МВР

ОД Ловеч

 

Новини

Ловчанският митрополит Гавриил отслужи днес от 11 часа водосвет на пътя София-Варна

Ловчанският митрополит Гавриил отслужи днес от 11 часа водосвет на пътя София-Варна, в района на село Микре, в участък където при тежки катастрофи в петък и събота загинаха общо 11 човека, а други 26 бяха ранени.

На церемонията присъстваха ст.комисар Милен Маринов-директор ОД МВР-Ловеч, Георги Терзийски-областен управител на област Ловеч, г-жа Корнелия Маринова-кмет на община Ловеч, както и кметовете на Троян, Тетевен, Луковит, Летница и Угърчин , представители на други институции и граждани.

Митрополит Гавриил призова всички водачи на превозни средства да не бъдат безразсъдни и винаги да са адекватни, когато сядат зад волана. От своя страна старши комисар Маринов потвърди, че в ОД МВР-Ловеч е създадена необходимата организация  и се прави всичко, което зависи от служителите на реда за недопускане на подобна поредица от тежки и причиняващи смърт пътни инциденти.

Водосветът завърши с поднанянето на цветя на лобното място на загиналите в петък  9-ма мъже и жени от гр.Перник.

 

20 ное 2017

ОДМВР-Ловеч, Областна администрация, община Ловеч, ДАИ, БЧК и други институции и граждани почетоха на 19 ноември жертвите по пътищата

Ловчанският митрополит Гавриил в 10.30ч. днес отслужи заупокойна молитва за загиналите при пътно-транспорти произшествия. ​

 С решение на Асамблеята на ООН от 26.10.2005 г. всяка трета неделя от месец ноември се отбелязва Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия.

 

Област Ловеч отбелязва този ден с черна статистика след като в петък и събота при катастрофи загинаха общо 11 човека. От началото на годината до днес на територията на ловешка област жертвите на пътно-транспортния травматизъм са общо 38. За сравнение за същия период на 2016 год. починалите при пътни инциденти са били 27.

 

 

С провеждането на този ден се цели да си спомним за загиналите хора и изразим съболезнование към мъката на семействата за понесените загуби, да се отдаде необходимото на всички които участват в "ликвидацията" на последствията от пътнотранспортните произшествия: служителите от бърза медицинска помощ, лекарите, медицинските сестри, служителите от полицията, пожарникарите, консултантите и другите работници, които всеки ден се сблъскват с бедствията, причинени от пътнотранспортните произшествия и изпитват върху себе си тяхното влияние.

Този ден е опит да се привлече вниманието към огромната смъртност и травматизъм от пътнотранспортните произшествия и към потенциалните заплахи на които са подложени всички участници в движението, да се повиши информираността за мащабите на проблема и последствията за семействата и обществото, а също така да се подобри помощта и подкрепата към близките и пострадалите след пътнотранспортните произшествия.
Опитва се да се подчертае възможността от профилактика на пътнотранспортния травматизъм и важността от по-острото реагиране спрямо нарушенията на закона за движението по пътищата, да се създаде възможност всеки да анализира своя принос в предотвратяването на пътнотранспортните произшествия.

 

19 ное 2017

Министър Валентин Радев и главният секретар на МВР Младен Маринов посетиха мястото на поредния тежък инцидент на пътя София-Варна

 

На мястото на поредна тежка катастрофа, възникнала край с. Български извор, с фактическата обстановка се запознаха министърът на вътрешните работи Валентин Радев, главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, директорът на ОДМВР - Ловеч старши комисар Милен Маринов, областният управител, представители на "Пътна полиция" и на АПИ.
След оперативен анализ бе решено да бъде засилено присъствието на пътни полицаи и светлинна сигнализация на патрулите. Разпоредена бе проверка на причините на пътните инциденти в района през последните 24 часа.
Главният секретар на МВР за пореден път обърна внимание на шофьорите да спазват пътната маркировка и знаци, както и да изпреварват разумно. Той призова водачите да мислят как ще достигнат дестинациите, а не колко бързо.

 

19 ное 2017

9 жертви при тежък пътен инцидент на ПП София-Варна , в района на с. Микре

 

Тежко пътнотранспортно произшествие е възникнало днес по обяд на главен път София – Варна, в района на с. Микре.

 Сигнал за инцидента е получен в 12.50 часа. По първоначални данни челно са се ударили пътнически микробус и товарен автомобил. Към момента информацията е за 9 загинали и 18 ранени. На място са полицейски, пожарни и медицински екипи.

Движението в района временно е  затворено, служители на пътна полиция отклоняват водачите по обходен маршрут. Пътуващите от София за Варна ще бъдат насочвани по маршрут с.Микре- път 401-обходен път на Ловеч II-35- пътен възел Абланица и обратно за пътуващите от Варна за София.

ОД МВР-Ловеч призовава водачите на моторни превозни средства да шофират с повишено внимание , да спазват правилата за движение по пътищата.

