МВР

ОД Кюстендил

 

Новини

Благодарствено писмо от името на Дипломатическата служба за сигурност към Държавния департамент САЩ получи директорът на ОДМВР ст. комисар Пл. Стоилов

Поводът е официално посещение в Кюстендилска област на делегация на Конгреса на САЩ


„Господин Стоилов,изразявам моята искрена признателност към ОДМВР – Кюстендил, за оказаната помощ и съдействие във връзка с осигуряването на всички мероприятия, организирани от мисията на САЩ в България на 9 юли.

Целият ни състав бе впечатлен от изключително добре организираното протичане на мероприятието и от професионализма на Вашите служители. За мен е чест и привилегия да имам възможност да имам възможност да работя с такива професионалисти.

Изразявам лична благодарност на комисар В.Паргов – началник на отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР и гл. инспектор Р. Боюклийски – началник сектор „Пътна полиция“, както и на всички служители на ОДМВР – Кюстендил, които осигуряваха придвижването на делегацията.“ – пише в писмото си Р. Келти, началник на отдел „Сигурност“ към Мисията в България.

16 юли 2021

Жътвена кампания  2021 г. - мерки за безопасност

 


         

Повишаването на температурите, през последните дни е предпоставка за усложняване на пожарната обстановка в земеделските земи. Въпреки редицата предупреждения на служителите от РДПБЗН – Кюстендил, продължава паленето на отпадъци и сухи треви. Това е нарушение на нормативната уредба, водещо до сериозни последици  за горския и полски фонд.  

От обявяване на пожароопасен сезон на 15.04.2021 г. в област Кюстендил са възникнали 30  пожара. Общо са засегнати 115 дка в урбанизирани и извън урбанизирани територии. Унищожени са 75 дка посеви пшеница и 1 дка лозя. Спасени са 135 дка посеви пшеница, 50 дка овес, 14 дка лозя, 3  сгради, 2  фургони и 1 бунгало,

             РДПБЗН – Кюстендил отново напомня, че за недопускане възникването на пожари  е задължително спазването на основните правила:

  • абсолютно ЗАБРАНЕНО в земеделските земи и извън тях (слогове и крайпътни ивици)  е  паленето на стърнища и други растителни остатъци и  използването на открити огнеизточници;
  • не се разрешава изгарянето на горими отпадъци и други растителни остатъци в свободните дворни площи.

Административната санкция  за палене на стърнища и изгаряне на горими отпадъци, съгласно ЗМВР, е от 200 до 2000 лв.

 

При забелязан  пожар, съобщете незабавно на тел.112.

14 юли 2021

„Познавам правилата за движение, спазвам ги и се грижа за собствената си безопасност“

Беседата бе организирана от Детския отдел на Библиотеката в Кюстендил

Днес пътните полицаи  инспектор Бисер Стоилков и младши автоконтрольор Калин Григоров от сектор „ Пътна полиция“ в  ОД МВР - Кюстендил, бяха на гости  на Детския отдел на Регионалната библиотека „Емануил Попдимитров“.   Срещнаха се с учениците,  с които се осъществява проектът „Лято е, ела в библиотеката!“ – местната културна институция е организирала разнообразие от полезни теми за ваканционните дни. Беседата на полицаите  бе посветена на правилата за пътна безопасност, как да се грижат за собствената си безопасност децата -като пешеходци, пътници и когато забавленията са в квартала и на детската площадка. Полицаите ги запознаха със своята работа, как упражняват контрол и как помагат на хората. Библиотекарите пък предложиха разнообразие от книжки, все по темата „Правила за движение, познавам ги и ги спазвам“. Участниците в образователната среща и организаторите се разделиха с настроение и пожеланието скоро да се видят и по други интересни теми.

08 юли 2021

С бронзов медал се завърна отборът на РДПБЗН от Републиканския преглед по пожароприложен спорт – Пловдив 21

 49-ят републикански преглед  се проведе в Пловдив  от 29 юни – 2 юли 2021 г.  Състезаваха се  29 отбора на служители от регионалните дирекции ПБЗН и от Академията на МВР – факултет ПБЗН. Дисциплините, в които мериха сили служителите са : 100-метрова пътека с препятствия, Изкачване с щурмова стълба, Бойно разгръщане от мотопомпа, Пожарна щафета 4Х100 м.

Отборът на РДПБЗН – Кюстендил, спечели бронзов  медал в дисциплината Бойно разгръщане от мотопомпа, в комплексното класиране отборът ни е на 15 място.

Директорът на РДПБЗН – Кюстендил, комисар Светослав Георгиев  поздрави отбора за постигнатите резултати, като изтъкна, че въпреки силната конкуренция усилията в тренировките на отбора са довели до желан резултат.

07 юли 2021

Сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР – Кюстендил, и поделенията в районните управления ще съдействат на българските граждани да упражнят правото си на глас в деня на изборите за НС на 11 юли

Служителите ще работят до 10 юли 2021 г. от 08.30 до 17.30 часа; на 11 юли от 8.30 до 19.30 ч, гражданите могат да подават искания за удостоверения до 19.00 часа


 

 


 

В седмицата преди 11 юли  2021 г., когато ще се проведат изборите за Народно събрание, е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас. В сектор „Български документи за самоличност“ – ОДМВР, е създадена  следната организация за работа:

В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност;
При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 09 юли 2021 г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо:

Гражданите лично да подадат искане в  ОДМВР или РУ  в областта за дните до 10 юли 2021 г.. от 08.30 ч. до 17.00 ч. и на 11 юли  2021 г. от 08.30 ч. до 19.00 ч.


УДОСТОВЕРЕНИЕТО СЕ ИЗДАВА, ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН 11 ЮЛИ 2021 Г.

 

06 юли 2021