МВР

ОД София

 

Извършители на два грабежа са задържани след бързи действия на криминалистите

Към 10.55 часа в неделя в РУ-Пирдоп постъпил сигнал, че 80-годишен жител на с. Чавдар е станал жертва на грабеж. Изяснено било, че около 20.30 часа предната вечер в дома на пострадалия е влязъл непознат, който чрез използване на сила е отнел спестяванията му. В резултат на незабавно предприетите оперативно-издирвателни действия не след дълго криминалистите разкрили и задържали извършителя на престъплението. 38-годишният криминално проявен мъж от същото село предал доброволно отнетата парична сума. По случая е образувано досъдебно производство, пълното документиране на което продължава под наблюдението на районната прокуратура.

Сигнал за грабеж постъпил същия ден и в РУ-Елин Пелин. Към 17.20 часа 81-годишна жителка на с. Григорево потърсила помощ в полицията, съобщавайки, че внукът й й е нанесъл побой и е отнел парична сума и хранителни продукти от дома й. Изпратените на адреса служители установили възрастната жена с видими наранявания по тялото. Пред тях тя споделила, че агресията на внука й е била предизвикана от отказа й да му даде пари. След незабавни оперативно-издирвателни действия 35-годишният извършител е установен и задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават под наблюдението на районна прокуратура-Елин Пелин.


02 авг 2021

Тежкотоварният трафик отново ще бъде отклоняван от автомагистрала „Хемус“ в участъка от км 30+260 до км 47+060

Екипи на Пътна полиция при ОДМВР-София са разположени на точките на отклоняване, като регулират и подпомагат движението

Временната организация на движението се предприема с цел облекчаване на трафика във връзка с извършваните ремонтно-възстановителни дейности в лявата тръба на тунел „Ечемишка“ и ограничаване на предпоставките за пътни инциденти.

За целта, от 13 часа днес до 18 часа в събота тежкотоварният трафик /ППС над 12 тона/ се отклонява в посока Варна при пътен възел „Витинска река“, по път II-17 и път I-1, до пътен възел „Ботевград“.

Екипи на Пътна полиция при ОДМВР-София са разположени на точките на отклоняване, като регулират и подпомагат движението.

В посока София движението на тежкотоварни автомобили ще се пренасочва по същия обходен маршрут за времето от 12 часа в неделя /1 август/ до 14 часа в понеделник /2 август/

ВАЖНО: За движещите се в посока Видин-Враца-София, на кръстовището на път II-17 и път I-1 продължават движението си по път I-1.

ОДМВР-София призовава водачите да спазват въведените ограничения и указанията на полицейските служители.

 

 


30 юли 2021

ЗА ОД НА МВР София

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО