МВР

ОД Бургас

 

Спортна слава

Служители на ОДМВР Бургас - първи подгласници в първенство по плуване за служители на МВР

Първи подгласници в приключилото преди дни в Кранево Републиканско първенство по плуване за служители на МВР, завоюва отбора на Бургаската полицейска дирекция, воден от старши полицай Кирил Ватев от Второ Районно управление – Бургас.

В отбора участваха 11 служители на ОДМВР – Бургас от различни структурни звена /петима мъже и шест жени/, които бяха отличени с общо 42 медала. Тази година отбора на крайморската дирекция бе попълнен с трима нови състезатели – Ванина Георгиева, Ани Димчева и Жеко Михалев. И за тримата участието в престижното състезание бе огромно предизвикателство, но те по достойнство защитиха името си на едни от най-добрите плувци сред служителите от МВР.

В Републиканското първенство се включиха 70 служители на вътрешното ведомство, като призовото място отиде в Академия на МВР. Състезателите премериха сили в седем индивидуални дисциплини, както и в щафетното плуване. Капитанът на отбора на Бургас – старши полицай Кирил Ватев участва и в седемте индивидуални предизвикателства, както и в трите щафети, завоювайки общо десет медала. По думите му : „Постиженията на бургаските състезатели бяха повече от отлични. Ще продължим да се борим и за първото място в предстоящите състезания. За целта трябва да наблегнем на повече тренировки и стиковка в отбора. Особено важно при приключилото Републиканско състезание бе представянето ни в женската смесена щафета – там показахме, че упоритостта и финалния спринт на Ванина Георгиева обърнаха резултата и класирането, така че да е в полза на бургаския отбор”.

22 юни 2021

Рекорден брой отличия на шампионата по плуване

    Отборът на ОДМВР – Бургас се окичи с лентата на първите подгласници в приключилия преди дни във Варна Републиканския шампионат по плуване за служители на МВР. За Бургаският екип, включващ петима служители /трима полицаи, един служител на „Гранична полиция” и един на „Пожарна безопасност и защита на населението”/ победата е повече от заслужена – в шампионата състезателите завоюваха 12 златни, 12 сребърни и три бронзови отличия от различните дисциплини – „Петдесет и сто свободен стил”, „Петдесет и сто – бруст”, „Петдесет бътерфлай”, „Петдесет гръб” и др.

    Под ръководството на капитана – старши полицай Кирил Ватев – сектор „Охранителна полиция” при Второ Районно управление – Бургас призьорите ще продължат с усилените тренировки за да могат при следващ двубой да детронират победителите от сегашния турнир - отбора на Академия на МВР. Любопитна подробност е, че в отбора на Академията се състезават и две бургаски надежди – в момента курсанти, които до няколко месеца ще започнат работа в ОДМВР – Бургас, като наследят опитни плувци от сегашния отбор на крайморската дирекция.

    В престижното републиканско състезание се включиха общо 50 служители от девет областни дирекции и Академия на МВР в различните й профили. Особено драматични бяха сериите в дисциплината „Щафетно плуване”, където в „Смесената щафета” бургаския отбор по категоричен начин зае първото място, а във втората щафета „4х50 свободен стил” се нареди на второ място.

14 юни 2018

В Световното първенство по джу джицу за служители с правоохранителни функции / полиция, армия и охранителни фирми/, завършило преди дни в Банско, членовете на Централния полицейски карате и джу джицу клуб се представиха повече от достойно и...

В Световното първенство по джу джицу за служители с правоохранителни функции / полиция, армия и охранителни фирми/, завършило преди дни в Банско, членовете на Централния полицейски карате и джу джицу клуб се представиха повече от достойно и завоюваха множество медали.

