МВР

ОД Пловдив

 

Новини

В помощ на гражданите, на които предстои да подменят документите си за самоличност в ОДМВР – Пловдив

Пресцентърът на ОДМВР – Пловдив предоставя информация за натовареността на гишетата в сектор “Български документи за самоличност” на ул. “Волга” № 70 и звената за български документи в тринадесетте районни управления. Целта е да се подпомогнат гражданите в избора им на подразделение, в което да подменят личните си документи.

Припомняме, че всички, които имат постоянен адрес на територията на пловдивска област могат да подават заявления за издаване на български лични документи във всяко едно от звената БДС на дирекцията на МВР. 

Справка за извършените административни услуги на 27 ноември 2020 

Уважаеми жители на Пловдив и областта,
Уведомяваме  Ви, че може да подмените личните си карти и
преди изтичане срока на тяхната валидност.

30 ное 2020

Полиция и прокуратура с удар срещу трафика на хора

В центъра на Пловдив са задържани двама мъже, извършвали престъпна дейност, свързана с предлагане на платени сексуални услуги

В хода на проверка, свързана с придобита оперативна информация по линия трафик на хора,  служители на  Второ РУ проверили  на улица "Иван Вазов" лек автомобил "Сеат Леон", управляван от 26 годишния Х.И от Ботевград. В превозното средство пътували две жени същото от Ботевград,  на възраст 23 и 28 години, които  били повикани на адреси, за да извършат платени сексуални услуги, а мъжът трябвало да осигури транспорта им до там. Трите лица били задържани, а хода на проведените разпити била разкрита и престъпната схема. При последвалите процесуално следствени действия криминалистите извършили претърсване на имот на улица "Тодор Каблешков". В апартамент , нает  и ползван от 36 годишен мъж с инициали М.Т също от Ботевград и други две жени- 19 годишно момиче от Бяла Слатина и 25 годишна от Плевен , били предлагани сексуални услуги срещу заплащане на терен. Клиентите били набирани основно чрез обяви в различни интернет сайтове. В хода на образуваното досъдебно производство и под ръководството на Районна прокуратура гр. Пловдив са извършени множество действия по разследването. Разпитани са свидетели, включително пред съдия от РС Пловдив, извършени са действия по претърсване и изземване в лекия автомобил и в жилището, в което са се предлагали сексуални услуги, извършено е разпознаване на лица.  По отношение на Х. И. и М. Т. са повдигнати обвинения и двамата са задържани за 72ч. с постановление на наблюдаващия делото прокурор от РП Пловдив. Действията по разследването продължават.

29 ное 2020

Две питейни заведения бяха затворени в Столипиново след проверки  на РЗИ и полиция

Проверяващи от РЗИ съвместно със служители на Специализирани полицейски сили провериха снощи търговски обекти и заведения на територията на кв. Столипиново. Акцията в квартала е  част от ежедневния и нощен контрол на обществени места и закрити площи, които предразполагат към събиране на по- голям брой посетители едновременно, където стриктно трябва да спазват противоепидемичните мерки.  Около  21.30ч. е посетен работещ кафе- аперитив на улица "Калина". В заведението е имало десет посетителя, като на трима от тях са съставени актове по закона за българските лични документи , защото лицата не са могли да се легитимират. Съставени са и 5 акта  за тютюнопушене  в закрито помещение- посетителите на заведението са нарушили на  чл. 56, ал.1 от Закона за здравето. При съвместната проверка на собственика  на обекта е съставен констативен протокол за нарушенията от страна на посетителите. Установена е и липсата на касов апарат, което предполага и укриването на приходи. Протоколът ще бъде предаден на НАП.  Малко след 22 часа е проверено и работещо кафене на улица "Правда" в същия квартал, което не е притежавало съответните разрешителни за работа след посочения час. В обекта в момент на консумация са заварени  и четирима души- клиенти. Веднага след проверките и двата обекта са затворени.

28 ное 2020

Продължават специализираните полицейски операции за търговия с акцизни стои в Пловдивско

Проверяват се търговски обекти, борси, пазари, лица и автомобили, които държат или незаконно разпространяват стоки без изискуем бандерол.  През изминалото денонощие в хода на работа криминалисти от две управления- Стамболийски и  Шесто РУ са иззети над 5 000 къса цигари.   В Пловдив на кръстовище,  образувано от улиците „Възход и Златица“ е извършена проверка на 30- годишна жена, която вървяла пеша към кв. Столипиново. Проверената била криминално проявена и осъждана по линията, а в себе си носела найлонова чанта с 10 стека цигари от марката "KARELIA-BLUE", предназначени за  улична търговия.Жената е задържана в полицейския арест, а по случая е започнато досъдебно производство. При акцията срещу осъществяване на ефективно противодействие на престъпленията срещу контрабандата и разпространението на акцизни стоки е извършена проверка и в дома на 67 годишна жителка на Ново село. Служители на криминална полиция от РУ Стамболийски са иззели от жилището на възрастната жена 3 100 къса контрабандни цигари. По случая е започната проверка.  Специалисти коментират, че   контрабандната продукция най- често се разпространява в малки търговски обекти за пакетирани стоки (павилиони), тържища, пазари и махали, където има търсене на тютюневи изделия на ниски цени. Традиционните клиенти са хора с ниски доходи и нисък социален статус.

