара във Варна, под звуците на националния химн на РБългария беше официално открит Четвъртия международен клубен турнир по пожароприложен спорт за купа „Одесос”. Организатори на спортната проява са Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Варна съвместно с Община Варна и с подкрепата на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР. Състезанията се провеждат на стадион „Локомотив”.

            Атракция при откриването беше включването на деца от частна занималня във  Варна, които направиха демонстрация на действия при пожар, възникнал вследствие на игра. Децата, които предизвикаха пожара (имитиран с цветни димки) много бързо се обадиха на тел. 112 и на мястото пристигнаха екипи от пожарникари и медици – техни връстници, които, с помощта на служители на ПБЗН, погасиха пожара и оказаха медицинска помощ на пострадали. 

            Демонстрация на бойно разгръщане на мотопомпа направиха състезателките от спортен клуб по пожароприложен спорт – Варна.

            Тази година ще се състезават 7 мъжки клубни отбора от Молдова, Чехия  и България и 4 женски от България и Чехия, Словакия. Съгласно регламента състезанието са  провежда в следните дициплини: Изкачване с щурмова стълба; 100 м пътека с препятствия; Пожарна щафета 4 х 100 м с претятствия; Бойно разгръщане от мотопомпа.

20 сеп 2017

21 септември 2017 г. - Европейски ден без загинали на пътя

Инициатива на Европейската мрежа на службите на пътна полиция TISPOL

 За втора поредна година 21 септември е обявен за Европейския ден без загинали на пътя (European Day Without A Road Death - EDWARD).

Целта на мащабната операция EDWARD е ограничаване до минимум броя на тежките ПТП на територията на град Варна и областта, чрез засилена контролна дейност по спазване изискванията на ЗДвП и повишаване степента на информираност на обществото за пътно-транспортния травматизъм и причините за същия.

В Република България операцията се провежда под мотото „Спаси живот!“.

В тази връзка се предвижда в четвъртък, в гр. Варна, да се проведе специализирана полицейска операция по метода на широкообхватния контрол.

От .11:00 до 12:00 часа на бул. „Васил Левски”, в отсечката след автобусна спирка „Дубровник”, в северното платно, ще бъдат разположени постовете на служителите на сектор „Пътна полиция” към ОДМВР – Варна.

Заповядайте, на 21 септември, в .11:00. часа, на бул. „Васил Левски”.

Нека заедно да направим този ден без жертви ВЪЗМОЖЕН!

                                                                                                                                                                        

18 сеп 2017

Служители на „Икономическа полиция” при ОДМВР – Варна разбиха схема за изработване и търговия с неистински здравни книжки, медицински свидетелства и други документи

Започват масирани проверки съвместно с компетентните органи по заведения и търговски обекти

След специализирана операция, в резултат от множеството предприети процесуално – следствени действия, под ръководството на Районната прокуратура във Варна, служители на отдел „Икономическа полиция” при ОДМВР установиха и задържаха четирима души, участващи в схема за изработване и търгуване с много и различни видове неистински документи. За срок до 24 часа са задържани двама мъже и две жени: А.Т. (53 г.), И.И. (55 г.), В.Х. (50 г.) и Д.Т. (62 г.). 

В автомобил, управляван от 53-годишния мъж, са намерени готови неистински документи - лични здравни книжки, медицински свидетелства, както и множество неистински печати. При последвалото претърсване в имоти на задържаните са намерени над 200 броя неистински печати на лекари, медицински лаборатории и държавни учреждения, както и над 250 неистински документа. Установено е, че дейността си четиримата са осъществявали през продължителен период от време и на територия, обхващаша цялото Черноморие. 

По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. 

Предстоят  масирани съвместни проверки по заведенията и търговските обекти заедно с компетентните държавни контролни органи, като при установяване на неистински документи ще бъде търсена наказателна и административна отговорност на лицата, ползващи неистинските документи, както и на работодателите, сключили трудови договори с горепосочените лица. 

08 сеп 2017