МВР

ОД Видин

 

Новини

Актуална информация за улеснение на гражданите при издаване на български лични документи

Справка към 27 януари за приетите заявления в звената „БДС“ при ОДМВР-Видин

Сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР - Видин предоставя актуална информация за броя на приетите заявления от граждани в дните от 20 до 24 януари 2020 г.: 

сектор БДС Видин  
 20.01.  

 21.01. 

 
 22.01.  
          
 
 
 23.01.  24.01. 
   

общо: 425
ОДМВР- Видин 77  54 36  44  57 268 
РУ - Белоградчик 2   7 12   4      5    30 
РУ - Кула
2   3  2   2    3    12 
сектор "Пътна полиция" 31  
 1
 
 19   19    25   115 Гражданите с постоянен адрес на територията, обслужвана от ОДМВР – Видин, имат възможност да подават и предсрочно заявления за издаване на български лични документи във всяко едно от звената „Български документи за самоличност“ в областта:

  • гр. Видин – ОД МВР-Видин,  ул.“Цар Симеон Велики“ №87;
  • гр. Белоградчик – РУ-Белоградчик,   пл.”Възраждане” №3;
  • гр. Кула – РУ-Кула,   ул.”Възраждане” №36.

Мярката е с цел облекчаване на натовареността на служителите и за удобство за гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес. Готовите лични документи се получават в звеното БДС, където е подадено заявлението.

Повече информация може да намерите тук.

27 яну 2020

48-годишен видинчанин е задържан за извършено тежко криминално престъпление

Окръжният прокурор Ваня Ненкова и директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Петър Коцин оповестиха информация за разследвано убийство

На 19 януари, рано сутринта, на тел.112 постъпил сигнал за ранен мъж, открит в заведение в областния град. Пострадалият, 31-годишен местен жител, починал в линейката на път за болницата. Към мястото своевременно били насочени екипи на полицията, дежурна оперативна група извършила оглед на местопроизшествието.

Под ръководството на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура – Видин разследващите провели множество оперативно–издирвателни и процесуално следствени действия. В хода им изяснили, че мъжът бил в заведението в компанията на още трима видинчани. Там възникнал спор, 48-годишният с газов пистолет прострелял във врата 31-годишния и избягал. Същият ден бил обявен за издирване. Вчера, придружен от адвокат, той се е явил доброволно в полицията, но отказал да даде обяснения. Задържан е с полицейска мярка за срок до 24 часа. Информацията пред журналисти представи директорът на ОДМВР-Видин. Работи се по всички версии, в рамките на всеобхватно разследване, за да бъде изяснена обективната истина по случая, категоричен бе старши комисар Петър Коцин.

По случая е образувано досъдебно производство по чл.115 от Наказателния кодекс. Мотивите за престъплението се изясняват, посочи окръжният прокурор Ваня Ненкова и уточни, че с прокурорско постановление 48-годишният ще бъде задържан за срок до 72 часа. В този срок ще бъде направено искане до Окръжен съд – Видин за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

Ваня Ненкова благодари за усилената съвместна работа на полицията и наблюдаващия прокурор по случая. 

Работата на разследващия екип продължава.

21 яну 2020

ГДБОП предупреждава за активна СПАМ атака

Към потребителите - Не отваряйте съобщенията, директно ги изтривайте! Целта е заразяване на компютърни конфигурации и смарт устройства

ГДБОП предупреждава за активна СПАМ атака спрямо гражданите, а целта е заразяване на компютърни конфигурации и смарт устройства. Както и при предишни подобни атаки, се използва името на държавна институция  - в случая Министерството на вътрешните работи.  Съобщенията се изпращат от маскиран и нереален пощенски адрес: [email protected], наименован „Пътна полиция МВР“, и съдържат прикачен файл, за който се претендира, че е електронен ФИШ от КАТ или призовка за извършено друго нарушение по Закона за движение по пътищата. Уточняваме, че в МВР не съществува електронна поща с такъв адрес.

МВР напомня, че такава практика не съществува и всяко едно електронно съобщение следва да бъде разглеждано от получателите му като измамно. Затова – не го отваряйте и директно го изтрийте.

