МВР

ОД Кюстендил

 

Новини

Поради възникнал технически проблем, този достъп ще бъде ограничен и в днешния ден

 

Възникнал е технически проблем при инсталиране на нова версия на автоматизираната информационна система.  Това е причината през днешния ден да бъде спрян достъпът  до Автоматизираната информационна система „Управление на наложени глоби по наказателни постановления и извършване на плащания по тях през Интернет, SMS, WAP“ и до Портала за електронни административни услуги – задължения по документи, издадени от Пътна полиция.

До отстраняване на проблема гражданите няма да могат да извършват съответните справки онлайн, ще бъде затруднeно и административното обслужване на гишетата на пътна полиция в столицата и в цялата страна. 

В момента експерти работят по отстраняването на проблема. МВР поднася  извинения за причиненото неудобство.

 

10 дек 2018

Сигурност по време на тържествата за студентския празник

 

На 7 и 8 декември студенти ще празнуват в заведения в Сапарева баня, Рилския манастир, в Осоговската планина.

За да бъде осигурена безопасността по време на празника в  Областната дирекция на МВР- Кюстендил,  е създадена организация  за засилено полицейско присъствие  в районите, където  ще бъдат  тържествата. Ще бъдат проведени  специализирани полицейски операции. Създадена е организация за контрол на водачите на автомобили и недопускане да управляват под въздействие на алкохол, наркотични или други упойващи вещества, неправоспособни водачи. При проверките ще се следи дали водачите управляват технически изправно моторно превозно средство, имат ли задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. 

Проведени са  срещи с охранителните фирми, които следят за реда в заведенията на територията на града.  Служители на РДПБЗН са извършили проверки в дискотеки, клубове и заведения за условията за евакуация и за създадена  организация за пожарна безопасност, евакуационно осветление и системи за пожароизвестяване.

06 дек 2018

Ръководството на ОДМВР – Кюстендил, и кметовете на общините в областта призовават за спазване на законността и толерантно поведение ​

 

Работни срещи проведоха днес ръководителите на ОДМВР – Кюстендил, с кметовете на общините в областта. Бяха обсъдени мерки за спазване на реда при провеждането на митинги, събрания и протестни действия, за ненарушаване на обществения ред и спазване правилата за безопасност на движението.  Ще бъде изисквано от организаторите да се съобразят със законовото им задължение  да вземат необходимите мерки за безопасно провеждане на инициативите.

Организираните събития ще бъдат охранявани от служители на МВР при строго спазване на законността и не нарушаване правата и свободите на другите граждани и регламентираното в   Закона за събранията, митингите и манифестациите. 

14 ное 2018

Мирен протест в Кюстендилска област заради увеличението на цените на горивата и застраховката „Гражданска отговорност“

Организаторите на протеста в Дупница са заявили начален час 11.30 ч на 11 ноември на разклон Дупница/без да уточняват на кой разклон/,  събрали се на площад „Барикадите“. Протестът  прераснал в затваряне на движението по ГП Е 79 – в района на пътен възел „Байкал“,  за времето от 11.30 до 18.00 ч, когато са започнали участниците в протеста да се изтеглят . По време на протеста е осигурен от служителите на реда алтернативен маршрут по АМ „Струма“ .

Организаторите на протеста в Кюстендил са спазили предварително заявения маршрут на автошествието. Спиране на движението не е имало.

За неизпълнени полицейски разпореждания служители на РУ Дупница са съставили 8 акта на участници в протеста и 8 предупредителни протокола, служители на РУ Кюстендил са съставили 2 акта на участници в протеста по ЗБЛД.

13 ное 2018

Пожарна безопасност за възрастните хора през отоплителния сезон ​

Служители на РДПБЗН запознаха с правилата за пожарна безопасност хора от с. Смочево

 

Служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Кюстендил, продължават да провеждат срещи с възрастни хора от малките населени места, за да бъдат запознати с правилата за пожарна безопасност през отоплителния сезон.

В края на миналата седмица главен инспектор Пламен Янев и инспектор Румен Павлов бяха в с. Смочево. Там в Пенсионерския клуб се срещнаха с възрастни хора и говориха как безопасно да експлоатират отоплителни уреди на твърдо гориво и електричество, как да се погрижат за собствената си безопасност и за имуществото си при възникнала пожароопасна ситуация.

На участниците в срещата бяха предложени и материали с конкретни указания за пожарната безопасност  при ползването на отоплителните уреди.

На  срещата присъства  и кметът на селото Василка Ангелова. 

13 ное 2018