МВР

ОД Русе

 

Новини

Звената „Български документи за самоличност“ ще работят и в деня на изборите за членове на Европейския парламент

Служителите ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас

 

 

Звената „Български документи за самоличност“  в ОДМВР- Русе ще работят на 26 май 2019 г. от 08.30 до 19.30 часа.

През настоящата седмица, преди датата на изборите за членове на Европейския парламент от Република България, Дирекция „Български документи за самоличност“ е създала необходимата организация в цялата страна българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

  1. В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност;
  2. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 23 май 2019 г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо:

   1.  Гражданите лично да подадат искане в СДВР, ОДМВР и РУ при СДВР/ОДМВР за дните от 21 май 2019 г. до 25 май 2019 г. от 08.30 ч. до 17.00 ч. и на 26 май 2019 г. от 08.30 ч. до 19.00 ч.;
    2. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за членове на Европейския парламент от Република България, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта;

    3. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

УДОСТОВЕРЕНИЕТО СЕ ИЗДАВА ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ЕДИНСТВЕНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН 26 МАЙ 2019 Г. 

20 май 2019

ОДМВР-РУСЕ С МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНИ АБИТУРИЕНТСКИ БАЛОВЕ И ОБЩЕСТВЕНИ ПРОЯВИ ЗА 24 МАЙ

 

 

ОДМВР – Русе предприема редица мерки за обезпечаване на обществения ред, предотвратяване, пресичане на престъпления, осигуряване безопасност на движението по пътищата и недопускане на инциденти по време на абитуриентски балове 2019 г. и провеждането на тържествата, свързани с 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

От различните подразделения на ОДМВР – Русе се изпълнява детайлен план, утвърден от директора на дирекцията старши комисар Теодор Атанасов, който включва комплексни мерки и съвместна работа с други институции за създаване на безопасна среда по време на абитуриентските празненства и на масовите прояви, свързани с 24 май. При проведени срещи с органите на местната власт, с училищните ръководства и настоятелства, са уточнени местата на публичните прояви и организираните абитуриентски тържества. Извършени са проверки на заведения, където ще се провеждат празничните събирания на зрелостниците, съвместно със служители от РДПБЗН – Русе. Проверките са за установяване състоянието на пожарната и аварийна безопасност, на пропускателния режим с оглед да не се допускат лица  с огнестрелно оръжие, с агресивно поведение и в нетрезво състояние и/или видимо употребили наркотични вещества, които биха предизвикали нарушения на обществения ред.

Сериозни мерки ще има и по отношение на безопасността на движението, с цел предотвратяване на пътни произшествия с абитуриенти и санкциониране на всички груби нарушения на ЗДВП. Засилено полицейско присъствие и ефективен контрол ще се реализира по маршрутите на организираното придвижване на зрелостниците и придружаващите ги. За предотвратяване на инциденти, при необходимост  полицейски автомобили ще съпровождат колоните от МПС, освен това ще бъдат използвани и всички технически възможности на контролните органи за документиране на извършваните нарушения – мобилните системи за видео контрол, работните станции за отдалечен достъп, видео наблюдение и т.н., като срещу нарушителите ще бъде вземано отношение в съответствие със Закона за движението по пътищата.

Благодарение на усилията на състава на ОДМВР – Русе, основно от „Охранителна полиция“, през месец май миналата 2018 година абитуриентските балове в Русенска област преминаха без произшествия и груби нарушения на обществения ред. През въпросния период не бяха регистрирани и ПТП с участие на абитуриенти.

От Пътна полиция напомнят на водачите на автомобили да се движат със съобразена скорост и да не позволяват на пътниците рисково поведение (като излизане през отворените прозорци на колите), което може да доведе до тежки произшествия. Шофьорите да не забравят, че за управление на МПС след употреба на алкохол и наркотици се носи наказателна отговорност и се отнема свидетелството за правоуправление.

 

Препоръки на Пътна полиция за безопасно поведение по време на абитуриентските тържества


20 май 2019

ПРЕПОРЪКИ НА ПЪТНА ПОЛИЦИЯ ЗА БЕЗОПАСНО ПОВЕДЕНИЕ ПО ВРЕМЕ НА АБИТУРИЕНТСКИТЕ ТЪРЖЕСТВА

 

Балът е забавление! Шофирането е отговорност!