В Световното първенство по джу джицу за служители с правоохранителни функции / полиция, армия и охранителни фирми/, завършило преди дни в Банско, членовете на Централния полицейски карате и джу джицу клуб се представиха повече от достойно и завоюваха множество медали.
В престижното състезание участваха над 150 състезателя от 15 държави, като част от националния отбор на България бяха и полицаите – членове на Централния полицейски карате и джу джицу клуб.
В дисциплината Джу Джицу Файтинг в категория до 69 кг. световен шампион след постигнати 5 категорични победи стана Радослав Марков, а третото място остана за Венилин Русинов. В същата дисциплина, но в категория до 85 кг. българският представител Яни Русинов достигна финал, като 5 секунди преди края на срещата водеше по точки срещу представителя на Казахстан. След неубедително съдийско решение в последните секунди Русинов отстъпи на казахстанския представител и остана с вицесветовната шапионска титла.
В категория до 94 кг. Борис Георгиев даде всичко от себе си, но липсата на опит му попречи да се изкачи по-нагоре на почетната стълбичка и за него остана третото място. При най-тежките Милен Джиналийски се справи със силната конкуренция и стана Вицесветовен шампион.
В дисциплината Джу джицу дуо система братя Русинови се класираха на финала, като отстъпиха единствено на представителите на Черна гора.
Дебют на международния спортен форум направи и състезателят в дисциплината Не Ваза ( бразилско джу джицу ) Добрин Ангелов. След оспорвани срещи с доста по-опитни състезатели Ангелов заслужи третото място в своята категория, с което загатна за големия си потенциал.
В традиционно силната за състезателите на Централния полицейски карате и джу джицу клуб дисциплина – «полицейска лична защита» тандема Яни Русинов - Георги Кискинов бе принуден да прекрати участие поради контузия на Русинов. За тях остана неприсъщото 5-то място. Треньора на отбора Стоян Петков изказа задоволството си от постигнатите високи резултати и поздрави и другите членове на отбора от различните полицейски структури постигнали също призови класирания.

02 мар 2017

Световното Първенство по Джу Джицу с участието на повече от 500 спортиста от над 30 държави завърши преди броени часове в полския град Вроцлав. България бе представена от състезателите на Централен Полицейски Карате и Джу Джицу Клуб - Радос...

Световното Първенство по Джу Джицу с участието на повече от 500 спортиста от над 30 държави завърши преди броени часове в полския град Вроцлав. България бе представена от състезателите на Централен Полицейски Карате и Джу Джицу Клуб - Радослав Марков в категория до 62 кг. и Стоян Петков в категория до 85 кг.

Световното Първенство по Джу Джицу с участието на повече от 500 спортиста от над 30 държави завърши преди броени часове в полския град Вроцлав. България бе представена от състезателите на Централен Полицейски Карате и Джу Джицу Клуб - Радослав Марков в категория до 62 кг. и Стоян Петков в категория до 85 кг.
Марков излезе първи да защитава цветовете на българския флаг и започна с убедителна победа. В следващия кръг българския представител отстъпи с малка разлика и остана в борбата за бронзовото отличие. В двубоите за третото място в една от срещите Радослав Марков поведе със 7 на 3 точки на опонента си, но тежка контузия в рамото принуди българина да прекрати участието си. Поради тази причина нашия състезател остана извън първите 10 места.
Другият представител на България - Стоян Петков с много добри игра и стратегия успя да стигне до четвърт финалите. Там отстъпи на представител на Швейцария и продължи в решаващите схатки. На крачка от бронзовия медал българинът отстъпи пред изключително опитния представител на домакините. Така за него състезанието приключи, като за четвърти път попада сред първите 10 участника на Световно първенство. За Стоян Петков това беше последното състезание в кариерата, като след кратка почивка същият започва треньорска кариера.
Водач на българския отбор беше главния инструктор на МВР и президент на  Централен Полицейски Карате и Джу Джицу Клуб - гранд мастър Тони Петров.

28 ное 2016

Традиционният международен Будо Фестивал на бойните спорове завърши преди броени дни в Спортна зала „Арена Армеец” - София.

