МВР

ОД Ловеч

 

Новини

На 16 и 17 юли на територията на област Ловеч се проведе полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност

Операцията се осъществява на територията на цялата страна по разпореждане на главния секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов

 

По разпореждане на главния секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов на 16 и 17 юли на територията на област Ловеч съвместно със служители на дирекция „Жандармерия“ е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред.

В хода на полицейските действия са проверени 637 лица и 436 МПС. Задържани са 10 души. За установени административни нарушения са съставени 126 акта и 67 протоколи по чл. 64 и 65 от ЗМВР. Проверки са извършени в 16 пункта за изкупуване на черни и цветни метали, 18 заложни къщи и 18 автоморги/ автосервизи/ депа. За периода са регистрирани общо 13 престъпления и са образувани 6 досъдебни и 5 бързи производства.

В рамките на операцията е и разкрития незаконен добив на нефтопродукти от нефункциониращ сондаж край с. Деветаки.  Двама мъже са задържани по подозрение в незаконен добив на общо 2610 литра нефтопродукт /газов кондензат/. Установени са и двама водачи, които управляват моторни превозни средства след употреба на наркотични вещества.

17 юли 2018

Напомняме за абсолютната законова забрана за изгаряне на растителни отпадъци в земеделските земи!

От РД ПБЗН-Ловеч напомнят, че съгласно чл. 6, ал. 1, т. 2 от Закона за опазване на земеделските земи се забранява “изгарянето на стърнища и други растителни остатъци в земеделските земи”.
Не палете огън на открито във ветровито време!!! Това е предпоставка за пренасяне на големи разстояния на запалени частици и може да доведе до бързо разпространение на пожара с обхващане на значителни площи от огъня.
В дворовете палете огън само, ако предварително сте обезопасили огнището и сте подготвили подръчни уреди за пожарогасене (съдове с вода и пясък, тупалки и др.).
Не палете огън в близост до стрехите на сградите и под клоните на дърветата.
Никога не оставяйте накладения огън без наблюдение!
Не палете огън в междублоковите пространства, където са паркирани много автомобили, както и в близост до бензиностанции и газостанции, складове за леснозапалими и горими течности.

Особена бдителност по отношение на мерките за пожарна безопасност трябва да проявяват пастири, козари, пчелари, ловци, туристи, собственици на вилни и земеделски имоти.

Запаленият в сухи треви и стърнища огън лесно може да обхване намиращи се в съседство трайни насаждения, стопански сгради, вилни и жилищни постройки, горския фонд.

Особена е отговорността за недопускането на пожари на председателите на кооперации, собствениците и ползвателите на селскостопански земи, както и на кметовете на населените места.
За да бъде опазена реколтата, за работа в узрели зърнени масиви се допуска само изправна земеделска техника (удостоверено със специален стикер) и на изправна транспортна и друга техника, оборудвана с пожарогасители и монтирани искрогасители на изпускателните тръби.

При движение на земеделската и транспортната техника не бива да се допуска буксуване и допир на ауспуха до суха растителност.

Не се допуска паркиране и ремонтиране на земеделска и транспортна техника в близост до узрели зърнени масиви.

При откриване на признаци на пожар в полето търсете най-бързата възможност за подаване на съобщение за пожар на тел. 112.

13 юли 2018

Затворен за движение е мостът в село Радювене

 

С решение на комисия, назначена от областния управител на област Ловеч Георги Терзийски от днес, 11 юли, е затворен за движение мостът на р. Тоша в с. Радювене.

В резултат на обилните дъждове този месец при разчистване на коритото на реката на 10 юли са констатирани частични разрушения в зидарията на крилото и устоя в края на мост при км 9+836, страна Угърчин. Високото ниво на водата не позволява детайлен оглед и не може да се установи степента на подравяне на крилото и устоя. По настилката в района на моста не се наблюдават значителни деформации и разрушения.

С оглед предотвратяване на нови разрушения по съоръжението и пътната настилка Областно пътно управление е ограничило на 10 юли движението на моторни превозни средства с обща маса над 10 т.

След огледа на комисията и инспекция на съоръжението от отдел „Пътни съоръжения” към Института по пътища и мостове и констатираното състояние на моста, се взе решение той да бъде е затворен. Преминаването ще става по обходен маршрут - Ловеч – Угърчин – Орляне – разклон за с. Катунец и обратно.

 

Съоръжението в с. Радювене е запънат свод от каменна зидария на един отвор 6,00 м, строен около 1948 година. Ширината на настилката е 5,90 м, а между парапетите – 6,10 м.