 

Абитуриентските празници са празници за всички. Те са свързани с дълги купони с приятели и почерпки с роднини и близки. Настроението дни наред е приповдигнато, а емоциите често са неконтролируеми. По време на тържествата всеки е склонен към компромиси, но сключването на „сделка“ със себе си за нарушаване на законите може да доведе до неприятности и помрачаване на настроение. Пренебрегването на Закона за движението по пътищата  и неправилното поведение на пътя може да се окажат опасни.

През 2018 г. по време на абитуриентските тържества са установени повече от 400 нарушения на водачи на превозни средства (ПС), превозващи абитуриенти, или на пътници в ПС. В над 150 от случаите участниците в движението по пътищата не са използвали обезопасителни колан. Установени са над 60 случая на неправилен превоз на пътници. Взети са повече от 610 мерки спрямо абитуриенти и превозващи ги шофьори, извършили нарушения на ЗДвП.

 

За да удължиш празничното настроение, „Пътна полиция“ съветва: 

Бъди разумен! Спазвай Закона за движението по пътищата

Информирай се за измененията в Закона за движението по пътищата

Твоята безопасност е най-важна, не я пренебрегвай

Празнувай, но се контролирай

Не прекалявай с алкохола

Не се дрогирай

Намери си шофьор за бала и след него

Ако сам ще шофираш, не пий алкохол

Не шофирай след употреба на наркотици

Ако не си правоспособен водач, не шофирай

Бъди отговорен пътник

При нужда позвъни на телефон 112

 

Бъди разумен! Спазвай Закона за движението по пътищата

Разпоредбите на Закона за движението по пътищата са в сила по всяко време. По време на баловете нарушенията най-често се документират с автоматизирани технически средства и системи и не се налага спирането на автомобилите на място. Помни, че няма ненаказани нарушители, но това може да се случи и след бала.

 

Информирай се за измененията в Закона за движението по пътищата


През 2018 г. Законът за движението по пътищата се промени, а част от промените влязоха в сила през 2019 г. Нарушенията на някои от разпоредбите водят до много сериозни последици –прекратяване регистрацията на превозното средствоотнемане свидетелството за управление на МПС на водача, лишаване на водача от право да управляваМПС, отнемане на контролни точкиглоба и др. Законът е стриктен и спрямо управлението на МПС от неправоспособни и от водачи с концентрация на алкохол в кръвта или след употреба на наркотични вещества или техни аналози. Санкциите са сериозни и за собствениците на превозните средства, които са им ги предоставили. Ако пътниците не са поставили предпазен колан, наказанието е и за тях, и за техния шофьор. Не шофирай МПС, ако не си платил глобите си за предишни нарушения на Закона за движението по пътищата.

 

Твоята безопасност е най-важна, не я пренебрегвай

На първо място винаги поставяй собствената си безопасност! Никога не позволявай рисковото поведение на твоите приятели да те постави в риск от пътен или друг инцидент. Най-често по време на баловете се допускат следните нарушения:

- управление на МПС с превишена скорост;

- неправилно превозване на пътници (показване през прозорците или люковете; сядане върху рамките на вратите на автомобилите; изправяне от седалките на мотоциклетите без използване на опора; возене на повече пътници от броя на местата за сядане; неизползване на обезопасителен колан/каска);

- извършване на демонстративни и опасни маневри, при които неправилно превозваните пътници са застрашени от нараняване;

- отнемане на предимство на други участници в движението по пътищата;

- преминаване на червен сигнал на светофара;

- подаване на неразрешени светлинни и звукови  сигнали и агресивно поведение към останалите участници в движението по пътищата, главно към пешеходците;

- управление на МПС от неправоспособни водачи;

- управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта и/или след употреба на наркотични вещества или техни аналози.

 

Празнувай, но се контролирай


Празниците не скриват опасностите и не трябва да са оправдание за необмислено и рисково поведение. Емоциите и еуфорията водят до непредпазливост, безкритичност и опасна агресивност.Самоконтролът не пречи на настроението, но оставя повече спомени.

