МВР

ОД Кюстендил

 

Новини

РУ Дупница 43-годишен мъж

РУ Дупница издирва Янек Михайлов Миланов. Той  е на 43 години и е от гр. Дупница. Негов роднина на 1 август  е заявил в РУ Дупница, че от 31 юли няма връзка с него, в неизвестност е.

Служители на РУ Дупница са предприели незабавни оперативно-издирвателни действия, Янек Миланов  е обявен за общодържавно издирване  на 1 август. Районното управление  продължава да работи активно по установяването на лицето.

Янекс Миланов  работи в чужбина, по време на отпуските си се завръща в родния град.  В полицията няма постъпили сигнали  за отправяни заплахи към него. За времето от 2019 до 2020 г. е подал 2 сигнала в РУ Дупница за посегателство спрямо автомобила му – за счупено странично огледало и надраскана врата.

РУ Дупница моли гражданите, които имат информация  за него, да се обадят в РУ Дупница,  на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

05 авг 2020

Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ определи Кюстендилският районен съд за двама братя, които вчера нападнаха и раниха трима служители на РУ –Кюстендил, от дома им бе иззето голямо количество хероин

Старши комисар Елиан Стамболийски – директор на ОДМВР – Кюстендил, и административният ръководител на Районна прокуратура – Кюстендил, Ивайло Илиев представиха на брифинг резултатите от проведената вчера операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици.

Ст. Комисар Стамболийски съобщи, че здравословното състояние на служителите, които бяха нападнати вчера от собствениците на  имота в града, където се осъществяваха процесуално-следствени действия и бе открито голямо количество хероин, е стабилно. Той съобщи, че единият от нападателите е с нараняване в крака от възпроизведен изстрел със стоп патрон от полицай, оказана му е медицинска помощ и е в стабилно състояние

Днес РС – Кюстендил, на  свое заседание определи  постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ за двамата братя,  в чиито имот бе открит високорисковият наркотик и нападнаха с метален прът и секири полицейските служители. 

Прокурор Илиев съобщи, че в рамките на тази операция е открит още наркотик, който по количество надвишава 2 пъти по грамаж разфасования наркотик, за който вече съобщихме. Единият от задържаните, съобщи прокурорът, е с множество криминални прояви – главно кражби, а другият е осъждан за наркоразпространение.

В рамките на проведената вчера операция за противодействие на наркопрестъпленията са образувани 2 досъдебни производства – за нанасяне на телесна повреда на полицейски орган по време на изпълнение на служебни задължения и за държане и разпространение на наркотични вещества.

 

17 юли 2020

Голямо количество високорисково наркотично вещество иззеха кюстендилски полицаи

По време на изпълнение на служебните си задачи са пострадали 3-ма служители

Голямо количество хероин, предназначен за разпространение, са открили и иззели служители на РУ Кюстендил вчера от къща в кв. „Изток“. Високорисковото вещество е било опаковано в 178 дози. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест.

Пристигналите на място полицаи за осъществяването на процесуално-следствените действия били посрещнати от собствениците с агресия, двамата братя били въоръжени с метална тръба и секира. При схватката са пострадали трима служители и служебното куче. Единият от служителите е с разкъсно-контузна рана на главата и кръвонасядане на лявата ръка, другият е с разкъсно-контузна рана на ръката, засегнат е и кръвоносен съд, третият служител е с охлузни наранявания в областта на главата.Пострадало е и полицейското следово куче, то е с кръвонасядане на лявото око и ограничено движение на предната лява лапа. На служителите е оказана медицинска помощ в кюстендилската болницачрез хирургична обработна на нараняванията.

Притежателите на наркотичното вещество и собственици на имота са братя и са на 31 и на 50 години,  задържани са с полицейска заповед до 24 часа. На по-възрастния е оказана медицинска помощ в болницата/с контузна рана в областта на дясното коляно е след участието си в нападението над полицаите/.

 По случая са започнати 2 досъдебни производства. Едното е за притежание и разпространение на високорискови наркотични вещества, уведомен е прокурор от ОП,  и за нападение  и нанасяне на телесна повреда на полицейски орган по време на изпълнение на служебните му задължения, под наблюдението на РП Кюстендил.

