МВР

ОД Варна

 

Новини

Варненски криминалисти разкриха оранжерия за марихуана във ферма за охлюви

Иззети са 53 конопени растения - 8.154 кг зелена листна маса. За срок до 24 часа е задържан 31-годишен мъж

 

Специализираната полицейска операция е проведена в сряда от служители на РУ - Провадия и ОДМВР – Варна, под надзора на Районна прокуратура - Варна. Полицейските екипи предприели претърсване в имот в землището на с. Дебелец, община Дългопол. Там се натъкнали на закрита оранжерия за отглеждане на марихуана. При процесуално-следствените действия са иззети 53 растения от рода на конопа в различен стадии на растеж, близо 8,154 килограма зелена и 16,49г суха листна маса, както и електронна везна. Установеният на място 31-годишен мъж от областния град, работник във фермата, е задържан за срок до 24 часа. Действията по разследването продължават в рамките на образуваното досъдебно производство

05 авг 2021

Специализирана полицейска акция във Варна на територията обслужвана от Първо РУ

 
Снощи от 22 часа до 4 сутринта на днешния ден бе проведена специализирана полицейска операция за недопускане на извършване на престъпления и нарушения на обществения ред в Приморски парк, прилежащите увеселителни заведения на крайбрежната алея и такива намиращи се в свободната зона на „Пристанище Варна“ /изток/, разположени  на територията  обслужвана от Първо РУ.
В хода на операцията бяха  установени 4 непълнолетни лица в заведение на крайбрежната алея и бяха съставени 4 акта по Закона за закрила на детето – чл.8, ал.3 и 4. Младежите бяха отведени в районното и  предадени с разписка на родителите им.

При среднощната проверка бе съставен и един акт по чл.7, ал.1 от Закона за българските лични докумeнти.
Извършени са инспекции в пет заведения, проверени са 46 граждани.


31 юли 2021

При спецоперация криминалисти от ОДМВР- Варна откриха и иззеха голямо количество наркотични вещества

Задържани са 10 лица, на 4 от тях прокуратурата е повдигнала обвинения и е наложила задържане до 72 часа

 

Специализираната полицейска операция по противодействие на притежанието и разпространението на наркотични вещества е реализирана на 7 юли на територията на ОДМВР – Варна, след осъществено пет-месечно наблюдение на десет лица. В хода на полицейските действия са извършени претърсвания на осем адреса в областния град и в с. Дъбравино, общ.Аврен, както и на четири автомобила. Иззети са :  марихуана;  метамфетамин; амфетаминови производни;  кокаин; лизергинова киселина с тегло;  екстази; морфин; хероин; диацетилморфин. Намерени са 3 кашона, съдържащи общо 11800 къса контрабандни цигари, везни, пари, и др.

Десет лица са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа. С прокурорско постановление четирима от тях – двама 35-годишни, от които единият и осъждан, мъж на 33 и друг – на 57 години, са привлечени в качеството им на обвиняеми  по чл.354а от НК и с постановление на наблюдаващия прокурор са задържани за срок до 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по документирането му продължава под наблюдението на прокуратурата.

 


12 юли 2021