МВР

ОД Кърджали

 

Новини

Важна информация за гражданите при издаване на български лични документи

Лични карти, паспорти и свидетелства за управление на МПС могат да се подменят и преди изтичане на срока на валидност ; Препоръчваме електронните услуги на МВР за улеснение на потребителите

Гражданите с постоянен адрес на територията, обслужвана от ОДМВР Кърджали, имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи /лични карти, паспорти, свидетелства за управление на МПС/ във всяко едно от звената "БДС" на територията на областта. Това може да бъде направено и преди изтичане на срока на валидност на документите.         
Мярката е с цел облекчаване на по-натоварените звена "БДС", както и е с цел допринасяне на удобство за гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес.           
Готовите лични документи се получават в звеното "БДС", където е подадено заявлението.


Справки за натовареността по Районни управления на МВР в областта при приемане на заявления - в прикачените документи.

20 яну 2020

18 пожара в горски масиви, треви и храсти през юли в областта, летните месеци са рискови за тези произшествия

РДПБЗН с важни съвети за опазването на горите от пожари

От началото на месец юли в област Кърджали възникнаха 18 пожара в горски масиви, сухи треви и храсти. Унищожени са 14 декара сухи треви и храсти, 8 декара горска постеля и 3 декара иглолистна гора. 
С повишаването на дневните температури значително се увеличава и рискът от възникване и бързо разпространение на пожари в природата. За да не се допускат сериозни инциденти и за да бъдат опазени селскостопанската реколта, гората и имуществото на жителите от областта, е важно да се спазват правилата за безопасност.
Основни правила за пожарна безопасност през летния сезон:
Не изхвърляй неизгасени кибритени клечки и фасове в горима и леснозапалима среда!
Паленето на огън в гората е забранено, освен на обезопасените и обозначени за това места.
Преди да запалите огън на разрешените за това места, се уверете, че разполагате с вода или други средства за загасяването му при поява на вятър и при напускане на мястото.
Не бива да се изхвърлят бутилки. Те могат да проявят ефекта на лупа и това да доведе до запалване на суха трева, листа или растителни остатъци.
Недопустимо е паленето на огън при наличие на силен вятър, който може да разнесе горящите частици, без да имате възможност за навременна реакция.
Силният вятър увеличава притока на кислород към огнището и подпомага развитието на пожара.
Разчистването на пасища, сухи клони и отпадъци в горски участъци трябва да става чрез събирането, окосяването и извозването им на определените за това места. Забранено е унищожаването им чрез изгаряне!
За да се предотврати самозапалване, прясното сено се складира на дебел слой само след като изсъхне.
За да се предотвратят пожарите, предизвикани от късо съединение на далекопроводите, под и около тях се оформят просеки.
Абсолютно забранено е опалването на стърнищата.
При пожар незабавно потърсете помощ на телефон 112.

30 юли 2020

Старши комисар Щерьо Милчев е преназначен за директор на ОДМВР-Кърджали

Михаил Златанов, началник на политическия кабинет на вътрешния министър, пожела кураж и успехи в работата на новия директор

Началникът на политическия кабинет на министъра на вътрешните работи Михаил Златанов представи днес новия директор на ОДМВР-Кърджали пред ръководния състав на дирекцията. Старши комисар Щерьо Милчев, който досега заемаше поста на зам.-директор, е временно преназначен за директор на Областната дирекция. На представянето присъстваха: окръжният прокурор на Кърджали Желязко Стефанов, директорът на ТД „НС“ Георги Ангелов, ръководители на други структурни звена на МВР в областта. Михаил Златанов прочете заповедта на министъра на вътрешните работи, пожела здраве, упорит труд, кураж и добри резултати в работата на една от най-успешните дирекции – ОДМВР-Кърджали. Новият директор старши комисар Милчев заяви пред състава, че има няколко приоритета, на които ще държи много: противодействие на разпространението на наркотици с акцент върху непълнолетните и малолетните, добър обществен ред, противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места и пътнотранспортния травматизъм със специално внимание върху главния път към ГКПП „Маказа“. Той подчерта, че е работил заедно с ръководния състав и няма да има период на сработване. Заяви намерение за осигуряване на качествено разследване в близки контакти с наблюдаващите прокурори и  пряк контрол  върху ръководителите на структурни звена в ОДМВР до началник на групи.  
Старши комисар Милчев  е започнал работа в системата на МВР през септември 2005 г. като разузнавач в РЗБОП. Има професионален опит в ТД „Национална сигурност“ – Кърджали, в сектор „БОП“-Хасково  с месторабота гр.Кърджали,  в сектор„Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР-Кърджали. През юли 2015 г. е назначен за началник на РУ-Кърджали, а от август 2018 г. е преназначен на длъжността зам.-директор на ОДМВР-Кърджали.
Бакалавър е по специалността „Макроикономика“ и магистър по специалността „Приложна психология“ в ПУ „Паисий Хилендарски“.
Досегашният директор Атанас Илков е преназначен на друга ръководна позиция в системата на МВР.

16 юли 2020