МВР

ОД Ловеч

 

Новини

В СУ „Васил Левски“ - Троян започна учебната година за новия випуск на Детско полицейско управление

 

 

На 10 октомври, с тържествен водосвет отслужен от отец Марин бе даден старт на Детско полицейско управление при СУ „Васил Левски“ в Троян.

26 петокласника положиха тържествена клетва според Етичния кодекс на ДПУ и получиха светлоотразителни жилетки, значки и тефтерче с химикалка от ръководството на ОД МВР-Ловеч.

Официалната част на инициативата включваше и подписване на Споразумение за сътрудничество между началникът на  РУ Троян главен инспектор Радостина Петкова и директорът на СУ „Васил Левски“  г-жа Вяра Дочева.

 

Младите доброволци ще се обучават по Националната програмата „Детско полицейско управление“ през учебната 2018/2020г. по предварително изготвени графици от служители на МВР и директорът на учебното заведение. В обучителния процес участват служители от структурите на „Охранителна полиция“, „Криминална полиция“, „Пътна полиция“, психолози от психологическите лаборатории на МВР, представители на Българския червен кръст, Българската православна църква и др.

Целта на националната инициатива „Детско полицейско управление” /ДПУ/ е децата-доброволци да получат знания и опит, които да споделят със своите връстници. Това е кампания, която не само е интересна и забавна за децата, но им даде възможност да придобият много нови умения, които да прилагат в ежедневието си. B yчeбнaтa пpoгpaмa ca вписани чacoвe пo бeзoпacнo пoвeдeниe нa пътя, ĸypc пo личнa зaщитa, ĸpиминaлиcтиĸa, yчacтиe в пoлицeйcĸи операции и др. Учeницитe щe пpeминaт и лeĸции зa cпpaвянe c aгpecиятa и зa вpeдaтa oт нapĸoтицитe.

Гости на детския празник бяха директорът на ОД МВР-Ловеч ст.комисар Милен Маринов, зам.областния управител на област Ловеч г-н Бойко Пъдарски, зам. кмета на община Троян г-жа Розалина Русинова и гл.инспектор Радостина Петкова-Н-к РУ Троян.

10 окт 2018

График за срещи и прием на граждани от мобилен екип от служители от ОДМВ –Ловеч през месец октомври 2018 година

 

 

 

 

На територията на община Троян:

 • 11.10.2018г.  от 10.00ч. до 11.00ч. с.Ломец
 • 11.10.2018г. от 11.00ч. до 12.00ч. с.Белиш
 • 11.10.2018г. от 13.00ч. до 14.00ч. с.Добродан
 • 11.10.2018г. от 14.00ч. до 15.00ч. с.Калейца

 

На територията на община Луковит и община Угърчин:

 • 18.10.2018г. от 10.00ч. до 11.00ч. в с.Ъглен
 • 18.10.2018г. от 11.00ч. до 12.00ч. в с.Бежаново
 • 18.10.2018г. от 13.00ч. до 14.00ч. в с.Сопот
 • 18.10.2018г. от 14.00ч. до 15.00ч. в с.Кирчево
 •  

На територията на община Тетевен и община Ябланица:

 • 25.10.2018г. от 10.00ч. до 11.00ч. в с.Златна Панега
 • 25.10.2018г. от 11.00ч. до 12.00ч. в с.Орешене
 • 25.10.2018г. от 13.00ч. до 14.00ч. в с.Голям Извор
 • 25.10.2018г. от 14.00ч. до 15.00ч. в с.Гложене

 

 

Целта на изнесените приемни е да се постигне по-добър резултат в противодействието на конвенционалната престъпност и опазването на обществения ред в малките населени места. Те се организират независимо от служителите, които обслужват съответния район. На тези ежемесечни срещи на гражданите и представителите на местната власт се дава възможност да подават сигнали за нарушения по Закона за движение по пътищата, за нарушения на обществения ред и за извършени престъпления, както и за сигнали, налагащи предприемане на действия от други компетентни институции.

 

08 окт 2018

Полицията и ОДБХ в Ловеч извършиха проверка на голям брой безстопанствени едри преживни животни.

    

    

Полицията в Ловеч е реагирала незабавно след получен сигнал за безстопанствени животни, които се отглеждат безконтролно и унищожават селскостопанската реколта и пречат на прибирането й от жителите на с.Славяни.

В началото на седмицата е организирана и проведена полицейска акция съвместно със служители на РУ Ловеч, Зонално жандармерийско управление-Плевен и представители на ОДБХ-Ловеч.

В хода на предприетите действия са проверени множество частни адреси и дворове в селото, както и ниви и тревни площи в околностите на населеното място. Представителите  на ОДБХ са извършили проверка на 12 коне и 11 крави и телета, като е констатирано, че част от животните се отглеждат без да се спазват ветеринарномедицинските изисквания, а 7 от тях са и без поставен идентификатор.

На нарушителите са съставени 7 констативни протоколи и са издадени 7 акта за установени административни нарушения на Закона за ветеринарномедицинската дейност.

 

05 окт 2018

195 случая на превишена скорост са регистрирали пътните полицаи на територията на ловешка област за времето от 25 до 30 септември

В седмицата от 25 до 30 септември по пътищата в област Ловеч са проверени 750 моторни превозни средства.
Полицейските екипи са осъществявали контрол върху скоростните режими, ползването на обезопасителни колани и системи, техническата изправност на автомобилите, предприемане на маневри за изпреварване и др.
В хода на операцията служителите на ОД МВР-Ловеч са проверили 750 моторни превозни средства и 918 души. Установени са общо 573 нарушения, като са издадени 279 фиша, 99 акта за установени административни нарушения и са констатирани 195 случая на превишена скорост.
Отнети са 3 свидетелства за управление на МПС по причина неплатени задължения по ЗДвП. По време на осъществените проверки на място на гражданите са връчени общо 38 електронни фиша.