Традиционният международен Будо Фестивал на бойните спорове завърши перди броени дни в Спортна зала „Арена Армеец” - София. В престижното състезание участваха повече от 450 състезателя от пет държави.
Централният Полицейски Карате и Джу Джицу клуб Бургас отново се представи на обичайното високо ниво. Състезателите на клуба завоюваха 6 златни, 2 сребърни и 1 бронзов медал, като бройката им можеше да е много по-голяма, ако различни контузии не бяха попречили на някои от постоянните и утвърдени състезатели да вземат участие в турнира.
В дисциплината „Полицейска лична защита” бургаската школа затвърди лидерството си, след като на финал се изправиха треньора на отбора Венилин Русинов с партньор Милен Джиналийски срещу другата представителна двойка на клуба Яни Русинов - Георги Кискинов. Този път златото бе спечелено от тандема Русинов - Джиналийски, а сребърните отличия останаха за Русинов - Кискинов.
За трето поредно състезание в дисциплината „Джу джицу дуо система” двойката Владимир Гайдаров - Димо Стоичков станаха безапелационни шампиони в две категории. От своя страна Владимир Гайдаров затвърди доминацията си в дисциплината „Файтинг” категория до 30 кг., като на финала надделя над състезател от СК „Динамо” Русе. При младежите в същата дисциплина Валентин Георгиев за пореден път е шампион в категория до 60 кг., а другия представител на клуба при младежите Велико Ламбов получи контузия при загрявката и преустанови участието си.
В дисциплината „Файтинг” при мъжете в категория до 85 кг. Стоян Петков отново е шампион. За него това беше последна проверка преди предстоящото тази седмица Световно първенство в Полша. Той заедно с другия представител на клуба Радослав Марков ще бъдат единствените представители на България на планетарния форум.
В категория до 94 кг. малшансът попречи на Яни Русинов да стигне до финала, като само точка го раздели от него. При най-тежките Милен Джиналийски безпроблемно стигна финала, но умората си каза думата и за него остана сребърното отличие. Треньора на Полицейския клуб Венилин Русинов заяви, че това е било последното състезание в успешната за тях 2016г. След кратка почивка започва подготовката за състезателния сезон през 2017г.

25 ное 2016

В традиционния турнир по джу джицу «Скопие Оупън», провел се преди дни в гр. Скопие, Република Македония, Бургас бе представен от осем състезатели от Централен Полицейски Карате и Джу Джицу Клуб, които завоюваха 5 златни, 2 сребърни и 1 бро...

В традиционния турнир по джу джицу «Скопие Оупън», провел се преди дни в гр. Скопие, Република Македония, Бургас бе представен от осем състезатели от Централен Полицейски Карате и Джу Джицу Клуб, които завоюваха 5 златни, 2 сребърни и 1 бронзов медал.

В традиционния турнир по джу джицу «Скопие Оупън», провел се преди дни в гр. Скопие, Република Македония, участваха 25 клуба от десет страни. Бургас бе представен от осем състезатели от Централен Полицейски Карате и Джу Джицу Клуб, които завоюваха 5 златни, 2 сребърни и 1 бронзов медал.
Безспорно впечатление направи представянето на Владимир Гайдаров и Димо Стоичков. Двамата състезатели за пореден път спечелиха златните медали в две възрастови групи в дисциплината Джу Джицу дуо система, а от своя страна Гайдаров спечели и първото място в дисциплината файтинг в категорията си. Така представителя на бургаския клуб стана единствения състезател на турнира с три златни медала.
При юношите в дисциплината файтинг Валентин Георгиев в категория до 60 кг. и Велико Ламбов в категория до 73 кг. стигнаха финала, но след оспорвани срещи останаха със сребърните медали. При мъжете в дисциплината Дуо сустема треньора на отбора Венилин Русинов заедно с Яни Русинов категорично завоюваха първото място. За тях това беше първо представяне в тази дисциплина.
В системата файтинг при най-тежките + 94 кг. състезателя на бургаския клуб Милен Джиналийски беше най-лек в категорията и след няколко тежки срещи се окичи с бронзовото отличие. В една от най-интересните категории на турнира до 94 кг. полицейският клуб имаше двама представители - Яни Русинов и националния състезател на България - Стоян Петков. След много силно представяне и неубедителни съдийски решения Яни Русинов остана на 4-то място.
От своя страна Стоян Петков безпроблемно се качи на 1 място на почетната стълбичка. За него това беше предпоследна проверка преди предстоящото в края на м. ноември Световно първенство по джу джицу в Полша, където очакванията за медал, завоюван от Петков са реални и големи.

