МВР

ОД Пловдив

 

Новини

В помощ на гражданите, на които предстои да подменят документите си за самоличност в ОДМВР – Пловдив

Пресцентърът на ОДМВР – Пловдив предоставя информация за натовареността на гишетата в сектор “Български документи за самоличност” на ул. “Волга” № 70 и звената за български документи в тринадесетте районни управления. Целта е да се подпомогнат гражданите в избора им на подразделение, в което да подменят личните си документи.  Припомняме, че всички, които имат постоянен адрес на територията на пловдивска област могат да подават заявления за издаване на български лични документи във всяко едно от звената БДС на дирекцията на МВР.  Не чакайте крайния срок за смяна на лични документи

Уважаеми жители на Пловдив и областта,
Уведомяваме  Ви, че може да подмените личните си карти и
преди изтичане срока на тяхната валидност.

Справка за извършените административни услуги на   17 май 2021


17 май 2021

#Абитуриенти: Отговорни на пътя#

Учениците от випуск 2021 на Езикова гимназия „Иван Вазов“ –Пловдив, подкрепиха кампанията на сектор „Пътна полиция“  с хаштаг #Абитуриенти: Отговорни на пътя#

В последния си учебен ден и в навечерието на абитуриентския си бал дванадесетокласниците, оценявайки живота като висша ценност, се солидаризираха с посланията на кампанията, насочени към водачи и техните пътници: "Нека не висим по прозорците на колите! Нека не застрашаваме живота!  Да видиш снимката си в интернет, вършейки безразсъдство на пътя,  не е геройство! Емоцията и еуфорията на пътя са лоши съветници!". Инициативата на полицията подкрепиха Регионалното управление на образованието в Пловдив и директорите на средни учебни заведения.   

На добър час, млади хора! Поемете своята отговорност по новия път, който ви очаква!

14 май 2021

Карловец с грамота от полицията за доблестна постъпка

Поводът е намерен от мъжа портфейл със солидна сума пари, лични документи и дебитни карти, които вече са върнати на собственика им. Случката станала в навечерието на Гергьовден. Мъжът излязъл да пазарува със семейството си за празничната трапеза и на тротоара  в близост до магазина, вниманието му привлякло мъжко портмоне. За късмет  до кръстовището забелязал полицейски патрул и без грам колебание сигнализирал за намерената чужда вещ. Оказало се, че портфейла съдържа лични документи на собственика, няколко дебитни карти и сумата от близо 650 лв. В рамките на същия ден полицейските служители  открили  притежателя на изгубения портфейл- 26 годишен пловдивчанин. Младият мъж е безкрайно благодарен за спестените главоболия покрай ваденето на нови документи, платежни средства и споделя, че още повече вярва в доброто. Намерилият портфейла мъж е родом от гр. Карлово, но преди години образованието и възможностите за работа го накарали да напусне родния си град, където все още живеят родителите му. В Пловдив срещнал своята съпруга с която отглеждат 2 годишната си дъщеричка. 

Достойният карловец Иван Захариев работи в катедрата по "Механика" в Аграрния университет в Пловдив, където преподава своите знания за работата със селскостопанска техника. Скромно споделя, че най- голямото богатство на един човек е онова, на което учи децата си. „Доблестните постъпки са пример за всички,  а достойните хора са най-голямото богатство на нашия град. Вярвам, че водещата сила на добротата  променя света!“, пише в благодарността от директора на пловдивската полиция.

14 май 2021

Полицаи и рокери от Пловдив се обединиха около инициативата „Заедно пазим живота!“

Обединени в каузата за пътна безопасност 41 мъже с мотори- полицаи от ОД МВР- Пловдив и рокери от клуб  ,,Vagabonds MC" - Пловдив участваха в проект за превенция на пътния травматизъм. На кадрите, заснети с дрон се вижда как братята на вятъра изписват с моторите си фигура, изобразяваща сърдечен ритъм, а около тях с включена светлинна сигнализация кръжат полицейски мотори.  Инициаторите неслучайно са избрали и  броя на участниците, тъй като  числото 41 се сочи като ,,Ангелско число". Фигурата символизира контрола и отговорността, свободата на духа и различието. Цифрите в 41 пък  означават служба, преданост и отговорност, изграждане на практични основи и положителни  резултати. Топлото време  изкарва на пътя любители на високите скорости, които обаче  си подават ръка в съвместната инициатива и обещават да не поемат рискове . С нестандартната кампания полицията и рокерите в Пловдив дават символично обещание по между си ЗАЕДНО да ПАЗЯТ ЖИВОТА!  

14 май 2021

Ученици подариха на полицията рисунки, вдъхновени от инициативата  „Избери живота!“

Шестокласници от ОУ„ Виктория и Крикор Тютюнджиян “ в Пловдив изразяват личното си виждане и търсят съмишленици в каузата „антидрога“ сред подрастващите. Възпитаниците на Арменското училище се надяват примера им да бъде последван от повече тийнеджъри.  В час по изобразително изкуство, преподавателите Стоянка Коджаманова и Габриел Стойчев поставили задача, с която да провокират въображението им, пресъздавайки на белия лист вредата от зависимостите.  Произведенията си възпитаниците на основното училище подариха на ОД на МВР Пловдив, която преди месец инициира антидрога кампанията „Избери живота!“ Рамкираните рисунки ще бъдат поставени в различни полицейски управления, за да може посланието им да стигне до повече хора.  

Шестокласници вдъхновени от антидрога каузата "Избери живота!"

12 май 2021

Полицията с проверки на  обществения транспорт

Акция, фoкуcирaщa ce върху прoвeрки нa водачи от градски, междуградски автобуси, маршрутни таксита и допълнителни вътрешни линии, използвани за обществен транспорт,  проведоха служители на пловдивската полиция. В рамките на 6 часа са проверени общо 756 моторни превозни средства, а констатираните нарушения са 1053 броя. Съставени са 74 акта и 253 глоби по фиш. Пoлицaите са проверявали рeдoвнocттa нa дoкумeнтитe нa вoдaчи и пътници, спазват ли се правилата  и задълженията по ЗДвП, свързани с безопасността на водачи и пътуващи, както и изправността на транспортните средства и спрените за проверка леки коли.

Проверените водачи на автобуси и маршрутни линии са 242, а установените нарушения са 44 броя.  Нaй-мнoгo ca били нaрушeниятa, cвързaни c нeрeдoвни дoкумeнти – съставени са фишове на 11 от водачите. 10 от транспортните средства са санкционирани за неспазване на пътни знаци и маркировка, а 6 за други нарушения по ЗДвП. 5- ма от водачите не са изпoлзвaли oбeзoпacитeлен кoлaн, а трима са управлявали технически неизправни превозни средства. За констатираните нaрушeния контролните органи са  съставили 12 акта и 27 глоби по фиш.

По време на акцията са  извършени и проверки на моторни превозни средства извън посочената категория. 347 са санкционираните по ЗДВП, като за установените административни нарушения са съставени 62 акта и 226 глоби по фиш. Образувано е и бързо производство, срещу дрогиран водач, друг от проверените шофьори е бил неправоспособен. 32 са случаите при които водачите неправилно са извършили маневри или не са спазили пътната маркировка. 29 са лицата, които са били нехайни по отношение на безопасността си в превозното средство, като не са поставили колан, сядайки зад волана.  

12 май 2021