17 ное 2017

На 18 и 19 ноември затворени за движение ще бъдат улиците "Цачо Шишков" и "Хаджи Димитър" в гр.Ловеч

Промяната е наложена със заповед на кметът на община Ловеч заради извършващия се ремонт в двора на ОУ „Васил Левски“.

Въвежда се временно ограничение на движението по ул. „Цачо Шишков“ и ул. „Хаджи Димитър“ в гр. Ловеч, като за периода от 07:30 ч. на 18.11.2017 г. до 18:00 ч. на 19.11.2017 г.  (събота и неделя) се затворят за движение на МПС ул. „Цачо Шишков“ от кръстовището с бул. „България“ до кръстовището с ул. „Съйко Съев“ и ул. „Димитър Пъшков“, както и ул. „Хаджи Димитър“ при изхода към ул. „Цачо Шишков“.

 

Движението на автобусите от градския транспорт за същия период ще се осъществява по алтернативен маршрут: бул. „България“ по ул. Ал. Стамболийски“ до пресечката й с ул. „Княз Имеретински“, по ул. „Княз Имеретински“ до пресечката с ул. „Цачо Шишков“ и се включва в движението по ул. „Ц. Шишков“, както и по обратния маршрут.

15 ное 2017

Учениците от Детско полицейско управление при СУ “Тодор Кирков” гостуваха на полицаите от РУ Ловеч

Учениците от Детско полицейско управление при СУ “Тодор Кирков” гостуваха на полицаите  от РУ Ловеч по повод предстоящия празник на българската полиция – 8 ноември - “Св. Архангел Михаил”.

Малчуганите и тяхната ръководителка г-жа Детелина Карапетрова бяха посрещнати на входа на полицейското управление от старши комисар Милен Маринов-директор на ОД МВР-Ловеч и от гл.инспектор Златин Михайлов – началник РУ Ловеч.

Вниманието на малките гости бе мигновено приковано от полицейски инспектор Светослав Стоименов, който им показа и разказа за използваните от служителите на реда спецоборудване, помощни средства, оръжие и техника.

Младите полицаи посетиха и дежурна част на районното управление и научиха кога и на кои телефони да търсят помощ, когато са в беда, как полицията реагира на подаден сигнал и как помага на хората.

В знак на благодарност за отделеното внимание и време и като доказателство за изградено вече приятелство “полицаите” от СУ “Тодор Кирков” подариха на ръководството на дирекцията и на районното управление икони с лика на Св.Архангел Михаил, който е патрон на българската полиция и е известен като  „пазител на душите и борец против злото“.

От своя страна старши комисар Милен Маринов връчи благодарствен плакет на Детското полицейско управление за създаденото доверие и придобитите чрез Националната програмата „Детско полицейско управление“ много нови умения, които да прилагат в ежедневието си.  

Гостуването завърши с молитва за здраве на всички деца и служители отслужена от  отец от Ловчанската епархия, а полицаите почерпиха своите скъпи гости с топла баница.

Занятията на ДПУ продължават и през следващата седмица.

06 ное 2017

Мъж и жена са задържани в Ловеч за притежание на наркотични вещества след проведена съвместна акция на ГДБОП-София и ОД МВР-Ловеч, под ръководството на Окръжна прокуратура-Ловеч

Мъж и жена са задържани в Ловеч за притежание на наркотични вещества след проведена съвместна акция на ГДБОП-София и ОД МВР-Ловеч, под ръководството на Окръжна прокуратура-Ловеч.

 На 02 ноември  в 00.10ч. в ж.к. «Младост» полицаи са спрели за проверка л.а. «Рено Меган» управляван от 38-годишен, криминално проявен мъж от с.Кирчево. В колата е пътувала и 23 годишна жена от гр.Ловеч, известна на полицията. В хода на проверката  в лекия автомобил са намерени и иззети 100 британски паунда, 100 евро и около 1200лв., 3 броя хартиени пликчета и пластмасова кутийка, съдържащи бяло кристалообразно вещество, които при полеви тест са реагирали на наркотичното вещество «метаамфетамин».  Открито е и прозрачно полиетиленово пликче с кафяво вещество, което при тестване е реагирало на канабис. При извършен личен обиск в джоба на връхната дреха на младата жена е намерено пликче със суха тревиста маса-канабис. Лицата са задържани за срок от 24 часа.

В хода на последвалите процесуално следствени действия, в къща и в стопанска постройка към нея в село Кирчево, обитавана от 38-годишния мъж полицаите са открили течности в различни по обем опаковки, прекурсори, предназначени за производство на наркотици, стъклени колби, везни и газови котлони.

След изтичане на 24-часовото полицейско задържане на лицата с прокурорско постановление са задържани за срок от 72 часа.

 По случая е образувано досъдебно производство за притежание на наркотични вещества с цел разпространение и работата продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура-Ловеч.

 

03 ное 2017