МВР

ОД Пловдив

 

Новини

Полицията с превантивни мерки за обезпечаване на сигурността по време на баскетболна среща в Пловдив

Във връзка с предстоящата баскетболна среща между отборите на „Академик Бултекс“ и „Левски Лукойл“ в събота от 19 часа в зала „Колодрума“ в Пловдив от страна на областната дирекция на МВР е създадена необходимата организация за обезпечаване на  обществения ред и безопасността на движението на територията на града.

Около зоната на спортната зала е осигурено полицейско присъствие,  а пропускателният режим ще се осъществява на специално изградените за целта КПП, като всички преминаващи ще бъдат подложени на щателна проверка.

Напомняме, че в залата е забранено внасянето на алкохолни напитки, наркотични или други упойващи вещества; оръжия и други опасни премети, представляващи заплаха за здравето и сигурността на гражданите; спрейове; бутилки, включително пластмасови над 500 мл, или предмети, произведени от чуплив или от особено твърд материал; сигнални ракети, светещи тела или пиротехнически изделия; знамена и плакати с дръжки по- дълги от 1 м и с диаметър по-голям от 1 см.

На територията на спортната зона няма да бъдат допускани граждани, които отказват да бъдат проверени; носещи забранени за внасяне предмети; такива в нетрезво състояние или под въздействие на наркотични или други упойващи вещества; с наложена забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина, както и малолетни без пълнолетен придружител.

ОДМВР- Пловдив приканва посетителите на срещата да спазват указанията и изпълняват разпорежданията на полицейските служители, отдавани във връзка с обезпечаването на обществения ред и сигурността в  прилежащата спортна зона. Спрямо всеки извършител на противоправно деяние ще бъдат предприети безкомпромисни мерки и санкции в рамките на законоустановените полицейски правомощия. 

 

15 фев 2019

График за посещение на населени места от мобилни екипи на ОДМВР – Пловдив през февруари 2019 г.

Мобилни екипи от служители на отдел "Охранителна полиция" и секторите "Икономическа полиция" и "Криминална полиция" ще осъществяват срещи и прием на жители в населените места в Пловдивска област, както следва:

На 05.02.2019 г. на територията на 01 РУ – Пловдив -  с. Храбрино, с. Извор, с. Дедево, с. Гълъбово, с. Цар Калоян, с. Руен.

На 07.02.2019 г. на територията на РУ – Асеновград - с. Боянци, с. Козаново, с. Златовръх,с. Нови извор, с. Моминско, с. Караджово.

На 12.02.2019 г. на територията на РУ – Карлово - с. Домлян, с. Бегунци, с. Мраченик, с. Васил Левски, с. Слатина, с. Столетово.

На 14.02.2019 г. на територията на  РУ – Стамболийски - с. Златитрап, с. Оризари, с. Кадиево, с. Йоаким Груево, с. Ново село, с. Триводици.

На 19.02.2019 г. на територията на РУ – Хисар - с. Мътеница, с. Черничево, с. Старо Железаре,с. Иван Вазово, с. Горна махала, с. Черноземен.

На 21.02.2019 г. на територията на РУ – Първомай - с. Градина, с. Крушево, с. Добри дол,с. Виница, с. Татарево, с. Караджалово.

На 26.02.2019 г. на територията на  РУ – Раковски - с. Зелениково, с. Чехларе, с. Розовец, с. Отец Кирилово, с. Дрангово, с. Златосел.

На 28.02.2019 г. на територията на РУ – Труд - с. Бенковски, с. Радиново, с. Костиево, с. Церетелево, с. Царимир, с. Неделево.

30 яну 2019

Възможно е временно затруднение на движението в Пловдив и региона заради транспортирането на извънгабаритен товар

След 7.00 часа утре четири  тежкотоварни автомобила с извънгабаритен товар ще потеглят от северната индустриална зона в Пловдив към Русе. В тази връзка се очаква да бъде затруднено движението по  маршрута: бул. „Васил Априлов“ – ул. „Георги Бенев“ – ул. „Полет“ – Брезовско шосе – с. Войводиново – път ІІ-56 /Пловдив – Стара Загора/– пътен възел „Скобелева майка“ – път І-8 /Пловдив – Хасково/.

От страна на областната дирекция на МВР е създадена необходимата организация превозът да се съпровожда от екипи на сектор “Пътна полиция”.  Напомняме на водачите на моторни превозни средства да бъдат с повишено внимание в посочените пътни участъци и да изпълняват указанията на полицейските служители, за да се избегнат евентуални пътнотранспортни произшествия. 

 

 

17 яну 2019