 

11 юли 2018

Висока оценка за работата на полицаите в Ловеч, Луковит и Угърчин.

           В благодарствено писмо адресирано до министър Радев и главният секретар на МВР, г-н Георги Терзийски - областен управител на област Ловеч изказва своята благодарност към професионализма на служителите на ОД МВР-Ловеч, РУ Угърчин и РУ-Луковит по време на тазгодишния Държавен лично-отборен шампионат по колоездене на шосе за юноши младша възраст.
  
      "Въпреки сложната обстановка по издирването на избягал затворник на територията на областта ни, /полицаите/ се отнесоха изключително отговорно към състезанието, в което участваха юношески отбори по колоездене от цялата страна и създадоха такава организация, която ни даде увереност за сигурността както на състезателите и техните отбори, така и на останалите участници в пътното движение" - завършва писмото си г-н Терзийски.

10 юли 2018

90 служители на ОД МВР-Ловеч са наградени за професионалния празник на МВР- 5 юли

 

Това стана ясно на редовния месечен брифинг на старши комисар Милен Маринов – директор на ОД МВР-Ловеч, проведен днес.

Със заповед на министърът на вътрешните работи с „Почетен знак на МВР“ II степен е наградена гл. инспектор Радостина Петкова – Началник РУ Троян, а гл. инспектор Ивайло Бочев – Началник РУ Ябланица  и ст.инспектор Димитър Димитров – Началник ПУ Летница са отличени с „Почетен знак на МВР“ III степен.

Отличията са връчени  за постигнати трайни резултати, безукорно поведение, проявена инициативност и професионализъм при изпълнение на служебните задължения.

Старши комисар Маринов обобщи , че служителите на ОД МВР-Ловеч посрещат професионалния си празник в сравнително спокойна обстановка. Отчетено беше, че  от началото на 2018 год. на територията на областта са регистрирани 1060 престъпления, като за същия период на 2017 год. са били 1099. Разкриваемостта се е увеличила с около 4%, като достига 43,68 на сто при 39,20 за 2017 год.

По отношение на пътнотранспортната обстановка директорът на ОД МВР-Ловеч съобщи, че  от 01 януари до 30 юни 2018 год. на територията на областта са регистрирани 320 ПТП, от които 111 тежки с 9 убит и 154 ранени. В сравнение с 2017 г. състоянието на трите определящи фактора е следното: тежки ПТП  +30, убити -3 и ранени +37.

От 01.01 до 30.06.2018 г. са съставени 3056 АУАН и 12250 наложени глоби с фиш, от тях  3574 за превишена скорост, като за същия период на 2017 год са били 2270 АУАН и 9009 наложени глоби с фиш, като от тях  3932 са за превишена скорост. Съставени са 206 АУАН  за неправоспособност за 2018 г. в сравнение с  272 за първото полугодие на 2017г.

Съставени са 43 АУАН за управление на МПС под въздействие на наркотични и упойващи вещества  и 102 АУАН  за управление на МПС под въздействие на алкохол.

За неправилно паркиране са съставени  33 АУАН и наложени 388 глоби с фиш, за същия период на  2017г са съставени 58 АУАН  и наложени 319 глоби с фиш.

 

 

04 юли 2018

Началникът на РС ПБЗН Троян отличен с най-високото професионално отличие в МВР

Главен комисар Николай Николов лично връчи наградата на гл. инспектор Иван Шайлеков

 

 

На тържествената церемония  провела се днес в сградата на ловешката пожарна по повод 139-годишнина от създаването на вътрешното ведомство и професионалния празник на МВР 5 юли  присъстваха гл. комисар Николай Николов – директор ГД ПБЗН, областния управител на област Ловеч Георги Терзийски и кмета на община Троян г-жа Донка Михайлова.

От името на ръководството на вътрешното министерство  гл.комисар Николов поздрави колегите си с празника на МВР и отправи към тях пожелания да вдъхват все така увереност и да бъдат гарант за сигурността на обществото.  Той благодари на служителите за   професионализма, който доказват всеки път, когато излизат на произшествие.

Кулминация в тържеството бе връчването на най-високото професионално отличие в МВР - “Почетен знак “I степен на гл. инспектор Иван Шайлеков – накалник на РС ПБЗН-Троян. Заповедта за наградата е разписана от името на министъра на вътрешните работи и се връчва за постигнати трайни резултати, безукорно поведение, проявена инициативност и професионализъм при изпълнение на служебните задължения.

 

Общо 16 служители на  РД ПБЗН-Ловеч са  наградени за празника на МВР.

 

04 юли 2018