МВР

ОД Кюстендил

 

Новини

Служителите на ПБЗН отбелязват утре професионалния си празник

Двама служители  на РДПБЗН – Кюстендил, са наградени от директора на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов с обявяване на благодарност и 19 служители  - от директора на  РД "Пожарна безопасност и защита на населението" – Кюстендил, комисар Светослав Георгиев с писмена похвала  за проявена инициативност и висок професионализъм при изпълнение на конкретни задачи и по случай професионалния им празник, който е на  14 септември.

Комисар Светослав Георгиев поздрави работещите в РДПБЗН – Кюстендил, като подчерта:

Колеги, горд съм, че работя с професионалисти, които без колебания вземат бързи и верни решения в сложни ситуации.

Благодаря   ви и за човешката отдаденост на  работата по всички направления на дейността ни.  Благодаря ви за професионализма, с който правите професията ни уважавана от обществото и привлекателна за младите хора.

Уважаеми колеги, желая ви  сте здрави, да сте удовлетворени от труда си, да сте спокойни за семействата си и все така достойно да изпълнявате професионалния си дълг в полза на обществото!

Честит празник!

13 сеп 2019

Седмица на пожарната безопасност в Кюстендилска област

Мероприятията се провеждат от днес до 13 септември

 

 

От днес до 13 септември  в Кюстендилска област РДПБЗН организира Седмица на пожарната безопасност. На Кръстовден – 14 септември е Професионалния празник на служителите от национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението“. Решението е взето преди  114 години на Първия пожарникарски събор в София и от тогава до днес  14 септември е професионалния Празник на служителите от ПБЗН, отдава се почит на загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари и се отдава дължимото на всички служители от структурата на ПБЗН – МВР, на професионализма им и тяхната всеотдайност. Преди професионалния си празник служителите от РДПБЗН – Кюстендил, организират множество мероприятия – срещи с деца и граждани, с представители на местната власт, с общественици, доброволци и приятели, дни на отворените врати и консултации, с които служителите от четирите районни служби в Кюстендил, Дупница, Бобов дол и Рила целят да бъде повишена противопожарната култура на населението, повишено доверието на гражданите към структурата и популяризиране на пожарникарската професия

09 сеп 2019

Служители на РУ Кюстендил задържаха 75-годишен мъж за извършено убийство

Мъж на 75 години е задържан на 7 септември от кюстендилски криминалисти, той е заподозрян за извършено тежко криминално престъпление – убийство на 45-годишен. Смъртта на жертвата е настанала след сбиване между двамата в жилището на по-възрастния в кв. „Герена“ и по първоначални данни е настъпила в резултат на задушаване. Тялото на 45-годишния бе намерено в кв. „Герена“ на 7 септември, трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница, часове по-късно е задържана и 38-годишната съпруга на по-възрастния мъж. След изтичането на 24-часовата мярка жената е освободена. 75-годишният е задържан за 72 часа, предстои гледането на постоянна мярка за неотклонението му задържане под стража.

Работата по изясняване на случая продължават криминалисти и разследващи полицаи под прякото наблюдение на прокурор от Окръжна прокуратура – Кюстендил. Образувано е досъдебно производство в РУ Кюстендил по случая.

09 сеп 2019

Сигурност по време на празничните дни от 6 до 8 септември ​

 

 

В ОДМВР – Кюстендил, е създадена организация за опазване на обществения ред и сигурността по време на предвидените празнични инициативи и селищни събори.

Засилено полицейско присъствие ще има и по пътищата на Кюстендилска област, ще се следи за спазване на правилата за движение, за да се улеснява трафикът, да не се допускат произшествия. Ще бъде завишен контролът за употреба на алкохол и наркотични вещества от водачи на МПС, както и за правоспособност.

Ще се следи за спазването на въведената организация от АПИ за ограничаване на движението на МПС с технически допустима маса над 12 тона за превоз на товари, включително състав с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, специализирана строителна техника на 5 септември от 16.00 ч до 20.00 ч и на 8 септември от 14.00 до 20.00 ч. 

05 сеп 2019

20 години от аварията в Централни взривни складове на мини „Бобов дол“, при която загинаха 6-ма служители на МВР ​

Колеги, роднини и приятели почетоха паметта на загиналите пожарникари и полицаи

 

 

Главен комисар Николай Николов – директор на ГДПБЗН – МВР: Днес, 20 години след аварията, при която загинаха нашите колеги, почитаме паметта им, преди двайсет години те замениха един огнен миг за вечност. Дано никога не се случват подобни неща.  Почитаме паметта им, почитаме техните близки. Носим ги в сърцата си. Поклон!

Венци и цветя поднесоха  днес на паметната плоча в двора на РУ Бобов дол днес роднини, приятели, колеги на загиналите пожарникари и полицаи – капитан Крум Зарев, мл. Лейтенант Иван Факирски, младши лейтенант Венцислав Георгиев, младши лейтенант Бисер Калистратов, мл. Лейтенант Ивайло Иванов, мл. лейтенант Ивайло Парасков.

Шестимата млади мъже загинаха по време на изпълнение на служебните си задължения, докато потушаваха големия пожар.

Заупокойна молитва отслужи отец Радослав, венци поднесоха и директорът на ОДМВР – Кюстендил, ст. Комисар Елиан Стамболийски, директорът на РДПБЗН – Кюстендил, комисар Светослав Георгиев, кметът на Община Бобов дол Елза Величкова…

Поклон пред паметта им!

04 сеп 2019

Пътни полицаи ще контролират и улесняват пътуващите по АМ "Струма" поради въведена временна организация на движението

За леките автомобили и ППС до 12 т  за периода от 14 ч. на последния работен ден  на седмицата до 10 ч. на последния почивен ден в участъка от АМ „Струма“ в района на гр.Дупница в посока София – Благоевград в зоните на извършване на ремонтни работи движението ще се пренасочва в насрещното платно и ще се осъществява в две ленти, а за посока Благоевград – София в една лента.

За периода от 10 ч. на последния почивен ден до 14 ч. на последния работен ден, в участъка от АМ „Струма“ в района на гр.Дупница в посока София – Благоевград в зоните на извършване на ремонтни работи движението ще се пренасочва в насрещното платно и ще се осъществява в една лента, а в посока Благоевград – София в две ленти.

Платното за Кулата от автомагистралата, което е засегнато от пожара в депото за отпадъци, остава затворено за извършване на необходимите аварийно-възстановителни дейности.

Пътните превозни средства над 12 т, включително и автобусите, пътуващи към Кулата се отбиват от АМ „Струма“ при пътен възел „Долна Диканя“, преминават по обходен маршрут по път I-1/Е-79 и при пътен възел „Бобошево“ продължават по АМ „Струма“. За пътуващите към София отбиването по път Е-79 се осъществява при пътен възел „Бобошево“ и при пътен възел „Дупница Север“ пренасочване към магистралата.

За ППС над 12 т се ограничава движението по пътната връзка от път Е-79 към АМ „Струма“, при пътен възел „Дупница Север“ при км 51+236 и по пътните връзки от път ІІ-62 Дупница-Кюстендил към АМ „Струма“ на пътен възел „Дупница Юг“ по направленията: Кюстендил – Благоевград, Кюстендил – София, Дупница – Благоевград и Дупница – София

30 авг 2019