МВР

ОД Пловдив

 

Новини

Резултати от осъществения засилен пътен контрол вчера на територията на ОДМВР – Пловдив

Поредна специализирана полицейска операция, насочена към недопускане на нарушения на Закона за движение по пътищата и намаляване на пътнотранспортния травматизъм бе проведена в сряда от служители на пловдивската дирекция на МВР. Засиленият пътен контрол е осъществен от екипи на тринадесетте районни управления и секторите „Пътна полиция“ и „Специализирани полицейски сили“. Общо са проверени 946 лица и 785 МПС. Съставени са 91 акта и 210 глоби с фиш. В рамките на акцията са засечени 368 нарушения на скоростния режим. Един водач е бил неправоспособен, 3 са били под въздействие на алкохол, а 23 – с нередовни пътни документи.  Случаите на неизползвани обезопасителни колани в автомобилите са 39. Други 11 са били за неспазени  пътни знаци и маркировки и по 2 за преминаване на забраняващ сигнал на светофарна уредба и отнето предимство на пешеходец. При проверките са установени и 9 нарушения от страна на пешеходци. Документирани са и 5 нередности по Кодекса за застраховането.

10 окт 2019

Продължават активните полицейски действия за предотвратяване и пресичане на престъпления от общ характер и административни нарушения в търговските обекти и заведения на територията на Пловдив

Специализирана полицейска операция за осигуряване на обществения ред и безопасността на движението бе проведена в Пловдив. За времето от 9.00 ч. вчера до 3.00 ч. днес съвместни екипи от служители на Второ РУ и представители на Областна дирекция по безопасност на храните и ТДНАП са извършили инспекции на 11 търговски обекти, питейни и увеселителни заведения и центрове за услуги.  Общо са проверени 97 лица и 45 МПС. Констатирани са 18 нарушения на Закона за движение по пътищата, за които са съставени 4 акта и 14 глоби с фиш. Административно отношение е взето и по Закона за българските лични документи и общинската наредба за спазване на обществения ред. По 4 са издадените констативни протоколи от инспекторите на ОБДХ и ТДНАП.

10 окт 2019

С жители на 57 малки населени места са осъществили срещи допълнителните полицейски екипи на РУ - Хисаря през септември

Деветнадесет допълнителни полицейски екипи от състава на РУ – Хисаря са участвали в периодичния обход на малките населени места през септември на обслужваната територия. Общо 229 са проведените срещи с жители на 57 селища и техните кметове и кметски наместници. Проверени са 193 души и 171 МПС. За установени нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени 9 акта и издадени 36 глоби с фиш.

След получени сигнали за неспазване на правилата за движение от страна на водачи на МПС са проведени две специализирани операции. В хода им са задържани трима шофьори – двама за употреба на алкохол и един, който бил под въздействие на наркотици. По случаите са образувани бързи производства. Допълнително са започнати и три предварителни проверки за управление на нерегистрирани по надлежния ред превозни средства.  

Във връзка с регистрирани оплаквания за извършване на нерегламентиран дърводобив около населените места е проведена съвместна акция с инспектори на Държавно горско стопанство – Хисаря. Констатирани са две такива нарушения, за които е уведомена Районна прокуратура – Пловдив и е взето съответното административно отношение.

 

09 окт 2019

Пловдивски криминалисти задържаха двама мъже при специализирана операция срещу престъпления с културно-исторически ценности

Процесуално-следствените действия са осъществени под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив

В понеделник служители на отдел „Криминална полиция“ при областната дирекция на МВР предприели претърсване на адреса на 50-годишен мъж, за когото е придобита информация, че предлага за продажба по интернет копия на антични монети.  При претърсването в жилището му са открити множество инструменти, везни, микроскоп и матрици за изработка на фалшиви монети. Иззети са и няколко монети от бял метал, чиято културно-историческа стойност предстои да бъде изяснена с експертиза. С полицейска заповед мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Ден по-късно от колегите им от Второ РУ бил задържан 64-годишен мъж, заподозрян за незаконна иманярска дейност. В имота му са намерени металотърсач и 21 монети, произходът и датирането на които също предстоят да бъдат анализирани.  

По случаите са образувани две досъдебни производства за престъпление по чл. 278 от НК. Работата на разследващите продължава под наблюдение на прокуратурата.

08 окт 2019