МВР

ОД Пловдив

 

Новини

ПРИЗИВ: Не оставяйте подмяната на лични документи за последния момент !

До края 2020 г. в област Пловдив предстои подмяната на още  70 000 лични карти, 40 000 паспорта и на 64 000 свидетелства за управление на моторни превозни средства. По време на въведеното извънредно положение с 6 месеца бе удължен срока на валидност на изтичащите в периода от 13 март до 31 октомври лични документи. В тази връзка се очаква натоварването в сектор БДС да е през месеците септември- октомври.
Съветваме ви : Не оставяйте подмяната за последния момент!
Така ще се постигне по-равномерно натоварване на служителите, няма да има напрежение при административното обслужване, ще се избегне струпване на много хора пред гишетата и ще се съкрати времето за извършване на административната услуга.
Документите могат да се подменят и преди изтичане срока им на валидност. Към момента няма опашки от чакащи граждани. Жителите на област Пловдив, чиито лични документи подлежат на подмяна през 2020г, могат да подадат заявление за издаване на лична карта, паспорт, СУМПС и дубликат на СУМПС във всички звена БДС при РУ на МВР на територията на областта.
Заявлението може да се направи и чрез електронните административни услуги „Издаване на лични карти на български граждани“ и „Издаване на паспорти на български граждани“.

Благодарим Ви за разбирането!

16 юли 2020

В помощ на гражданите, на които предстои да подменят документите си за самоличност в ОДМВР – Пловдив

Пресцентърът на ОДМВР – Пловдив предоставя информация за натовареността на гишетата в сектор “Български документи за самоличност” на ул. “Волга” № 70 и звената за български документи в тринадесетте районни управления. Целта е да се подпомогнат гражданите в избора им на подразделение, в което да подменят личните си документи.

Припомняме, че всички, които имат постоянен адрес на територията на пловдивска област могат да подават заявления за издаване на български лични документи във всяко едно от звената БДС на дирекцията на МВР. 

Справка за извършените административни услуги на 16 юли 2020г.

Уважаеми граждани,
Уведомяваме  Ви, че може да подмените личните си карти и
преди изтичане срока на тяхната валидност.

16 юли 2020

48 годишен дилър е задържан от служители на Шесто РУ в момент на извършване на сделка с дрога

 В следобедните часове на  7 юли на брега на р. Марица дилърът си уговорил среща с четирима купувачи. Продавачът е с богато криминално досие, осъждан е и за престъпления от общ характер. В момента на продажбата на наркотично вещество бил задържан, а при личния обиск от него са иззети 39 дози «пинака». В условия на неотложност е извършено и претърсване на адрес, обитаван от мъжа- къща на улица «Шумен» 24, където е открита електронна везна и найлонови опаковки.  Иззетото вещество е от рода на синтетичните канабиноиди с общо тегло 6,337 грама. Извършителят на престъплението е задържан в ареста на районното управление за срок до 24 часа, а в последствие с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура  Пловдив и за 72 часа в ОЗИН Пловдив. Разпитани са и свидетели, които са закупували наркотични вещества от дилъра.  

09 юли 2020

Петима задържани при полицейска операция срещу битовата престъпност на територията на РУ Хисаря

В рамките на броени часове са образувани пет производства под надзора на прокуратурата

Двама млади мъже са в полицейския арест  за притежание на наркотични вещества, а по случаите са образувани бързи производства. 21 годишен пловдивчанин, който е бил осъждан  за наркоразпространение е задържан в хода на акция в село Ръжево Конаре. При личен обиск от него е иззета смолиста пресовка „пика“  с тегло 0,218 гр. Друг 17 годишен младеж от село Дуванлий е задържан с марихуана. При последвал обиск, униформени  открили в жилището му електронна везна, лула за пушене и коноп.  В ареста на районното управление е задържан и 49 годишен жител на Хисаря. При обиск в управлявания от него джип „Сузуки“ униформените иззели незаконно притежавано  оръжие и боеприпаси.  Досъдебно производство е образувано и срещу  49 годишен мъж от село Веселец, от който са иззети 70 литра водка без акцизен бандерол. Разследващите ще установяват и причините за инцидент на пътя Черничево- Старо Железаре, където  63 годишна жена  преобърна автомобил, в който е пътувала с две деца. 
Три от задържаните лица остават в ареста за срок до 24 часа, съгластно ЗМВР, а на двама от тях е повдигнато и обвинение след доклад на случаите в Районна и Окръжна прокуратура Пловдив.

08 юли 2020

Служители на РУ Карлово проведоха специализирана полицейска операция по линия „Противодействие на битовата престъпност" на територията на село с. Христо Даново

Четирима са в ареста за срок до 24 часа по ЗМВР

Под надзора на Районна прокуратура Карлово са започнати три бързи и едно досъдебно производство.  За притежание на наркотични вещества е задържан  30  годишен мъж от  Сопот. От лицето при личен обиск е иззет 13,711 гр. амфетамин. Бързите производства са образувани  по линия акцизни стоки -за притежание на тютюн и пълнене на цигари и безакцизен алкохол. В рамките на спецоперацията е установен  и задържан водач на превозно средство, представил пред проверяващите неистинско свидетелство за управление на МПС, издадено от РГърция. Предварителна проверка с оглед събиране на достатъчно данни за престъпление по чл. 234 от НК е започнато срещу лице, в дома на което е открит безакцизен  тютюн.  Проверките са обхванали  181 превозни средства 282 лица, повече от 15 частни имота, 6 търговски обекта и една автоморга.  В районното управление са доведени 15 лица.  При съвместни проверки с представители на НАП,БАБХ и РИОСВ са съставени  6 акта за установяване на различни нарушения свързани с неспазване на санитарно- хигиенни изисквания,  несъответствия  на намерени касови наличности и реални обороти, както и за функциониране на автоморга, работеща без съответното разрешително. По закона за движение по пътищата  са съставени 20 акта  за установяване на административно нарушение  и 29 фиша. Констатирани са 35 нарушения по Закона за българските лични документи, за които проверяващите са съставили и връчили актове.

06 юли 2020

При спецакция: служители на Трето РУ иззеха близо 300 кг тютюн

Жълта листна маса, машина за рязане на тютюн  и  600 къса саморъчно свити цигари са иззeти в xoдa нa пpoвeдeнa cпeциaлизиpaнa пoлицeйcĸa oпepaция зa пpoтивoдeйcтвиe нa пpecтъплeниятa, cвъpзaни c пpитeжaниe и paзпpocтpaнeниe нa aĸцизни cтoĸи бeз бaндepoл, проведена с участието на служители на районното управление и униформени от специализирани полицейски сили. При претърсване на адрес на улица "Калина" били открити найлонови чували пълни с нарязан тютюн с различно тегло. В постройки, стопанисвани от 50 годишен, криминално проявен мъж, служителите на реда намерили машина за рязане на тютюн и 600 къса вече свити цигари, готови за продажба. В хода на същата акция е иззет и тютюн от лек автомобил.  38 годишна жена управлявала превозното средство, пренасяла в багажника около  50 кг.от безакцизната стока. Извършителите на престъплението са задържани в ареста за срок до 24 часа, а по случите  са започнати досъдебни производства под надзора на прокуратурата.

05 юли 2020