МВР

ОД Разград

 

Новини

Мъж и жена, занимавали се със сводничество и проституция, са задържани при полицейска операция

Двама души /мъж и жена/ са задържани за сводничество при специализирана полицейска операция под ръководството на Районна прокуратура - Разград. Процесуално-следствените действия се проведоха рано тази сутрин в хода на образувано досъдебно производство по чл.155, ал.3 от НК. Извършени са претърсвания и изземвания на два имота – апартамент в Разград и къща в град Попово.

Задържаният 54-годишен мъж от Попово склонявал жени към извършване на секс услуги срещу заплащане, подпомаган от 22-годишната жена. Престъпната дейност е развивана на територията на град Разград, а клиентите - набирани чрез обява в интернет сайт за запознанства.

При обиските са иззети мобилни апарати, СИМ-карти, лаптоп, бижута и други вещи, които имат отношение към извършваната дейност. Мъжът е криминално проявен и осъждан за престъпления, свързани с наркотици.

Продължава работата по документиране и разследване на престъпната дейност. Задържаните за склоняване на лица от женски пол към проституция са приведени в ОДМВР-Разград.

 

09 юли 2020

Над 350 нарушения по пътищата са констатирани за седмица в Разградско

352 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени в периода от 29 юни до 5 юли 2020 г. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 548 фиша и 68 акта. Четири от актовете са издадени на неправоспособни шофьори. Санкционирани са и трима пешеходци за неправилно поведение на пътя.

Установени са 11 водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. При шестима от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Регистрациите на осем моторни превозни средства са прекратени – при четири от случаите причината е неправоспособност на водачите, три МПС са спрени поради употреба на алкохол от шофьорите и едно заради употреба на наркотични вещества.

През изтеклата седмица са регистрирани две пътно-транспортни произшествия с двама ранени, сочи още справката на „Пътна полиция“.

07 юли 2020

Алкохол без акцизен бандерол е иззет при спецоперация в Завет


Мобилни телефони, сим-карти, компютърни конфигурации, както и 3 автомобила са иззети при специализираната полицейска операция, която се проведе на 3 юли под ръководството на Окръжна прокуратура – Разград. На територията на град Завет и село Прелез бяха извършени проверки с цел противодействие на престъпления, свързани с измами, както и държане и разпространение на акцизни стоки без бандерол. Веществените доказателства бяха иззети при претърсвания на три имота в град Завет, обитавани от двама мъже на 43 и 69 години и две жени на 36 и 27 години. Престъпната дейност, извършвана от тях, е съставомерна по чл.209 от НК.

При процесуално-следствени действия на други два адреса в заветското село Прелез, обитавани от майка и син на 69 и на 48 години, са установени и иззети 230 литра етилов алкохол /ракия/ без акцизен бандерол.

Три контролно-пропускателни пункта бяха изградени в петък на входно-изходните пътища в град Завет. В хода на специализираната операция бяха проверени 288 лица и 204 моторни превозни средства. Установено е едно лице, обявено за общодържавно издирване. Констатирани са 36 нарушения по ЗДвП. Съставени са 15 акта и 21 фиша. Връчени са 5 електронни фиша. Проведени са беседи с 33 лица от активния криминален контингент.

Образувано е едно бързо производство, а работата по две досъдебни производства /по чл.209, ал.1 и по чл.234, ал.2/ продължава.

 

 

 

 

05 юли 2020

Победителите в „Живот без дрога“ получиха наградите си в навечерието на Празника на МВР - 5 юли

На стилна церемония в Художествена галерия „Проф. Илия Петров“ директорът на ОДМВР-Разград старши комисар Ивайло Йовчев награди победителите в тазгодишното издание на конкурса „Живот без дрога“. Авторите на осемте най-добри плаката получиха подаръците си в присъствието на заместник директора комисар Константин Костов, началниците на четирите Районни управления на МВР, окръжния прокурор Тихомир Тодоров, областния управител на Разград Гюнай Хюсмен, заместник кмета на община Разград Добрин Добрев и дългогодишните спонсори на конкурса - „Амилум България“ и „Балканфарма Разград“.

Цвят и настроение в празника внесе Дея Куманова, която поздрави гости и участници със свои изпълнения на популярни песни. Общо 25 плаката, изработени от ученици в общините Разград, Исперих, Завет, Самуил и Цар Калоян, постъпиха в ОДМВР-Разград. Компетентно жури с председател директорът на Художествена галерия „Проф. Илия Петров“ Тодор Тодоров разгледа, оцени и класира творбите в две категории – изработени на компютър и рисувани на ръка.

Победители при изготвените на компютър плакати са:

1 място – Пресиян Терзиев от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“-Разград

2 място – Александра Иванова от ПГ „Васил Левски“ – Исперих

3 място – Бейшан Яфес от ПГ „Васил Левски“ – Исперих

Поощрителна награда спечели Наталия Христова от ПГХТБТ „Мария Кюри“ – Разград.

