МВР

ОД Перник

 

Новини

ОДМВР – Перник със засилен контрол по време на предстоящите почивни дни

Полицията в Пернишка област ще осигури засилено присъствие в населените места по време на предстоящите три почивни дни. Особено внимание ще бъде обърнато на организацията на движението. Очаква се засилен трафик по автомагистрала „Струма“, пътят София – Перник през Владая и този София – Перник - Кюстендил. Навсякъде ще бъде подпомагано движението и при необходимост ще се регулира от пътни полицаи.  Предвидено е реверсивно движение в посока Перник за пътуващите от столицата – ще бъдат отворени две ленти в посока изход и една в посока вход. В понеделник ще бъде обратното, за да могат гражданите да се приберат лесно и безаварийно. В населените места се извършват ремонтни дейности на пътните платна. Шофьорите трябва да карат с повишено внимание и да спазват всички указателни табели. Ще има специализирани полицейски операции, насочени към водачи употребили алкохол и наркотици, както и за шофиране с превишена скорост.
В населените места ще има достатъчен брой полицейски служители, които ще следят от една страна за реда и сигурността, а от друга за спазване на противоепидемичните мерки и заповедите на здравния министър.
За нарушения, престъпления и други противообществени прояви гражданите могат да сигнализират на тел. 112. Осигурени са допълнителни дежурни, които да реагират на всеки сигнал за нередност.  

             

                 

22 май 2020

ОДМВР – Перник с препоръки за спазване на противоепидемичните мерки

За да се предотврати ново увеличение в броя на заразените с коронавирус, ОДМВР – Перник  препоръчва на жителите на града и областта да продължат стриктното спазване на мерките, свързани с разпространението на COVID 19, предвидени в заповедта на здравния министър.  Спазването на дистанция понижава риска от зараза. Припомняме, че според новите противоепидемични правила за посещения в паркове, градини, както и при организирането на излети, посетителите трябва да съблюдават  социална дистанция от минимум 2,5 метра. Препоръчваме да се избягва струпване на компании и групи на едно място. При разговори с други хора е необходимо да  се поставят маски или шалове.   Посетителите на парковете и пазарите да използват само определените входно-изходни пунктове и да следват маркираните маршрути.
От вчера посещенията в кина, музеи, галерии и библиотеки на закрито, както и на културните събития, провеждащи се на сцени на открито, са позволени, но при спазване на изискванията за социална дистанция и всички противоепидемични мерки.
Полицията в Перник и областта продължава започналите съвместни проверки по заведенията във връзка със спазването на мерките против разпространението на Ковид 19, регламентирани със заповедта на здравния министър. Служители на реда, представители на Регионална здравна инспекция и на  Областната дирекция по безопасност на храните ще следят за спазването на трите  най-важни изисквания: дистанция метър и половина между масите, използване на лични предпазни средства и хигиена (дезинфекция след всеки клиент). 
Съветите са да се използват предпазни средства – маска и ръкавици, когато се влиза в големи търговски обекти, защото близостта с други хора и докосването на повърхности са основните пътища на предаване на заразата. При обход на търговските обекти устно ще бъдат предупреждавани техните собственици и посетители да спазват задължителните мерки.
За  да се намали възможността за предаване на заболяването напомняме на хората, които се придвижват с градския транспорт, че според заповедта на министъра на здравеопазването използването на маска в автобусите е задължително. 
 

 

12 май 2020