МВР

ОД Варна

 

Новини

Криминалисти от ОДМВР – Варна разкриха група, извършвала нарушения на изборното законодателство

 

В хода на предприети действия по разследване на престъпна дейност, криминалисти от ОДМВР – Варна разкрили извършвани нарушения на изборното законодателство – набиране на хора, които да гласуват за определена политическа сила на изборите за народни представители, проведени на 4 април т.г. Подробности за работата по случая оповестиха началникът на отдел „Криминална полиция“ комисар Цветан Пировски и началникът на сектор „Престъпления против собствеността“ главен инспектор Живко Костадинов.

В резултат на професионалните действия на сформирания екип от криминалисти са установени 11 души, имащи отношение към случая. Сред тях е организатор на престъпната схема и седем човека, които приели да участват в нарушаване на изборното законодателство и да гласуват срещу заплащане. В рамките на разследването са установени и конкретни суми пари, предлагани при гласуване за определена политическа сила.

Работата по случая продължава. Всички събрани материали ще бъдат докладвани в Районна прокуратура - Варна.

 


21 окт 2021

Осъждан мъж е задържан за разпространение на наркотични вещества

Операцията е проведена вчера от криминалисти на ОДМВР-Варна

 

 

В хода на специализирана полицейска операция противодействие на разпространението на наркотици на територията на Варна, непосредствено след продажба на наркотични вещество е задържан 33-годишен, с криминалистически регистрации и вече осъждан мъж, от областния град. При последвалите процесуално-следствени действия, в управлявания от мъжа автомобил и обитаваното от него жилище, са намерени и иззети 25,79 г амфетамино-производни, част от които разпределени в пакетчета и  приготвени за продажба; 0, 28 г метамфетамин; 1,36 г канабис; 129 г червен фосфор; колби; електронни везни; известна сума пари. Мъжът е задържан за срок до  24часа . По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в прокуратурата.

 


20 окт 2021