Отличените в по-многобройната категория – рисувани на ръка плакати, са:

1 място – Константин Коцев от НПТГ „Шандор Петьофи“-Разград

2 място – Серай Касим и Илайда Огнянова от СУ „Св.Св.Кирил и Методий“ – Самуил

3 място – Алтай Кязим от ПГСС „Хан Аспарух“ – Исперих

И в тази категория журито присъди поощрителна награда. Тя е за Виктория Борисова и Кристиян Павлов от ПГСС „Хан Аспарух“ – Исперих.

Всички плакати, участвали в конкурса „Живот без дрога“, са подредени в изложба в Художествената галерия. Те ще останат на вниманието на посетителите до 10 юли. Предвидена е възможност за откупка, като събраните средства ще бъдат предоставени на децата на двама загинали служители от ОДМВР-Разград. На днешната церемония благотворителната кауза събра над 400 лв. Даренията и откупките продължават до средата на месеца.

Най-добрите плакати бяха отпечатани в тираж, достатъчен за разпространението им в учебните заведения от Разградска област и разпратени във всички училища.

01 юли 2020

Всеки последен работен ден от месеца звено "Регистрация на МПС" ще работи до 16.30 часа с граждани

ОДМВР-Разград уведомява гражданите, че звено „Регистрация на МПС” в сектор „Пътна полиция” ще работи до 16.30 часа на 30 юни поради профилактика. Намаленото с час работно време с граждани ще важи всеки последен работен ден в месеца.

Междувременно пътните полицаи са установили 525 нарушения на Закона за движение по пътищата в периода от 22 до 28 юни 2020 г. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 446 фиша и 113 акта. Девет от актовете са издадени на неправоспособни шофьори. Санкционирани са и двама мотористи за неправилно поведение на пътя.

Установени са трима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. При един от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Регистрациите на шест моторни превозни средства са прекратени – при всички случаи причината е неправоспособност на водачите.

През изтеклата седмица е регистрирано едно пътно-транспортно произшествие с един ранен, сочи още справката на „Пътна полиция“.


30 юни 2020

Започват засилени проверки на водачите на дву-, три- и четириколесни превозни средства

Специализирана полицейска операция за подобряване на пътната обстановка се провежда от 16 часа на 25 юни до 22 часа на 1 юли на територията на ОДМВР-Разград. Целта е да се засили контролът върху водачите на дву-, три- и четириколесни превозни средства.

Едни от най-уязвимите участници в движението са водачите на мотопеди, мотоциклети и АТВ. Не са редки случаите на тежки пътно-транспортни произшествия с тяхно участие, особено когато не притежават нужната правоспособност или не поставят защитни каски при управлението на такъв вид превозни средства.

Разпоредената полицейска акция цели засилен контрол за подобряване на пътно-транспортната обстановка и ограничаване на предпоставките за възникване на тежки катастрофи. Водачите ще бъдат за правоспособност, употреба на алкохол или наркотични вещества, управление на нерегистрирани превозни средства или такива с поставени нечетливи или деформирани регистрационни табели, неплатени глоби по ЗДвП и наличие на сключена застраховка „Гражданска отговорност“.

 

26 юни 2020

Невръчени глоби за нарушения на пътя - вече справка в Портала на МВР

Oт 24 юни гpажданите ще могат да правят справка за невръчени наказателни постановления и електронни фишове чрез Портала за административни услуги на МВР. До сега можеха да се проверяват само дължимите глоби по ЗДвП по влезли в сила фишове, електронни фишове и наказателни постановления /НП/.
Това става чpез ycлyгата „Проверка на задължения по ФИШ/АУАН/НП c възможност за плащане“ пpи въвеждане на номер на свидетелство за управление на МПС и ЕГН.

Както и досега, при връчени и влезли в сила наказателни документи, по които се дължи глоба, се извежда списък с неплатени задължения и е осигурена възможност за заплащане на дължимите суми директно през Електронния портал за административни услуги на МВР. Другите възможности за заплащане на задължения са чрез терминално устройство в структура на МВР, банков превод, пощенски запис, интернет банкиране, каси за парични преводи.

Oт 24 юни пpи наличие на невръчени НП и електронни фишове на екрана ще се визуализира съобщение за това. Важно е гражданите да знаят, че за да стане дължима глобата, наложена с даден административно-наказателен документ, той трябва първо да бъде връчен и влязъл в сила, съгласно нормативно заложените срокове.

Електронен фиш може да бъде връчен във всяко Районно управление на МВР или в звено на „Пътна полиция”, като може да бъде заплатен веднага по посочените по-горе начини. За връчване на наказателните постановления е необходимо водачът лично да посети звеното „Пътна полиция” към съответната ОДМВР по постоянен адрес.

24 юни 2020