От специализиран отдел „Киберпрестъпност“ на ГДБОП посочват, че в днешни дни СПАМ кампаниите излизат от обичайната си цел: разпращане на непоискани търговски съобщения с рекламна цел и придобиват вид на кибератаки, които целят заразяване на устройства на крайните интернет потребители. Сигнализират още и за други СПАМ атаки, при които получателите вече биват изнудвани да заплащат определени суми пари в крипто валута. Откупът се изисква, за да не бъдат разпространени нецензурирани снимки на получилите на съобщението.

Ежемесечно се извършват съвместни действия с големите интернет доставчици в страната за филтрация на подобни атаки, но при смяна на източника на атаката има период, в който тя е активна и достига до интернет потребителите, до които е била адресирана.

15 яну 2020

Директорът на ГДПБЗН-МВР посети Видин и проведе работна среща с огнеборците

Главен комисар Николай Николов прочете пред състава министерската заповед за временното преназначаване на  комисар Стилиян Пешев на длъжността директор на РДПБЗН-Видин. Той припомни, че постигнатите до момента високи резултати на видинската регионална дирекция са своеобразно предизвикателство към комисар Пешев, чиято задача е не само да запази, но и надгради постигнатото. Новоназначеният директор на РДПБЗН-Видин благодари за оказаното му доверие и увери, че ще работи в екип с добре подготвени, компетентни и мотивирани служители.

Срещата продължи в дискусионен формат. Директорът на ГДПБЗН-МВР и видинските огнеборци обсъдиха оперативната обстановка в региона по линия пожарна безопасност и защита на населението. Служителите на РДПБЗН-Видин получиха висока оценка за работата си.

Продължавайте да надграждате добрите практики, да отстранявате пропуските своевременно и да работите професионално и всеотдайно, пожела на старта на 2020-та година главен комисар Николов.

08 яну 2020

220 кг тютюн без бандерол са иззели служители на РУ-Видин

Задържан е 36-годишен жител на областния град, образувани са две досъдебни производства

На 7 януари, в хода на проведена специализирана полицейска операция по линия „Акцизи“, служителите на реда иззели 22 чувала с нелегален тютюн.

Около 5.00 часа, в село Цар Симеоново, униформени проверили лек автомобил „БМВ“, управляван от 36-годишен видинчанин. В купето и багажника на колата установили 13 чувала с общо 130 кг нарязан тютюн без бандерол. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа.

Малко по-късно, до бетонна ограда на дворно място във видинската западна промишлена зона, полицаите открили и иззели още девет чувала с нарязан на ситно тютюн. Общото тегло на нередовната акцизна стока възлизало на 90 кг. 

Работата на разследващите продължава, по случаите са образувани две досъдебни производства по чл.234, ал.1 от Наказателния кодекс. 

08 яну 2020

Комисар Стилиян Пешев поема ръководството на РД ПБЗН - Видин

Със заповед на министъра на вътрешните работи от 27.12.2019 г. комисар Стилиян Пешев е временно преназначен на длъжността директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Видин.

Комисар Стилиян Петков Пешев е роден на 18 април 1968 г. в гр. Видин. Завършил е висше образование с образователно-квалификационна степен „магистър“ във Висш институт – МВР през 1992 г. - специалности „Противопожарна техника и безопасност” и строителен инженер по ВиК.
Професионалната му кариера във вътрешното министерство започва през 1992 г. на длъжност инструктор в Обектна противопожарна служба на „Видахим“ АД към РДВР - Видин. Последователно е заемал длъжностите инструктор, инспектор, старши инспектор, ВПД началник сектор „Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност“ и началник сектор „Планиране, превантивна дейност и контрол“ към ОУПБЗН – Видин. На 31 октомври 2014 г. е назначен на длъжност началник сектор „Превантивна и контролна дейност“ към РДПБЗН - Видин.
По време на службата си многократно е награждаван.
Комисар Стилиян Пешев е преминал различни курсове за актуализация и повишаване на професионалната квалификация във факултет „ПБЗН“-АМВР. Завършил е курс за обучители по направление „Управление, координация и контрол при възникване на бедствия, пожари и извънредни ситуации“ през 2014 г.

приемен ден: понеделник 15.00 – 17.00 часа
служебен тел.: 094/694-220, 094/600-064, е-mail: [email protected]

 

30 дек 2019