МВР

ОД Варна

 

Новини

Криминалисти на ОДМВР-Варна задържаха двама мъже за извършено престъпление по чл. 142 а, ал. 1 от НК

Продължава издирването на техен съучастник

 

Оперативните действия са предприети след подаден от жертвата сигнал. По данни на жената – служителка в хранителен магазин, в ранните часове на 19 януари т.г., собственикът  я държал против волята й в склада на търговския обект , принуждавайки я да си признае за откраднати от нея - назад във времето,  оборотни пари. В резултат на проведените незабавни действия в полицейския арест били задържани собственикът – 38-годишен и 32-годишен мъж - негов помагач, двамата с криминалистически регистрации. Продължава издирването на третия съучастник в извършеното престъпление.

За случая е  докладвано в  Районна прокуратура и е образувано досъдебно производство. На двамата мъже е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.142а, ал.1 от НК и за закана  с убийство и им е взета мярка „задържане за срок до 72 часа“.

 


21 яну 2022

За втори- пореден ден варненски криминалисти задържаха, мъж и жена занимаващи се с производство и разпространение на наркотици

При процесуално-следствените действия са иззети 25.89г амфетаминопроизводни

 

В рамките на активните действия за пресичане на престъпления по линия „наркотици“, вчера служители на ОДМВР Варна задържаха двама варненци – познати на полицията, 36-годишен мъж, осъждан и жена на 32 години,  в момент на продажба на наркотични вещества. След последвалото претърсване на жилището на мъжа, в което живеят и двамата, от имота са намерени и иззети 25.89г амфетаминопроизводни, марихуана 1.50г и 1.02г екстази, както и други вещи доказателства за осъществяваната незаконна дейност.  Работата по документиране на случая продължава.

След доклад на материалите по образуваното досъдебно производство в Окръжна прокуратура – Варна, извършителите са привлечени като обвиняеми

20 яну 2022

Криминалисти на ОДМВР - Варна с поредна акция срещу притежание и разпространение на наркотични вещества

В ареста от снощи е мъж - рецидивист, дрогиран, разпространител на наркотици

 

         Успешна полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с притежанието и разпространението на наркотични вещества, се проведе вчера- 10 януари  т.г., на територията на града, от служители на криминална полиция при ОДМВР Варна. В хода на спецакцията са задържани 7 младежи - един на 17 и двама на 20 години от с.Езерово и варненци на 22, 26, 30 и 38 години. По случая е образувано досъдебно производство , под наблюдение на Окръжна прокуратура - Варна.

            На 26 - годишния младеж от Варна ще му бъде е повдигнато обвинение за престъпление по чл.354а, ал.2 от НК и е взета мярка за неотклонение задържане под стража за срок до 72 часа. За извършеното деяние законът предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години и гроба в размер от 20 000 до 100 000 лева.

            При проведените процесуално - следствени действия  ( претърсване и  изземване ),  в обитаваното от него жилище са намерени и иззети 20.05г марихуана, 4.76г  метамфетамин и електронна везна. Установено е , че е управлявал колата под влияние на амфетаминопроизводни, като за това му провинение е съставен акт за установяване на административно нарушение, както и още един акт по ЗДвП


11 яну 2022

Млад мъж е задържан, след като не спрял на полицейска проверка и опитал да избяга от униформените

 

 

Днес при провеждане на  специализирана полицейска операция по линия на „ Противодействие на престъпления  свързани с  наркотични вещества“ на територията  на гр. Варна, на ул.“Академик Андрей Сахаров“ са предприети действия за спиране на л.а. „Ауди - А7“, управляван  от 23-годишен варненец, за  когото има данни, че се занимава с разпространение на наркотични вещества и е с отнето СУМПС, след управление на МПС под влияние на наркотични вещества. Мъжът не се подчинил на подадените му светлинни и звукови сигнали, увеличил скоростта и направил опит да  избяга и укрие, като по време на движението си предизвиквал ПТП със случаен участник в движението.  Автомобилът на нарушителят на реда е без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“.

След незабавни оперативно-издирвателни действия на служителите на реда е установен и задържан в близост до управлявания от него автомобил, паркиран в Цветния квартал. При извършените процесуално- следствени  действия в обитаваното от него жилище криминалисти от ОДМВР Варна са намерили и иззели: електронна везна с остатъци от зелена тревиста маса, полиетиленови пликчета съдържащи бяло прахообразно вещество и пластмасова кутия, също с бяло прахообразно вещество .

На мъжа са съставени: акт за предизвикано ПТП; акт за не подчинение на подаден от контролните органи сигнал за спиране; акт за управление на МПС, като е лишен от това му право и са свалени номерата на превозното средство, с което е извършил нарушенията и е задържан за срок до 24 часа.

По случая са образувани две досъдебно производство и са докладвани на прокуратурата


05 яну 2022

Криминалисти на ОДМВР – Варна задържаха мъж, откраднал лек автомобил и катастрофирал

 

Сигнал за противозаконно отнет лек автомобил „Шкода Рапид“ от територията на пристанище „Варна Запад“ е подаден на 22 декември сутринта. Образувано е досъдебно производство и в хода на разследването било установено, че колата преминала през КПП-то на учреждението, като взломила бариерата за контрол на достъп и се оттеглила в неизвестна посока. По – късно около 10 часа автомобилът катастрофирал в района на бул.“Левски“, а извършителят се укрил.

В хода на проведените оперативно – издирвателни действия станало ясно, че при движението на автомобила на територията на Варна са създадени предпоставки за тежки пътно- транспортни произшествия.

Вчера, в хода на полицейски действия от криминалисти на ОДМВР – Варна и колегите им от РУ-Девня, бил установен водачът. 32 – годишният мъж с криминалистически регистрации в полицията и осъждан. Задържан е за срок до 72 часа с прокурорско постановление.


31 дек 2021

Министър Бойко Рашков награди четирима младежи от Дългопол, спасили възрастни хора при пожар в с.Рояк

„Горд съм с Вас! България ще я има с такива младежи“ – с тези думи към тях се обърна главен комисар Николай Николов

Със заповед на министъра на вътрешните работи четиримата младежи, които спасиха част от обитателите на Дома за възрастни хора в село Рояк при пожара, възникнал в сградата на 22 ноември т.г., са наградени с парична награда.

Директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Николай Николов благодари на учениците от името на министър Рашков и от свое име за проявената готовност и саможертва. „ Горд съм с Вас! Вие сте пример! България ще я има с такива младежи“, с тези думи главният комисар се обърна към младежите и им пожела да съхранят тази доброта и отзивчивост към другите и да следват мечтите си.

На кратката церемония в СУ „ Св. Климент Охридски“ в Дългопол присъстваха ръководството на РДПБЗН-Варна, както и представители на местната власт.


22 дек 2021