МВР

ОД Пловдив

 

Новини

В събота и неделя се очакват временни промени в организацията на движението в Пловдив ​

На 20 април, във връзка с откриване на велосезон 2019 в Пловдив, за времето от 10.45 ч. до 11.45 ч. е възможно да бъде затруднено движението на моторни превозни средства по бул. „Марица-юг“, в отсечката между ул. „Стефка Николова“ и бул. „Копривщица-запад“. 

На следващия ден, във времевия период 11 ч.-12 ч., по същия маршрут се очаква подобна реорганизация на движението по повод провеждане на велопоход „Заедно“ под надслов „Споделянето е сила“, чийто финал ще бъде пред спортната зала на Университета по хранителни технологии.

За недопускане на допълнителни затруднения и гарантиране безопасността на движението водачите на моторни превозни средства се призовават да избират обходни маршрути в посочения времеви интервал, да се движат с повишено внимание и да се съобразяват с разпорежданията на контролните органи при въвеждане на временната организация на движението.

19 апр 2019

Резултати от Областното състезание по пожароприложен спорт в Пловдив

210 служители от районните служби на РДПБЗН - Пловдив, разпределени в единадесет отбора, премериха сили в Областното състезание по пожароприложен спорт вчера на лекоатлетически стадион "Пловдив".

В индивидуалното класиране в дисциплината: “Изкачване с щурмова стълба” първо място взе Михаил Костов от Първа РСПБЗН Пловдив (17,31), следван от Христо Бончев от РСПБЗН-Раковски (17,93) и Никола Узунов от Четвърта РСПБЗН Пловдив (19,13).

Призовите места в дисциплината “100 м пътека с препятствия” заеха Пламен Писков от Трета РСПБЗН Пловдив (18,09),Атанас Русенов от РСПБЗН Раковски (18,66) и Христо Скевов от РСПБЗН Карлово (19,69).

В отборното класиране в дисциплината “100 м пътека с препятствия” първите три места са за Трета РСПБЗН Пловдив – 128,41,РСПБЗН Раковски – 129,73 и Първа РСПБЗН Пловдив – 130,43.

В отборното класиране в дисциплината “Изкачване с щурмова стълба” победител е Първа РСПБЗН Пловдив – 153,90, на второ място - Четвърта РСПБЗН Пловдив – 165,06 и на трето място - Трета РСПБЗН Пловдив – 167,34.

Класиране в дисциплината : "Пожарна щафета 4х100 м с препятствия" :

1. Първа РСПБЗН Пловдив – 66,95

2. Трета РСПБЗН Пловдив – 69,98

3. Втора РСПБЗН Пловдив – 74,18

Класиране в дисциплината  "Бойно разгръщане от мотопомпа":

1. Трета РСПБЗН Пловдив – 36,04

2. Втора РСПБЗН Пловдив – 38,84

3. РСПБЗН Карлово – 41,85

 

КОМПЛЕКСНО КЛАСИРАНЕ:

1-во място- Трета РСПБЗН Пловдив – носител на купата за Областен победител

2-ро място- Втора РСПБЗН Пловдив

3-то място- Четвърта РСПБЗН Пловдив

 

19 апр 2019

Без инциденти премина футболната среща между отборите на „Ботев” Пловдив и „ЦСКА” София вчера

При щателни проверки, извършени преди началото на мача, пловдивски полицаи са намерили и иззели голямо количество пиротехнически изделия, укрити на територията на стадиона

Благодарение на своевременно предприетите мерки от областната дирекция на МВР в Пловдив не са допуснати сериозни нарушения на обществения ред преди, по време и непосредствено след футболната среща между отборите на ПФК „Ботев“ и ПФК „ЦСКА-София“, която се проведе вчера на спортен комплекс „Ботев 1912“ в квартал „Коматево“.   

С помощта на полицейски кучета и техника, още преди началото на мача, служителите на реда открили и иззели около 70 пиротехнически изделия – факли и димки, укрити на една от трибуните на стадиона.

На изградените контролно-пропускателни пунктове до спортното съоръжение на са били допуснати пловдивчани на 48 и 44 години, употребили значително количество алкохол. С полицейска заповед са задържани двама привърженици на гостуващия отбор, на 30 и 37 години, след като в управляваните от тях автомобили  са намерени забранени предмети за посещения на спортни мероприятия – дървена бухалка, две сгъваеми метални палки, метален бокс и 4 ножа. За установените нарушения на четиримата са съставени актове по ЗООРПСМ.

След приключване на срещата феновете на двата отбора са напуснали стадиона без инциденти. Не са регистрирани напрежение и нарушения на обществения ред и по улиците в района.

18 апр 2019

Полицията търси съдействие за установяване самоличността на жена, починала вследствие на удавяне

Около 16.40 часа на 20 февруари т.г., чрез тел. 112, в Четвърто РУ в Пловдив бе получен сигнал за забелязано женско тяло в река Марица, край мост “Адата”.  Местопроизшествието е посетено от екип от съдебен лекар, разследващ полицай и експерт от Базово научно-техническа лаборатория към областната дирекция на МВР. Със съдействие на служители от Регионална дирекция “Защита на населението и пожарна безопасност” жената е извадена, а при огледа е установено, че смъртта й е настъпила вследствие на удавяне. 

По случая е образувано досъдебно производство и са предприети активни  оперативни действия за установяване на самоличността й. До момента обаче в полицията не е постъпвала молба за издирването на жената, не е получена информация за нея и при извършените проверки във всички възможни социални и болнични заведения, психиатрични клиники и други обществени места в Пловдив и областта.

