МВР

ОД Перник

 

Новини

Криминалисти от ОДМВР – Перник разкриха високотехнологична оранжерия за отглеждане на канабис

На място са задържани двама, иззети са над 1 000 растения от рода на конопа

Специализирана полицейска операция е проведена от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при Първо РУ под наблюдението на Пернишката окръжна прокуратура. В сграда, в пернишкия кв. „Кристал“ е открита високотехнологична лаборатория за отглеждане на растения от рода на конопа. Иззети са   над 1 000 саксии с различна големина на посадените в тях наркотични вещества. Посадъчният материал е бил разположен в три помещения със собствен източник на електричество, климатици, овлажнители, специално осветление, трансформатори за напрежение, вентилатори, измервателни уреди, напоителна система, химически препарати за растеж и растителна защита. На място са установени и задържани двама криминално проявени и осъждани за подобни деяния, съпричастни към незаконната дейност. Наложена им е полицейска мярка за срок до 24 ч.
Образувано е досъдебно производство по чл. 354 „а“, ал. 1 от Наказателния кодекс и действията по разследването продължават под надзора на наблюдаващ прокурор.
Подробности за операцията съобщиха директорът на ОДМВР - Перник старши комидар Димитър Попов и окръжният прокурор Галина Антова


16 апр 2021

Поздравителен адрес от директора на ОДМВР – Перник старши комисар Димитър Попов по повод Деня на Конституцията и юриста

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА
ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ЮРИДИЧЕСКАТА ОБЩНОСТ,

 

Приемете моите и на служителите от ОДМВР – Перник най-искрени пожелания по случай 16-ти април – Ден на Българската конституция и професионален празник на българските юристи и съдебни служители!

За мен е чест и удоволствие да се обърна към Вас на този ден и да засвидетелствам още веднъж своето и на моя екип уважение към Вашата професия.

Поднасям искрената си благодарност за високия професионализъм и отговорност, с които практикувате една от вай-почитаните, достойни и уважавани професии.

Всички Вие, прилагайки правото, ежедневно работите за върховенството на закона, за защита правата и свободите на гражданите. Радвам се, че на територията на поверената ми дирекция, аз и колегите ми имаме възможността  да работим с хора като Вас.

Желая Ви здраве, лично щастие, благополучие, професионална удовлетвореност и успех!

       

Честит празник!  


16 апр 2021

Звената „Български документи за самоличност“ при ОДМВР - Перник ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите за Народно събрание

Служителите ще работят и на 04 април 2021 г. от 08.30 до 19.30 ч. Гражданите могат да подават искания за удостоверения до 19.00 ч.

В седмицата преди 04 април 2021 г., когато ще се проведат изборите за Народно събрание е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас. В сектор „Български документи за самоличност“ е създала следната организация за работа:
В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност;
При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 02 април 2021 г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо:

Гражданите лично да подадат искане в ОДМВР и РУ за дните от 03 април  2021 г. от 08.30 ч. до 17.00 ч. и на 04 април 2021 г. от 08.30 ч. до 19.00 ч.  Информация за работното време на всяко звено БДС е поставена на входа на помещенията, в които се осъществява административно обслужване на граждани по линия на документи за самоличност и на интернет страницата на  ОДМВР.
Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за Народно събрание, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта;
В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.
Удостоверенията за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.
Удостоверението се издава за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден 04 април 2021 г.
Удостоверението се прилага към избирателния списък за гласуване в изборите за народно събрание.

 


26 мар 2021