МВР

ОД Видин

 

Новини

Сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР - Видин ще съдейства на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите за общински съветници и кметове

Гишетата в паспортните служби ще работят и на 27 октомври 2019 година от 8.30 до 19.30 часа

В седмицата преди 27 октомври 2019 г., когато ще се проведат изборите за общински съветници и за кметове, е създадена организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

Дирекция „Български документи за самоличност“ е създала следната организация за работа:

1. В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност;

2. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 25 октомври 2019 г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо:

1. Гражданите лично да подадат искане в СДВР, ОДМВР и РУ при СДВР/ОДМВР за дните от 22.10.2019 г. до 26.10.2019 г. от 08.30 до 17.00 часа и на 27.10.2019 г. от 08.30 до 19.00 часа.

2. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за общински съветници и за кметове, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.

3. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

 

При произвеждане на втори тур на избори за кметове /03.11.2019г./ ще се издават нови удостоверения от 29.10.2019 г. до 03.11.2019 г., включително съгласно описания по-горе начин.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

УДОСТОВЕРЕНИЕТО СЕ ИЗДАВА ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН 27 октомври 2019 година.

15 окт 2019

МВР открива денонощна линия за сигнали за нарушения, свързани с изборния процес

На телефон 02/982 22 32 и имейл [email protected] ще се приемат сигнали, съотносими към дейността на МВР

От 27 септември до 4 ноември 2019 г. в Министерството на вътрешните работи ще функционира денонощно открита линия - телефон 02/982 22 32 и имейл [email protected] – за сигнали, свързани с нарушения на изборния процес при подготовката и произвеждането на изборите за общински съветници и кметове.
Подаваните сигнали на откритата линия трябва да са относими към дейността на МВР.

01 окт 2019

В ход е операция за контрол на товарните автомобили и автобусите

През текущата седмица у нас се провежда специализирана полицейска операция за контрол на товарните автомобили и автобусите. 
Аналогични действия има на територията на всички страни, членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция - TISPOL.
В проверките у нас участват и служители на Криминална и на Икономическа полиция, както и на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“.
Операциите за контрол на товарните автомобили и автобусите са заложени в календара на TISPOL, поради факта, че при възникване на тежки пътнотранспортни инциденти с такива превозни средства, последиците са значително по-големи. Сред основните изведени причини са: неспазване на времето за почивка; движение с превишена скорост; употреба на алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози; превоз на необезопасени товари; претоварване на машините.  

14 окт 2019

Продължават уроците по пътна безопасност за средношколци и гимназисти във Видин

Електрическата тротинетка не бива да се възприема като играчка, подценяването й крие рискове

В два поредни дни главен инспектор Владимир Герасимов - началник на сектор „Пътна полиция“ – Видин проведе кратки уроци по пътна безопасност в две училища в града – ОУ “Отец Паисий“ и ППМГ “Екзарх Антим I“. 
Заниманията преминаха в дискусионен формат с коментар на различни ситуации, свързани с безопасността на движение по пътищата.
Вниманието на учениците бе фокусирано върху електрическите тротинетки. Те набират популярност като модерно и предпочитано превозно средство, и стават и все по-сериозно предизвикателство за пътната безопасност.
Електрическата тротинетка не бива да се възприема като играчка. Подценяването й крие рискове, подчерта главен инспектор Герасимов. Той уточни, че предстои законова регламентация по отношение на това кой, с каква максимална скорост и по коя инфраструктура ще може да управлява индивидуалните електрически превозни средства.

Видинските полицаи подкрепят всяка превантивна инициатива по пътна безопасност в региона, свързана с повишаване на информираността на малки и големи, и насочваща вниманието към задължението на всички да спазват правилата на пътя.  