 

17 юли 2020

5 юли - 141 години от създаването на МВР и професионален празник на служителите

Директорът на ОДМВР - Кюстендил, ст. комисар Е. Стамболийски поздрави служителите на ОДМВР по случай Празника

                   Уважаеми колеги,

                    В навечерието на 5 юли -  професионалния празник на служителите на МВР и по случай 141 години от създаването на вътрешното ведомство, изразявам уважението си към труда на всички вас. Благодаря ви за всеотдайността  и убедеността, че нашата мисия е да пазим устоите на държавността, да служим на обществото и да помагаме на хората.

                 Уважаеми колеги, уверен съм, че  ще продължим професионално и всеотдайно да работим в  полза на хората, за опазване на живота и имуществото им, в  осигуряването на качествени административни услуги.

                Желая ви здраве и успехи във всичките ви начинания!

               Честит Празник!

 

 

 

3 юли 2020 г., Кюстендил                                 ДИРЕКТОР:

                                                                           /Ст. комисар Е. Стамболийски/        

03 юли 2020

Специализирана полицейска операция по линия на пътна безопасност започва от днес и ще продължи до 25 юни

 

 

В рамките на операцията пътните полицаи  ще следят за недопускане на  пресичането от пешеходци на платното за движение на нерегламентирани за това места и/или при забранителен сигнал на светофарната уредба и за  управлението на мотопеди и други видове превозни средства, за които се изисква правоспособност съгласно Закона за движението по пътищата  с акцент върху ненавършили 18 години неправоспособни водачи.  

Спрямо водачите на пътни превозни средства ще бъде осъществен контрол както за недопускане и отнемане предимството на пешеходци, така и за управление на МПС без използването на обезопасителен колан/система, съответно предпазна каска. Пътните полицаи  ще следят и за превоз на пътници, които са без поставени обезопасителни колани/системи, съответно предпазни каски, с акцент върху законовите изисквания за превоз на деца и за недопускане на двуколесни ППС в нарушение на разпоредбите на ЗДвП. Пътните полицаи ще взимат отношение и при установени случаи на неизползване на светлоотразителна жилетка от водач на велосипед при управлението  извън населените места, през тъмната част на денонощието и при намалена видимост, както и при управление на технически неизправни велосипеди.  

18 юни 2020

Професионално оборудвана оранжерия за отглеждане на канабис разкриха криминалисти от РУ Дупница ​

Специализираната операция е проведена вчера под прякото наблюдение на прокурор от Окръжна прокуратура – Кюстендил

След период на оперативни действия криминалисти от група „Тежки престъпления“ в  РУ Дупница  и в условия на неотложност вчера са проведени  процесуално-следствените  действия в производствен цех в бившия селскостопански двор в с. Крайници.  В прикритите помещения са открити изградени съоръжения с електронна автоматична овлажнителна система и електронна  хидропонна система за оранжерийно производство и сушена на високорискови наркотични вещества.  В  оранжерията са открити и иззети 48 засадени канабисови растения с различни размери.

43-годишният собственик  на производствения цех е задържан с полицейска заповед за 24 часа в ареста на РУ Дупница. По случая е образувано досъдебно производство.

За последните 3 месеца това е втора успешна акция на РУ Дупница по противодействие на престъпленията, свързани с наркотици. В края на февруари от имот в същото село бе иззета таблетираща машина и над 5 кг таблетиран наркотик.

04 юни 2020

Резултати от СПО за контрол на пътното движение в малките населени места

 

 

Операцията се проведе за времето от 29 до 31 май на територията на цялата страна. Екипите на пътна полиция в Кюстендилска област упражниха контрол за спазване на правилата както от страна на водачите, така и от страна на пешеходците, спазване на пътни знаци и маркировка, недопускане на управление на МПС от неправоспособни водачи и от водачи, употребили алкохол и упойващи вещества.

В Кюстендилска област пътните полицаи са проверили 710 МПС и 786 лица. За установени нарушения са санкционирани с фиш 66 водачи, съставени са 7 АУАН, 6 образувани са 6 бързи полицейски производства за управление след употреба на алкохол, 53 са санкционирани за неспазване на ограниченията за скорост, 4са установените неправоспособни водачи. В рамките на операцията са връчени 71 ел.фиша на водачи и пътници от проверените МПС.

 

01 юни 2020