МВР

ОД Перник

 

Новини

Пернишки полицаи иззеха над 7 килограма нелегален тютюн

Над 7 килограма тютюн без акцизен бандерол са иззели служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Перник след проведена специализирана полицейска операция вчера. На ул. „Самодивска“ в областния град е засечен лек автомобил „БМВ“, управляван от 45-годишен перничанин. При обиска му е открит найлонов плик с около 1 килограм ситно нарязана зелена листна маса и мирис на тютюн. По-късно е претърсен адрес, който обитава мъжът. Там е намерен и иззет чувал пълен с найлонови пликчета, съдържанието на които отново е тютюн с общо тегло около 6 килограма. Задържан е за 24 часа с полицейска мярка.
Започнато е досъдебно производство по чл. 234 от Наказателния кодекс и действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата

28 окт 2020

ОДМВР – Перник сред най-добрите в турнира по стрелба „Кракра“

Първо място индивидуално жени и второ място отборно мъже завоюваха стрелците от дирекцията

Приключи деветия традиционен турнир по стрелба с пистолет за служители на МВР „Кракра“ Перник. В състезанието мериха сили 90 мъже и жени от 16 подразделения на МВР. На тържествена церемония в дирекцията, днес бяха връчени наградите на най-добрите от директорът на ОДМВР – Перник старши комисар Димитър Попов, зам.-директорът комисар Тихомир Ценов, зам.-областният управител на Пернишка област Иво Иванов и от Стефан Кръстев – зам.-кмет на Община Перник.

 

Класирането е както следна:

Индивидуално жени:

 1. Александра Атанасова – ОДМВР – Перник
 2. Радостина Демиревска– ОДМВР - Благоевград
 3. Цветелина Попева – ГДПБЗН
 4. Таня Трендафилова – ОДМВР - Силистра
 5. Петя Николова - ОДМВР – ОДМВР - Ловеч
 6. Лидия Петкова – ОДМВР - Плевен

Индивидуално мъже:

 1. Тихомир Петров – ОДМВР - Габрово
 2. Цанко Близнаков – ОДМВР - Пазарджик
 3. Ивайло Флоров – ОДМВР – Враца
 4. Евгени Мирчев – ОДМВР - Силистра
 5. Александър Стоянов – ОДМВР - Перник
 6. Момчил Петков – ОДМВР - Благоевград

Отборно жени:

 1. ОДМВР - Силистра
 2. ОДМВР - Габрово
 3. ОДМВР - Враца
 4. ОДМВР - Плевен
 5. ОДМВР – Ловеч
 6. ОДМВР – Перник – Втори отбор

Отборно мъже:

 1. ОДМВР - Враца
 2. ОДМВР - Перник
 3. ОДМВР - Плевен
 4. ОДМВР - Габрово

  5.      ОДМВР - Бургас

  6.      ГДПБЗН

Комплексно класиране:

 1. ОДМВР - Враца
 2. ОДМВР - Габрово
 3. ОДМВР – Плевен
 4. ОДМВР - Бургас
 5. ОДМВР - Благоевград
 6. ОДМВР – ГДПБЗН

Председателят на Стрелкова асоциация – МВР Емил Велев и колегата му Никола Христов получиха почетна грамота от всички участници в турнира. Отличието е за висок професионализъм и всеотдайност и несравним пример в стрелковата подготовка. 
Турнирът бе закрит от старши комисар Попов, който благодари на всички участници за проявените стрелкови умения. „Честито на първенците, а на останалите повече късмет в следващите състезания. Надявам се да Ви е харесало в Перник и да сте останали с добри впечатления. Областната и общинската управа полаган неимоверни усилия за просперитета на града, за да се чувстват по-комфортно жителите и гостите му. Догодина е десетото издание на турнира и ще съвпадне с Деня на града 19-октомври. Тогава ще можете да се насладите освен на състезанието и на празничната атмосфера“ заключи директорът на ОДМВР – Перник.

16 окт 2020

Девети старт на традиционният турнир по стрелба с пистолет за служители на МВР „Кракра“ Перник

Състезанието бе открито от директорът на ОДМВР – Перник старши комисар Димитър Попов

За девета поредна година, днес в Перник бе даден старта на Републикански турнир по стрелба с пистолет за служители на МВР „Кракра“. Организатори на събитието са ОДМВР – Перник и Центъра за бойна подготовка и спорт при Академията на МВР.
На откриването присъстваха областният управител на Пернишка област г-н Емил Костадинов, заместник-кметът Община Перник Стефан Кръстев, Камелия Ненкова – съдия в Районен съд – Перник, директорът на Териториална агенция „Национална сигурност“ – Перник Красимир Костадинов и комисар Борис Борисов – директор на РДПБЗН – Перник.
Старт на съревнованието даде директорът на Областна дирекция на МВР в Перник старши комисар Димитър Попов.  Той благодари на ръководството на МВР, помогнало за успешната организация на състезанието, което за първи път тази година ще бъде в два дни.Това дава възможност за още по-добра изява на повече полицаи подчерта Попов.
„Приветствам с добре дошли всички участници. Желая ви едно спорно състезание  в което да победят най-добрите. И точен мерник“ – пожела на участниците Областният управител.
Поздрави бяха отправени и от зам.-кметът на община Перник Стефан Кръстев. „След тези смутни няколко месеца, в които вие бяхте на първа линия, след трудните събития в страната в последните месеци се радвам, че се събираме тук, в Перник на това традиционно за града ни състезание. Добре дошли в прекрасния ни град. Желая ви хубави дни и точен меркик в състезанието. Бъдете здрави“.
90 участници от 16 отбора ще мерят сили в надпреварата, която ще бъде в рамките на два дни. Стрелците ще покажат умения на стрелбище „Ловна дружина“ – Радомир и в Първо РУ – Перник. Отборите се състоят от трима мъже и две жени. Наградите ще бъдат комплексна, отборни и индивидуални.
Стрелците и гостите бяха поздравени от Пламен Ганов с ефектен танц на кон.

 

 

15 окт 2020