Жената е на видима възраст между 50 и 60 години. Висока е 165 см, с късо подстригана коса в преливащи кафяво-рижави цветове.  Над лявата китка има татуирана буквата “М”. Била е облечена с кафяво яке от промазан плат, черна пола, тъмно сив пуловер и черен клин и обута със светло кафяви ботуши.

За връзка с гражданите, които могат да помогнат на полицията в идентифицирането на самоличността на жената, са телефони в Четвърто РУ: 032/932 004  и 032/ 932 423.

17 апр 2019

Областно състезание по пожароприложен спорт се провежда в Пловдив

На 18.04.2019 г.,четвъртък, от 09.00 часа на лекоатлетически стадион ”Пловдив” ще се проведе Областно състезание по пожароприложен спорт.

Организатори на събитието са Спортен клуб по пожароприложен спорт “Пловдив 160“ и Регионална дирекция ”Пожарна безопасност и защита на населението” – Пловдив.

Участие ще вземат общо 11 отбора от Пловдивски регион. Те ще се състезават в 4 дисциплини:  “100-метрова пътека с препятствия”, “Изкачване с щурмова стълба”, “Пожарна щафета 4 х 100 м с препятствия” и „Бойно разгръщане от мотопомпа“

Програма за провеждане на състезанието:

       08.45-09.00 – Построяване на отборите и откриване на състезанието

  • 09.00-11.00 ч. – дисциплина „Изкачване с щурмова стълба“
  • 11.00-12.30 ч. – дисциплина “Пожарна щафета 4х100 м с препятствия”
  • 13.30-16.00 ч. – дисциплина „100-метрова пътека с препятствия“
  • 16.00-17.30 ч. – дисциплина „Бойно разгръщане от мотопомпа“.

 

16 апр 2019

Полицията със засилени мерки за охрана на обществения ред във връзка с футболната среща между отборите на футболните клубове „Ботев“ и „ЦСКА – София“ в Пловдив

Приканват се зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона

Пловдивската дирекция на МВР предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасността на движението в областния град във връзка с предстоящия футболен мач на 17 април /сряда/ от 19.00 ч., на стадиона на спортен комплекс “Ботев 1912“ в квартал „Коматево“.

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за недопускане на инциденти на територията на града. Ще бъде създадена организация за безпроблемно придвижване на зрителите за и от стадиона. От сборните пунктове по маршрутите им на придвижване феновете на двата отбора ще бъдат съпроводени от полицейски екипи. По този повод във времевия период от 17.00 ч. до 22.00 ч. е възможно да бъде въведена временна реорганизация на движението по ул. ”Коматевско шосе” и по ул. ”Захаридово”, в отсечката до кръстовището с ул.”Драговец”.

На изградените контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение служителите на реда ще извършват щателни проверки на посетителите. Няма да бъдат допускани лица под въздействието на алкохол или наркотици, такива, на които са наложени забрани за посещение на спортни мероприятия, както и малолетни  без пълнолетен придружител. Притежатели на забранени предмети и вещи съгласно ЗООРПСМ ще бъдат отвеждани и задържани в най-близкото районно полицейско управление. 

За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона в 16.30 часа.

ОДМВР – Пловдив напомня на феновете да спазват стриктно разпорежданията на  служителите на реда; нарушителите ще бъдат санкционирани съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия /ЗООРПСМ/.

15 апр 2019

Пловдивски криминалисти изясняват всички обстоятелствата около смъртта на 42-годишен мъж ​

Действията се осъществяват под ръководството на Окръжна прокуратура - Пловдив

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив се провеждат активни процесуални и следствени действия във връзка със сигнал, получен тази сутрин около 8.30 часа на тел. 112.  Според информацията, в подземен гараж на адрес в централната част на областния град било намерено безжизненото тяло на 42-годишен мъж, а в близост е открито законно притежавано огнестрелно оръжие. На местопроизшествието веднага са изпратени съдебен лекар и екипи на Второ РУ и отдел “Криминална полиция”. От извършения първоначален оглед и събраните до момента данни е установено, че се касае за самоубийство. Работата на разследващите по цялостното документиране и изясняване на пълната фактическа обстановка около случая продължава.

05 апр 2019

38-годишен мъж е предупреден от полицията да спазва правилата за движение

Полицейската проверка е предприета от служители на сектор „Пътна полиция“  в Пловдив във връзка с публикация в информационен сайт от 3 април със заглавие: „При свалени бариери на пловдивски прелез: Ван в насрещното, за да е пръв на колоната“. Според информацията, предоставена от читател на медията заедно със снимков материал, шофьор на ван преминал с включени аварийни светлини в лентата за насрещно движение и изпреварил колона от чакащи автомобили, за да застане най-отпред пред спуснатите бариери на жп прелез и  да пресече съоръжението, но в този момент преминал влакът. Установено е, че кадърът е заснет на 2 април, на ул. „Георги Бенев“, а въпросният автомобил, от марката „Крайслер“,  управлявал 38-годишен жител на Пазарджик. Днес той е бил предупреден писмено от служители на Трето РУ да спазва правилата за движение и да не създава опасност за останалите участници. В обяснението си водачът посочил, че не е имал намерение да преминава през железопътните релси, а неправилната маневра предприел, за да помогне на шофьор на аварирал микробус, до който се вижда, че е спрял с колата си. 

ОДМВР - Пловдив уведомява гражданите, че за вземане на административно отношение спрямо нарушители на пътя е необходимо освен предоставяне на снимков или видеоматериал, подателят на сигнала да стане свидетел.

04 апр 2019