11 ное 2016

Втората по ред Черноморска купа по джу джицу за деца и юноши, организирана от Централния полицейски карате и джу джицу клуб - Бургас и Община Бургас, завърши преди броени дни в крайморския град. В надпреварата участваха повече от 100 деца о...

Втората по ред Черноморска купа по джу джицу за деца и юноши, организирана от Централния полицейски карате и джу джицу клуб - Бургас и Община Бургас, завърши преди броени дни в крайморския град. В надпреварата участваха повече от 100 деца от 12 клуба, като за първи път в турнира имаше и международно участие – включи се представителен отбор ог Република Сърбия.

Втората по ред Черноморска купа по джу джицу за деца и юноши, организирана от Централния полицейски карате и джу джицу клуб - Бургас и Община Бургас, завърши преди броени дни в крайморския град. В надпреварата участваха повече от 100 деца от 12 клуба, като за първи път в турнира имаше и международно участие – включи се представителен отбор ог Република Сърбия.
Домакините от Централния полицейски карате и джу джицу клуб - Бургас се представиха повече от успешно, като завоюваха 5 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медала. При юношите в дисциплината джу джицу файтинг до 18 г. в категория до 72 кг. Велико Ламбов стигна до полуфиналите и само точка го раздели от победата - за него остана почетното трето място. Безапелационен шампион в категория до 55 кг. стана Валентин Георгиев, извоювал три категорични победи. При ДУО двойките, новосформирания екип Станислава Петкова - Ани Жилкова стигна до финал, като единствено липсата на опит, им попречи да спечелят срещата и за тях останаха сребърните медали. В дисциплината полицейска лична защита на финал отново излязоха представители на бургаския клуб. Отборът Георги Кискинов - Яни Русинов надделя над Милен Джиналийски - Венилин Русинов и за първи път стъпиха на най-високото място на почетната стълбичка.
При най-малките в дисциплината „файтинг” малшанса лиши Виктор Пеев от по-добро класиране, като за него остана бронзовото отличие. В своята категория Владимир Гайдаров извоюва три категорични победи и стана шампион. В дисциплината ДУО двойката Владимир Гайдаров - Димо Стоичков играха в две възрастови групи, като и на двете станаха шампиони. Това беше последна проверка за тях преди предстоящото Отворено Балканско първенство и Световна купа по джу джицу в Република Кипър.
В крайното комплексно класиране на първо място е отборът на „Динамо” - Русе, следван с един златен медал по-малко от Централен полицейски карате и джу джицу клуб и клуб „Бугади” - Димитровград.

16 сеп 2016

Призовото трето място в крайното комплексно класиране на Републиканското първенство по полицейска лична защита и карате за служители на МВР, проведено преди броени дни в Кранево, бе заето от отбора на ОДМВР – Бургас.

Призовото трето място в крайното комплексно класиране на Републиканското първенство по полицейска лична защита и карате за служители на МВР, проведено преди броени дни в Кранево, бе заето от отбора на ОДМВР – Бургас.
В оспорваното състезание участваха повече от 120 състезатели от Областните дирекции на МВР, като множеството контузии и здравословни проблеми на представителите от бургаския отбор не се оказаха пречка за класиране в елитната тройка.
Бургаският отбор се представи с шест състезатели с треньор Румен Коларов. В дисциплината полицейска лична защита бургазлиите Милен Джиналийски и Павел Димитров безапелационно стигнаха до полуфинала, където поради контузия на Димитров срещата бе спечелена от представители на СДВР - София. Джиналийски и Димитров се класираха на третото място, неприсъщо за двамата състезатели, завоювали до момента единствено призовото първо място.
В дисциплината Кумите в най-леката категория Венилин Русинов остана на 4-то място, в категория до 85 кг. Атанас Киров изигра силни срещи и се класира на почетното трето място. При най-тежките полицай Георги Чернев беше дебютант на подобни състезания и само липсата на опит му попречиха да завоюва повече от бронзовия медал. Дебютант в състезанията бе и полицай Павлина Колева. Въпреки положените усилия същата остана на четвърто място.
В крайното комплексно класиране ОД МВР Бургас се класира на трето място, като само отборите на СДВР София и Академия на МВР са пред бургазлии.

13 сеп 2016