МВР

ОД Видин

 

Галерия

Ден на отворените врати

Организираните от Областна дирекция “Полиция”-Видин Дни на отворените врати предизвикват голям интерес у децата. Учениците имат възможност да се запознаят лично с хората, които се грижат за тяхната безопасност и сигурност.


“Дунавски страж 2007” – първото съвместно българо - румъно - сръбско командно - щабно учение

Учението се проведе в края на м.юни 2007г. в граничната зона на трите страни по поречието на р.Дунав.

Президентите на РБългария, Румъния и РСърбия наблюдаваха от румънския кораб “Муреш” епизоди от учението, разиграни по поречието на реката в района на видинските села Ново село и Връв.

Командно-щабното учение “Дунавски страж – 2007” стартира на 25 юни. Участниците в него са от въоръжените сили на трите държави, както и от министерствата на вътрешните работи и от други институции с отговорности в областта на националната сигурност.


Откриване на Полицейски участък в с.Арчар

На 8 юни 2007г. министър Румен Петков откри нов полицейски участък в с.Арчар. На тържествената церемония присъстваха проф.д-р Радослав Гайдарски–министър на здравеопазването, народни представители, ръководни служители от МВР, инж. Кръстьо Спасов-областен управител и кметове на общини от Видинска област.

Участъкът се намира в центъра на селото. Сградата е предоставена от Община Димово, след извършен основен ремонт и осигуряване на цялостното й обзавеждане.


Детска полицейска академия

На 3 април 2007г. в гр.Брегово бе учредена първата за област Видин Детска полицейска академия (ДПА). Инициативата е част от дейностите на РПУ-Видин по реализиране на стратегията “Полицията в близост до обществото”.


Откриване на Полицейски участък във видинския квартал “Нов път”

На 15 юли 2003 година тържествено е открит Полицейски участък в кв. Нов път. На церемонията присъства проф. Георги Петканов- министър на вътрешните работи, народни представители, д-р Иван Ценов - кмет на община Видин, г-н Мартин Дончев - областен управител, жители на квартала.