 

Не прекалявай с алкохола и не се дрогирай

Мит е, чеалкохолът и наркотиците повдигат настроението и те правят щастлив. Алкохолът има много странични ефекти, които се проявяват по различно време. Той изкривява възприятията и ако шофираш след употреба на алкохол, поведението ти може да бъде неадекватно (натискаш газта, а неочаквано се сблъскваш с препятствие, което уж е било далече; натискаш рязко спирачката, защото пред теб има препятствие, което всъщност е много далече; и др.). Алкохолното опиянение може да развали празника за всички в компанията.

Наркотичните вещества също имат различно въздействие. Те дават усещането за щастие, сила и непобедимост, за справяне с всички ситуации, за пренебрегване опасността или сериозността. Управлението на МПС след употреба на наркотични вещества може да има тежки последици.

Дори и да не шофираш ти, пътуването в автомобил с шофьор, употребил алкохол или наркотици, може да те постави в не една и две рискови ситуации заради „смелите“ решения, взети под влияние на изпития от водача алкохол или приетите от него наркотици.

 

Намери си шофьор за бала и след него

Най-добре е да имашшофьор за празничното шествие с автомобили. Това може да е родител или друг близък. Не се доверявай и не се качвай в кола или на мотор при водач, който вече е пил или е дрогиран. Използвай, че си в центъра на вниманието и се изпълняват твоите желания – вземи решение, което ще направи бала незабравим. При нужда потърси съдействие от родителите или други близки.

 

Ако сам ще шофираш, не пий алкохол! Не шофирай след употреба на наркотици
Ако си правоспособен водач и сам ще шофираш по време на празниците, не пий алкохол. Ако все пак решиш да се забавляваш по този начин, намери предварително опитен водач с уговорката да остане трезвен. Не забравяй, че изпитият алкохол подвежда към взимане на „смели” решения, а крайният резултат е нежелан и неприятен.

Рисковете за катастрофа на пътя са големи не само за употребилия наркотици шофьор, но и за спътниците му и за останалите участници в движението по пътищата извън това превозно средство.

Спомените от бала ще са по-дълготрайни и приятни, ако не си употребил наркотици.

 

Ако шофьорът е с концентрация на алкохол в кръвтадо 1,2 на хиляданарушението е административно, но ако концентрацията на алкохол в кръвта му е над 1,2 на хиляда, това е престъпление по Наказателния кодекс.

Освен че ще бъде наказан с глоба между 500.00 и 1000.00 лв., употребилият алкохол водач (при концентрация на алкохол в кръвта до 1,2 на хиляда) ще бъде лишен от право да управлява МПС между 6 месеца и 3 години; ще му бъде отнето свидетелството за управление на МПС до решаване на въпроса за отговорността и ще бъде прекратена регистрацията на МПС за срок от 6 месеца до 1 година. Според нарушението се отнемат между 10 и 15 контролни точки.  

Водачът с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда се наказва с лишаване от свобода от една до три години и с глоба от 200.00 до 1000.00 лв.; отнема му се свидетелството за управление на МПС до решаване на въпроса за отговорността и се прекратява регистрацията на МПС за срок от 6 месеца до 1 година.

 

Шофирането след употреба на наркотични вещества или техни аналози е престъпление. В тези случаи Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от 500.00 до 1500.00 лв. Освен че ще бъде осъден, на употребилия наркотични вещества или техни аналози водач ще бъде отнето свидетелството за управление на МПС до решаване на въпроса за отговорността и ще бъде прекратена регистрацията на МПС за срок от 6 месеца до 1 година.

В Закона за движението по пътищата е предвидена глоба от 100.00 до 300.00 лв. и за тези, които са предоставили управлението на МПС на водач с концентрация на алкохол в кръвта на 0.5 на хиляда и/или след употреба на наркотични вещества или техни аналози.

 

Ако не си правоспособен водач, не шофирай

Ако все още не си достатъчно подготвен водач, но имаш правоспособност за управление на МПС, не демонстрирай уменията си точно по време на бала. Движението в колона, шофирането под влияние на приповдигнато настроение и по-силен шум от музика и емоционални викове изискват по-добри шофьорски умения, търпение и психологическа устойчивост. За неопитния водач рискът от попадане в критична ситуация в подобна ситуация е много по-голям.

Ако все още не си правоспособен водач, дори в момента да се обучаваш за това, не шофирай. Абитуриентският бал не е повод да се нарушава законът и не е основание контролните органи да правят компромиси.