09 окт 2019

ОД МВР - Видин с превантивни мерки и контрол за безопасно протичане на новия ловен сезон за местен дребен и едър дивеч

Полицейски служители инструктираха председателите на ловните дружинки от видинското Ловно-рибарско дружество

В работния формат днес участваха д-р Валери Велков от Областната дирекция по безопасност на храните, инж. Радослав Николов – директор на Държавното горско стопанство, Илия Георгиев -  председател на Ловно-рибарско дружество–Видин и председателите на ловните дружинки. 
Полицейският инструктаж бе проведен във връзка с откриването - утре, на ловния сезон за местен дребен и едър дивеч и групов лов на дива свиня.
Мартин Марков – полицейски инспектор  „Контрол на общоопасните средства“ в отдел „Охранителна полиция“ на ОДМВР-Видин отново напомни основните правила за безопасно ловуване:

  • участниците в лова задължително да са екипирани с ленти, шапки или облекло с ярък сигнален цвят;
  • стриктно да се спазват правилата за безопасност и противопожарните изисквания при провеждането на ловните излети;
  • стриктен контрол при пренасянето на огнестрелното оръжие, което се осъществява в затворен транспортен куфар или в калъф с поставено заключващо устройство на спусъка и без патрон в патронника.


Извършеният анализ, от сектор „Контрол на общоопасните средства“ в ГДНП-МВР, извежда като най-чести причини за допуснати предишни инциденти стрелбата по шум или неясно видима цел; използването на сачми с диаметър над 6 мм по време на групов лов на дива свиня; неправилното боравене с огнестрелно оръжие (до неговата употреба, то не следва да е заредено, винаги трябва да е насочено в безопасна посока и да е технически изправно); самоволното напускане на позицията, определена от ръководителя на лова и употребата на алкохол и/или упойващи вещества.

04 окт 2019

Конкурс за четири вакантни длъжности „младши разследващ полицай - старши разследващ полицай“ в районните управления на ОДМВР - Видин

Документите на кандидатите за участие в конкурса ще се приемат от 1 до 21 октомври 2019 г. включително

Конкурсът, обявен със заповед на министъра на вътрешните работи, е  за назначаване на държавна служба в Областна дирекция на МВР – Видин на вакантни изпълнителски длъжности:
Отдел „Разследване“
- младши разследващ полицай - старши разследващ полицай в РУ – 4 (четири) вакантни длъжности.
Документи на кандидати ще се приемат всеки делничен ден от 1 до 21 октомври 2019 г. в ОД МВР - Видин, ул.”Цар Симеон Велики” №87. За връзка с „Човешки ресурси“ в областната дирекция – тел. 094/694-444 и тел. 094 694-368. 
Съобщение за конкурса е публикувано във в-к „Ние”, бр. 71 от 30 септември  2019 г., а информация - в интернет - страницата на ОДМВР – Видин,
рубрика "Конкурси".

Последваща информация, за хода на конкурса, ще бъде публикувана в електронната страница в интернет на Дирекция „Човешки ресурси” – МВР, в рубриката „Конкурси и обяви”, след заповедта, обявяваща конкурса за ОДМВР-Видин: Дирекция "ЧР" - МВР - конкурс на ОД МВР - Видин.

 

30 сеп 2019

26 септември - Европейски ден без загинали на пътя

Операция EDWARD (European Day Without A Road Death)

За четвърта поредна година на територията на цяла Европа ще се проведе мащабната операция EDWARD – Европейски ден без загинали на пътя (European Day Without A Road Death). Инициативата е на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – TISPOL. Тя e част от Европейската седмица на мобилността, като целта е да се ограничат до минимум жертвите на пътнотранспортни инциденти. Мотото, избрано от организаторите тази година, е „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!”.

Проектът насърчава участниците в пътното движение да мислят на първо място за безопасността, докато шофират, вървят пеш или карат велосипед. Да са наясно с рисковете, на които може да изложат своя и живота на останалите участници в движението, и не на последно място – как всеки може да допринесе за намаляване на рисковите ситуации на пътя.

На сайта на Пътна полиция е активна и специална секция, посветена на EDWARD. Предвидена е възможност и всеки може да се включи в проекта със своя инициатива и обещание.

През годините в Европейския ден без загинали на пътя, България показва добри резултати. През 2017 г. загина само един човек, а през 2016 и 2018 г. в деня на операцията у нас няма нито един смъртен случай при ПТП.

25 сеп 2019