МВР

ОД Перник

 

Новини

Предотвратени са разрастването на пожар и опасност от взрив в асфалтова база

Инцидентът е възникнал в района на Асфалтова база до Долна Диканя, в непосредствена близост до автомагистрала "Струма" и голям житен блок. Сигналът за пожар в обекта е получен вчера към 14.45 часа. Незабавно към мястото са насочени три екипа от пожарникари от Радомир и Перник. Към тях са се включили още три от СДПБЗН.
В резултат на професионалните им действия огънят, при който няма пострадали хора, е погасен. Повредена е спирателната арматура в обекта. Поради наличието на бутилки с метан, е предприето постоянно охлаждане и контролирано изпускане на газта.
Директорът на ГДПБЗН гл.комисар Николай Николов и ръководството на РДПБЗН-Перник са контролирали действията на екипите на място.
Автомобилният трафик не е спиран, служителите в базата са изведени своевременно, не е имало опасност за околните населени места. 
Предстои да се изясняват и причините за възникването на пожара.
За инцидента, както и за хода на планираните действия, е информиран министър Бойко Рашков, който е благодарил на пожарникарите за професионалната реакция.


13 юли 2021

Изборният ден в Пернишка област започна в спокойна обстановка

В нормална обстановка започна изборния дена на територията на област Перник. Всички секционни избирателни комисии се охраняват от служители на МВР. Охраната ще продължи до обявяване края на изборния ден, транспортирането и предаването на изборните книжа и материали от всички СИК в РИК.
Изборен щаб в Областната дирекция ще контролира и координира възложените от закона действия на полицейските сили в изборния ден.
Мобилни екипи, включващи разследващи полицаи, оперативни работници от криминална и икономическа полиция, и представители на охранителна полция, имат готовност незабавно да реагират на сигнали за престъпления против политическите права на гражданите и да извършват прецизни проверки по тях. Всички действия се координират и контролират от прокуратурата.
Днес, гишетата на паспортните служби в Перник и районните управления в Радомир, Брезник и Трън ще работят от 8.30 до 19.30 часа, а гражданите ще могат да подават искания за издаване на удостовериния до 19.00 часа. Удостоверенията, даващи възможност за упражняване на правото на глас, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта. Удостоверението се издава за да послужи пред СИК и е валидно за изборния ден на 11 юли 2021 г. От 09 юли 2021 г. до момента са издадени 16 удостоверения. 
Сигнали, свързани с нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес могат да се подават на тел. 112, на откритата денонощна линия 02/90 112 98, имейл

 

 

адрес: [email protected], както и на място в областната дирекция и районните управления.


11 юли 2021

110 наградени по повод 05 юли – Професионален празник на служителите от МВР

За постигнати трайни резултати, безукорно поведение, проявена инициативност и професионализъм при изпълнение на служебните си задължения, министърът на вътрешните работи г-н Бойко Рашков  е отличил с „Почетен знак“ на МВР – III степен 6 служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при Първо РУ.
С „Писмена похвала“ от директорът на ОДМВР – Перник старши комисар Милен Тасков са наградени 104 служители. Отличията са за съществен принос и постигнати резултати при изпълнение на професионални задачи по направления на дейност.
Заповедите бяха прочетени днес, пред целия състав на областната дирекция на тържествено събрание по повод предстоящия празник. Старши комисар Тасков благодари на всички служители, за положените усилия в борбата с престъпността и опазване на обществения ред. Накрая се обърна към всички с думите „Желая здраве на Вас и семействата Ви! Бъдете уважавани и ценени от обществото, защото признанието на хората, в чието име се трудим, е най-ценната награда!“


02 юли 2021

Звената „Български документи за самоличност” към ОД МВР – Перник и РУ ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите за Народно събрание

В седмицата преди 11 юли 2021г., когато ще се проведат изборите за Народно събрание  е създадена необходимата организация, българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или лични /зелени/ паспорти) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

Създадена е следната организация за работа:

 1. В зависимост от конкретните нормативни изисквания на граждани, подали вече заявление за нова лична карта ще бъде ускорено издаването й, или ще им бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност /лична карта, личен /зелен/ паспорт/ или лична карта с изтекъл срок на валидност;

 2. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на  работния  ден  на

  9 юли 2021г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им  удостоверение, с което да гласуват.

  За да бъде издадено удостоверение е необходимо:

 3. Гражданите лично да подадат искане в ОД МВР и РУ за дните на 10 юли 2021г. от 08:30ч. до 17:00ч. и на 11 юли 2021г. от 08:30ч. до 19:00ч. 

 4. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за Народно събрание, се издават след приемане на заявление за нова лична карта.

 5. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко ОД МВР и РУ независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

  Удостоверенията за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

  Удостоверението се издава за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден на
  11 ЮЛИ 2021г.

   

   


01 юли 2021