Ако МПС се управлява от неправоспособен водач, се прекратява регистрацията на превозното средство за срок от 6 месеца до 1 година. В Закона за движението по пътищата е предвидена глоба от 100.00 до 300.00 лв. за неправоспособните водачи, но и за тези, които са им предоставили управлението на МПС.

Престъпление по Наказателния кодекс е, ако:

- управляваш МПС в срока на изтърпяване на наказанието лишаване от право да управлява моторно превозно средство, след като е наказан за същото деяние по административен ред (лишаване от свобода до 3 години и глоба от 200.00 до 1000.00 лв.);

- ако в едногодишен срок от наказването по административен ред за управление на моторно превозно средство без съответно свидетелство за управление извършиш същото деяние (лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от 500.00 до 1200 лв.);

- ако управляваш МПС в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство (лишаване от свобода до 3 години и глоба от 200.00 до 1000.00 лв.).

 

Бъди отговорен пътник


Все по-често абитуриентите празнуват баловете си извън населените места, в които са училищата, а и в чужбина. Пътуването се извършва с организиран транспорт, най-често – с автобус. Всеки пътник трябва да познава отговорностите и максимално да ги поема, защото може да навреди на шофьора, на себе си и на всички останали пътници, а и на другите участници в движението извън автобуса.

Най-често пътуванията по празнични поводи са свързани с много емоции, говорене с по-висок тон от обичайното, говорене вкупом, силно слушане на музика, пеене, смях. Нерядко пътниците стават от местата си, стоят прави или сядат на облегалките на седалките. Почти никога не поставят обезопасителните колани, с които автобусите са оборудвани. Всички тези действия може да се окажат причина за нараняване при внезапно спиране или извършване на маневра, а също така и за настъпване на пътнотранспортно произшествие.

Важно е качването и слизането от автобуса да става на обособено за това място и само при напълно спряло превозно средство. Никога не се блъскай и не бързай да се качиш/слезнеш от автобуса. Може да се подхлъзнеш, да паднеш и да се нараниш, така и празникът ще бъде помрачен. Ако може, предварително определете кой къде и с кого ще седи на една седалка, за да не се налага да бързаш, за да заемеш желаното място.

Употребата на алкохол или други храни, напитки и вещества, които може да предизвикат у теб дискомфорт, е за предпочитане да бъде избегната. Ако ти става лошо при пътуване, преди път изпий хапче против гадене и повръщане, но вземи блистера със себе си, за да имаш и по обратния път.

Когато шофьорът спира за задължителна почивка, помни часа на потегляне, не се отделяй от групата, не се движи сам, движи се внимателно, защото използваните от автобусните шофьори паркинги са големи, на тях спират и паркират и други автобуси, камиони, леки автомобили и ако не си внимателен, може да бъдеш блъснат от друго движещо се в момента превозно средство.

Ако пътуваш зад граница с групата, запамети в телефона си номерата и адреса на българското посолство, телефона на ръководителя на групата и на шофьора, както и номера и марката на автобуса. Не забравяй да активираш услугата роуминг. Проучи кой е номерът за спешни повиквания в страната, чийто гост си. На никого не предоставяй личните си документи. Не се отделяй от групата и не подценявай съветите на организаторите, защото всяка страна има специфични обичаи, нарушаването на които може да доведе до неприятни последици.

 

При нужда позвъни на телефон 112 

 

Помагай си сам! Бъди внимателен и не се примирявай с нарушенията, които може да застрашат твоя живот и сигурността на движението по пътищата. Не забравяй, че винаги може да се обадиш на телефон 112 и да потърсиш помощ. Винаги бъди със зареден телефон, подсигури се и с телефонните номера на най-близките ти хора. Те ще ти помогнат по всяко време.

           


Отдел „Пътна полиция” – Главна дирекция „Национална полиция”, 2019 г.

