МВР

ОД Кърджали

 

Новини

Важна информация за гражданите при издаване на български лични документи

Лични карти, паспорти и свидетелства за управление на МПС могат да се подменят и преди изтичане на срока на валидност ; Препоръчваме електронните услуги на МВР за улеснение на потребителите

Гражданите с постоянен адрес на територията, обслужвана от ОДМВР Кърджали, имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи /лични карти, паспорти, свидетелства за управление на МПС/ във всяко едно от звената "БДС" на територията на областта. Това може да бъде направено и преди изтичане на срока на валидност на документите.         
Мярката е с цел облекчаване на по-натоварените звена "БДС", както и е с цел допринасяне на удобство за гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес.           
Готовите лични документи се получават в звеното "БДС", където е подадено заявлението.


Справки за натовареността по Районни управления на МВР в областта при приемане на заявления - в прикачените документи.

20 яну 2020

Старши комисар Щерьо Милчев е награден с „Почетен медал на МВР“ от министъра на вътрешните работи

Директорът на ОД на МВР-Кърджали старши комисар Щерьо Милчев е награден с „Почетен медал на МВР“. Отличието му беше връчено днес от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков на церемония в Министерството.  Наградата е за конкретен съществен принос и висок професионализъм при изпълнението на служебни задачи с изключително значение в борбата срещу престъпността, опазването на обществения ред, сигурността в България и за гарантирането на честни и прозрачни избори.
Преди дни старши комисар Милчев беше отличен и във връзка с празника на МВР – 5 юли, с „Почетен знак на МВР“ – трета степен, за постигнати трайни резултати, проявена инициативност и висок професионализъм при изпълнение на служебните задължения.


27 юли 2021

Четири произшествия през юли в областта при използване на газ пропан-бутан

Експертите с важни съвети за безопасност

От началото на месец юли на територията на областта са възникнали 4 произшествия, свързани с използването на газ пропан-бутан, а от началото на годината техният брой вече е 21. От произшествията са нанесени значителни материални щети, а един човек загуби живота си. С повишаване на температурите нараства и рискът от възникване на произшествия при използването на газ пропан-бутан. Отправяме пореден апел към гражданите за спазване на правилата за безопасно ползване на уреди, работещи с газ пропан-бутан, основните от които са:
• Уреди и бутилки с пропан-бутан никога не бива да се съхраняват и използват в помещения, чийто под е по–ниско от нивото на терена. Сместа е по-тежка от въздуха и при теч тя се наслоява ниско по пода.
• От изключителна важност е редовното проветряване на помещенията, в които се използват или съхраняват уреди и бутилки с газ пропан-бутан.
• Ползвайте само регистрирани изправни бутилки, преминали периодичен технически преглед.
• Зареждайте бутилките за газ само при оторизиран и лицензиран от държавните органи за технически надзор доставчик.
• Зареждането на бутилки с пропан-бутан от колонка на автоснабдителна станция е недопустимо и абсолютно забранено. Заменяйте единствено празна за пълна запечатана бутилка от предлаганите там - гаранция за правилно пълнене и преминати необходими технически прегледи.
• Бутилките, напълнени с пропан-бутан, да не се съхраняват и експлоатират в близост до източници на топлина, както и на места пряко изложени на слънчева светлина.
• Да не се използват редуцир–вентили, които не са предназначени за битови бутилки за газ пропан-бутан, както и такива които са с напукани или разкъсани уплътнения.
• Да не се използват стари, напукани и повредени маркучи, такива с дължина над 1,5 м., или такива с липсващи притягащи скоби.
• Работещите уреди с газ пропан–бутан да не се оставят без наблюдение.
• Трябва да знаете, че туристическите газови бутилки трябва да се експлоатират единствено на открито.
• Ако усетите мирис на газ:
> проверете дали сте затворили добре вентила.
> ако той е отворен, опитайте да го затворите.
> незабавно проветрете помещението.
• Ако има мирис и теч на газ, който не можете да преустановите:
> осигурите свеж въздух в помещението за намаляване концентрацията на газ във въздуха.
> по възможност изнесете изпускащата бутилка на открито.
> незабавно отстранете потенциалните източници за запалване - електрическа искра вследствие включване/изключване на електроуреди или осветление, статично електричество от триене на дрехи от изкуствена материя, тютюнопушене и т.н. Не ползвайте мобилни телефони преди да напуснете загазованата среда.
> предупредете съседите за опасността и помогнете на децата и възрастните да се евакуират своевременно.
> незабавно позвънете на тел. 112.

 


14 юли 2021

Изборният ден в област Кърджали започна в спокойна обстановка

Гласуването приключи без нарушения на обществения ред

В нормална обстановка започна изборният ден в област Кърджали. Около 480 служители на ОД на МВР, РДПБЗН, Зоналното жандармерийско управление и Гранична полиция са включени в охраната на обществения ред и на изборните секции. Изборен щаб в Областната дирекция ще контролира и координира възложените от закона действия на полицейските сили в изборния ден.
Сектор „Български документи за самоличност“ и паспортните звена в Районните управления ще работят днес от 8,30 часа до 19,30 часа и ще издават удостоверения за гласуване на граждани, които не притежават лична карта. За да получат такова удостоверение, гражданите ще трябва да подадат заявление за издаване на лична карта. През последната седмица в сектор „БДС“ са били обслужени 2444 жители на областта, издадени са били 1134 лични карти, 1813 паспорта и 39 удостоверения за гласуване.
Без нарушения на обществения ред приключи гласуването в областта. В сектор "Български документи за самоличност" в изобрния ден са издадени 10 удостоверения за гласуване.

11 юли 2021

Главен инспектор Кирил Владимиров е новият началник на РУ-Кирково

Със заповед на министъра на вътрешните работи главен инспектор Кирил Владимиров е преназначен за началник на РУ-Кирково. Новият ръководител беше представен днес пред състава на управлението.
Главен инспектор Владимиров е завършил бакалавърска степен Академията на МВР със специалност „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“ и магистърска степен по специалността „Стопанско управление“.
В системата на МВР е бил назначен през 2003 година като дознател в РУ-Кърджали. Преминал е пред различни длъжности в Районното управление в областния град и в ОД на МВР-Кърджали, като последно е работил като началник на група в сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в дирекцията. От близо 18-годишния му професионален опит в МВР 4 години са били на ръководна длъжност.
Досегашният началник на РУ-Кирково главен инспектор Косьо Гинев е преназначен за друга длъжност в ОД на МВР-Кърджали.

 


06 юли 2021

Започва специализирана операция в областта за безпроблемно протичане на изборния процес

Специализирана операция, свързана с осигуряването на добър обществен ред преди и по време на изборите за Народно събрание на 11.07.2021 г., започва от днес на територията на ОД на МВР-Кърджали. В нея ще се включат сили на Областната дирекция и Зоналното жандармерийско управление.
Мерките за безпроблемно протичане на изборния процес са определени в заповед на старши комисар Щерьо Милчев. Те включват: противодействие на конвенционалната престъпност, предотвратяване на нарушения на обществения ред и противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, подобряване на обстановката по безопасността на движение, масови проверки на моторни превозни средства и водачи за установяване на обявени за издирване автомобили и лица, неправоспособни водачи, употребили алкохол и наркотични вещества.          Предвидени са сили и средства за охрана на изборните книжа при транспортирането им до секционните избирателни комисии, охрана на изборните помещения и предаването на протоколите след приключване на изборния ден в РИК.         

 


01 юли 2021