46 глоби с фиш за неправилно паркирани моторни превозни средства върху тротоарите в гр.Ловеч са съставили служители на  сектор "Пътна полиция" при ОД МВР-Ловеч за периода от 17 до 30 септември.

 

02 окт 2018

19 Септември 2018 г. - Европейски ден без загинали на пътя

Операция EDWARD ще се проведе в сряда, 19 септември.

Операция EDWARD – Европейски ден без загинали на пътя (Еuropean Day Without A Road Death)  се организира от Европейската мрежа на службите на пътна полиция TISPOL. Целта е в този ден да няма нито един загинал човек по пътищата на територията на стария континент.

Европейският ден без загинали на пътя е част от Европейската седмица на мобилността от 16 септември до 22 септември. Мотото на седмицата на мобилността е „Мултимодалност“ с подтема „Комбинирай! Движи се!“. Идеята е хората да използват различни превозни средства, за да се придвижват алтернативно и по-безопасно. 

Мотото на операцията за  България е  „Безопасни мобилни комбинации за живот“. Целта е повече хора да се убедят във възможностите и удобството на използването и на алтернативни варианти за придвижване.

На специалната страница, посветена на EDWARD, активен брояч на деня отчита оставащото време до старта на операцията в  00.00 часа на 19 септември: EDWARD 2018

14 сеп 2018

Полицаи от Луковит иззеха над 100 кг. зелена листна маса канабис

Двама мъже са задържани.

 

Полицаи от Луковит иззеха над 100 кг. зелена листна маса канабис.

На 13 септември на територията на Луковит е проведена полицейска операция, с цел  противодействие на престъпления свързани с наркотични вещества.

В хода на операцията, в местността "Парцелите" край града, полицаи са установили двама мъже на възраст 31 и 19 години, които се придвижват с кон и каруца, в която превозват полиетиленова пръскачка и туба с течен препарат за наторяване. Двамата са установени и задържани в момент на напояване и наторяване на растения от вида на конопа,   а  31-годишният мъж е бил и с поставена маска с прорези на очите.

Полицаите са иззели общо 39 растения, които при тестване с полеви тест са реагирали на канабис. Средната им височина е около 150см., а само зелената листна маса е с бруто тегло от 127,79 кг.

Образувано е досъдебно производство, двамата мъже са задържани за срок от 24 часа и материалите по случая са докладвани на Районна прокуратура Луковит. Работата продължава.

14 сеп 2018

ОД МВР-Ловеч организира комплекс от мерки, които да гарантират сигурността на децата през новата учебна година

"Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“

 

Цел на инициативата е недопускане нарушения на обществения ред по време на тържествата  свързани с откриването на новата учебна 2018/2019 година и гарантиране сигурността на учениците и техните родители и близки по време на цялата година.

Седмицата от 24  до 30 септември 2018год. е обявена за Седмица за превенция на детската пътна безопасност, а 29 септември -  за Ден на превенцията на национално ниво.

Още от първият учебен ден ще бъде засилено присъствието на униформени служители в районите на училищата, особено в часовете на масово придвижване. Тези и други мерки са част от традиционната акция на полицията : “Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“. 
В ход е провеждането на работни срещи с представители на регионалните инспекторати по образованието към Министерството на образованието и науката и с кметовете на общини за набелязване на конкретни мероприятия и дейности. Ще се актуализират начините за бърза връзка между училищните ръководства, охранителните фирми и районните управления на МВР. На директорите на детски градини и училища ще се предоставят актуални списъци с имената и телефоните на полицейските и младши полицейските инспектори, обслужващи съответната територия. Планирано е и се извършват системни проверки в питейни и увеселителни заведения за контрол по спазване изискванията на Закона за закрила на детето, касаещи  пребиваване на малолетни и непълнолетни лица в тях, както и продажба на алкохол и тютюневи изделия на деца. Активизира се и контролът над търговски обекти в близост до детски градини и училища за недопускане продажба на алкохол и тютюневи изделия на малолетни и непълнолетни лица.

В районите на всички детски и учебни заведения ще се извърши оглед съвместно с представители на общините и кметствата, а при необходимост – и на областната управа,  на сигнализацията с пътни знаци и маркировка, уличното осветление, предпазните огради на детските градини и училищата и пешеходните ограждания (парапети) от висок или нисък тип, които канализират пешеходните потоци и не позволяват пресичане на уличните платна на нерегламентирани места.  Ще се обърне внимание и на обезопасеността на входовете на всички детските градини и училищата без изключение.

Статистика за пътни инциденти с деца до 17 години

През периода 01.06-31.08.2018г. при тежки ПТП  са ранени 14 деца до 17 год., а други  2 са починали /1 дете е загинало, в качеството си на неправоспособен водач на мотоциклет и едно като пътник в МПС/. Като вид участник в пътното движение статистиката сочи, че са ранени 3-ма водачи на ППС, 1 пешеходец блъснат от неправоспособен и непълнолетен водач на лек автомобил и 11 ранени като пътници в МПС. За сравнение в периода от 01.06-31.08.2017г. при тежки ПТП  са ранени 25 деца до 17 год. и 1 дете е загинало като пътник в МПС. Като вид участник в движението са ранени 2 водачи на ППС, 1 пешеходец и 22 пътници в МПС.

 

12 сеп 2018