 

 

 

 

 


20 май 2019

РУСЕНЦИ ОТНОВО ПЪРВЕНЦИ В ЗОНАЛНИТЕ ПЪРВЕНСТВА ПО ПОЛИЦЕЙСКА ЛИЧНА ЗАЩИТА В ЛОВЕЧ

 

 

Според регламента изготвен в изпълнение на Спортния календар за 2019 г. на „Спортна асоциация”- МВР, Правилника за организацията и провеждането на спортно състезателната дейност в МВР и Специализираната методика за подготовка по полицейска лична защита на служителите в МВР,  в края на изминалата седмица в гр. Ловеч, се проведе зонално първенство за служители на МВР по „Полицейска лична защита"- II зона.

В първенството участваха представители на спортни клубове от ОД МВР Плевен, ОД МВР Ловеч, ОД МВР Велико Търново, ОД МВР Габрово, ОД МВР Русе, ЗЖУ Плевен, РДГП Русе.

Служителите на ОДМВР – Русе се състезаваха с два отбора, с водач и треньор Станислав Станчев, главен инструктор в русенската областна дирекция.
Русенци отново се представиха блестящо, като и двата тима стигнаха до финала и завоюваха призовите места.
Шампионската титла взе отборът „ОДМВР – Русе І“ в състав Александър Йорданов и Светослав Бодуров, които са настоящите (през последните две години) национални шампиони и трети на световното за 2018 г.
Вторият русенски отбор „ОДМВР – Русе ІІ“, в състав Милен Атанасов и Теодор Иванов, взеха среброто и се качиха на втората позиция в призовата стълбица.


Спортът „Полицейска лична защита” е създаден за практикуване от служителите с полицейски правомощия и се явява съществена част от целия процес на обучение в системата на МВР. Дисциплините са с подчертано специализиран характер и симулират ситуации близки до реалните. Независимо, че придобитите умения се изграждат в един процес, подчинен на спортни правила, необходими са решителни, безкомпромисни и творчески действия. Постигнатите спортни резултати са показател за равнище на професионална подготовка.

Целта при упражняването на спорта „Полицейска лична защита” е изграждане и запазване на постоянно високо ниво на тренираност на полицейските служители през целия трудов път.

 

 

20 май 2019

ТУРНИР ПО СТРИЙТБОЛ ПОД НАСЛОВ „ВАКАНЦИЯ ЗДРАВЕЙ! ДА ИГРАЕМ БЕЗОПАСНО!“ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В СЪБОТА В РУСЕ

Ще се състезават ученици от осем училища от Русенска област

 

 

На 18 май 2019 г. от 10:00 часа в спортна зала „Дунав“ – гр. Русе  ще се проведе турнир по стрийтбол за ученици от V и VІ клас, под наслов „ВАКАНЦИЯ ЗДРАВЕЙ! ДА ИГРАЕМ БЕЗОПАСНО!“.
Организатори на проявата са Областна дирекция на МВР – Русе, Регионално управление на образованието – Русе, Ученическа спортна школа – Русе.

Събитието е заключителен етап на Националната програма “Работа на полицията в училище” за учебната 2018/2019 г. и бележи началото на лятната ваканция.

Участие в състезанията ще вземат ученици от осем училища от Русенска област: СУЕЕ „Св.Константин – Кирил Философ“ - гр. Русе, СУПНЕ „Фридрих Шилер“ - гр. Русе, ОУ „Любен Каравелов“ - гр. Русе, ОУ „Тома Кърджиев“ - гр. Русе, ОУ „Иван Вазов“ - гр. Русе, СОУ „Св. Паисий  Хилендарски“ -  гр. Сливо поле, СУ „Панайот Волов“ - гр. Бяла, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - гр. Две могили.

Входът е свободен.


 

 

15 май 2019

УЧЕНИЦИ ОТ ОБЛАСТТА ЩЕ ПРЕМЕРЯТ СИЛИ В ТРАДИЦИОННИТЕ СЪСТЕЗАНИЯ „МЛАД ОГНЕБОРЕЦ“ В РУСЕ

Тази година се отбелязват 20 години от създаването на Младежките противопожарни отряди ​

 

 

В петък, 17.05.2019 г., ще се проведе областният кръг на традиционните състезания “Млад огнеборец” в Русе. До него достигнаха общо седем отбора, ученици от градовете Русе, Бяла, Ветово, Сливо поле и Две могили. Те ще се състезават в две дисциплини: „400 метра щафетно бягане с препятствия“ и „Бойно разгръщане на състезателна пътека”. Отборът, класирал се като първенец - областен победител, ще вземе участие в юбилейното ХХ републиканско първенство, което ще се проведе в периода 31 май - 3 юни 2019 г. в курортен комплекс Албена.

