МВР

ОД София

 

Новини

Гл. инспектор Петър Филипов оглави РУ-Пирдоп

Новият началник бе представен пред състава от директора на ОДМВР-София ст. комисар Николай Спасов

Изказвам благодарност към предишното ръководство на РУ-Пирдоп, в лицето на г-н Христо Присов, за постигнатите през последните 11 години резултати и създадена организация на работа. Искам от вас труд, честност и дисциплина, с действията си да бъдете еталон за полицията в Средногорието, заяви в обръщението си към служителите ст. комисар Спасов. Начело на районното управление застава професионалист с утвърден опит в системата на МВР и доказани оперативни умения, посочи той. Гл. инспектор Филипов благодари за гласуваното доверие и подчерта, че всички негови и на ръководения от него състав усилия ще бъдат насочени към надграждане на постигнатото ниво на работа във всички направления на дейност.

 

Гл. инспектор Петър Веселинов Филипов е на 44 години. Започва работа в системата на МВР през 2005 г. като разузнавач в Столичното Осмо РУ. Последователно заема различни длъжности в секторите „Престъпления против собствеността и МПС“, „Престъпления, свързани с незаконно пребиваване на чужденци в страната“ и „Наркотици“ в Главна дирекция „Национална полиция“. Награждаван е за професионални постижения.

Със заповед на министъра на вътрешните работи от 24.02.2021 г. е назначен за началник на РУ-Пирдоп.

 

 


25 фев 2021

Извършители на кражби в областта са задържани след бързи действия на полицейските служители

Всички отнети вещи са намерени и възстановени на потърпевшите

Около 14 часа на 19 февруари жител на с. Джурово сигнализирал в полицията, че от имота му са откраднати перфоратор и пет брадви. След незабавни оперативно-издирвателни действия на криминалистите от РУ-Правец извършителят на кражбата бил разкрит и задържан още същия ден. Вещите, отнети от 18-годишния криминално проявен младеж от същото село, също са намерени и възстановени на собственика.

За броени часове бе установен и задържан и извършител на кражба в Ихтиман. Работата по случая започнала към 10.30 часа на 19 февруари след сигнал от управителя на фирма, че от база на дружеството са отнети различни по вид и форма метални изделия. В резултат на бързите действия на криминалистите инкриминираните вещи скоро били намерени, а авторът на престъпното посегателство задържан. След доклад на събраните доказателства в прокуратурата, още същия ден 22-годишният криминално проявен и осъждан ихтиманец е привлечен като обвиняем и арестът му е удължен за срок до 72 часа.

Сигнал за кражба на хранителни продукти от супермаркет в Костенец бил подаден в районното управление в събота. След бързи оперативно-издирвателни действия служителите на реда влезли в дирите на извършителя. Задържаната 58-годишна жителка на с. Костенец направила пълни самопризнания пред разследващите и предала доброволно отнетите от нея вещи. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата.

 


22 фев 2021

Водач бе задържан на автомагистрала „Тракия“ в момент на превоз на нелегално пребиваващи чужденци

Повдигнато е обвинение на криминално проявения и осъждан извършител

Около 21.30 часа на 8 февруари, в района на тунел „Траянови врата“, автопатрул на ОДМВР-София предприел проверка на лек автомобил „Шевролет“. В хода на извършената проверка униформените установили, че освен водачът в колата пътуват и трима чужди граждани без документи за самоличност. Случаят веднага бил докладван в дежурната част на РУ-Костенец и местопроизшествието запазено за извършването на оглед. По случая е образувано досъдебно производство. Криминално проявеният и осъждан водач от Пловдив е задържан за срок до 24 часа, а чужденците, представящи се за сирийски граждани, отведени в районното управление за предприемане на действия по установяването им от служители на група „Миграция“. След приключване на действията по разследването и доклад на събраните доказателства в Районна прокуратура-Ихтиман, вчера  54-годишният водач е привлечен в качеството на обвиняем за това, че е подпомогнал тримата чужденци незаконно да пребивават или преминават в страната- престъпление по чл. 281, ал.2, т.1 и т.5, вр. ал.1 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „парична гаранция“.

 

 

 


10 фев 2021