МВР

ОД Ловеч

 

Новини

Младите полицаи от ДПУ при СУ “Тодор Кирков” изпълниха сградата на ОД МВР-Ловеч с коледно настроение и зарадваха всички служители

 

Освен да усвояват учебния материал и нови знания за полицейската професия, малчуганите от ДПУ-Ловеч показаха, че могат да наричат за здраве, да танцуват и да пеят.

Днес, те заедно със своите ръководители, директорът г-н Симеон Колев и педагозите Детелина Карапетрова и Невена Иванова  гостуваха в сградата на ОД МВР-Ловеч и зарадваха всички служители. 

Посрещането беше изключително топло и радушно и напомни на всички за изконните ценности и смисъла на християнската Коледа.
Кулминация в гостуването на малките полицаи беше наричането за здраве, берекет и успех със саморъчно изработени сурвакници.

На финала домакините  почерпиха вкусно гостите си и всяко дете получи подаръци и лакомства от служителите на ОД МВР-Ловеч.

 

22 дек 2017

Стартира Коледното издание 2017 на Националната благотворителна кампания на МВР

Инициатива е знак за съпричастността, която прави обществото по-отговорно, силно и единно

Ключът към успеха на всяка благородна инициатива са както вярата в нейния смисъл и значимост, така и незаменимите жестове на съпричастност. Признателни сме на всички, които с готовност застават до нас и със своя авторитет и безкористност въплъщават идеята за отговорност и грижа към момчетата и момичетата на полицаите и пожарникарите, които завещаха пример за доблест. 

За реализирането на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР, която се осъществява под патронажа на министъра на вътрешните работи Валентин Радев, са подготвени видеоклип, радио спот, фотоколаж и банер.

Вярваме, че с помощта на всички медии апелът ни ще достигне до повече хора, отключили сърцата си за доброто.

 

Средствата се набират целогодишно чрез изпращане на sms на номер 1866 за абонатите на Mtel, Telenor и Vivacom или чрез гласово обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom. Цената на краткото съобщение е 1 лв. (без ДДС), а на гласовото обаждане - 0.99 лв. (без ДДС). Средства могат да се прeвеждат и по единната банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление.

Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.
 

19 дек 2017

Главнен комисар Николай Николов: За сетен път вие изпълнихте думата помощ със съдържание.

С тези думи директорът на ГД ПБЗН  започна срещата си със състава на Регионалната дирекция в Ловеч и се обърна към десетимата служители на РС ПБЗН-Ловеч , които на 17 ноември край с.Микре активно са участвали при спасяването на 22 пострадали и изваждането на телата на 6 загинали граждани при тежката катастрофа между автобус и камион.  Огнеборците са отговаряли и за разчистването и обезопасяването на пътното платно след пътния инцидент.

Гл. комисар Николов отбеляза, че въпреки тъжния повод за наградите е горд със своите служители, защото те са необходим положителен пример за цялото общество.

 С “ОБЯВЯВАНЕ НА БЛАГОДАРНОСТ” с парична награда в размер на 100 лв. бяха наградени:

Мл. експерт  Румен Кунев – началник на дежурна смяна в група “Пожарогасителна и спасителна дейност” в РС ПБЗН-Ловеч

Мл.експерт Димитър Димитров – командир на екип в група “Пожарогасителна и спасителна дейност” в РС ПБЗН-Ловеч

Мл. експерт Йовчо Трифонов - командир на екип в група “Пожарогасителна и спасителна дейност” в РС ПБЗН-Ловеч

Мл.експерт Светлин Хубанов - – командир на екип в група “Пожарогасителна и спасителна дейност” в РС ПБЗН-Ловеч

Мл.експерт Бранимир Банов - – командир на екип в група “Пожарогасителна и спасителна дейност” в РС ПБЗН-Ловеч

Мл.инспектор Мариян Събев – старши пожарникар в група “Пожарогасителна и спасителна дейност” в РС ПБЗН-Ловеч

Мл. инспектор Христо Бързашки – водач на специален автомобил в група “Пожарогасителна и спасителна дейност” в РС ПБЗН-Ловеч

Мл. инспектор Емил Стоянов - водач на специален автомобил в група “Пожарогасителна и спасителна дейност” в РС ПБЗН-Ловеч

Инспектор Станислав Стефанов – инспектор по ЗН IVстепен в сектор “Пожарогасителна и спасителна дейност”

и  инспектор Тодор Тодоров - инспектор IVстепен в група “Оперативен център” на сектор “Пожарогасителна и спасителна дейност”

На церемонията присъстваха директорът на РД „ПБЗН“ – Ловеч комисар Владимир Кацарски и зам.-областният управител Бойко Пъдарски.

 

13 дек 2017

Деца от област Ловеч отново на челните места в конкурса за детска рисунка на тема: “С очите си видях бедата” – 2017 г.

За поредна година рисунки, представени от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” Ловеч за участие в конкурса за детска рисунка на тема „С очите си видях бедата” 2017 – утвърдена проява за деца, подкрепяща обучението и подготовката за защита при бедствия в училищата и детските градини, са отличени с призови места.

На 05.12.2017 г. в Националния дворец на децата – гр. София се състоя официалната церемония за откриване на изложбата на победителите и отличените творби в международния конкурс за детска рисунка на тема: “С очите си видях бедата” – 2017 г. До заключителния национален етап достигнаха творбите на над 480 деца.

Тържествената церемония бе придружена от празничен концерт, изнесен от възпитаници на художествените групи от Националния дворец на децата. Гости на тържеството бяха зам. министрите на вътрешните работи и на образованието Стефан Балабанов и Таня Михайлова, зам.-председателят на ДАБ Лиляна Станкова – Пройчева, гл. комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, старши комисар Асен Игнатов, зам. директор на ГДПБЗН, старши комисар Ивайло Иванов, директор на СДВР, служители на ГДПБЗН и РДПБЗН, педагози, директори на училища, участници и родители.