 

Програмата на състезанията започва в 10:00 часа на територията на Втора РСПБЗН в гр. Русе на бул. „България” № 300.

 

Ръководството и служителите от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Русе отправят покана към русенци и представителите на средствата за масово осведомяване да посетят Областните състезания на Младежките противопожарни отряди.

 

Победители в отделните дисциплини и комплексното класиране

 

1. МПО "Светкавиците" СУ “Св. Паисий Хилендарски” - гр. Сливо поле - 980,70 т.
2. МПО "Николай Николаев" СУ “Панайот Волов” - гр. Бяла - 975,10 т
3. МПО "Бели Лом" СУ “Васил Левски” - гр. Ветово - 958,30 т.
4. МПО "Феникс" СУ “Св. Св. Кирил и Методий” - гр. Две могили - 955,80 т.
5. МПО ПГСАГ “Пеньо Пенев” - гр. Русе 932,40 т.
6. МПО "Христо Смирненски" ОУ “Христо Смирненски” - кв. "Долапите", гр. Русе - 854,20 т.


7. МПО ОУ “Васил Априлов” - гр. Русе - 843,00 т.

МПО "СВЕТКАВИЦИТЕ" от СУ “Св. Паисий Хилендарски” - гр. Сливо поле ще представи област Русе на ХХ-те републикански състезания на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец”, които ще се проведат от 31-ви май до 03 юни в курортен комплекс „Албена”.

 

 

 

*** По инициатива на Национална служба “Пожарна безопасност и защита на населението” - МВР съвместно с Министерство на образованието и науката през 1999 г. е утвърден статутът на младежките противопожарни отряди (МПО) “Млад огнеборец” като извънкласна форма за повишаване противопожарната култура на подрастващите и аналог на младежките противопожарни формирования в развитите европейски страни. С това е възстановена една десетилетна традиция за работа с подрастващите под формата на младежки противопожарни формирования. Освен като извънкласна форма за повишаване противопожарната култура на подрастващите младежките противопожарни отряди функционират и под формата на свободно избираем предмет. В този случай те получават одобрение и финансова подкрепа от общинските съвети.
    В отрядите младите огнеборци (
ученици на възраст от 10 до 16 години) преминават теоретична и практическа подготовка в областта на противопожарната безопасност, провеждат тренировъчна и спортно-състезателна дейност (от 12 до 16 години) и участват в информационно-разяснителни кампании сред населението и други общественополезни акции. Инструктори на отрядите са държавни служители от НСПБЗН – МВР, бивши пожарникари и учители.

Повече по темата вижте в сайта на ГДПБЗН-МВР: Млад огнеборец

 

15 май 2019

ИНДИВИДУАЛЕН ТУРНИР ПО ПОЖАРОПРИЛОЖЕН СПОРТ – КЛАСИРАНЕДнес в Русе се проведе индивидуален турнир по пожароприложен спорт в памет на загиналия преди 40 години русенски пожарникар Михаил Чубуров, патрон на „Спортен клуб по пожароприложен спорт Михал Чубуров-Русе“.

Състезанията се състояха на територията на Втора РСПБЗН-Русе и в тях взеха участие служители от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Русе.

Пожарникарите се състезаваха в две индивидуални дисциплини - “Изкачване с щурмова стълба” и “100-метрова пътека с препятствия”. 

 


КЛАСИРАНЕ:


Дисциплина „100 м. пътека с препятствия“

1 място – Драгомир Николов – 20.29 сек.;

2 място – Николай Халачев – 21.07 сек.;

3 място – Радослав Петков – 21.09 сек.


Дисциплина „Изкачване с щурмова стълба“

1 място – Драгомир Николов – 19.08 сек.;

2 място – Венцислав Арнаудов – 19.26 сек.;

3 място – Иво Стоянов – 21.03 сек.

 

В „Двубой“,  общо време от двете индивидуални дисциплини:

1 място – Драгомир Николов – 39.4 сек.;

2 място – Венцислав Арнаудов – 40.4 сек.;

3 място – Иво Стоянов – 42.5 сек.

 

 

10 май 2019