27 ное 2020

Един тон тютюн, близо тон и половина алкохол и 18 800 къса цигари бяха иззети при акция за противодействие на незаконно производство и разпространение на акцизни стоки в Пловдивско

Продължава акцията срещу търговията и притежаването на акцизни стоки без бандерол в областта. В хода на полицейските действия са проверени жилища, гаражи, търговски обекти и превозни средства. Иззети са 18 800 къса безакцизни цигари, един тон тютюн и машина за рязането му и близо тон и половина безакцизен алкохол.  При извършено претърсване и изземване в жилището на 55- годишен пловдивчанин в ЖК „Тракия“, служители на Пето РУ открили  94 стека цигари, съдържащи 940 кутии с марките "КАРЕЛИЯ", "КУПЪР", "ПРЕЗИДЕНТ" И "ВNB" без акцизен бандерол. В избено помещение на същия адрес били открити пластмасови туби с различна вместимост – от по 5 и 10 литра, пълни с алкохол.  При проверка в дома на криминално проявен мъж от Брезово, служители на РУ Раковски се натъкнали на четири пластмасови бидона и около стотина стъклени бутилки с различна вместимост, пълни с домашна ракия. Иззетото количество е малко под един тон.
В следобедните часове вчера служители на Трето РУ спрели за проверка на пловдивски булевард  товарен автомобил. Купето и багажното отделение на превозното средство били натъпкани с чували тютюневи листа и нарязана листна маса. В условията на неотложност е проверен и адрес, на който е открито обособено като цех производствено помещение, в което се намирала и машина за последваща обработка на тютюна. Задържани са четирима мъже на възраст между 40 и 56 години. 
В хода на акцията е задържан и млад мъж, у когото униформените открили наркотично вещество. Проверката на лицето била извършена в близост до нощен клуб,  а при личен обиск е иззета  марихуана. При последвали процесуално-следствени действия в условията на неотложност,  служители на Трето РУ иззели от дома на задържания и 15 грама марихуана.
По случаите са започнати три досъдебни и едно бързо производство, а задържаните лица са общо 7. Работата на разследващите продължава под наблюдение на компетентната прокуратура.

22 ное 2020

Полицията задържа двама иманяри в центъра на Пловдив

Мъж, който носел в себе си металдетектор и негов помощник са задържали в следобедните часове на вчерашния ден служители на Второ РУ. Криминалистите разполагали с оперативна информация, че лицата се интересуват от предмети с белези на културно- исторически ценности и предприели проверката им в близост до Часовниковата кула на Сахат тепе. По- възрастният от мъжете- 43- годишен, паркирал в подножието на тепето своя лек автомобил „Нисан терано“, а по- младият извадил от багажника  на колата кирка с дървена дръжка. Последвала проверка и адресите, обитавани от лицата. В хода на проведените процесуално- следствени действия са иззети 25 броя монети, метална статуетка, 3 броя метални висулки, гривна, медальон, керамична лула, печат с арабски символи и метално менче. Иманярите са задържани в полицейския арест, а откритите предмети са предоставени за експертиза на специалист в областта на археологията и нумизматиката. След доклад на Окръжна прокуратура Пловдив по случая е започнато досъдебно производство.

20 ное 2020

В акция Антидрога: Около килограм марихуана откриха в квартирата на уличен дилър служители на РУ Труд

Шестима са задържани в полицейския арест за държане и разпространение на наркотични вещества

Пловдивската полиция продължава с  ударите срещу наркоразпространението и търговията с безакцизни стоки. Специализирана операция срещу разпространението и държането на наркотични вещества и стоки без изискуем бандерол се проведе в рамките на изминалите три дни от служителите на РУ Труд. Криминалисти от управлението открили и иззели от уличен дилър  5 грама марихуана. В условията на неотложност  предприели и обиск в квартира, обитавана от мъжа на територията на град Пловдив. При съвместната работа със своите колеги  от 04 РУ, полицейските служители от Труд иззели над 1 килограм марихуана, разфасована в пликчета , предназначени за улична продажба. В квартирата на мъжа били намерени и теглови везни. Задържаният дилър е  на 36 години, родом от Димитровград и има богато криминално минало- с над 5 регистрации в различни структури на МВР в страната, свързани с държане и разпространение на наркотици.   В хода на акцията при проверка на друго лице от криминалния контингент- 20- годишен мъж, който също е димитровградчанин, било открито малко количество метамфетамин. При последвал обиск на имота, обитаван от лицето, служителите на реда се натъкнали на друг вид наркотични вещества- таблетки екстази. При проверки по линия безопасност на движението пък бил установен 32 -годишен водач, управлявал превозно средство под въздействието на „коктейл“ от  наркотични вещества- марихуана, амфетамин и метамфетамин.  При последвалата проверка в жилището на мъжа  служители на криминална полиция открили полиетиленов плик, съдържащ около 5 грама марихуана.
Униформени от районното управление са задържали с наркотици и  двама младежи от Съединение - 18- годишно момче, което  носело в себе си хашиш и 21 годишен младеж, от който били иззети  пликче тип “спейсбег“, което съдържало марихуана и саморъчно свити цигари със същото съдържимо.  Случаите са докладвани на съответната прокуратура, а работата по документиране на престъпленията продължава в хода на образуваните досъдебни производства по описа на РУ Труд.  В хода на акцията  са започнати и две проверки за държане и разпространенние на акцизни стоки. От два адреса в гр. Съединение са иззети  1 500 къса цигари и около 3 кг безакцизен тютюн.  Като резултат от акцията в ареста на районното управление за срок до 24 часа са задържани  общо 6 лица.

19 ное 2020