Жури в състав от представители на Националната художествена академия, националното училище за изящни изкуства „Илия Петров”, Националния дворец на децата към МОН и на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР класира 35 рисунки, като три рисунки са на деца от област Ловеч.

Рисунките на Филипе Севдалинов Михайлов и Иван Деанов Георгиев от СУ „Бачо Киро” гр. Летница, с преподавател по изобразително изкуство Светлана Стоянова, са класирани на първо и второ място в първа възрастова група (6-10 г.) в категорията „Деца и ученици от всички общообразователни училища в системата на предучилищното и училищно образование”

На трето място в първа възрастова група (6-10 г.) в категорията „Ученици от детски градини и училища за деца със специални потребности и домове за деца в неравностойно положение” е класирана рисунката на Георги Стефчов Йосифов от СУ „Васил Левски” гр. Априлци с ресурсен учител Маргарита Чонова.

За официалния плакат на изложбата бе избрана творбата на Евгени Богданов Димитров – 9 г. от детски АРТ – клуб „Гея”, ОДК – Ловеч, с преподавател Кремена Попова.

 

 

 

 

06 дек 2017

Практически препоръки за безопасно движение преди, по време и след студентския празник

 

 

 

За осигуряване на реда по време на празника ще бъдат ангажирани екипи на Охранителна полиция и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Предприети са мерки за засилено полицейско присъствие около местата, където се очаква да има струпвания на празнуващи. Проведени са срещи с представители на местната власт, както и с управителите и охраната на питейните и увеселителните заведения. 

Препоръки на „Пътна полиция“ за безопасно движение по време на студентския празник – 8 декември :

Иди на празника с обществен транспорт, с такси или намери кой да шофира!

Ако ще празнуваш в населеното място, в което живееш или учиш, отиди в заведението без своя автомобил. Наеми такси или помоли някой близък да те закара и  да те върне от купона.

До хижата или хотела нека шофира най-опитният!

Ако празникът ще е в друго населено място, прецени опита си като шофьор при зимни условия. Отчети факта, че управлението на чужд автомобил, с чиито особености не си свикнал, е рисково. Помни, че през зимата има мъгли, заскрежавания, валежи, поледици и често поднася и други неприятни изненади.

 Смени гумите със зимни или с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 мм!

Погрижи се автомобилът да е оборудван с подходящи за зимни условия гуми или с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 мм. Промяната е записана в Закона за движението по пътищата от тази година! Смяната на гумите е задължителна от 15 ноември.

Светлините, чистачките и отоплението на автомобили трябва да са изправни!

Заради своята безопасност провери изправността на осветителните тела и чистачките. Зареди резервоарчето с незамръзваща течност за почистване на стъкла. При възможност пътувай през светлата част на деня, избягвай шофиране на фарове. За неизправни светлини и чистачки законът предвижда и глоба.

Снабди се с вериги за сняг, лопата, буксирно въже, одеало, пожарогасител, аптечка, светлоотразителна жилетка и обезопасителен триъгълник. 

Всички тези дребни наглед вещи може да спасят пътуващите при внезапно попадане в опасна ситуация. Не забравяй и че липсата на обезопасителен триъгълник, аптечка, пожарогасител и светлоотразителна жилетка се наказва с глоба.

Никога не шофирай пил или дрогиран!

Ако празникът започне с алкохол още в автомобила, който управляваш, не се поддавай на изкушението да пиеш! И малките дози и концентрации са опасни и увеличават риска от катастрофа. Управлението на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5/1000 до 1,2/1000 е административно нарушение, а управлението с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2/1000 и/или след употреба на наркотични вещества или техни аналози е престъпление! При всички случаи обаче тези ситуации водят до много негативни последици,  някои от които са глоба, участие в съдебен процес, отнемането на свидетелството за управление на автомобила и временното му спиране от движение.

Бъди концентриран, не отклонявай вниманието си при шофиране!

Шумът от разговори и силната музика, както и приповдигнатото настроение в автомобила пречат на концентрацията и отклоняват вниманието на шофьора. Помоли приятелите си да се съобразят с това.

Не участвай в нерегламентирани състезания (гонки)!

Ако пътуваш организирано в група, не се поддавай на приятелски закачки и въвличане в нерегламентирани или спонтанно предизвикани състезания (гонки). Не предприемай рискови изпреварвания. Има промяна в Закона за движението по пътищата и това нарушение вече се наказва с глоба, с лишаване от право да се управлява МПС, както и със спиране на автомобила от движение за определен период от време.

Ако твоят шофьор управлява рисково - превишава значително скоростта, изпреварва неправилно и създава предпоставки за катастрофа, направи му забележка. Помни, че той застрашава и твоя живот.

След купона починете и тогава отпътувайте обратно!

Важно е след купона шофьорът да е добре отпочинал и освежен. Най-добре е предварително да се определи кой ще шофира обратно, за да не се увлича в наздравиците и да е бодър на следващия ден. Всички изчакайте до възстановяването на шофьора и тогава потеглете на път с риск да закъснеете и да нарушите предварителния план. Ако няма кой да шофира, защото всички са под въздействието на алкохола, не прави компромис. Не сядай зад волана, ако още не си напълно трезвен и ако не са изминали поне 8 часа от употребата на алкохол. Ако шофираш ти и усетиш опасна сънливост, не се колебай и спри за почивка край пътя. 

При необходимост сигнализирай на телефон 112.

 

06 дек 2017