МВР

ОД Пазарджик

 

04 юли 2019

Награди в ОДМВР-Пазарджик по случай празника на МВР 5-ти юли

Тази година се навършват и 140-години от неговото създаване

Служители от структурните звена на Областната дирекция на МВР в Пазарджик бяха наградени днес по случай професионалния празник на вътрешното министерство 5-ти юли. Тържествената церемония се проведе в заседателната зала на ОДМВР-Пазарджик, а наградите бяха връчени от старши комисар Йордан Рогачев. За проявен професионализъм, високи резултати и всеотдайност в работата с огнестрелно оръжие от Министъра на вътрешните работи е награден комисар Иван Дончев – началник на отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР. Оръжието ще бъде връчено на комисар Дончев тази вечер на специална церемония в тържествената зала на Централния военен клуб в столицата, на която ще присъства цялото ръководство на МВР.  С едно от най-високите отличия  – Почетен знак на МВР ІІІ-степен, беше отличен днес и началникът на Районното управление в Пазарджик главен инспектор Ненко Годжевъргов. За съществен принос по конкретни случаи или за цялостната си дейност със заповеди на ръководството на вътрешното министерство и на директора на областната дирекция бяха отличени десетки служители от различни звена в цялата област. Във връзка с празника на тържествената среща днес старши комисар Рогачев поздрави и изненада с предметни награди служители от отдел „Охранителна полиция“ и районните управления в региона, участващи в успешното реализиране на проекта „Детско полицейско управление“.                    

Засилен пътен контрол стартира на територията на цялата страна

Акцията е предприета във връзка с настъпилите през последните дни тежки пътни инциденти

Специализирана операция на пътна полиция започва от днес в цялата страна, в това число и на територията обслужвана от ОДМВР-Пазарджик. Ще бъде засилен контролът върху скоростта, неправоспособността на шофьорите, ползването на обезопасителните колани и детските обезопасителни системи, отнемането на предимство на пешеходци на пешеходни пътеки. Особено внимание ще се обръща на водачите на двуколесни превозни средства - на тяхната правоспособност, видимостта и състоянието на регистрационните табели на моторните превозни средства, използването на защитните каски.

Полицейските екипи ще бъдат локализирани по участъци с въведена временна организация на пътя, както и по местата със засилен трафик.

Същевременно продължава и предприетата за летния сезон операция на пътна полиция. В рамките й ще се осъществява и засилен контрол на транзитно преминаващите през страната моторни превозни средства.

18 юни 2019

Важно за гражданите желаещи да подадат заявление на издаване на нови лични документи

Припомняме, че в МВР има портал за електронни услуги !

В МВР има създаден портал за електронни услуги. Можете да го посетите на адрес:

https://e-uslugi.mvr.bg/ESP.Web.Portal/Home/Index


При успешно подадено от Вас "Искане" за издаване на лична карта и/или паспорт, моля изчакайте системата да Ви предостави възможност да подадете "Заявление" за издаване на искания/те личен/ни документ/и.  

След разглеждане на подаденото от Вас "Заявление" от длъжностно лице, системата ще Ви уведоми с e-mail за дължимата сума и ще Ви предостави възможност за заплащането й по електронен път.

Заявените от Вас документи ще Ви бъдат връчени на гише в структура на МВР и в срок, посочени в уведомително съобщение на Вашия e-mail.

Справка за издадени документи по услугата можете да направите на следния адрес: https://izdadeni.mvr.bg/nld2/nWeb2.nsf/fVerification

ПРИПОМНЯМЕ НА ГРАЖДАНИТЕ, ЧЕ МОГАТ ЛИЧНО ДА ПОДАДАТ ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА ИЗДАВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ ВЪВ ВСЯКО РАЙОННО УПРАВЛЕНИЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЛАСТ-ПАЗАРДЖИК !

18 юни 2019

Стартира акцията на Пътна полиция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”

Акцията е традиционна за летния период и ваканцията на учениците

Започна традиционната акция на Пътна полиция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”. Целта е да се ограничат предпоставките за настъпване на пътнотранспортни произшествия с деца през ваканционните летни месеци.

До края на учебната година пътните полицаи осъществяват ефективен контрол в районите на учебните заведения и ще следят за нарушения, застрашаващи сигурността на подрастващите и техните родители и близки. Планирани са специализирани полицейски операции в дните на официалното закриване на учебната година за прогимназиалния и гимназиалния курс.

Съвместно с Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация”, Регионалното управление на образованието и училищните ръководства са набелязани съвместни действия за обезпечаване на сигурността на децата, които ще участват в организирани екскурзии. Създадена е организация за извършване на инструктажи на водачите, проверки за употреба на алкохол и наркотици и контрол върху техническото състояние на автобусите. При установяване на нарушения ще се предприемат съответните законови мерки.

Активният контрол ще продължи и през месеците юли и август. Ще се следи за неправилното движение на пешеходци, велосипедисти и водачи на двуколесни превозни средства, в т.ч. и деца, шофиране от неправоспособни водачи, използване на детски обезопасителни системи, обезопасителни колани и предпазни каски.

През изминалата 2018 година на територията на областта са регистрирани 13 пътно-транспортни произшествия в участие на деца до 17 години. При тях са ранени 8 деца.  

13 юни 2019

Приключиха дейностите в ОДМВР-Пазарджик по програмата "Работа на полицията в училищата"

Заключителното мероприятие бе състезание на тема "Безопасно поведение в интернет"

Заключителните мероприятия се проведоха на 03.06.2019 год. в СУ „Христо Ботев гр. Септември. Отборите участници от 5-ти и 9-ти клас бяха разделени на отбори, които трябваше да отговорят на различни въпроси, включващи предвидените и проведени теми през годината:

  1. Всеки отбор работи екипно по темата „Безопасно поведение в интернет“, като бяха изготвени и представени темите пред журито, определящо степента на представяне.Темата бе зададена предварително с оглед изготвянето на презентациите. Основните критерии за оценка бяха точност и вярност на предоставената информация, екипност по време на предоставяне на информацията, графично оформление и компютърни умения.

    Основни моменти в презентациите бяха видовете опасности в интернет, какво представлява т.н. „кибер тормоз“ и как да се предпазим от вредното влияние в интернет.

  2. На всеки отбор бе поставена задача да подготви по три въпроса към другите отбори в областта на следните теми:
  • Агресия;
  • Тормоз;
  • Толерантност;

 

На отборите бяха предоставени различни ситуации в текстови вид. Участниците се запознаха с всяка от тях, обсъдиха ги и излъчиха представител, който изложи направените изводи от всеки отбор. Децата демонстрираха знания и умения за овладяване на агресията, хулиганските и вандалски прояви.

Победителите в надпреварата бяха отличени с награди, предоставени по проект „Подобряване закрилата на децата и превенция на детската престъпност“ по Българо-швейцарската програма за сътрудничество под формата на образователни игри, учебни програми, светлоотразителни стикери и светлоотразителни гривни.

На събитието присъстваха учители, класни ръководители, представители на РУ Септември и ОДМВР Пазарджик.

04 юни 2019

ЗА ОД НА МВР ПАЗАРДЖИК

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача